Kuduz nereden çıktı yahu tövbe tövbe :))) uyuz salgını varmış canım. Bakalım herşeyinw dikkat ediyorum inşallah bir sıkıntı yaşanmazDoktor da dokunma dedi ama en başta bakmıştım mecburen. Geçirmiştim diye de kötü düşünmemiştim aslında ama yine de ihtimal varmış sanırım. İnşallah bir şey olmaz canım.
Bu aralar salgın hastalıklar hortlamış yine maalesef..
Kuduz mu canım? Ay yanlış mı yazdın acabaa?
Gördüm canım bebişi şükür iyimişnaptın canım bebişi gördün mü ? herşey yolundadır inşallah, 9 kasımda tarama tarihi verdi bana, perinatolog görecek.sana da belki yönlendirme yapar.
canım ilk 3 ay 1 kg aldım ama bir ayda 5 kg alınca korktum açıkçası, şeker falan olmasın diye, çünkü karbo çok yiyorum ama aşırı böyle bir gece gündüz yemem de yok, ama benim vücut diyete çok alışkın belki de ondan bir anda neye uğradığını şaşırdı.dün 2 dilim tahıllı ekmek yedim, akşam zeytinyağlı biber dolması yedim.karbo çok az oldu, protein de az oldu. hala bir düzene oturtamadım, proteini artırmam gerekiyor haklısın.
dün şöyle birşey oldu iş yaparken akşam biraz mutfakta gözlerim kararır gibi oldu, böyle bir sıcak bastı, işte de bütün gün oturuyorum ama anlamadım, yediklerimden mi oldu, yoksa başka birşey olabilir mi bilemedim, erkenden uyudum. öğün aralarım çok açık onu bir türlü sıklaştıramadım, ondan bir anda şekerim ya da tansiyonum mu düşüyor bilemedim.
Hahahahhacanım çok geçmiş olsun ya, oğluna çok duygulandım, yavrucak nasıl düşünceli şimdiden kardeşinin üzerine titriyor...inan benimki de öyle, onu gördükçe çok duygulanıyorum iyi ki yapmışım 2.ciyi diyorum, yediğim herşeye bile karışır oldu, o kardeşime zararlı mı onu içme bunu yeme, gestapo kesildi başıma
bugün nasıl oğluşun canım ?
Saol canımBüyümüş fındık kurdu maşallah onaCanım akıntı bende de var hatta bazen birden akıyor altıma yapmışım gibi ıslanıyor süt rengi kokusuz benim dr da normal koku vs olursa önemli dedi. Vajinal yıkama kesinlikle yapmıyoruz ph ı bozma dedi. Böbrek olayını ilk kez duydum geçmiş olsun inşallah ilerlemeden doğurmuş olursun.
Aa oyle miydi ben ikisini arada karistiriyorum zaten
canım ben yurt dışında ( Amerika ) doğum yapmıştım, orada hiç lavman falan yapılmadı sözü bile edilmedi...burada yapıldığını da bilmiyordum sanırım bazıları yapıyor bazıları yapmıyor, belki de böyle riskler varsa bazı ülkeler yapmamayı tercih ediyordur lavman falan...ben acil de gitmedim bir de planlı idi doğumum 40+1 suni sancı ile normal doğuma aldılar ve normal doğdu oğlum.Merhaba kızlar öncelikle inşallah hepimiz iyisinizdir bugün
Geçen gün ağrılarla ilgili bir mesaj atmıştım idrar yolu iltihabı olabilir mi acaba diye bu bilgi gebelerin işine yaradıysa çok mutlu olurum@lavenderbrown ve @feslegenhanim test vermişler sanirim idrar yolu enfeksiyonu ise çözüm basit olur en azından bende habire tekrar etti gerçi ama çoğul gebeliklerde kendiliğinden bile oluştuğu durumlar yaygınmış öyle söyledi doktorum ondan su ile atlatabildiğim durumları su ile atlatıyorum eğer ise yaramazsa doktora gidip tek şase antibiyotigimi alıp rahatlıyorum neyse ki hamileliğin yarısını bitirdik artık
Bugunun konusu olan doğum ve hemoroidle ilgili de şunu söyleyebilirimbende yok hemoroid dogum zamani da olmadi ama hastaneye gider gitmez lavman yapıyorlar ya sezeryan da olsan normal doğum da olsa (acil gidenlere yapilmiyormus sanırım) işte o lavman işlemi sırasında arkadaşımın kanaması olmuştu hamilelikte hafif beliren bir hemoroid olmuş onda da hemşire de dikkat etmedi galiba bilmiyorum nasıl olduysa kız bebeği 1 aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı çok kötü olmuş ki normal doğum denemedi bile planlı sezeryan yaptı kendisi birazcık bu tarz olaylar kötü talihten de insanın başına gelebiliyor inşallah bizler böyle olaylarla karşılaşmadan yaparız doğumlarımızı ben bunu anlatırken şunu demek istiyorum yani hemoroid var diye normal doğumu tercih etmesen de başına gelebiliyor inşallah kimse karşılaşmasın böyle olaylarla bu arada ben de saatlerce sancı çekip sezeryana donmus biri olarak soyluyorum bence entropii 'nin de soyledigi gibi cok bagirip ikinmak anneyi zamanindan once yoran bir eylem onun yerine pilates hareketleri ve nefes egzersizleri yapmak daha mantıklı bende korkudan sürekli bağırıp ıkınmasaydım belki doğururdum ama ebem de bir sey demedi bana doktorum geldiğinde yanıma anlattı ondan sonra biraz yaptım ama çocuk tehlikeye girince bekleyemediler açılmayı
Bu arada bugün randevusu olan arkadaşlar iyi haberlerle dönerler inşallah
ben ilk başlarda daha minik kalp atışı, seyreme gibi sonra tık tık daha sert vurma şeklinde hissettim canım. bazıları kayma hissi gibi hissediyormuş o bana hiç olmadı.Kızlar bebeğin hareketleri karnın içinde böyle gıdıklanma gibi mi oluyor? Ben böyle bir şey hissediyorum bir iki gündür ama emin de olamıyorum
Herkes farklı farklı hissediyor demek kiben ilk başlarda daha minik kalp atışı, seyreme gibi sonra tık tık daha sert vurma şeklinde hissettim canım. bazıları kayma hissi gibi hissediyormuş o bana hiç olmadı.
Masallah çok tatlıKızlar bebişim gayet sağlıklı hiçbir sıkıntısı yokkk haftasına uyumlu ama fotomuz uzaylı gibi asla poz yakalayamadıkEki Görüntüle 3147752
oh oh maşallah çok şükür canımmKızlar bebişim gayet sağlıklı hiçbir sıkıntısı yokkk haftasına uyumlu ama fotomuz uzaylı gibi asla poz yakalayamadıkEki Görüntüle 3147752
güldürüyorsun beniKuduz nereden çıktı yahu tövbe tövbe :))) uyuz salgını varmış canım. Bakalım herşeyinw dikkat ediyorum inşallah bir sıkıntı yaşanmaz
sağol canım çok sevindim bebişin sağlıklı olduğuna, bence doktorun perinatoloji eğitimi vb.de aldıysa genetik testi de temiz bence güvenmen doğru....bugün bir gaza geldim baya düzenli gidiyorum bakalım nasıl olacak, mercimek ekmeği yedim sabah öğren bir dilim, ekmek başka yok bugün inşallah....sabah 3 yumurtamı da yedim...bakalım akşam nasıl gidecek...Gördüm canım bebişi şükür iyimişYazdım az önce buraya da. Belki görmüşsündür. Mutlu oldum şükür olsun
Doktor ilk doğumunuz üzerinden 7 sene geçmiş. Vücut bunu ilk doğum gibi görür dedi. Bebeği net hissetmeniz 1 ayı bulabilir dedi. Onu da sordum :)
3 hafta sonraya çağırdı yine. Benim de 9'una denk gelecek galiba :) Detaylı ultrasonu sordum, yönlendirmeyeceğim ben yapacağım dedi. Riskli gebelik, ileri düzey ultrasonografi, perinotoloji vs ne bileyim bir sürü eğitimleri, uzmanlıkları falan varmış. Perinotoloji derneğine üyeymiş falan. Bunları ben araştırmıştım. Her gittiğimde de kalbine beynine böbreğine parmaklarına vs her yerine bakıyor. Valla bilemedim. Güveneceğim sanırım.
Toplam kilo alımın çok değilmiş canım. Belki bundan sonra kilo alma hızın azalır. Çok da strese girme aman protein az yedim vs diye. Sağlıksız şeyler, aburcubur falan yeme yeter. Diğer her şey zaten faydalı. Bir gün protein çok olur bir gün sebze.. Çok fark etmez o kadar da.. Çok karbonhidrat yersen aslında sıcak basması falan oluyor genelde. Şeker olabilir dediğin gibi, dikkat et.. Mesela dün bende tüm gün baygın baygın gezip gece 9-10 gibi sızdım kaldım. Gün günü tutmuyor. Her şey de yediklere bağlı olmayabilir aslında. Öğün arasını çok açıp sonra çok acıkıp çok yiyorsan aralarda sağlıklı atıştırmalık yapabilirsin ama seni çok etkilemiyorsa da çok zorlamana gerek yok bence.
HahahahhaYerim onu ya maşallah
Çok şükür iyi canım. Kabarmadı döküntüler. Böyle geçecek umarım
Saol canımİnşallah ilerlemez
Benim de bazen baya sıvı oluyor gerçekten akıntı
Sorun değil canım Baya kalabalığız. Karıştırmak çok normal
bize de 2.ci de mi erkek ehh olsun diyorlar :) 3. belki kız olur diyenler bile var, insanları memnun edemezsinAynen öyle canım insan kendini alıştırıyor o fikre bide soran herkese de söylemiş bulundum erkek diye. Şimdi erkek değilmiş kızmış demek de yoracak beni biraz :) bide ilki de kız olunca insanlar olsun yaparsın bi tane daha belki o erkek olur moduna geçiyor ve daha çok üzüyor insanı. Sanki erkek doğurmak şartmış gibi
zaten bu cinsiyete burun kıvırma bi bizim ülkede var saçma sapan tepkiler. insanın söyleyesi gelmiyor sanki doğacak çocuğu nüfusuna onlar alacakmış, maddi manevi tüm yükümlülüğü üstleneceklermiş gibi yorumlar yapıyorlarbize de 2.ci de mi erkek ehh olsun diyorlar :) 3. belki kız olur diyenler bile var, insanları memnun edemezsin
Daha erken ulaşma imkanın varsa bence vakit bekleme canım. Çünkü demir e devam ettigin sürece her geçen gün kabızlığın şiddeti artıyor geneldeHadi ya geçmiş olsun. Tamam canım bende konuşup değiştirmesini söylicem. Haftaya randevum varzaten hamilelikte sindirim sorunu yaşıyoruz…
Ya bu kan ilaçları herkes de kabızlık yapmış ama ben 2 haftaya yakın kullanıyorum ve kullandığımdan beri günde 2 bazen de 3 kez tuvalete çıkıyorum. Ben de ki de anormal bi durum mu acaba kafama takıldı. İlaca başlamadan önce de hep kabızdımDaha erken ulaşma imkanın varsa bence vakit bekleme canım. Çünkü demir e devam ettigin sürece her geçen gün kabızlığın şiddeti artıyor genelde
Kizlarrrr helloo veeee acikliyorum
8 kiloya merdiven dayadım ama benim haftan önde galiba kendimi böyle teselli ederim bari
Şimdi canım o önde gitme olayına geçen hafta benim doktorum nokta koydu benim bebişte+1 hafta önde görünüyor.Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorumYani ilk ay üzerine mi gördüm.
Biriniz şunu hesaplasın lütfen içinden çıkamadım
O zaman gerçekten de ilk ay regli olunabiliyor herhalde.
Biraz uzan oldu ama kısa kısa anlatılacak gibi değildi
Bizim oğlanlara top arkadaşı geliyorKizlarrrr helloo veeee acikliyorum
Oncelikle masallah saglikli. Sukur Rabbime. Ruyamda gordugum gibi bir erkek bebek