2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet şiddeti çok yüksek ise normal doğumu etkiliyor ama genelde etkilemiyor. Hamilelik sürecinde varsa eğer normal doğumda çok arttığını çok arkadaşımdan duydum ama.

Benim ilk normal doğum da oldu, maalesef bilinçsiz ıkınmadan kaynaklı. Hatta ilk günler üzerine oturamıyorumdum, bir yandan dikişler bir yandan o Allah’tan sonra ilerlemedi. Diğer doğumda sıkıntı yaşamadım.

Evet Lale hanım canım doktorum

Oyle oldu tesekkur ederim

Kızlar iyi akşamlar cumartesi detaylı ultrasonum var, cuma günü tetanoz aşımı olayım diyorum sizce haftaya mı bıraksam aşıyı

İlacınız gynoferon mu? Ben onu kullanıyorum ve bende de çok şükür hiç kabızlık yapmadı.
Acaba markasına göre mi daha rahat ettiriyor bazısı yoksa tamamen kişiyle mi ilgili onu çözmeye çalışıyorum

Yumurtadan ne çıksa kabulumuz ama aklımız yine de hep çıkmayanda kalıyor

Canım son regli tarihim 30 mayıstı. 22 hazlranda beta yaptırdım 234 çıktı 3 haziranda doktora gittim 4+5 ile uyumlu dedi
Canım o temmuzdur Haziran olsa duramazsın
Hep kaçırdığın bir nokta var gebelik son adet tarihiinin 1.gununde doktor seni 1 günlük gebe olarak kabul eder, peki neden? Regl başlamasıyla eski yumurtalar atılırken yeni yumurtalar eskilerin yerini alır ve işte o yumurtalar bizim minnos bebislerimiz olacakları için tuplerden çıktığı ilk gün 1 günlük hamile sayılırsın. Doktorun dediği doğru 30 mayısla 3 Temmuz arasında 4+5 gün var. Gebelik takibi yumurta dollendiği güne göre takip edilemez, dollenecek yumurtanın yuvasından ilk çıktığı güne göre takip edilir çünkü kimse ( testle yumurtlama takip edenler disinda) hangi gün yumurtladigini kontrol etmiyor ki. Herkes tüm dünya için evrensel kabul edilen takip sistemine göre gelişimi takip ediyorlar. O yüzden mesela normalde son regl tarihine göre sallıyorum 20+3 olmasi gereken ultrasonda 21-22 çıkabileceği gibi 19-18 de çıkabiliyor ki doktorlar bunu normal kabil ediyor, neden erken yada geç döllenme ihtimali yüzünden.. ama genelde 2 haftadan fazla önde veya geride takip olduğunda detaylı testler ve kontroller istiyorlar bir probleme karşı.
Daha bilimsel aciklama için bu videoyu buraya ilistiriyorum ....

Sonu futbol takımı kurmaya kadar gitmesin de

İlacın cinsine göre hepsinin yan etkisi birbirinden farklı oluyor o yüzden genel demir ilacı kabız yapar demek doğru değil. Benim ilk gebeligimde doktorun verdiği ilaç kabız yaptı hemen değiştirdik, diğeri kabız yapmadı. Hep onla devam ettim. Şimdi de doktoruma dedim yaşadığım durumu ona gore demir ilacı yazdı markasını, onda da hiç kabızlık durumu yaşamadım....

tarama testi sonucu nihayetinde endişelenmeyin, inşallah detaylı ultrasonda sonuc güzel çıkar, bizi de haberdar edin
Bugün detaylı ultrasona girdim hicbir anomali ye rastlamadigi icin sivi alimini onermedi yani bize birakti ama ben gerek gormuyorum hersey yolunda haftasi uyumu falan yani teste bi sıkıntı olmus olabilir dedi 2 li ve 4 lu testler daha guvenilir dedi.

Cok geçmiş olsun ozaman, detaylı ultrasonda normal görünüyorsa inşallah bir sorun yoktur

Benim dr um illaki kabız yapacak diye bişey yok, ishal de yapabilir demişti.

Gözünaydın canım sevindim bi sıkıntı görmediyse sorun yoktur benim de hiç bi ultrason bulgum yoktu sadece 3lü sıkıntılı çıktı boşuna beni yıprattılar bir ay o düşünceyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…