• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Anladim canim bende düşmezse tehlikeli diye biliyorum. Düstüğü icin az rahatladim. Yinede saat başı ölçeyim ben
Benim hep düşük tansiyon sorunum vardi ama son günlerde nadir de olsa 14u gördüğüm oluyor bu durumda hemen soda bol limon veya direk limonla düşünüyorum panik de arttırıyor sakin kalmaya calisiorm. Düşmezse mutlaka doktora danışın tabi

Benim hep düşük tansiyon sorunum vardi ama son günlerde nadir de olsa 14u gördüğüm oluyor bu durumda hemen soda bol limon veya direk limonla düşünüyorum panik de arttırıyor sakin kalmaya calisiorm. Düşmezse mutlaka doktora danışın tabi
Anladim canim soda limon yapayim ben en iyisi. Birazdan tekrar ôlcerim. Evet ya panik oluncada hemen yükseliyor.

🤣🤣 Bu bebeler napsalar yaranamiorlar gerçekten. Çok hareket etse uyutmasa şikayet ediyoruz uyutsa sakince aman nasil oldu bu birşey mi oldu yoksa die evham yapıyoruz ben en azından öyleyim😅 bugün bir uyandim saat 9.30 ve tuvalete kalkmadan deliksiz uyumuşum eyvah eyvah dedim kesin birşey oldu kipirdanmaya başladı neyseki🤣
Hiç sorma vallahi gerçekten 😂😂

Bnim normaldi ama sanırım şuan bendeki dediğiniz gibi bişeyi fazla tüketince oluyor
Bende oluyor hamilekikten önce kabız olurdum kaç gün çıkamazdım hamilelikte hiç yaşamadım aksine çok sık ishal oluyorum ya yoğurdu fazla tüketiyorum ondan oluyor ya da değişen hormonlar bağırsak hareketlerini etkiliyor 🫣

Ben 32 de yıkadım ütüledim çantası kaldı sadece. Artık zamanı geldi gibi bence 1 haftaya yıka ütüle o bile zaman alıyor çünkü 🫣 kaç makine çıktı battaniyeleri nevresim vs de sayarsak 🤩 erken doğum olma ihtimaline karşı da hazırlıklı olmak lazım
Çok doğru söylüyorsunuz yarın annemle yikicaz hem kadir gecesi hayırla yıkayıp ütüleriz insallah
Ben iyiki hazırlamışım diyorum suanda okadar agırlaştımki hicbirsey yapamıyorum dün biraz buzdolabini mutfak dolaplarini temizledigim aksam agridan duramadim
Bende dolabimin içini duzenleyim dedim inanılmaz yoruldum kasildim;( erkenden hazırlamak lazımmış çok haklısınız annem yanımda ona güveniyorum artık
Nst kağıdına bakıyorum. İki sefer 70 civarında çıkmış. Sanırım kasılma bu ikisi oldu. Diğer hareketler hep 50'nin altında çıkmış.
🙏
Bana da kv öyle söyledi 😔 acaba yakın mı
Bilmiyorum ama eskiler anlıyorlar doğumun yakındır deyince biraz tedirgin oldum .inşallah yarın da eşyalarını yikayayim da en azından hastane valizi hazırda olsun🙏♥️
Bende hep 9/6 10/6 seyretti son günlerde tansiyonum 12/8 leri gormeye basladi 12-8 yüksek değil aslında ama benim normalim hep düşük tansiyon bana göre biraz yükseliyor anlamadım hemen limonlu maden suyu hazırlıyorum bende.acaba son ayda biraz yükseliş normal mi ki. Bide bende iştahsızlık başladı Allah'tan hayirlsi.

Kızlar 3 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu çıktı bende hafif dedi Dr ama bende hiç bir belirti yoktu antibiyotik verdi sonra geçen gün yine enfeksiyon çıktı o kadar dikkat ediyorum çok fazla su içiyorum nasıl enfeksiyon çıktı anlamıyorum hiç belirtim de yok bu sefer ilaç vermedi çok hafif dedi her neyse bugünde kasıklarım da çok baskı hissettim acaba enfeksiyondan mi oldu acaba ya da bebiş artık iyice aşağı indi bilemedim sizde varmı böyle şeyler

Ben bugün sahura kadar uyumadım sahurda da kızartma yapmışlar canınız çekmesin azıcık yiyim dedim ama sabah 9a kadar hayatımda böyle bir mide yanması böyle bir reflü atağı yaşamadım gözümden yaş geldi artık;( son haftalarda midemden çok çektim ağzımın içine kadar acı sular doluyor gece dayanamayıp biseyler yediğim için iyice kötü oluyorum.
Beni gören herkes lohusalık çökmüş diyor o ne demek bilmiyorum ama dün ananem yüzüme baktı senin doğumun yakın haberin olsun dedi;( ben hala çocuğun eşyalarını yıkamadim inşallah zamansız erken gelmez diye dua ediyoeum
Bence yıka eşyalarını ütüle onu beklemenin manası yok birde bir günümüz bir günümüzü tutmuyor iyi gibiyim dediğin bir gğn hemen harekete geçmelisin.birden minik gelmek istiyorum anne derse hazırlıksız olma

@ankazmrt0 ayy benim de aksine o kadar cok istahim acildi ki . Surekli bir seyler yeme istegi. Yataga yattim simdi aklim öylece pideyle peynir yemede😀😀 surekli bi agzima bir sey atma istegi

Bende ikilemde kalıyorum 38de olsun istiyordum Nisan sonu ama doktor illa 38bitsin 39a gir öyle gün verelim diyo inatla

Aynı benim doktorumda öyle malesef sancılarım var kasılmalarım var ne gece ne gündüz adam akıllı uyku uyuyamıyorum nst de belli bi here kadar sancı çıksada düzensiz olduğu için normal diyo evin içinde yemek yapmak bile işkence gibi geliyo artık inşallah 27sinde gittiğimde çok uzağa atmaz bide doktorlar nasıl hesaplıyo onuda anlamadım ben mesela şuan benim 36+1 37 olarak yazıyo doktorlarda böyle mi baz alıyo acaba
Senin 3. Doğumun aslinda 39 a bırakması riskli gibi geldi bana . Doktorum 2. Sezeryani 38 39 3. Sezeryani 38 de alıyoruz dedi acaba ilk doğumun normalmiydi de bukadar bekletiyor günlerimiz yakın

Çok doğru söylüyorsunuz yarın annemle yikicaz hem kadir gecesi hayırla yıkayıp ütüleriz insallah
Bende dolabimin içini duzenleyim dedim inanılmaz yoruldum kasildim;( erkenden hazırlamak lazımmış çok haklısınız annem yanımda ona güveniyorum artık
🙏
Bilmiyorum ama eskiler anlıyorlar doğumun yakındır deyince biraz tedirgin oldum .inşallah yarın da eşyalarını yikayayim da en azından hastane valizi hazırda olsun🙏♥️
Bende hep 9/6 10/6 seyretti son günlerde tansiyonum 12/8 leri gormeye basladi 12-8 yüksek değil aslında ama benim normalim hep düşük tansiyon bana göre biraz yükseliyor anlamadım hemen limonlu maden suyu hazırlıyorum bende.acaba son ayda biraz yükseliş normal mi ki. Bide bende iştahsızlık başladı Allah'tan hayirlsi.
Benim kayınvalide yüzün beyazlamış lohusalık çökmüş ddi ama kimisi bunla alın ve yüzde göbekteki gibi deri kararmasınk kastediyormuş. Hurafe gibi, pek inanmadım açıkçası ama karnın düşmesi gibi belirtilerin dogumun yaklaştığını göstermesine inanırım . Böyle şeyler kime göre neye göre doğru?
Siz bu saatten sonra doğuma hazırlıklı olun tabiki de ama böyle şeyler de telaşa sokmasın sizi bence . Sakin sakin bebeğinizi düşünüp eşyalarını yıkayıp paklarsınız bir güzel 🥰

🤣🤣 Bu bebeler napsalar yaranamiorlar gerçekten. Çok hareket etse uyutmasa şikayet ediyoruz uyutsa sakince aman nasil oldu bu birşey mi oldu yoksa die evham yapıyoruz ben en azından öyleyim😅 bugün bir uyandim saat 9.30 ve tuvalete kalkmadan deliksiz uyumuşum eyvah eyvah dedim kesin birşey oldu kipirdanmaya başladı neyseki🤣
Aynı valla 😄😄😄 benim de oldu bikaç kere aynısı ama genelde yataktan kalkarken bikaç yudum su içerim ben onunla bir kıpırtı geliyo yavruma öyle günaydınlaşıyoruz böyle zamanlarda 🤭🤭 insan korkuyor. Canımızı acıtsın da varsın oynasın aklımız kalacağına içimiz acısın valla nasılsa sayılı günümüz var çekeceğimiz kadar acı çekiyoruz . Onların canı yanmasın yeter ki 😍

Kizlar kaburgalarima vuruyor ağrı nefes alamıyorum içime sığmıyor sanki bebek öyle bı tuhaf agirlasma oldu ki.Bugun markete gittim kasiyer Allah bı avazda kurtarsın az kalmış sanırım dedi bende güya uzerime şal sardım göbeğimi kapatıyorum sanıyorum. Evet az kaldı nasıl anlqdiniz dedim iyice inmiş karnınız dogumunuz yakındır dedi çok şükür tüylerim diken diken olmuş şekilde eve döndüm sanki sokakta dogurcam;( bebek kasıklarımda sirtim belim yanlarda simitler var ya orası, mide kaburga nerdeyse göğsüme kadar heryeri kaplamış gibi hissediyorum. Sanki içimde damacana büyüklüğünde bebek var yataktan kalk yat felaket yoruyor nefes alamıyorum ve sürekli midem ağzımda acı sular geliyor reflü.bebek baski yapıyor mideme offff offff diyorum millet ağır spor yapıyor ağırlık kaldırıyor hatta son haftalarda direk dansı yapan hamile bile izledim su internette 🙄🙄 ben sanki tüm dünyayı yüklemiş gibiyim
Aynıyız ama ben seviniyorum bu duruma çünkü büyümüş diyorum. Artık rutin işlerimi yapamuuorum azcik yürüsem iş yapsam semsert oluyor karnım kasılıyor mümkün olduğunca dinleniyorum ama hareketsizlikten dolayı sanırım kabız oldum 🥴

Aynı valla 😄😄😄 benim de oldu bikaç kere aynısı ama genelde yataktan kalkarken bikaç yudum su içerim ben onunla bir kıpırtı geliyo yavruma öyle günaydınlaşıyoruz böyle zamanlarda 🤭🤭 insan korkuyor. Canımızı acıtsın da varsın oynasın aklımız kalacağına içimiz acısın valla nasılsa sayılı günümüz var çekeceğimiz kadar acı çekiyoruz . Onların canı yanmasın yeter ki 😍
Kesinlikle öyle düşünüyorum ben de evet zor ama son günlerimiz ayni bedende. Tuhaf oluyor insan tüm duygular içiçe geçmiş durumda. Heyecan korku hüzün hepsi beraber 🥹

Merhaba kızlar. Ya bişey dicem benim karnım gereksiz yere aşırı sivri. Her gören bu nasıl karın diyor. İlk kızım da böyle değildi bu kızımda acayip bı göbek oluştu. İlk başlarda takmiyordum ama şimdi baya kilo alıp ağırlasinca göbek iyice öne doğru sivrilesti ya. Kız bebiş bekleyenler sizde de böyle mi 🥴
Yok canım benimkisi olabildiğince yayılmış durumda 😂😂 7 aylık göbek var gibi duruyor kiloluda olunca bol bişi giysem neredeyse anlaşılmayacak.

Senin 3. Doğumun aslinda 39 a bırakması riskli gibi geldi bana . Doktorum 2. Sezeryani 38 39 3. Sezeryani 38 de alıyoruz dedi acaba ilk doğumun normalmiydi de bukadar bekletiyor günlerimiz yakın
İlk ikiside sezeryan bide üstüne basa basa söyledim yinede 38i doldur öyle gün verelim dedi tam 38 haftalık olduğu gün kontrolüm var o gün şikayetlerimi dile getiricem ağrıdan duramadığımı söylücem inşallah nst de çıkarsa yakına gün verir diye dua ediyorum şuan bile adet ağrısı gibi ağrı var kasıklarımda hareket etsemde etmesemde var bildiğin sağlı sollu kasıklarım batıyo sancıyo en sonki nst de bağlıyken 3 4 kere kasılmalarım olmuştu dedim heralde ona göre gün verir riske atmaz ama gayet güzel dedi yolladı 🤷🏻‍♀️

Merhaba arkadaslar ben de bugün sabah kontrole gidecegim 37+0 oluyorum. Büyük ihtimal çatı muayenesi yapacak ona göre dogumum yakin mi degil mi söyleyecek. Ama galiba bende açıklık var gibi. Çünkü öyle virbağrı hissediyorum. Eger öykeyse dogum yakindir. Hayirlisiyla bayrami atlatsaydik. Gelen giden çok olur dogum sonrasi rahat edemem diye düsünüyorum

Ben 32 de yıkadım ütüledim çantası kaldı sadece. Artık zamanı geldi gibi bence 1 haftaya yıka ütüle o bile zaman alıyor çünkü 🫣 kaç makine çıktı battaniyeleri nevresim vs de sayarsak 🤩 erken doğum olma ihtimaline karşı da hazırlıklı olmak lazım
Ben iyiki hazırlamışım diyorum suanda okadar agırlaştımki hicbirsey yapamıyorum dün biraz buzdolabini mutfak dolaplarini temizledigim aksam agridan duramadim
Nst kağıdına bakıyorum. İki sefer 70 civarında çıkmış. Sanırım kasılma bu ikisi oldu. Diğer hareketler hep 50'nin altında çıkmış.
🙏
Bana da kv öyle söyledi 😔 acaba yakın mı

Aynıyız ama ben seviniyorum bu duruma çünkü büyümüş diyorum. Artık rutin işlerimi yapamuuorum azcik yürüsem iş yapsam semsert oluyor karnım kasılıyor mümkün olduğunca dinleniyorum ama hareketsizlikten dolayı sanırım kabız oldum 🥴
Kabızlık malesef benim başımın belası 2.trimesterin başından beri ne çektirdi bana;( kuru kayısı falanda çok işe yaramıyor artık bebek baskı yapiyor hamilelikte oluyormuş bu durumlar;(

Back
X