2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
prema yı takip ediyorum bir süredir. ya tabi eskiler cok daha erken baslıyorlarmıs bu tuvalet iletişimine, sadece o zaman adı yokmus bunun :) "Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum." - ne gibi bir zararı olabilir diye düşünüyorum ben de, çok küçükken başlanırsa bebek de strese girmez aslında. bakalım eşimin de destegi önemli, onunla da konusup bir yol seçeceğim ben de.
molfix aklımda, daha pek arastırmadım ama bakarım bunlara sagol canım. Goon icin ben de tasırıyormus diye okumustum yorumlarda, belki yenidogan sonrası olabilir dedigin gibi.
Daha bebekken ben şahsen alistiramam bana.asiri zor gelir. Ben oglumu zorlamadim 2 yasina girdigi gibi sabaha kadar bezi kupkuru kaliyordu sonra kendi bezi istemedi bakiyordum cikarip çöpe atmis. Agladi takmak vs istemedi. Ben de alistirdim hemen 3 gunde alisti yapmaya tam oturmasi da 1 hafta surdu. Esimin arkadasi bebegin hazir mi degil mi ona bakmadan baya kucuktu basladi yanlis hatirlamiyorsam 1 yasinda falandi alistirmasi 1.5 ay surdu.

Sirt agrisi dedigin iki kurek kemik arasinin ozellikle bir tarafa degil mi?Ay ilk hamileligimde dedigim sekilde sol tarafi cok agrirdi benim.otururken agrim coktu. Hatta disari gezmelerine gidemez olmustum da ama hafta olarak daha ilerideydim. Doktora soylemistim aka bana bir sey vermemisti. Vucut doguma hazirlaniyor demisti. Bu ara da belli haftadan sonra sanki magnezyum da vermiyorlardi yanlis mi hatirliyorum acaba
valla canım tam tarif edemiyorum ama kürek kemiklerim ağrıyor evet özellikle sırt üstü yatınca çok ağrıyor. omuzlarımı geriye doğru çevirerek egzersiz yapınca iyi geliyor biraz. magnezyum içiyorum ben ama sırt ağrıma bi faydası yok :KK43:

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu yaşayanlar nasıl ve ne kadar bir süre tedavi aldınız? Benim ağrı ile farkedildi test sonucunda doktorum çok az bir enfeksiyon bu dedi tek kullanımlık ürocare vermişti ama sonrasında ağrım devam edince yine test yaptık enfeksiyonun çok az miktarda devam ettiğini gördük antibiyotiğe gerek yok dedi ürocare verdi yine, iki gün oldu ama hafif de olsa hareket edince ağrım var hala kasığa yakın yerde demek ki devam ediyor :KK43: Böyle ağrınız oldu ve tamamen geçti mi sonrasında? Direkt antibiyotiğe mi başladınız? Ağrınız bi süre devam etti mi? Uzun mu sürüyor bunun tedavisi? Bebeğe zararı olur mu iki haftadır geçmedi sonuçta :KK43: Ağrı dediğim ani hareketlerde hissediyorum durduk yere hissedilen bir ağrı değil.
Çok geçmiş olsun.
Bende de idrar yolu enfeksiyonu yüksek çıkmıştı, doktor enfexia adında bir antibiyotik verdi, bana çok kötü yan etkisi oldu (çok nadir raslanırmış)
Hep bol su içtim, yoğurt ayran tükettim ama bir türlü düzelmedi.
En son yatarken 200 ml suya 2 yemek kaşığı pastörize edilmiş elma sirkesi döktüm karıştırdım içtim. Sabah baktım daha iyiyim, sonra ertesi gün 200 ml suya 1 kaşık elma sirkesi koydum içtim, akşamını yine 1 kaşık. Ertesi gün yine aynı şeyi uyguladım, baktım ki idrar enfeksiyonundan eser yok. Birdaha idrar yolu enfeksiyonu olursam kesinlikle yine bu yöntemi denerim.
Elma sirkesinin bu kadar az miktarlarla bebeğe zarar vereceğini hiç zannetmiyorum, sonuçta 1 kaşık sirkeyi salataya da döküp yemeye doktorların yasakladığını duymadım diye düşünmeden yaptım.
Fakat farklı bir ilaç kullanımı yada riski bir durumunuz varsa kesinlikle doktora sormadan yapmayın.

Daha bebekken ben şahsen alistiramam bana.asiri zor gelir. Ben oglumu zorlamadim 2 yasina girdigi gibi sabaha kadar bezi kupkuru kaliyordu sonra kendi bezi istemedi bakiyordum cikarip çöpe atmis. Agladi takmak vs istemedi. Ben de alistirdim hemen 3 gunde alisti yapmaya tam oturmasi da 1 hafta surdu. Esimin arkadasi bebegin hazir mi degil mi ona bakmadan baya kucuktu basladi yanlis hatirlamiyorsam 1 yasinda falandi alistirmasi 1.5 ay surdu.
tabiki tuvalet eğitimi çocugun gelişimine, hazır oluşuna baglı. ama doğar doğmaz iletişime başlandıgında bunun cocuga bir psikolojik baskısı olmadıgını düşünüyorum ben de. yapabilir miyim bilmiyorum zor bir konu :)

valla canım tam tarif edemiyorum ama kürek kemiklerim ağrıyor evet özellikle sırt üstü yatınca çok ağrıyor. omuzlarımı geriye doğru çevirerek egzersiz yapınca iyi geliyor biraz. magnezyum içiyorum ben ama sırt ağrıma bi faydası yok :KK43:
O sirt agrisi malesef pek gecmiyor. Cok farkli bir agri. Ara ara geciyodu sonra yine basliyordu. Kolay degil.iste kemikler falan her sey doguma hazirlaniyor. Senin cok surmez agrisi insallah. Ben ondan sebep disari gezmelerine gidemez olmustum. Oturamiyordum, araba da yolculuk yapamiyodum.

tabiki tuvalet eğitimi çocugun gelişimine, hazır oluşuna baglı. ama doğar doğmaz iletişime başlandıgında bunun cocuga bir psikolojik baskısı olmadıgını düşünüyorum ben de. yapabilir miyim bilmiyorum zor bir konu :)
iste Mesele o canim uygulamak zor geliyor😁Ablam da kizinda baya baya erken baslamis tabi biz alisik degiliz daha bezi zor bagliyodum🤣🤣

d vitaminine baktırmış mıydın, onun eksikliği de agrı yapabiliyormus

Benim oğlum da memeye cok duskun. 2 yasini soyle 4 ay falan gecmisti biraktik yani gecen sene halen unutmamis. Anne yanimda uyu memeni aç elimi uzerine koyayim diyor. Simdi kardesi dogunca yaninda emince cok uzulurse diye tedirginim.

O sirt agrisi malesef pek gecmiyor. Cok farkli bir agri. Ara ara geciyodu sonra yine basliyordu. Kolay degil.iste kemikler falan her sey doguma hazirlaniyor. Senin cok surmez agrisi insallah. Ben ondan sebep disari gezmelerine gidemez olmustum. Oturamiyordum, araba da yolculuk yapamiyodum.
Bana da geçmeyecek gibi geliyor valla napalım idare edicez allah daha kötü dert vermesin diyelim 🙏
d vitaminine baktırmış mıydın, onun eksikliği de agrı yapabiliyormus
Evet canım düşük tabi ki 🤭 Ama takviye vermişti doktorum uzun süredir kullanıyorum aslında

Kışın içinr giydirririm yazın direk giyer canım inşallah hemen küçülmez 🙈
Zibinlar cok cabuk kuculuyorlar fazla buyukte alinca bezi sıkı tutmuyorlar ama bedeninden biraz buyuk almak lazim ve esnekler cekince uzuyorlar😀Hatta bu kuculen zibinlar icin zibin aparati var satiliyor. Cit citli o cit cit kismina ek olarak takip uzatiyorlar birilerinde gormustum😂

Zibinlar cok cabuk kuculuyorlar fazla buyukte alinca bezi sıkı tutmuyorlar ama bedeninden biraz buyuk almak lazim ve esnekler cekince uzuyorlar😀Hatta bu kuculen zibinlar icin zibin aparati var satiliyor. Cit citli o cit cit kismina ek olarak takip uzatiyorlar birilerinde gormustum😂
Aynen çıtçıtlı body uzatıcı diye geciyor ben de almayı düşünüyorum :)

Evet onu gördüm bende instagramda😁 Çok fazla yenidoğn almayın deniliyor ama biraz alıcam artık doğduktan sonra ihtiyaca göre tekrar alırım 😂

Kızlar biliyorsunuz bahsetmiştim bogazımda hafif bir gıcık hissim vardı tesadüfen acilde baktıgım CRP değerimin 21 ekimde 16 oldugunu gördüm daha sonra enfeksiyon hastalıklarına gittim doktor enfeksiyonun viral mi bakteriyel mi oldugunu anlamak için yalnızca prokalsitonin (pct) testi yapmıstı negatif cıkmıstı ve enfeksiyon için antibiyotik kullanmamam gerektiğine karar vermişti, oncesindede var olan rahatsız etmeyen arada gece beliren kucuk kucuk nokta seklındeki kasıntılarım ise bu süreçte artarak kabardı ve cogaldı rahatsız edici boyuta gelince çarsamba günü yani 26 sında dermatologa gittim CRP orada 60 cıktı cok endise ettim cunku ateşim yoktu yalnızca kasıntılı kabarcıklarım vardı bide bogazımda hafif yanma geniz akıntısı ayrıca gecede kas agrısı olmustu okadar dermtolog ayrıca Lge testi yaptı yüksek cıktı bide romatoid artirt diye bir test yapmıs oda negatif cıktı daha sonra vajinal kültür ve idrar kültürü bakıldı sorun cıkmadı dahliyeyede gittim cigerlerimi dinledi tansıyonumu ölçtü felan sorun cıkmadı buyuk ihirmalle alerjik rinitin var enfeksiyon ondan kaynaklı ama ürtikerde (kurdesen) crp nin yükselmesini tetikledi dedi dahiliye uzmanı yalnızca allerset verildi allerseti içiyorum 4 gündür içtiğimden beri kaşıntılarım yok arada tek tuk kucuk noktalar cıkıyor sonra kayboluyorlar ama benım kafam hiç rahat değil neden bu kadar crp 60 cıktı diye içim içimi yiyor bir sıkıntım problemimde yok bogazımda yanmadan ve yorulunca nefes nefese kalmaktan baska mide bulantım oluyor arada oda sanırım hala hamilelikten hep vardı zaten , kas agrımda crp yükselmeden önce1 gün oldu sonra olmadı arada kuru öksürüğüm oluyor geniz akıntım var okadar, arkadaşımın ablası doktor ona danıstım oda “doktorlar allerjik viral enfeksiyon tanısı koymuşlar allerset allerjiyi baskılar antibiyotik faydası olmaz öncelikle doktorlar da bu şekilde ifade etmiş allerjik viral enfeksiyon görünüyor yanlız crp 50 nin üstünde olması romatoloji acısından değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum “ demiş, yarın yeniden dermatologum ve dahileyeye ugrayacagım tekrar crp bakılır muhtemelen bir düşüş vb olmaması halinde romatolojiye giderim herhalde bagısıklık rahatslıgı veya romatizmal bir hastalık acısıdan arastırılması için , endişe ediyorum biraz dua eder misiniz bana 🤲🏻 inşallah bir sey cıkmaz crp düşmüş olur , boyle ciddi yakınmalarım yokken kendimi hasta hissetmezken bu degerin yüksek cıkması cok sıktı canımı
Kızlar ürtiker sonrası kullandığım ilaç ürtikeri cok azaltmişti, geceb hafta cok fazlaydı ürtikerim alerjik rinitimde vardı , doktorlarda alerjik rinit ve ürtiker crp yükselmesine sebep olmustur denilmişti , bugun gittim doktorum gerek yok crp düşmüştür zaten ürtikerde cok azalmıs cunku dedi, ama ben baksın istedim yinede 26 sında 60 olan crp degerim bugun 15 e düşmüştü 🤲🏻🤲🏻🌸🌸🌸🌸doktorda bak gördün mü bir sorun yok dahada düşecek bir sorun gözükmüyor denildi cok sevındım cok sukur

Kızlar iki gündür bebişi daha farklı hissediyorum böyle tekme gibi değil de sanki bi suyun içinde takla atıyor gibi değişik bi his ne yapıyor acaba o sırada :KK70: bir de benim plasentam önde olduğu için çok net hissedemezmişim hareketleri doktor öyle demişti :KK12:

Teşekkür ederim cnim

Tesekkurler canım tek temennimiz o artık, bugün kızda da öksürük başladı birazdan doktoruna götüreceğim onu umarım ilerlemez.

Keşke korkulmayacak kadar hafif olsa canım. Sizde hafif gıcık varmış bende nefes aldırmayan bir öksürük o kadar yoğun ki kan gelmeye başladı artık.

Amin canım inşallah ya 😒

Tesekkur ederim canım umarım hemen geçer çünkü çok kötü gerçekten.

Kuzu gece gec saate kadar acilde tuttular. Alınan kanın haddi hesabı yok her yerim delik deşik oldu. Bacak ultrasonuna vs soktular. Kan değerleri ve kan gazı değerleri emboli şüphesiyle uyumlu diye saatlerce yemek vermediler acil ameliyat durumu için. Neyse ki bacak damarları temiz çıktı.. ama ciğere emboli olabilme ihtimali var dediler. Onun tespiti için yapılan tüm teşhis yöntemlerini gebelik durumundan kaynaklı yapamıyorlar 😒 acilden çıkarttılar işte gece. Ama halen yoğun öksürük devam ediyor. Nebul tarzinda ciğer için ilaç verdiler onu kullanıyorum. Artık öksürmekten boğazım tahriş dolu boğazımdan kan geliyor ara ara. Ama neyse ki cigerden gelen bir kan vs yok. Enfeksiyon sebebini çözemediler tek ihtimal ciğer embolisi dediler. Gebelikte artan hormonlar emboli varmış gibi test sonuçlarında yanılma yapabiliyor dediler. Evde takıp et eğer öksürürken cigerden gelen kan, yoğun geçmeyen öksürük olursa bu sefer direk ambulans ile gelin dediler. Eve çıkarttılar. Gece ve sabah ilaçları kullandim ama öksürük halen devam. İşin kötüsü Doğa da oksurmeye başladı sabah itibariyle. Hemen doktoruyla konuştuk birazdan kontrole gideceğiz iste.
çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce toparlanırsınız ikinizde iyi haberlerini bekliyoruz. :dua:
Bu konu benim Pazartesi gününden beri aklımı kurcalıyor aslında.

Pazartesi günü erkenden sağlık ocağına gittim kan vermek için. Arabayla gittim ve beni alana kadar bekledim bi 10 dk kadar. Doktorla sohbet ettik sonra da tansiyonuma baktı. Tansiyonum 13-8 çıktı. Ben çok şaşırdım çünkü evde omron marka var ve hep 10-6/7 çıkıyor. Doktor yürüyerek mi geldin dedi hayır dedim, dinlenmiştim de yani. Sonra eve gelince bi daha evdekiyle ölçtüm 10-7

Acaba gidip gün içinde eczane gibi bi yerde ölçtürsem mi dedim ama bu sefer de çok etkileniyorum, panik yapıyorum filan. Buraya sormak da istedim ama kafalar karışsın da istemiyorum.

Şimdi şunu merak ediyorum; omron marka tansiyon aleti kullanıp tansiyonu düşük çıkan ve başka aletlerle kıyaslama imkanı bulan oldu mu?
canım bende evde omron kullanıyorum evde ne ölçersem hastanede de öyle çıkıyor genelde 10-7 10-8 tabi cihazda da problem olabilir yine de içim rahat etsin dersen eczaneye götür ikisiyle arka arkaya ölçüp kontrol ettir.
Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.
canım bende günlük kullanımda xiaomi kullanıyorum 3 kademe benim işimi 2. kademe görüyor yaklaşık şarjı 20 dk falan gidiyor 3. kademe de 10 dk kadar gidiyor günlük kullanım için yeterli ama haftalık temizlik de büyük süpürgemi açıyorum. https://www.hepsiburada.com/dreame-xr-sarjli-dikey-supurge-pm-HBC000006S7EA bendeki bu
Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
çok geçmiş olsun canım yardım almak iyi gelecekse en iyisini kendin için sen daha iyi bilirsin hamilelik zaten başlı başına hepimizi strese sokan bir şey bence kendine farklı ilgi alanları meşgaleler bulmaya çalış oda çok iyi gelecektir.:dua:
Kızlar bu erkek bebisler niye sürekli tatlı istiyor, hic aşermedim ilk3 ay; şimdi acısını çıkarırcasına tatlı istiyor canım 😳😥 dikkat edeyim diyorum ama meyveyle de geçiştirilmiyor ki🤦‍♀️ ayni durumu yaşayan var mi?
valla canım bende de ilk 4 ay tatlıya karşı felaket bir isteksizlik vardı ki normalde bayılırım. son 1 aydır yine canım sürekli tatlı istiyor durdurmaya çalışıyorum ama beni çok zorluyor malesef o_O:kızgın:

X