Mükemmel
Ben bırakınca düzeldim, başladım gene aynı olduBende de demir ilaçları kabızlık ve hemoroide neden oldu çok zorlayınca yarısında bıraktımtaşınınca yeni bir doktora gittim ve ilaçları bıraktğımı söyledim 16. Haftada oda şuanlık bir sorun olmaz 20. Haftadan sonra daha rahat kullanabilirsin dedi çok kararsızım aynı sorunları tekrar yaşar mıyım bilmiyorum
Kız lavman yapılmamış mı arkadaşına, ben de normal doğum yaptım ama düşüncesi bile çok kötüBenim arkadasim dogum esnasinda kakasini yapmisti. Neyse veli toplantisi vardi doktorun oğluda Ögrencimizdi. Arkadaş doktoru gorunce saklandi utaniyorum ben girmeyeyim toplantiya kakami yapmistim da dogum da şimdi hatirlar diyeDoktor sanki onu aklinda tutacak bir suru hastasi var gerci bazi.hastalar illa ki doktorun hafizasinda iz birakiyordur
Henüz bu duyguyu tatmadım du bakalım mottomu güncellerim bi 1-2 seneyeKız anası olmak daha da zorrrrrr!!!!!
ben demiştim ama rüyana doktordan daha çok güveniyorum diyeKizlarrrr helloo veeee acikliyorum
Oncelikle masallah saglikli. Sukur Rabbime. Ruyamda gordugum gibi bir erkek bebek
bende de kabızlık yapmadı ki ben kronik kabızımdırYa bu kan ilaçları herkes de kabızlık yapmış ama ben 2 haftaya yakın kullanıyorum ve kullandığımdan beri günde 2 bazen de 3 kez tuvalete çıkıyorum. Ben de ki de anormal bi durum mu acaba kafama takıldı. İlaca başlamadan önce de hep kabızdımilaca başladığım gibi kabızlık problemim tamamen bitti
Kesinlikle katılıyorum sana, insanı pişman ediyorlar. Çocuk benim sana ne demi. Bide kızın olsa iyiydi lafı duymaktan sıkıldım. Sağlıklı olması önemli benim için diyip gecistiriyorumzaten bu cinsiyete burun kıvırma bi bizim ülkede var saçma sapan tepkiler. insanın söyleyesi gelmiyor sanki doğacak çocuğu nüfusuna onlar alacakmış, maddi manevi tüm yükümlülüğü üstleneceklermiş gibi yorumlar yapıyorlar
bi kesim de var ki kıza burun kıvırıyor soy devam ettirme mevzusundan. böyle insanların hepsi aynı çöp.Kesinlikle katılıyorum sana, insanı pişman ediyorlar. Çocuk benim sana ne demi. Bide kızın olsa iyiydi lafı duymaktan sıkıldım. Sağlıklı olması önemli benim için diyip gecistiriyorum
Sağol canımbende de kabızlık yapmadı ki ben kronik kabızımdırRheaa da demişti ilacın emildiği organa göre değişiyor canım
ne problemi kız ne güzel işte keyfini çıkara çıkara iç ilacınıSağol canımvalla bi an ben de mi bi problem var acaba diye doktora yazmayı düşünmüştüm
ay kesinlikle bazı insanlar cok patavatsız. "Bide kızın olsa iyiydi" bunu bana da soyluyorlar. kızın olsa oğlun olsaydı derler. hamile kadına moral vermek, güzel dileklerde bulunmak cok mu zor anlamıyorum kiKesinlikle katılıyorum sana, insanı pişman ediyorlar. Çocuk benim sana ne demi. Bide kızın olsa iyiydi lafı duymaktan sıkıldım. Sağlıklı olması önemli benim için diyip gecistiriyorum
Demek yapilmamisMükemmel
Ben bırakınca düzeldim, başladım gene aynı oldu
Kız lavman yapılmamış mı arkadaşına, ben de normal doğum yaptım ama düşüncesi bile çok kötü
Oo super hayirl ugurlu olsuKizlarrrr helloo veeee acikliyorum
Oncelikle masallah saglikli. Sukur Rabbime. Ruyamda gordugum gibi bir erkek bebek
Canim ya... Harikasiniz!ben demiştim ama rüyana doktordan daha çok güveniyorum diyeGöklerden gelen bir karar vardır!
Benim de oyle her sabah karnima agri giriyor bana.yan etki yapiyor ısal gibi ama kabizliktan iyidirSağol canımvalla bi an ben de mi bi problem var acaba diye doktora yazmayı düşünmüştüm
Tesekkur ederim. Aminnn .. hepimizin ki hayirla inşallah... Ismi belli de Bakalim esim de tamam demeli... Rabbim gonlune dusurur inşallahOo super hayirl ugurlu olsu. İsmi de belliydi zaten.
Doğruu ya bizim seninle sat aynıydıaramızda 1 gün var bizim de yarın 20 olacak :) hareket durumu nasıl canım ? 2 gündür çok net hissedemiyorum ben
Evet ya yarısı bitti çok şükür hala inanamıyorum desemBenim de bugün tam 20 hafta oldu, yolu yarıladık cok şükür :) kilo normal bence ya en azından ilk üç ay cok az kilo almışsın. nerdeyse 5 aylık hamileyiz oyuzden 4-5 kiloyu normal buluyorum. 4 ay kalıyor geriye, kalan aylarda da 1er 2şer alıcaz
valla canım benimde bir anda değişiyor tartıda bende 64 ile başladım ilk 3 ay 1 kilo aldım bu sabah tartıda 68 i gördümkilo işine çok da anlam veremiyorum şişkinlikte çok oluyor aslında 1 hafta sonra 5 aylık olacağız 4 kilo çok değil normal gibi ani yükselmesi beni şaşırtıyor sadece
Çok şükür canım çok sevindim. Ya kendim dışında sizlerden de iyi haberler almak gün içinde düşünmek o kadar iyi geliyor ki anlatamamMerhaba kızlar
Bebişimi gördümHer şey yolunda çok şükür 17+5 çıktı. 200 gr ve 20 cm olmuş
Plasenta biraz çekiliyormuş, aşağıdaydı ya. 3 hafta sonra çağırdı. O zamana kadar baya toparlar bence dedi. Progestanı 1e düşürdü, 2 alıyordum. Vajina üzerinde o ağrıya rahim büyümesi dedi ama akıntıdan da şikayet ettim. Kokulu mu falan dedi. Kokusu önemliymiş. Hatta kokunun nasıl olduğu önemliymişEkşi gibi kokarsa mantar, bozuk balık gibi kokarsa kötü bir enfeksiyon oluyormuş. Bunları söylerken biraz güldüm ama önemli kokusu dedi. Mantar gibi olursa sanıyorum daha kolaymış baş etmek. Ben nereden anlarım bozuk balık kokusunu gerçekten bilmiyorum Umarım duymam öyle bir koku. Koku yoksa hiçbir şey yapmam. 9 ay boyunca akıntı olur gebelerde dedi.. ama ben şüphelendiğim için tek kullanımlık antibiyotik verdi. Bir de koku hissedersem kullanırım diye fitil de verdi. Test yapsak %90 enfeksiyon çıkar az da olsa. Gebelerde sürekli olan bir şey dedi. Teste de gerek görmedi. Ağrı olsun, koku olsun.. Artarsa gelin dedi.
Bir de burada yazmamıştım ama benim sağ böbreğimde arada böyle bel ağrısı gibi ağrı oluyor. Hamilelikte önemli bir şey, duymuştum daha önce, biliyordum. Böbreklerime baktı. Maalesef rahim büyüyünce baskı yapıyormuş ve böbreklerde genişleme oluyormuş. Normalde 6 ayda başlar ama biraz erken başlamış dedi. 1. evrede. İlerleyedebilir dedi. Yapılacak bir şey yok maalesef, bekleyeceğiz. Ağrırsa buskopan verdi. Çekinme günde 3 taneye kadar içebilirsin, onun ağrısının çaresi bu dedi. Bunun kötü senaryosu ile hekimlik hayatım boyunca 10 kere falan karşılaşmışımdır. Sanmıyorum olacağını dedi. Umarım olmaz.
Ya böyle çok uzun yazmış oldum her şeyi ama aynı şeyleri yaşayan varsa bilinsin diye yazdım.
Bu arada bu sefer yalnızca 3 boyutlu görüntü fotoğrafını verdi. En güzel görüntüyü seçmek için baya uğraştı ama çok zor anlaşılıyor :) Yine de yükledim. Gözleri, ağzı, çenesi görülüyor. Tek eli kulağında yavrucağın
Aaa bir de 3 haftada doktor tartısına göre +400 gr görünüyorum. Doktordan aferin aldımDedim baya dikkat ediyorum karbonhidrata. Böyle gidelim dedi İnşallah devam edebilirim böyle.
Ben iki gündür tekme şeklinde hissediyorum bir baskılanma oluyor sertleşiyor baya bence dönüyor dışa doğru sonra da tık tık elimin altında kalp gibi atıyorKızlar bebeğin hareketleri karnın içinde böyle gıdıklanma gibi mi oluyor? Ben böyle bir şey hissediyorum bir iki gündür ama emin de olamıyorum
Benimde şimdiye kadar hep bir hafta önde görünüyordu bu sefer günüyle uyumlu dedi yani şimdi artık sat ile aynı mıŞimdi canım o önde gitme olayına geçen hafta benim doktorum nokta koydu benim bebişte+1 hafta önde görünüyor.
Ama işte boy, kilo, baş çevresi ölçümlerine göre 1 hafta önde. Bunu bana söyle açıkladı 9 yaşındaki oğlumu kast ederek o da iri bir bebek olarak doğmuş, gelişim açısından dedi anne de boylu dedi 1.71 boyum. Genetik faktörler olabilir ama bana gene de karbonhidratı azaltalimda dedi
Maşallah canım yavrum kaç kat altından göstermiş kendisini bi de poz mu verecek annesi. Sağlıkla gelsin kuzum benim yaKızlar bebişim gayet sağlıklı hiçbir sıkıntısı yokkk haftasına uyumlu ama fotomuz uzaylı gibi asla poz yakalayamadıkEki Görüntüle 3147752
evet canım aynıyız :) benim de sabahları çok hareketsiz bu saatlerde başlıyor biraz biraz az önce 2-3 hareket hissettim ben de ama öyle kuvvetli değildi cumartesi görsem de rahatlasamDoğruu ya bizim seninle sat aynıydıHatta detaylı da aynıydı değil mi cumartesi ? Dün dr dan cıktım inanılmaz tekmeler hissettim kaç gündür size yazdığımın aksine çok hareketliydi akşam da devam etti hatta. Bugün de kahvaltıdan sonra hissettim biraz sonrası yok yine Muhtemelen senin uyuduğun zaman o uyanık sen uyanıkken de o uyuyordur Bugün yarın denk gelirsiniz ferah tut içini annesi
Hayırlı olsun canımAynen öyle canım insan kendini alıştırıyor o fikre bide soran herkese de söylemiş bulundum erkek diye. Şimdi erkek değilmiş kızmış demek de yoracak beni biraz :) bide ilki de kız olunca insanlar olsun yaparsın bi tane daha belki o erkek olur moduna geçiyor ve daha çok üzüyor insanı. Sanki erkek doğurmak şartmış gibi
İnşallah canım saolMaşallah canım hadi gözün Aydın sağlıkla gelsin kuzucuk
:) Ay o da kötü aman dikkat edin. Olmaz inşallah canım..Kuduz nereden çıktı yahu tövbe tövbe :))) uyuz salgını varmış canım. Bakalım herşeyinw dikkat ediyorum inşallah bir sıkıntı yaşanmaz
Maşallah canım ne güzel, başlamışsınKızlar bebeğin hareketleri karnın içinde böyle gıdıklanma gibi mi oluyor? Ben böyle bir şey hissediyorum bir iki gündür ama emin de olamıyorum
Oy maşallahKızlar bebişim gayet sağlıklı hiçbir sıkıntısı yokkk haftasına uyumlu ama fotomuz uzaylı gibi asla poz yakalayamadıkEki Görüntüle 3147752
Saol canımsağol canım çok sevindim bebişin sağlıklı olduğuna, bence doktorun perinatoloji eğitimi vb.de aldıysa genetik testi de temiz bence güvenmen doğru....bugün bir gaza geldim baya düzenli gidiyorum bakalım nasıl olacak, mercimek ekmeği yedim sabah öğren bir dilim, ekmek başka yok bugün inşallah....sabah 3 yumurtamı da yedim...bakalım akşam nasıl gidecek...
bize de 2.ci de mi erkek ehh olsun diyorlar :) 3. belki kız olur diyenler bile var, insanları memnun edemezsin
HahahahhaKizlarrrr helloo veeee acikliyorum
Canımm gerçekten öyle çok güzel bir duyguHayırlı olsun canımGarip olmuştur ama alışırsın nasılsa.. Hayırlı evlat olsunlar sağlıkla gelsinler inşallah hepsi
Bu arada o iş erkekte de kız da da aynı. 2 oğlu olan bir arkadaşım da hatta ondan muzdaripti geçen gün konuştuk. Sanki herkesin kız çocuğu olmalı erkek olunca vah vah neyse artık falan diyorlar dedi. 2.si de erkek olunca millet hay Allah neyse hayırlısı inşallah 3.ye kız olur falan demiş hep.. Erken çocuk, çocuk değil mi ya diye sinirlenmişti. Hep farklı olsun isteği var ya insanlarda. Hep bir burnunu sokma var o yüzden :) Sıkma canını..
İnşallah canım saol
:) Ay o da kötü aman dikkat edin. Olmaz inşallah canım..
Maşallah canım ne güzel, başlamışsınGıdıklanma da olur, pıt pıt da olur... :)
Oy maşallahAğzı burnu çenesi.. Gayet de güzel
Saol canımGenetik teste güvendim biraz. Bir de işte hep bakıyor kalbine falan organlarına. O da kendine güveniyor ki demek gerek görmedi dedim. Bakalım. İçim rahat etmezse başkasına giderim olmazsa.
Oo maşallah bugün çok iyi gitmiş canım :) Hadi bakalım devamı da gelsin inşallah. Bazı günler cozutma da olabniliyor doğrusu. Önemli olan sağlıklı rutini yakalamak. Çok da stres olmamak lazım aman yedim de ne olacak diye.. Arada abarttığım oluyor yani :)
Benim arkadaşa da öyle demişler bu arada. Bu arada kızlardan çok 2. 3. de erkek olanlara daha çok ah vah ediyorlar. İnsanlarda bir de kız çocuğu anaya bakar düşüncesi var ya.. En sevmediğim. İşte anneye yarım eder falan.. Sanki kendine bakıcı, yardımcı doğuruyor insanlar.. Allah elden ayaktan düşürmesin de herkes kendi işini gücünü yapsın.. Her şeyden önce sağlık ve hayırlı evlat versin Allah.. Sevginin hayrın ya da tam tersinin.. kızı erkeği yok..
HahahahhaHadi gazamız mübarek olsun Maşallah canım Size baya naz yaptı yavrucak :) Sağlıkla gelsin inşallah
kaç kilo ile başlamıştın canım, kiloya ben de yaktım biraz...ilk 3 ay 1 kg almıştım ama son ay bir anda 5 kg alınca biraz şoktayım