2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Herkese selam kızlar umarım herkes iyidir🥰
Dün doktor randevum vardı bahsetmiştim tostos gayet iyiymiş 20 hafta oldu bugünn:KK200:
Kilo konusunda da 63 ile başladım ilk üç ay bir kilo aldım dün tartıda 67 küsürüü görünceeeee ben şok😀 daha cok var diyorum bakalım biraz dikkat etmeye başladım🥗🥗🥗

Dün doktor randevum vardı bahsetmiştim tostos gayet iyiymiş 20 hafta oldu bugünn:KK200:
Kilo konusunda da 63 ile başladım ilk üç ay bir kilo aldım dün tartıda 67 küsürüü görünceeeee ben şok😀 daha cok var diyorum bakalım biraz dikkat etmeye başladım🥗🥗🥗
aramızda 1 gün var bizim de yarın 20 olacak :) hareket durumu nasıl canım ? 2 gündür çok net hissedemiyorum ben

Benim de bugün tam 20 hafta oldu, yolu yarıladık cok şükür :) kilo normal bence ya en azından ilk üç ay cok az kilo almışsın. nerdeyse 5 aylık hamileyiz oyuzden 4-5 kiloyu normal buluyorum. 4 ay kalıyor geriye, kalan aylarda da 1er 2şer alıcaz

kızı bulmak isterken ya 3.cü de erkek olursa :KK70: kayınvalidem çok kız cocuk istemiş onlar da 3 kızkardeş oldugu icin muhtemelen ama 3 oğlu olmuş. kısmet, Allah ne veriyorsa bir bildiği vardır, bizim de 2.erkek çok şükür sağlıklılar ya gerisi hiç önemli değil :)
Evde kocamla birlikte 4 delikanliyla per perisan olurum artik😂Tabi bu da aklimda anneme.belki cekmisimdir ilk 2 erkek 3. kiz😁Dur bakem benim daha belli degil ama bence erkek. Zaten erkek fikrine alistirdim kendimi

kızı bulmak isterken ya 3.cü de erkek olursa :KK70: kayınvalidem çok kız cocuk istemiş onlar da 3 kızkardeş oldugu icin muhtemelen ama 3 oğlu olmuş. kısmet, Allah ne veriyorsa bir bildiği vardır, bizim de 2.erkek çok şükür sağlıklılar ya gerisi hiç önemli değil :)
Ha ayrica ablama ben de soyledim ya o da erkek.olursa diyo ki kiz doktora gidersin o ayarlar😂😂Nasil guldum nasil😂Sacma.oyle sey mi olur diyorum oluyor gidiyorlar diyor.Demek adetine gore.mi artik bu ay dene hamile kalirsan kiz.olur tahminleri mi yapiyorlar artik😂Ben aslinda Ocakta hamilelik planliyordum.2 Ablamin eylul.dogumlu.oldu sonra yigenlerim arkadasim Ocakta hamile kaldilar Eylulde dogum hepsi de kiz planim.oyleydi kendiliginden habersiz olunca planlar boyle bozulurmus dedi😂

Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorum🤷‍♀️ Yani ilk ay üzerine mi gördüm.
Biriniz şunu hesaplasın lütfen içinden çıkamadım 😁
O zaman gerçekten de ilk ay regli olunabiliyor herhalde.
Biraz uzan oldu ama kısa kısa anlatılacak gibi değildi 😅
canım erken yumurtlama olmuştur bebeğin 1 hafta önden gitmesi erken döllenme kaynaklı olabilir. regl öncesi hamile kalmış olmuyorsun doktorlar döllenme tarihini tam bilemedikleri için regl başlangıcını baz alıyor reglden 3 gün sonra gittiysen zaten 4 haftayı yeni geçmiş oluyorsun kafan çok karışmasın benim ilk kızımda da bir hafta 10 gün önde gidiyordu ultrason verileri hep 38+3 de doğdu.

Ha ayrica ablama ben de soyledim ya o da erkek.olursa diyo ki kiz doktora gidersin o ayarlar😂😂Nasil guldum nasil😂Sacma.oyle sey mi olur diyorum oluyor gidiyorlar diyor.Demek adetine gore.mi artik bu ay dene hamile kalirsan kiz.olur tahminleri mi yapiyorlar artik😂Ben aslinda Ocakta hamilelik planliyordum.2 Ablamin eylul.dogumlu.oldu sonra yigenlerim arkadasim Ocakta hamile kaldilar Eylulde dogum hepsi de kiz planim.oyleydi kendiliginden habersiz olunca planlar boyle bozulurmus dedi😂
adet gününe göre ilişki öneriyorlar hatta instagramda cinsiyet planlama yapan sayfalar bile var. başka püf noktaları da varmış, beslenme düzeni filan da önemliymiş galiba. ocakta hamile kalmakla ilgisi oldugunu sanmıyorum ozaman tüm başak burçları kız olurdu :) sen ne kadar planlarsan planla olacagı neyse o oluyor bence :)

Evde kocamla birlikte 4 delikanliyla per perisan olurum artik😂Tabi bu da aklimda anneme.belki cekmisimdir ilk 2 erkek 3. kiz😁Dur bakem benim daha belli degil ama bence erkek. Zaten erkek fikrine alistirdim kendimi
3 erkek cocuk zor ya ama birbirlerine de iyi arkadas olurlar o ayrı, 3 kız da olsa güzel. hayırlısı bakalım sen ikisine de alıştır kendini :)

adet gününe göre ilişki öneriyorlar hatta instagramda cinsiyet planlama yapan sayfalar bile var. başka püf noktaları da varmış, beslenme düzeni filan da önemliymiş galiba. ocakta hamile kalmakla ilgisi oldugunu sanmıyorum ozaman tüm başak burçları kız olurdu :) sen ne kadar planlarsan planla olacagı neyse o oluyor bence :)
Yani tabi canim.oyledir Istedigimiz kadar ayarlayalim Allah hakkimizda ne yazmissa o olacak oyle ayarlama.işlerine pek inanmam da yine de şansimi deneyecektim😂

valla canım benimde bir anda değişiyor tartıda bende 64 ile başladım ilk 3 ay 1 kilo aldım bu sabah tartıda 68 i gördüm :skandal: kilo işine çok da anlam veremiyorum şişkinlikte çok oluyor aslında 1 hafta sonra 5 aylık olacağız 4 kilo çok değil normal gibi ani yükselmesi beni şaşırtıyor sadece :110:

Merhaba kızlar :KK3::KK48:
Bebişimi gördüm 😍🥰 Her şey yolunda çok şükür :KK68: 17+5 çıktı. 200 gr ve 20 cm olmuş :nazar: :KK200:

Plasenta biraz çekiliyormuş, aşağıdaydı ya. 3 hafta sonra çağırdı. O zamana kadar baya toparlar bence dedi. Progestanı 1e düşürdü, 2 alıyordum. Vajina üzerinde o ağrıya rahim büyümesi dedi ama akıntıdan da şikayet ettim. Kokulu mu falan dedi. Kokusu önemliymiş. Hatta kokunun nasıl olduğu önemliymiş 🙈 Ekşi gibi kokarsa mantar, bozuk balık gibi kokarsa kötü bir enfeksiyon oluyormuş. Bunları söylerken biraz güldüm ama 🤭 önemli kokusu dedi. Mantar gibi olursa sanıyorum daha kolaymış baş etmek. Ben nereden anlarım bozuk balık kokusunu gerçekten bilmiyorum :KK48: Umarım duymam öyle bir koku. Koku yoksa hiçbir şey yapmam. 9 ay boyunca akıntı olur gebelerde dedi.. ama ben şüphelendiğim için tek kullanımlık antibiyotik verdi. Bir de koku hissedersem kullanırım diye fitil de verdi. Test yapsak %90 enfeksiyon çıkar az da olsa. Gebelerde sürekli olan bir şey dedi. Teste de gerek görmedi. Ağrı olsun, koku olsun.. Artarsa gelin dedi.
Bir de burada yazmamıştım ama benim sağ böbreğimde arada böyle bel ağrısı gibi ağrı oluyor. Hamilelikte önemli bir şey, duymuştum daha önce, biliyordum. Böbreklerime baktı. Maalesef rahim büyüyünce baskı yapıyormuş ve böbreklerde genişleme oluyormuş. Normalde 6 ayda başlar ama biraz erken başlamış dedi. 1. evrede. İlerleyedebilir dedi. Yapılacak bir şey yok maalesef, bekleyeceğiz. Ağrırsa buskopan verdi. Çekinme günde 3 taneye kadar içebilirsin, onun ağrısının çaresi bu dedi. Bunun kötü senaryosu ile hekimlik hayatım boyunca 10 kere falan karşılaşmışımdır. Sanmıyorum olacağını dedi. Umarım olmaz.
Ya böyle çok uzun yazmış oldum her şeyi ama aynı şeyleri yaşayan varsa bilinsin diye yazdım.
Bu arada bu sefer yalnızca 3 boyutlu görüntü fotoğrafını verdi. En güzel görüntüyü seçmek için baya uğraştı ama çok zor anlaşılıyor :) Yine de yükledim. Gözleri, ağzı, çenesi görülüyor. Tek eli kulağında yavrucağın 😍:nazar:

Aaa bir de 3 haftada doktor tartısına göre +400 gr görünüyorum. Doktordan aferin aldım 😁 Dedim baya dikkat ediyorum karbonhidrata. Böyle gidelim dedi 👌 İnşallah devam edebilirim böyle.

Eklentiler

• 20221019_125505.jpg
    20221019_125505.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 62
Bebişimi gördüm 😍🥰 Her şey yolunda çok şükür :KK68: 17+5 çıktı. 200 gr ve 20 cm olmuş :nazar: :KK200:

Plasenta biraz çekiliyormuş, aşağıdaydı ya. 3 hafta sonra çağırdı. O zamana kadar baya toparlar bence dedi. Progestanı 1e düşürdü, 2 alıyordum. Vajina üzerinde o ağrıya rahim büyümesi dedi ama akıntıdan da şikayet ettim. Kokulu mu falan dedi. Kokusu önemliymiş. Hatta kokunun nasıl olduğu önemliymiş 🙈 Ekşi gibi kokarsa mantar, bozuk balık gibi kokarsa kötü bir enfeksiyon oluyormuş. Bunları söylerken biraz güldüm ama 🤭 önemli kokusu dedi. Mantar gibi olursa sanıyorum daha kolaymış baş etmek. Ben nereden anlarım bozuk balık kokusunu gerçekten bilmiyorum :KK48: Umarım duymam öyle bir koku. Koku yoksa hiçbir şey yapmam. 9 ay boyunca akıntı olur gebelerde dedi.. ama ben şüphelendiğim için tek kullanımlık antibiyotik verdi. Bir de koku hissedersem kullanırım diye fitil de verdi. Test yapsak %90 enfeksiyon çıkar az da olsa. Gebelerde sürekli olan bir şey dedi. Teste de gerek görmedi. Ağrı olsun, koku olsun.. Artarsa gelin dedi.
Bir de burada yazmamıştım ama benim sağ böbreğimde arada böyle bel ağrısı gibi ağrı oluyor. Hamilelikte önemli bir şey, duymuştum daha önce, biliyordum. Böbreklerime baktı. Maalesef rahim büyüyünce baskı yapıyormuş ve böbreklerde genişleme oluyormuş. Normalde 6 ayda başlar ama biraz erken başlamış dedi. 1. evrede. İlerleyedebilir dedi. Yapılacak bir şey yok maalesef, bekleyeceğiz. Ağrırsa buskopan verdi. Çekinme günde 3 taneye kadar içebilirsin, onun ağrısının çaresi bu dedi. Bunun kötü senaryosu ile hekimlik hayatım boyunca 10 kere falan karşılaşmışımdır. Sanmıyorum olacağını dedi. Umarım olmaz.
Ya böyle çok uzun yazmış oldum her şeyi ama aynı şeyleri yaşayan varsa bilinsin diye yazdım.
Bu arada bu sefer yalnızca 3 boyutlu görüntü fotoğrafını verdi. En güzel görüntüyü seçmek için baya uğraştı ama çok zor anlaşılıyor :) Yine de yükledim. Gözleri, ağzı, çenesi görülüyor. Tek eli kulağında yavrucağın 😍:nazar:

Aaa bir de 3 haftada doktor tartısına göre +400 gr görünüyorum. Doktordan aferin aldım 😁 Dedim baya dikkat ediyorum karbonhidrata. Böyle gidelim dedi 👌 İnşallah devam edebilirim böyle.
Ee okudum.okudum cinsiyet merakla seni bekliyorduk ne soyledi bakem😂Her seyin iyi olmasina da sevindim. Bobrek konusuda umarim ilerlermez😊

Büyümüş fındık kurdu maşallah ona :nazar:Canım akıntı bende de var hatta bazen birden akıyor altıma yapmışım gibi ıslanıyor :KK70: süt rengi kokusuz benim dr da normal koku vs olursa önemli dedi. Vajinal yıkama kesinlikle yapmıyoruz ph ı bozma dedi. Böbrek olayını ilk kez duydum geçmiş olsun inşallah ilerlemeden doğurmuş olursun.

Ee okudum.okudum cinsiyet merakla seni bekliyorduk ne soyledi bakem😂Her seyin iyi olmasina da sevindim. Bobrek konusuda umarim ilerlermez😊
Hahahaha :KK48: Benimki kız.. 15. haftada söylemişti. Yine de korkumdan bugün sordum bir daha, hala kız mı dedim :-) Aynen.. kızmış şükür 😁 Çünkü baya kız tatlış kıyafetleri almıştım 🤭😏

canım erken yumurtlama olmuştur bebeğin 1 hafta önden gitmesi erken döllenme kaynaklı olabilir. regl öncesi hamile kalmış olmuyorsun doktorlar döllenme tarihini tam bilemedikleri için regl başlangıcını baz alıyor reglden 3 gün sonra gittiysen zaten 4 haftayı yeni geçmiş oluyorsun kafan çok karışmasın benim ilk kızımda da bir hafta 10 gün önde gidiyordu ultrason verileri hep 38+3 de doğdu.
Bazen yazıyorlar ya ilk ay üzerine oldum diye. Ben de öyle mi oldum diye düşündüm açıkçası :)

Maşallah canım hadi gözün Aydın sağlıkla gelsin kuzucuk 🧿🫶

Çok geçmiş olsun canım.Bide ince düşüncesi naifliği kıyamam yaa inşallah çabucak atlatır kuzucuk 🤲🏻 Sana da bi sıkıntı olmaz inşallah

Geçmiş olsun canım cabucak geçer inşallah 🤲uzak kalmak insanin çocuğu olunca cok zordur eminim. Cok akilli oğlun varmış nasil anlayışlı maşallah 🧿🤍

oyyy geçmiş olsun canım :KK43: aşısı varsa hafif anlatır inşallah korkmayın. ben de kızamık olmuştum ortaokulda aşılı olduğumuz için hafif geçirmiştik küçük kuzenim baya ağır geçirmişti daha aşısını olmadığı için. Kaşımasın tırnaklamasın bişey olmaz allahın izniyle :dua:

çok geçmiş olsun canım çabucak geçsin inşallah, daha önce geçirdiysen sana geçmez büyük ihtimal

Selam canım,çok geçmiş olsun okullarda salgın hastalıklar var inşallah kısa zamanda geçer gider aşılı olman çok iyi olmuş çok önemli çünkü. İnşallah atlatırsınız bir an önce 🌸

Yaa kıyamam nasıl da annesini ve kardeşini düşünüyor 💙 çok geçmiş olsun canım bir an önce sağlıkla atlatın inşallah 🙏

Çok teşekkür ederim kızlar, saolun 🙏🥰 Şimdiden abilik yapıyor yavruş yaa.. İnşallah hep böyle devam eder 🙏 :nazar:
Çok şükür hiçbiri öyle bildiğimiz su çiçeği gibi kabarmadı :nazar: Daha da olmaz herhalde diyorum, bakalım.. Hafif koyulaşmışlar. Kabuk tutar gibi olup geçecekler herhalde yaa.. İnşallah öyle olur 🙏 Çok saolun.. Bana da bir şey olmadan atlatırız inşallah..

Dokunma çocuğu sen Yıkama yattığı çarşaflara yastığa veya kullandığı kıyafetlerine dokunma yeter vücuduna temas eden hiç nine şeyi çıplak elle elleme canım. Doktorlar öyle söylüyordu hastalara hep. Bizim kzın sınıfında da 3 kişi kuduz olmuş o yüzden dikkatli olmaya çalışıyorum çok. 😔
Doktor da dokunma dedi ama en başta bakmıştım mecburen. Geçirmiştim diye de kötü düşünmemiştim aslında ama yine de ihtimal varmış sanırım. İnşallah bir şey olmaz canım.
Bu aralar salgın hastalıklar hortlamış yine maalesef..
Kuduz mu canım? Ay yanlış mı yazdın acabaa?

X