Tabi ki Varikosel sonradan da cikiyor. Bacaklarda cikan varislere benzerlik gosterirlermis. Mesela enistemin ilk cocuk oldu. Sonra 2. istediler 1 yil dan fazla denediler olmadi. Sonra varikosel var ama cok ileri degil ameliyat gerekmez demislerdi.Baya zaman cocuk.olmadi sonra kendiliginden oldu. Ama bazilarinin cok ileri derece hareketliklik kalite ya da sperm sayisi sifir oluyor malesef.Baya yaygınmış varikosel sanırım. Ama en azından tedavisi olan bişey o yüzden ben de kesinlikle ameliyatı tavsiye ederim. Çocuk düşünmeyenler için ameliyat ettirmenin bir sakıncası yokmuş. Kendi kendiliğinden korunmuş oluyorlar işte kadının hap kullanıp spiral taktırmasına da gerek kalmıyor artık:) ama galiba sonradan oluşuyormuş baksana 2 çocuktan sonra çıkmış ortaya demekki vardı belkş de ilerledi bunlar anlamadı yoksa pat diye neden çocukları olmasın her denemede olmuşken. 2,5/3 sene yapmışlarkorunmadan olmamış.ileri zamanlarda kontrol ettirmek gerekiyormuş onu anladım.
Ne kadar pozitif bir mesajCanım doğumdaşlarım herkese iyi haftasonlarıhepimiz çok çok iyi olalım inşallah nasılsınız çok girip bakamıyorum. Dün prensesimi görmeye gittik ağzını açıp kapatıyo ayakları arkaya doğru başına koyuyo biraz esnek galiba hahahahaha çıldırıcam konuşurken bile hepsinin totişini yerimmmm:)) ben kilolar alıyorum ve çatlaklarn çok erken olmasına rağmen oluşmaya başladı karnımda... cildim normalde de inanılmaz hassas. Ama dün bebeğimi görünce amannn nolucak modundayıım. Allah hepimize sağlıkla kucaımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi
Çok güzel olur trendyolda baya var yapıştırmalardanSanırım yok ben hep açık renk boya ve üstüne yapıstırmalar görüyorum ben de öyle yaptırıcam insallah
Bende 1 tayt var zaten evden sayili cikiyorum onu giyiyorum hepArkadaşlar kıyafet konusunu ne yaptınız? Bulabiliyor musunuz bir şeyler. Kot dışında pantolon bulan var mı güzel? Havalar da soğudu, işe giderken kat kat giyinme dönemleri geldi
Ben yaptirdim canimdr la henüz sonucu konusamadim is o kadar yoruyor kiKızlar aranızda afp mom (bel acıklıgı) testi yaptıran var mı?bu testi ilk defa duydum, Dr um da rutin testlerden diyince bişey diyemedim.. Sonuclar 1 hafta sonra cıkıyormus
@skt587 @Beril M T @incebellibardak @Betus1905 @Pembegokyuzu @meinfika @nivenn @mavi8888 @olmadibe @Uykucupandaa @ifedupyou @ZzHHrR @sagittarius55 @Kalpim @kubrasvas @askk3 @Dark Morningstar @Papatyalar ve Huzur @kadinca1234 @anatomim @Merve1410 @Azelya21Nazliim @Ergino @Rabbi Hebli Mines Salihin @Blue21 @Meryemsura @tsgmze @mavi-hayal @burcubur @fatmameltem @Nason @Oznur caglar @bulraz gogog @lavenderbrown @bezelyemm @alptkn1 @paaapatyamm @Zeyno2734 @Susamm34 @Paramedik16 @zeynep hatice @Caffeamericano @Wesre @Diyetmidedibiri @Manoly34 @sumeyye2309 @Nrglhsyn @ecemozn @eceyyae @Sitaremay @Cerkezpsase @reyreycan
Kızlar cinsiyetler belli oldu mu?
Aynen kuzum ben de oyleyim iste. Hatta hep kirmizi/bordo surdugum icin, ojesiz tirnaklarim sari bile degil de sanki kinali gibi gorunuyor
Soyledigim markayi dermokozmetik sitelerden bulabilirsin, biraz zor bulunuyor.
Ben bugun yine gittigim salonda konustum kalıcı ojede cikarma islemini kimyasal yerine makineyle yaptirdigin surece sorun yok, normal ojede aseton filan kullanildigi icin daha bile zararli diyorlar. Galiba gemileri yakip kalıcı ojeye donecegim ben.. soyle deneyimi olan yaptiran birilerini duysam icim rahat edecek :)
Bana bazen hiç olmuyor bazen sanki az sonra adet olacakmışım gibi bir ağrı sızı gibi bişey giriyor, perinatolog çok normal kaslar genişliyor baskı artıyor o yüzden dedi kendimi sakinleştiriyorum onun dediklerini düşünerek ama o anlarda gerçekten çok mutsuz oluyorum, kimseye çaktırmadan dillendirmeden kendi içimde neler yaşıyorum o korkuyla ama en fazla bir saat sonra geçiyor neyse ki :)Merhaba kızlar umarım herkes cok iyidir bebegimi görmeyeli 2 hafta oldu carsamba doktor kontrolüm var ama anladim ki benim görmeme sınırım 2 hafta bir gün gecince cok tedirgin ve mutsuz oluyorum dün geceden beri sol kasıgimda bir agri var sabah uyandigimda gecmisti ama simdi tekrar basladi bir taraftan ders calısmam lazim ama koltuga oturamiyorum böyle ince bir sızı seklinde sürekli orda o ağrı çok sükür bebegimin hareketlerini hissettigim icin korkmuyorum ama sürekli tuvalete gidiyorum bir kanama olacak mi diye hep tedirginim velhasıl kelam zormus hamile olmak bir can tasımak var mı aranızda bu haftalar kasık agrisi yasayan
Belki bir duvarı pembe diğer duvarları beyaz yaparsınız, tüm oda yerine, daha şık durur sanki.Çok güzel olur trendyolda baya var yapıştırmalardanBen aslında evin her odası aynı renk olsun isterim ama babası pembe olsun diyor Çok açık bir pembeye boytacağız artık
Benimde geciyor 10 dakika sonra ama sanirim bebisi görünce rahatliycam gerci o minnosta sürekli annecim korkma ben burdayim der gibi harerketleri artti ve güclendi. Allah hepimizi kazasiz belasiz saglikla bebislerine kavustursunBana bazen hiç olmuyor bazen sanki az sonra adet olacakmışım gibi bir ağrı sızı gibi bişey giriyor, perinatolog çok normal kaslar genişliyor baskı artıyor o yüzden dedi kendimi sakinleştiriyorum onun dediklerini düşünerek ama o anlarda gerçekten çok mutsuz oluyorum, kimseye çaktırmadan dillendirmeden kendi içimde neler yaşıyorum o korkuyla ama en fazla bir saat sonra geçiyor neyse ki :)
Üçlü tarama testinin içinde yapılıyor canım. Normalde ben nipt yaptırdım üçlü test yaptırmayacaktım ama dogum paketinin içinde zaten var ücret ödenmeyeceği için yapalım dedi doktorum özellikle afp 'ye bakmak için istedi. Pzt çıkacak sonucum
Ben yaptırdım canım 16.haftada. 3lü tarama yerine sadece bu testi istedi doktorum
Bana Dr um AFP testi yaptırdı, AFP mom la aynı şey mi bilmiyorumama bana bebeğin beyin gelişimiyle ilgili sonuç verecek demisti.
İnşallah temiz sonuclar alırız, bu testler beni strese sokuyor..Bende 1 tayt var zaten evden sayili cikiyorum onu giyiyorum hepevde de gecen pentide indirimden hamile pijamasi aldim cok rahat beli onu giyiyorum ucuza bulursam yine alicam
Ben yaptirdim canimdr la henüz sonucu konusamadim is o kadar yoruyor ki3 lu test icinde olan test 2 li guzel cikinca benim dr sadece afp ye bakicam dedi. Benim sonu 3 gun sonra cikti heralde pek bisey anlasilmiyo tabi değer falan cikmadi normal yaziyo.
Eltim gibi konuştun şuanValla ben olsam gerçek duymazdım üşüncüyw ameliyatta ettirmezdim eşimi madem bir sakıncası zararı yok onun. En azından doğal yollardan korunmuş olurduk
Ah canim super, yaptiran birini duyduguma cok sevindim. Zarari konusunu arastirmis miydin? Ben ojesinden cok o kurutmak icin kullanilan isiktan korkuyordum ama onun icin de o oyle zararli bir isin degil gunes isigi gibi diyorlar. Ben hamile kalinca ara verip normal ojeye donmustum ama valla 3 gunde bir onu yenilemek daha fazla kimyasala maruz biraktiriyor bence. Ben de doneyim :)Yok canım hala belli olmadı, şimdi yurt dışındayım burada ayrıntılı ultrasonda söylüyorlar o da kasım başı öyle bekliyorum ben de merakla.
Ben şahsen yaptırıyorum kalıcı oje, son 4 yıldır da aralıksız yaptırdığım için ojesiz kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bir covidin ilk zamanları mecbur kalmıştım hiç hoşlanmadım. Benim türkiyedeki doktorum da kendini iyi hissettiğin şeyleri yap dediği için gayet mutlu mutlu yaptırıyorum, hatta dün yenilettim.
Çok geçmiş olsun canım o haftalarda ben de öyleydim tansiyon korkutuyor, benim çok düşüyordu bayılıyordum. Bol sıvı tüketimi, sık sık az az beslenme ve yorulmamak gerekiyorKizlar sabah uyandım tansiyon ölctürdüm 9-6. Hamilelik süreci bana ara ara böyle küçük heyecanlar yasatacak sanırımneyse bugün iyiyim umarım herkes iyidir
Dikkat edicem canım mutlakaÇok geçmiş olsun canım o haftalarda ben de öyleydim tansiyon korkutuyor, benim çok düşüyordu bayılıyordum. Bol sıvı tüketimi, sık sık az az beslenme ve yorulmamak gerekiyor
Vallahi biz daha agustos ta sormuştuk en fazla 7 bin di eylulde zam gelecek dediler 10 bin oldu yeni yilda zam olur mu dedik buyuk ihtimal olmaz dediler ama guvenim yok kesin zamlanir. Eylulde olan zammin sebebi hastanenin el degistirmesi bu arada . Biz oncesinden alinabilir mi dedik ama yok doguma en fazla 2 ay kala alinabilir dediler. Foto c3kimi oda suslemesi lohusa serbeti falan da vardi sanirim. Bi kac hastaneye daha sordum onlari da not aldim hepsi pendik.Kızlar özel hastanelerde doğum ücretini en yakın ne zaman öğrenebiliriz?
Bizim bebisler martta gelecek, 2023 zammı da kapıda haliyleBu işin usulü nedir ,duyan ,bilen bu konuda fikir sahibi kimse var mı?
Boyutu nedir canım cok aşırı mıKızlar bende okb var temizlik takıntım iyice arttı kendimi durdurmaya çalışıyorum ama olmuyor benim gibi temizlik hastalığı olan var mı ne yapıyorsunuz
Yürürken bir de yemek yerken konusursam nefes alamıyorumBende de çok fena bel ağrısı var kızlar. Yürümekte zorlanıyorum. Bir iş de yapmıyorum. 16. haftada böyleyse 30. haftaya kadar nasıl çalışacağım bilmiyorum. Nefes alma problemim de çok fazla. Gece nefes almakta zorlandığım için uyuyamıyorum. Siz de nefes almakta zorlanıyor musunuz kızlar?
Bence de ipin ucu kaçarsa toplamak cok zor olacak. Ben kendime plan yapiyorum. Mesela pazartesi oğlanın dolabını toplarım, salı balkonları silerim, Çarşamba mutfak dolap kapaklarını yüzeysel silerim vs diyeBende temizlik hastalığı yokta hamile kaldıktan sonra şey oldu ev sürekli toplu olsun 2 güne bir sileyim süpüreyim sanki ipin ucu kaçarsa yetişemeyecekmişim hissi sanırım o yüzden biraz düştüm temizliğe. Hamile değilken böyle değildim
Benim hamilelik başından beri öyle. Gebelik riniti diye geçiyordu sanırım.Benim burnum çok tıkanıyor ya geceleri özellikleBen de bundan rahatsız olmaya başladım sürekli burnuma su falan çekiyorum nemlensin diye. Bi de alerji gibi sürekli burnum kaşınıyor burnumun içi yara oldu hep
Ben de ayakta çok durunca oluyor canımHerkese selam kızlar, uzun zamandır yoktum, 1 aydır idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyordum, şimdi geçti şükür derken ara ara karında sertleşme, kasılma hissediyorum doktorum endol fitil verdi kasılma olunca kullanıyorum ama ilaçta bağırsaklarıma ağrı yapıyor. Açıkcası rahata eremedim daha, bu haftalarda arada kasılma sertleşme yaşayan varmı acaba? Korku hep ensemde bişey olacak diye.
İlk çocuk mu canım senin.18+4 oldum bende bayadır giremiyorum yine kaçırıyorum hep yazılarınları o yüzden nasıl gidiyor hissediyormusunuz ben bağırsaklarımmı hep çalışıyor yoksa çocukmu hareket ediyor anlayamıyorum sanırım hala
Yeni yılda yenileniyor çoğu hastane fiyatları maalesefKızlar özel hastanelerde doğum ücretini en yakın ne zaman öğrenebiliriz?
Bizim bebisler martta gelecek, 2023 zammı da kapıda haliyleBu işin usulü nedir ,duyan ,bilen bu konuda fikir sahibi kimse var mı?
Ankete bakma canim. Ankette grup listesinde olmayan kişiler de seçenek işaretlemis. Mesela daha 7.-8. Haftalardaki 10-15 kişi cinsiyet isaretlemesi yapmış herhalde sayfaya anlik girenler kendi cocuklqrini isaretledi diye dusundum cunku o haftalarda cinsiyeti belli olan kimse yoktu. Ve malesef onları değiştiremiyorum ben. O yüzden anket güvenilir değilAy bende anket sonucunda daha fazla gözüküyor siz tablodan mı sayıyorsunuz