2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kuduz nereden çıktı yahu tövbe tövbe :))) uyuz salgını varmış canım. Bakalım herşeyinw dikkat ediyorum inşallah bir sıkıntı yaşanmaz

Gördüm canım bebişi şükür iyimiş Yazdım az önce buraya da. Belki görmüşsündür. Mutlu oldum şükür olsun
Doktor ilk doğumunuz üzerinden 7 sene geçmiş. Vücut bunu ilk doğum gibi görür dedi. Bebeği net hissetmeniz 1 ayı bulabilir dedi. Onu da sordum :)
3 hafta sonraya çağırdı yine. Benim de 9'una denk gelecek galiba :) Detaylı ultrasonu sordum, yönlendirmeyeceğim ben yapacağım dedi. Riskli gebelik, ileri düzey ultrasonografi, perinotoloji vs ne bileyim bir sürü eğitimleri, uzmanlıkları falan varmış. Perinotoloji derneğine üyeymiş falan. Bunları ben araştırmıştım. Her gittiğimde de kalbine beynine böbreğine parmaklarına vs her yerine bakıyor. Valla bilemedim. Güveneceğim sanırım.
Toplam kilo alımın çok değilmiş canım. Belki bundan sonra kilo alma hızın azalır. Çok da strese girme aman protein az yedim vs diye. Sağlıksız şeyler, aburcubur falan yeme yeter. Diğer her şey zaten faydalı. Bir gün protein çok olur bir gün sebze.. Çok fark etmez o kadar da.. Çok karbonhidrat yersen aslında sıcak basması falan oluyor genelde. Şeker olabilir dediğin gibi, dikkat et.. Mesela dün bende tüm gün baygın baygın gezip gece 9-10 gibi sızdım kaldım. Gün günü tutmuyor. Her şey de yediklere bağlı olmayabilir aslında. Öğün arasını çok açıp sonra çok acıkıp çok yiyorsan aralarda sağlıklı atıştırmalık yapabilirsin ama seni çok etkilemiyorsa da çok zorlamana gerek yok bence.

Hahahahha Yerim onu ya maşallah
Çok şükür iyi canım. Kabarmadı döküntüler. Böyle geçecek umarım
Saol canım İnşallah ilerlemez
Benim de bazen baya sıvı oluyor gerçekten akıntı
Aa oyle miydi ben ikisini arada karistiriyorum zaten
Sorun değil canım Baya kalabalığız. Karıştırmak çok normal

canım ben yurt dışında ( Amerika ) doğum yapmıştım, orada hiç lavman falan yapılmadı sözü bile edilmedi...burada yapıldığını da bilmiyordum sanırım bazıları yapıyor bazıları yapmıyor, belki de böyle riskler varsa bazı ülkeler yapmamayı tercih ediyordur lavman falan...ben acil de gitmedim bir de planlı idi doğumum 40+1 suni sancı ile normal doğuma aldılar ve normal doğdu oğlum.

Kızlar bebeğin hareketleri karnın içinde böyle gıdıklanma gibi mi oluyor? Ben böyle bir şey hissediyorum bir iki gündür ama emin de olamıyorum
ben ilk başlarda daha minik kalp atışı, seyreme gibi sonra tık tık daha sert vurma şeklinde hissettim canım. bazıları kayma hissi gibi hissediyormuş o bana hiç olmadı.

sağol canım çok sevindim bebişin sağlıklı olduğuna, bence doktorun perinatoloji eğitimi vb.de aldıysa genetik testi de temiz bence güvenmen doğru....bugün bir gaza geldim baya düzenli gidiyorum bakalım nasıl olacak, mercimek ekmeği yedim sabah öğren bir dilim, ekmek başka yok bugün inşallah....sabah 3 yumurtamı da yedim...bakalım akşam nasıl gidecek...
bize de 2.ci de mi erkek ehh olsun diyorlar :) 3. belki kız olur diyenler bile var, insanları memnun edemezsin

bize de 2.ci de mi erkek ehh olsun diyorlar :) 3. belki kız olur diyenler bile var, insanları memnun edemezsin
zaten bu cinsiyete burun kıvırma bi bizim ülkede var saçma sapan tepkiler. insanın söyleyesi gelmiyor sanki doğacak çocuğu nüfusuna onlar alacakmış, maddi manevi tüm yükümlülüğü üstleneceklermiş gibi yorumlar yapıyorlar

Daha erken ulaşma imkanın varsa bence vakit bekleme canım. Çünkü demir e devam ettigin sürece her geçen gün kabızlığın şiddeti artıyor genelde
Ya bu kan ilaçları herkes de kabızlık yapmış ama ben 2 haftaya yakın kullanıyorum ve kullandığımdan beri günde 2 bazen de 3 kez tuvalete çıkıyorum. Ben de ki de anormal bi durum mu acaba kafama takıldı. İlaca başlamadan önce de hep kabızdım ilaca başladığım gibi kabızlık problemim tamamen bitti

Yalniz gostermemek icin ne varsa yapti. Gorseniz doktor seferber oldu kebap yedim yok olmadi tatli yok olmadi cikolata ay cinsoyetin yuzunden 5 kg birden aldim en sonunda pes etti minigim bakti daha yesem gobek Aldi basini gidiyor, ona yer kalmicak, pes etti, gosterdi

8 kiloya merdiven dayadım ama benim haftan önde galiba kendimi böyle teselli ederim bari

Şimdi canım o önde gitme olayına geçen hafta benim doktorum nokta koydu benim bebişte+1 hafta önde görünüyor.
Ama işte boy, kilo, baş çevresi ölçümlerine göre 1 hafta önde. Bunu bana söyle açıkladı 9 yaşındaki oğlumu kast ederek o da iri bir bebek olarak doğmuş, gelişim açısından dedi anne de boylu dedi 1.71 boyum. Genetik faktörler olabilir ama bana gene de karbonhidratı azaltalimda dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…