2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bebislere neler aldınız ya indirimde falan yakaladığınız şeyler var mi bu ara çok hevesliyim ona bir şeyler almaya ❤️😍
neler almadım ki :KK70: tekstil kısmı bitti benim bol bol kitap aldım bi de çok güzel indirimler yakaladım hepsiburadada :dondurma:şimdi kasımı bekliyorum bakalım ne denk getirirsem indirimde alıcam listedeki eksiklerime göre alez,nevresim,beşiğe yatak,ateşölçer gibi şeyler kaldı yavaştan onları tamamlarım

neler almadım ki :KK70: tekstil kısmı bitti benim bol bol kitap aldım bi de çok güzel indirimler yakaladım hepsiburadada :dondurma:şimdi kasımı bekliyorum bakalım ne denk getirirsem indirimde alıcam listedeki eksiklerime göre alez,nevresim,beşiğe yatak,ateşölçer gibi şeyler kaldı yavaştan onları tamamlarım
Ya evet onları benim de almam lazım 🙈 nevresim dışında hepsi eksik 8 kasımda indirim başlıyormuş galiba 😍

Kızlar bebislere neler aldınız ya indirimde falan yakaladığınız şeyler var mi bu ara çok hevesliyim ona bir şeyler almaya ❤️😍
Biz büyük parçaları bitirdik. Arabası alındı, park yatak alındı. Bir de şimdilik oda yapmayacağımız için bir dolap almamız gerekiyordu onu da aldık. Tekstil kısmını eminönüne gidip halledeceğiz. Onun dışındaki birkaç ihtiyacı indirimden almıştım geçen ay. Telsiz, ateşölçer vs aldık. İndirimleri takip ediyorum acele etmiyorum kasım geldi çattı bakalım birbirimizi haberdar edelim kızlar 😍

Merhaba kızlar,

Bugünlerde genellikle olumlu bir hava hissediyorum burada ve bu beni aşırı mutlu ediyor 🌸🥰 Allah hepimize mutlu doğumlar nasip etsin inşallah 🥰🌸

Ben kızımla uğraşmak ve alışveriş yapmaktan buraya uğrayamaz oldum kusura bakmayın 🙈 üç bebek beni birazcık zorluyor artık bel ve sırt agrım tavan yaptı, gebelik şekeri şüphesi sınırını bozuyo biraz 😔 kili alimim durdu sayılır ama bu ay neredeyse hiç kilo almadım 7 kilo ile devam ediyorum bu olumlu gelişmeyi de paylaşmak isterim 😊👍

Bak şimdi bu paylaşımı gördüm yaşadığım bir durum aklıma geldi 🙈 ben yaklaşık 1 aydır akşam yemeğinde 1 dilim bile ekmek yesem bayılacak gibi hissediyorum tansiyon sandim basta ölçtüm sonuçlar 11 7 sınırlarında hep yükselmedi hiç hep yakın değerler cıktı 🙈 doktor gebelik şekerini ölçeceğiz o zaman netlesir nedeni dedi ama bu yazdığım şey var ya beni biraz rahatlattı 🙈 ben kızımda et balık tavuk tarzı şeyleri çok yiyememistim bu sebeple bu hamileliğimde hafta yoğunluğu olarak bunları daha sık tuketiyorum belki de bu yiyecekleri yediğim için aldığım karbonhidrat fazla geliyor vücuduma 👍 bu düşünce beni birazcık rahatlattı inşallah sorun sadece budur çünkü gebelik şekeri olan çok tanıdığım var bu durumu yasayan hiç tanıdığım yok açıkçası korkmaya başlamıştım 🙈 bu arada grupta buna benzer bir olay yasayan olduysa ben tam buğday ekmeği tercih ederek sorunu çözdüm şimdi sabah 1 buçuk akşam 1 dilim ekmeği ayılıp bayılmadan yiyorum 👍😊🌸 çavdar ise yaramadı aslında onu daha çok severim ama neyse zaten 22+5 günlük olduk bile benim yolum sizin kadar kalmadı doğuma tek rakamlı haftalar kalmış bile olabilir (tabi ki inşallah değildir 🙈 en azından 10-11 haftam vardır insallah🤲) yani bir sekilde idare edilir 😊

minseo minseo ben de xiomi kullanıyorum şarjlı ama bence şarj kapasitesi yetersiz yani derin temizlikte evi tamamen süpürmez asla benim eski arçelik supurgem var onunla derin temizlik yapabiliyorum ancak ama diğer türlü günlük olarak çok yeterli çok ses çıkartmıyor da bu nedenle gece bile anı bir sey döküldüğünde hemencecik alabiliyorum komşular sesini duymuyormuş 😊👍çekişi ise 3 kademeli tercihe baglı ben orta ile idare ediyorum ama guclu cekimi secince halilari bile kaldirabiliyor 🙈

Leedong Leedong bende senin gibi dinlenme moduna gireceğim sanirim alisverise hız kazandırdım ama doktor kendini çok yorarsan sonra yatmak zorunda kalacaksın diyor 🙈 bende yatarsam alamam diye korkumdan daha hızlı şekilde eksikleri tamamlamaya çalışıyorum 🙈 değişik bir tür kısır döngüye girdim ama senin gibi tekil hamile olsaydım sanirim 30 haftadan sonra alırdım her şeyi 🙈😊👍

@ikizlerkadini96 ben yaşamadım ama yakınında bir tanıdığım yaşadı benzer bir olayı onun durumu sizden farklı olarak şu şekilde seyretti 😶 o panik atak krizi geçirmişti bir keresinde ve genç kızdı o zamanlar ve hastaneye giderken başına geldiği için biraz bu durumu zihninde hastane ile eslestirmis sanirim hamile kalana kadar zorunlu haller disinda hastaneye hic gitmedi ancak hamile kalinca mecbur hastaneye gitti sık sık her gidisinde panik hali daha kötüye gitmeye başladı ve normal hayatina da yansimaya basladi 😔 doktora da durumunu söylememiş bu nedenle doğuma yakın çok kötü olmuştu biz de yardim almadı diye açıkçası kızdık cunku sadece kadin dogum doktoruna anlattik durumu sadece onun destegiyle bile doguma kadar toparladi hatta normal dogumu rahatlikla yapti ikinciyi bile doğurdu şimdi tamamen geçti artık olmuyor diyor umarım senin de onun gibi olur ve bu sorun tamamen hayatından çıkar 🤲🌸🌸🤲 sadece birazcık destek almak gerekiyor bence bu dönemde çok normal bu tarz durumlar destek alarak üstesinden geleceğine inanıyorum canım 🤲🤲🌸🌸

Çok sayfa okudum değinmek istediğim tüm konulara değindim sanirim hepinizi kucak dolusu öpüyorum kendinize iyi bakın ben de fırsat buldukça guzel haberlerinizi okuyayim yorumlar yazayim insallah 🤲🤲 gorusmek uzere 🥰😘
En iyisini yaptın canım tamamen ağırlaşmadan yaptın alışverişlerini herkes şimdiden yapıyor sen Ocak ayında bile doğum yapabilirsin canım. Sağlıkla gelsinler yaaa ben dile hayal edemiyorum düşünsene diyorum uyuttu uyanıyorum 3 tane çocuk 😂😂🤣🤣🤣 Allahım her odadan bir çocuk çıkıyor 😬 benim ikiz kardeşim var ablamla aramızda 1,5 yaş bile yok bizde üçüz gibi büyümüşüz canım. Zorluğunu ama en çokta güzelliğini yalayacaksın. İyi ki peşpele olmuşuz bizim için de harika arkadaşa ihtiyacımız bile olmuyor kimseden dayanmak için bir omuz beklentimiz olmuyor 😃 insanın kardeşinin olması çok güzel hele ki kız kardeşler daha başka. Yaşayınca göreceksin sen de🌸🫶

Kızlar özellikle uzanınca sırt ağrıları olan çözüm bulabilen var mı ? Destekli yastıklardan aldım ama henüz gelmedi, geceleri sürekli uyanıyorum sırt ağrısından :KK43:
Sırtım değil ama belim ağıyor özellikle sırt üstü uzandığımda biraz öyle uzanayım ayağa kalkayım resmen kalçama kadar iniyor ağrısı topallıyorum yürürken biraz yürüdükten sonra açılıyorum canım🙄

Hoşgeldin diyelim o zaman :KK76: Oh iyi yapmışsın gezerek havan değişmiştir. Oğlunun atlatmasına da çok sevindim.:dua:
Bizler aynı canım bildiğin gibi. Bugün Leedong Leedong tan güzel haber bekliyoruz bebişi biraz aşağıdaydı kontrole gidecek inşallah güzel haberlerle gelecek.
Ah şimdi gördüm canım.. Saol :KK68: 😘

Leedong Leedong yazdı mı bir şey, görmedim. Güzel haberlerle gelsin inşallah 🙏

canım kaç aylık tercih ediyorsun yaz için
canım, giyim kısmı bu şekilde aldım ben
TEKSTİLAYADETALINDI/ALINMADI
HASTANE ÇIKIŞIYENİDOĞAN22 TAKIM ALINDI
ASKILI ÇITÇITLI ZIBINYENİDOĞAN99 ADET ALINDI
UZUN KOL ÇITÇITLI ZIBIN+PANTOLONYENİDOĞAN3 TAKIM3 ADET ALINDI
PATİKLİ UZUN KOL TULUMYENİDOĞAN22 ADET ALINDI
ASTRONOT MONT YA DA PELUŞ MONTYENİDOĞAN1ALMAYACAĞIM
ELDİVEN0-3 AY1SETİN İÇİNDE VAR
ŞAPKA0-3 AY1SETİN İÇİNDE VAR
ÇORAP0-3 AY5ALINDI
YELEK1-3 AY22 ADET ALINDI
UZUN KOL ÇITÇITLI ZIBIN+PANTOLON1-3 AY4 TAKIM4 ADET ALINDI
ASKILI/KISA KOLLU ÇITÇITLI ZIBIN1-3 AY66 ADET ALINDI
PATİKLİ/PATİKSİZ UZUN KOL TULUM1-3 AY22 ADET ALINDI
KISA KOLLU GEZMELİK TULUM/TAKIM1-3 AY22 ADET ALINDI
ASKILI/KISA KOLLU ÇITÇITLI ZIBIN3-6 AY99 ADET ALINDI
UZUN KOL YAZLIK TULUM YA DA PİJAMA3-6 AY22 ADET ALINDI
UZUN KOL ALTTAN ÇITÇITLI ZIBIN3-6 AY22 ADET ALINDI
UZUN ALT3-6 AY22 ADET ALINDI
YAZLIK TULUM/ROMPER3-6 AY55 ADET ALINDI
YELEK3-6 AY2
ÇORAP3-6 AY5
UZUN KOL ZIBIN6-9 AY66 ADET ALINDI
PATİKLİ/PATİKSİZ ALT6-9 AY88 ADET ALINDI

Canım doktorumun acil ameliyatı çıkmıştı 17:30 kaldı randevum ama o sonrada NST ye bağladılar beni sancı gözükmedi orada. Bakalım tekrar gideceğim eve geldim çünkü şimdi
Yaa tüh neyse canım sancı çıkmaması da süper mutlaka haberdar et bizi de :dua:

Yaa tüh neyse canım sancı çıkmaması da süper mutlaka haberdar et bizi de :dua:
Tamam canım yazacağım mutlaka. Sancı çıkamaması da güzel dedi ebe. Bebek yine aşağılarda tabiki de. O beni korkutuyor sürekli oraya baskı yapıyor. Bir de bugün de yine kasıkta toplandı sertleşme oldu. Tam vajinanın üstü bugün 3 defa falan oldu dün akşam da oldu.
Benden başka kimsede olmuyor herhalde tek benimki toplanıyor herhalde hayırlısı ne diyim canım akşam üzeri netleşir.

Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
Ah canım.. Çok geçmiş olsun. Benim kuzenimde panik atak vardı. Hamilelik öncesi ve hamileyken de ilaçları bıraktı tabi. O sezaryen oldu canım. Epidural değil, tamamen bayılmalı sezaryen. Stres olacağı düşüncesiyle doktoru da o da hemfikir oldular. Tabi illa öyle olsun demiyorum, doktorunla konuşursun zaten. Demek istediğim üzülme, her şeyin çaresi var. En olmadı öyle olur yani. Hepsi doğum hepsi annelik.. Senin ve bebeğin sağlığı için ne uygunsa karar verirsiniz. Üzme kendini 💐💕😘 Bir arkadaşım daha ileri derecede rahatsızdı. Kullandığı 4-5 ilacı hamile kalmak için doktor kontrolünde bıraktı. Sonra baya kötü günler geçirdi. Hamile kaldı. İş yerinde strese dayanamadı. İşi bıraktı falan.. Öncesinde 20 kilo falan vermişti istemsiz. Hamilelikte 5 kilo falan zorla alabildi şu bu.. Normal doğum yaptı ama :) Yani onu istiyordu ve yaptı. Her şey olabilir. Sen kendine güven ve üzülme.. Stres olma yeter ki :KK200:
bazen belli bir sebebi de olmuyor aslında, bak ablan doktormuş mesela. 2 yaş dönemi tam inatlaşma dönemi, dediğin gibi bişeylere tepki olarak da gelişmiş olabilir. valla biz de neler yaşadık hatırlamak istemiyorum, o yapamayıp ağladıkça için kötü oluyor. bizimki 10 güne kadar tutuyordu bazen, 1 seneden fazla sürdü bu durum, birara düzelir gibi oluyordu sonra yine başa sarıyorduk. çok üstüne gitmedik sadece normal bişey gibi konustuk, kitaplar okuduk. yemek konusunda zaten hep iştahsızdı, çok seçiyordu. kreşe başladıktan sonra çok değişti yemek konusunda, şuan iştahı yerinde cok şükür. dedigin gibi çocuk psikolojisi çok başka. bir arkadaşım var bebekleri şuan 1.5 yasında, hep diyor ki ben ne zaman rahat rahat çayımı içicem ne zaman uyuyacagım filan, tam olarak kaç yaşında rahat ediyorsun diye soruyor :) ama öyle bişey yok çocuk büyüdükçe farklı zorlukları var :) inşallah hepimiz sağlıkla kavuşup büyütelim minişleri :)
Biz de ablamla karşı apartmanlarda otururduk. Yeğenim gözümün önünde büyüdü. Çok ilgileniyordum ben de.. Gerçekten çok içim gidiyordu.. "Geyme anne geyme geyme" diye ağlıyordu kakası gelip de köşelere geçip tutmaya çalıştıkça.. çünkü mecburen tutmaları ve yaptırmaları da gerekli oluyordu çoğu zaman.. Yoksa 10 günü de geçerdi ve bu sefer kanama oluyordu falan.. İlaç falan da zorla içiriliyordu bu arada yemek de yemediği ve her şeye tepkili olduğu için.. Duphalac falan da kar olmuyordu öyle olunca.. aman aman.. Ben bile ağlıyordum vallahi annesi ne yapsın.. Şükür geçti bitti. Çocukların her şeyini düşünmek öyle büyük bir sorumluluk ki.. Allah kolaylıklar versin hepimize :) 🙏
Dediğin gibi büyüdükçe farklı şeyler, farklı sorumluluklar, başka başka olaylar, yeni maceralar ekleniyor :) Sağlıkla kolaylıkla büyüsünler inşallah :KK68:

Yasakmı sana tatlı canım? Ben dilediğim gibi yiyorum hatta çok yedim diyorum terkediyorum bu sefer meyveye dadanıyorumz
Yok canım yasak hiçbirşey yok şimdilik, ama çok fazla yersem iyi gelmez de ishal olurum diye korkuyorum🤭 bide 2 hafta önceki muayenede doktor fazla kilo almışsın sanki dedi, dikkat edelim dedi. 49.30 la hamile kaldım, 17. Haftada 57 kiloydum :KK48:
🥰🧿

Son düzenleme:
Tamam canım yazacağım mutlaka. Sancı çıkamaması da güzel dedi ebe. Bebek yine aşağılarda tabiki de. O beni korkutuyor sürekli oraya baskı yapıyor. Bir de bugün de yine kasıkta toplandı sertleşme oldu. Tam vajinanın üstü bugün 3 defa falan oldu dün akşam da oldu.
Benden başka kimsede olmuyor herhalde tek benimki toplanıyor herhalde hayırlısı ne diyim canım akşam üzeri netleşir.
rahimin durumundan belli olur canım o akşam, bebiş bi pozisyon değiştireydin bee :KK12: toparlanma dediğin nasıl bir his sertleşme mi. ben nadiren hissediyorum sertleşme ama benim çok altta hissetmiyor göbek deliğimin alt kısmına doğru

X