2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Herkese merhaba. Bir suredir annemin saglik sorunlari, benim bebekle ilgili sorunlar derken epeydir bakamadim buralara. Bugun saglik ocagi kontrolum vardi. 20+0 oldum tetanoz yaptilar. Ilk 3 ayimda verdigim kiloyu bile geri alamadim ben hala. Bir de ben hala bebegi hissetmiyorum normal mi? Bir de dun cok fena basim agridi migrenden beter bir agriydi tansiyonum da normaldi. Sizlerde de oluyor mu?

canım kaç aylık tercih ediyorsun yaz için
Ben ilk bir kaç ay için 0-3 ay aldım ki bebişler 3,5 kg falan doğarsa 3 ayken de 3 aylıklar olmaz. Direk 3-6'ya geçmek gerekebilir. Mart ortası doğar sanırım benim minik. Mayıs sonu Haziran başı (2,5-3 aylıkken) artık 3-6 aylara ve yazlık sezona geçilir diye düşündüm. Yazlıkları 3-6 aydan itibaren almaya başladım. Benim oğlan biraz iyi bir kiloda doğmuştu maşallah :) Kız da öyle olursa diye bazı yazlıkları 6-9 ay da aldım ama çok değil. Kalıplarına göre.. Elde de patlamasın sonra :) Aldıklarıma bir bakıp Kasım ayında son kıyafet güncellemelerini yapacağım inşallah. İlk minik kıyafet ihtiyaçları bitecek sanırım.. ama sonrasında nasıl almadan durulur bilmiyorum 🙈 Yaa çok tatlış şeyler var.. Tam delirmelik :rolleyes: 😍😍 Baktıkça alası geliyor insanın 😍😏

Doktorumun acil ameliyatı çıktı 17:30 a kaldı muayenem ama o şurada NST he bağladılar sancı için çıkmado sancı falan
Hadi inşallah her şey yolundadır canım 🙏 Güzel haberleri bekliyoruz.

Yok canım yasak hiçbirşey yok şimdilik, ama çok fazla yersem iyi gelmez de ishal olurum diye korkuyorum🤭 bide 2 hafta önceki muayenede doktor fazla kilo almışsın sanki dedi, dikkat edelim dedi. 49.30 la hamile kaldım, 17. Haftada 57 kiloydum :KK48:
🥰🧿
Valla ben o kdar çok yiyorum ki ishal değil hep kabızım aksine. Bir de 54 ile başladım 64 kg oldum bugün tartıldığımda. Yani 23+0 haftamdayım şu an. Maaleeef alıyorum doktor da bana 17 kg Alman lazım dedi ama elimde değil ben hızlı kilo alıyorum gebeliklerimde normalde de çok zor alıyorum kızımda da 30 kg almıştım. 2 ayd sesli kiloma düştüm. Belki ben yine anlamıyorum benek alıyordur 😂sadece göbeğim çıkıyor. Belkş de boyum uzun o yüzden kurtarıyorumdur. Artık lohusalık bitince sıkı bşr spor eşliğinde zayıflarım. Diye düşünüyorum

Tamam canım yazacağım mutlaka. Sancı çıkamaması da güzel dedi ebe. Bebek yine aşağılarda tabiki de. O beni korkutuyor sürekli oraya baskı yapıyor. Bir de bugün de yine kasıkta toplandı sertleşme oldu. Tam vajinanın üstü bugün 3 defa falan oldu dün akşam da oldu.
Benden başka kimsede olmuyor herhalde tek benimki toplanıyor herhalde hayırlısı ne diyim canım akşam üzeri netleşir.
Benim de ayakta cok durunca yorulunca karnim sertlesiyor. Oğlum da da karnim iyice buyuyunce ve son aylar da bir tarafta toplanip sertlesiyordu. O sikinti mi bilmiyorum yani olabilir diye pek uzerinde dusunmedim.

Herkese merhaba. Bir suredir annemin saglik sorunlari, benim bebekle ilgili sorunlar derken epeydir bakamadim buralara. Bugun saglik ocagi kontrolum vardi. 20+0 oldum tetanoz yaptilar. Ilk 3 ayimda verdigim kiloyu bile geri alamadim ben hala. Bir de ben hala bebegi hissetmiyorum normal mi? Bir de dun cok fena basim agridi migrenden beter bir agriydi tansiyonum da normaldi. Sizlerde de oluyor mu?
Geçmiş olsun 🙏 Bebeğin gelişimi iyiyse sizin kilonuz çok önemli değil aslında.. ama sağlıklı beslenmeye çalışın tabi ki.. Yoksa size zararı olur. Güçsüz falan kalmayın.
Bugün 19+1'im ben de. Hala net hissetmiyorum bebeği. Belli belirsiz, "acaba mı" falan diyorum sadece bazen. Doktor 21-22'de net hissedersin dedi.
Bende migren var. O yüzden bazen o tutuyor ama farklı türlüsünü bilemiyorum. Geçmiş olsun.. Sonuçta hormonların ne yapacağı belli olmuyor. Yine bir çeşit migren ağrısı olabilir. Tansiyon da normaldi demişsiniz. İnşallah tekrarlamaz 🙏

Valla ben o kdar çok yiyorum ki ishal değil hep kabızım aksine. Bir de 54 ile başladım 64 kg oldum bugün tartıldığımda. Yani 23+0 haftamdayım şu an. Maaleeef alıyorum doktor da bana 17 kg Alman lazım dedi ama elimde değil ben hızlı kilo alıyorum gebeliklerimde normalde de çok zor alıyorum kızımda da 30 kg almıştım. 2 ayd sesli kiloma düştüm. Belki ben yine anlamıyorum benek alıyordur 😂sadece göbeğim çıkıyor. Belkş de boyum uzun o yüzden kurtarıyorumdur. Artık lohusalık bitince sıkı bşr spor eşliğinde zayıflarım. Diye düşünüyorum
Kilo mevzusuna bende çok takılmıyorum, biraz yuvarlak olmaya doğru gidiyorum😅 bel kıvrımım yok olmaya başladı ama sonunda en kötü ihtimalle senin gibi sporla halledeceğime inanıyorum. Boyunun uzun olması büyük avantaj, kilolu gözükmüyorsundur.
Bu arada rahmin üzerinde sağında ve solunda özellikle sağda kasılma gibi durum bende de oldu, idrar yolu enfeksiyonu olmuştum doktor ilaç verdi (enfexia antibiyotik) o ilacı kullanırken vücut farklı tepki verdi ve tam o bölge kasıldı en son kas kısılması olduğu anlaşıldı. Hatta ben ilk bebek hareket ediyor zannetmiştim, annem bunun için çok erken bu olmaması lazım dedi, 2. Dozu aldığımda hastanelik oldum.

Benim araştırmalarıma göre, plasenta arka duvarda yada üstte yerleşmişse anne karnında yağ oranı normalse ve ilk gebelikse 21.22. Haftalarda hissetmek normalmiş. 1-2 hafta sonra bence gayet iyi hissedeceksin.
Baş ağrısı için bol su iç, yapabilirsen 2 buçuk litreyi geç. Benim bir tanıdığım hamileyken hep başı ağrırdı meğer tek sebebi az su içmesiymiş.

Kızlar iki gündür bebişi daha farklı hissediyorum böyle tekme gibi değil de sanki bi suyun içinde takla atıyor gibi değişik bi his ne yapıyor acaba o sırada :KK70: bir de benim plasentam önde olduğu için çok net hissedemezmişim hareketleri doktor öyle demişti :KK12:
Ya ben de bı değişik hissesidiyorum. Galiba hickiriyo benimki 😄

Kızlar bebislere neler aldınız ya indirimde falan yakaladığınız şeyler var mi bu ara çok hevesliyim ona bir şeyler almaya ❤️😍
ebebek te de perşembeden pazara diye haftalık belli gruplarda %40 gibi indirmler oluyor ben şimdiye dek en çok oradan aldım 👌🏼ateş ölçer, bakım çantası , lansinohun bi kaç malzemesi, kaşık biberon ve kendime kıyafet aldım. hatta hamile taytı arıyorsanız da ebebekte ki pamuk elastan taytı kesinlike tavsiye ederim çok çok iyi çıktı malı.

Tamam canım yazacağım mutlaka. Sancı çıkamaması da güzel dedi ebe. Bebek yine aşağılarda tabiki de. O beni korkutuyor sürekli oraya baskı yapıyor. Bir de bugün de yine kasıkta toplandı sertleşme oldu. Tam vajinanın üstü bugün 3 defa falan oldu dün akşam da oldu.
Benden başka kimsede olmuyor herhalde tek benimki toplanıyor herhalde hayırlısı ne diyim canım akşam üzeri netleşir.
bi yere toplanıp sertleşme bende de oluyor Leedong Leedong özellikle akşam yemeklerinden sonra ya da yürüyüp de yorulduğumda falan . yatarken olduğunda neyse yine geçiyor da ayakta yakalnırsam o karnımı zorluyor baya. bi de biraz okşuyorum karnımı geçiyor. hastanedeki gebe toparlanma ve sertleşmenin normal olduğunu söylemişti.

Benim araştırmalarıma göre, plasenta arka duvarda yada üstte yerleşmişse anne karnında yağ oranı normalse ve ilk gebelikse 21.22. Haftalarda hissetmek normalmiş. 1-2 hafta sonra bence gayet iyi hissedeceksin.
Baş ağrısı için bol su iç, yapabilirsen 2 buçuk litreyi geç. Benim bir tanıdığım hamileyken hep başı ağrırdı meğer tek sebebi az su içmesiymiş.
Ben hala dogru duzgun yemek yiyemiyorum, su cok icemiyorum. Midem bulaniyor. Elimden geldigince icmeye calisiyorum ama 1 litreyi bile zor iciyorum bazen icemiyorum.
Plasenta bende asagidaymis, 20. haftaya kadar yukari cikar dedi perinatolog haftaya kontrolum var. bakalim ne durumda. Ikili test sonucum biraz riskli ciktigi icin 17. haftamda ilk perinatolog kontrolune gitmistim.

ebebek te de perşembeden pazara diye haftalık belli gruplarda %40 gibi indirmler oluyor ben şimdiye dek en çok oradan aldım 👌🏼ateş ölçer, bakım çantası , lansinohun bi kaç malzemesi, kaşık biberon ve kendime kıyafet aldım. hatta hamile taytı arıyorsanız da ebebekte ki pamuk elastan taytı kesinlike tavsiye ederim çok çok iyi çıktı malı.
Ben de e bebek indirimlerinden aliyorum her seyi. Kiyafetleri tamamladim gibi.
Bu yatagi aldim gecen hafta bi magazada stogu vardi. Cok begendim toplayinca minicik oluyor. Misafirlige falan giderken bile goturulebilir. Simdi ates olcer, bakim seysilerini falan takip edecegim.

İlk gebeliginizse hissetmemeniz normal.

tayt kalın mı canım ? ben dışarda da giyebileceğim tarzda kalın bir tayt istiyorum geçen trendyoldan termal hamile taytı diye aldım pilates taytı gibi geldi incecik iade ettim direk

Ben hala dogru duzgun yemek yiyemiyorum, su cok icemiyorum. Midem bulaniyor. Elimden geldigince icmeye calisiyorum ama 1 litreyi bile zor iciyorum bazen icemiyorum.
Plasenta bende asagidaymis, 20. haftaya kadar yukari cikar dedi perinatolog haftaya kontrolum var. bakalim ne durumda. Ikili test sonucum biraz riskli ciktigi icin 17. haftamda ilk perinatolog kontrolune gitmistim.
Mide bulantisi olunca insan su dahi icemiyor cok haklisiniz. Ben normalde idrar yolu.enfeksiyonu olmamak icin 2 litre muhakkak icmeye calisirim hem de hamilelikte ödemi engelliyor. Ama mide bulantim yogunken cok zor iciyordum. Sizin cinsiyeti ne kiz mi

Selam kızlar, 🌸
Rheaa Rheaa umarım bi an önce atlatırsınız canım hastalıkları 🙏 Bu devirde ilaç bulamamakta ayrı komedi 😒 Buralardan bulabileceğimiz bişeyse alıp kargo edebilirim istersen reçeteyi atarsan alırım haftaiçi ilacı sorarım eczanelere.
Reçetesiz bir ilaç kuzum. Bir tane eczaneden bulduk 😊 ince dusuncen için teşekkür ederim 🥰

tayt kalın mı canım ? ben dışarda da giyebileceğim tarzda kalın bir tayt istiyorum geçen trendyoldan termal hamile taytı diye aldım pilates taytı gibi geldi incecik iade ettim direk
kalın yani böyle kışlık kadife tayt gibi değil ama ince penye yazlık tayt da değil. iç göstermiyor sonbahar/kış dışarı giyilir ve şık duruyor. sadece pamuk olduğu için biraz toz topluyor ama ben takılmıyorum ona çok rahat . hava alıyor falan. doktor kontrolü üniformam oldu 😂

Mide bulantisi olunca insan su dahi icemiyor cok haklisiniz. Ben normalde idrar yolu.enfeksiyonu olmamak icin 2 litre muhakkak icmeye calisirim hem de hamilelikte ödemi engelliyor. Ama mide bulantim yogunken cok zor iciyordum. Sizin cinsiyeti ne kiz mi
Bizimki gostermek bilmedi bi turlu :) 17. haftada kiz diyorum ama kesin degil dedi doktor.

X