2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Foto ekliyorum. 2 bölum var biri en alt digeri fermuarla ust kat en ust bolum 30 cm en alt tan 60 cm oluyo en alta cocuk yatirilir mi bu park yatakta bilemedim
Canım ben oğluma park yatağı 3
2 yaşına kadar kullandım, tutunup kalkana kadar en üst kademe sonra en alt ile devam ettik. Ayaklaninca fermuari vardi ordan kendi girip çıkıyordu zaten

Kızlar ben uzun bir aradan sonra bugün durup dururken yine fenalaştım markette. Eşim de vardı Allahtan. Önce göz kararması sonra soğuk terleme en son istifra ettim rahatladım. (Bulantılarım yok çünkü prilama devam). Neden olmuş olabilir hazır vişne suyu içtim acaba gebelik şekeri falan mı var? Daha önce gizli şekerim olduğunu biliyorum. İnsan korkuyor olur olmadık yerde olunca 🥹
Bana da oldu aynısı geçen hafta, binanın içinde merdiven silen abla ile konuşurken bir anda bi soğuk terleme, mide bulantısı geldi eve nasıl çıktım bilemedim.
Çünkü kendimi biliyorum bayılma işaretleri sonra kusma ve afedersin ishal oldu. Anlık bir şeydi uzun süren değil

Canım ben oğluma park yatağı 3
2 yaşına kadar kullandım, tutunup kalkana kadar en üst kademe sonra en alt ile devam ettik. Ayaklaninca fermuari vardi ordan kendi girip çıkıyordu zaten
Eger bunu kullanirsam mecbur bnde oyle yapicam ayaklandiginda hoop asagi 🤷🏽‍♀️

Bugun ogleden sonra basimin arka tarafina felaket bir agri girdi. Ayaga kalkiyorum, agridan zonklamasindan dusecektim. Oturunca da oluyor. Uzandigimda yok. Gozumde karariyor. Havada duman var gibi seyler goruyorum. Bu donemde tansoyonun got gel oldugunu biliyordum da bu kadar da beklemiyordum. Kizimda sadece havada ucan sinekler goruyordum :D :D suan cok komik geldi... Allah tan esim yanimda, sagolsun. Insallah devam etmez. Pazartesi de seminerim falan var 600 kisiye sunum yapicam... Iptal etmek hic hos olmaz ki Dekan Hocam da bilmiyor henuz gebeligimi :duduk:

Kızlar ben uzun bir aradan sonra bugün durup dururken yine fenalaştım markette. Eşim de vardı Allahtan. Önce göz kararması sonra soğuk terleme en son istifra ettim rahatladım. (Bulantılarım yok çünkü prilama devam). Neden olmuş olabilir hazır vişne suyu içtim acaba gebelik şekeri falan mı var? Daha önce gizli şekerim olduğunu biliyorum. İnsan korkuyor olur olmadık yerde olunca 🥹
Cok gecmis olsun, Allah'tan esiniz varmis🙏

Geçen sene bebeğime park yatak kullandık. 2 kademesi vardı biri ortada biride ayakların üstünde en alttaydi.9 aydan sonra en alta geçirdik şuan 16 aylık hala güvenli bir şekilde yatabiliyor. Ama biz yinede odasına montesorri yatak aldik oraya geçti şimdi. Park yatakta beni tek zorlayan şey en alt kademedeyken uyuyan bebeğimi yerine yatırmak oldu. Belim ağrıyordu artık , onun haricinde olumsuz bir tarafı yok

Park yataktaki bu sıkıntıyı ben şu şekilde aşmıştım; en alt kademeye indirdiğimizde dahi çok altta olmayacak şekilde yani orta kısımda olacak ama yataktan da çıkamayacak şekilde altını doldurmuştum. Allahtan annem bir gün yorgan yapmıştı bebeğe, onu katlayıp koyar üzerine de park yatağın döşeğini koyardım👍🏻

Bugun ogleden sonra basimin arka tarafina felaket bir agri girdi. Ayaga kalkiyorum, agridan zonklamasindan dusecektim. Oturunca da oluyor. Uzandigimda yok. Gozumde karariyor. Havada duman var gibi seyler goruyorum. Bu donemde tansoyonun got gel oldugunu biliyordum da bu kadar da beklemiyordum. Kizimda sadece havada ucan sinekler goruyordum :KK70: :KK70: suan cok komik geldi... Allah tan esim yanimda, sagolsun. Insallah devam etmez. Pazartesi de seminerim falan var 600 kisiye sunum yapicam... Iptal etmek hic hos olmaz ki Dekan Hocam da bilmiyor henuz gebeligimi :duduk:
Herkesde oluyor bu aralar sankiii dolaşımdan dolayı heralde

Foto ekliyorum. 2 bölum var biri en alt digeri fermuarla ust kat en ust bolum 30 cm en alt tan 60 cm oluyo en alta cocuk yatirilir mi bu park yatakta bilemedim
Canım başlangıçta yani yaklaşık 7-8 ay en üst konumda kullanabilirsin, tutunup kalkmaya basladiginda zaten anlasilir ona gore alt boya getirirsin, alt tarafta yatırılır canım neden yatırılmasın ki, sonuçta yatak olmayacak mı zaten üstünde.
Kaç yaşına kadar kullanilir soruna cevap veremiyorum çünkü görselde baş ayak cm tahmini ölçümü yapamadım, eger100 cm civari ise 24.aya kadar kesin kullanılır çünkü ortalama 24 aylıkken 85-95 cm aralığında oluyorlar.

Biz bakıyoruz hala bebek arabası canım geçende Bi iki model denedik karar veremedik hala 🤦‍♀️ valla aldıkça alasın geliyor hoşuna gidiyor insanın 😊☺️
Biz karar verdik sanırım 🙈 Joie Litetrax 4 alacağız. En beğendiğimiz ve kullanışlı olan buydu bizim için. Fiyatı pusetiyle birlikte 6.800 tl. İnşallah memnun kalırız e-bebek çalışanı da en çok sattığımız model bu ve hiç şikayet gelmiyor dedi. Bir de pierre cardinin bi modeline baktık aslında kullanım şekli joie ile aynı ama boyutu daha küçük çocuk belli bir yaştan sonra oturmakta zorlanır bence ona. Bir de katlanınca joie daha az yer kaplıyor ve tutup sürükleyebiliyosun valiz gibi. Ama pierre cardini kaldırmak zorundasın. O yüzden onu eledik. Benim deneyimlerim böyle oldu sana da fikir olur belki canım 🥰

Canım vişne suyu tansiyonu düşürüyor 😕 eğer bu tarz sorunun varsa çok tüketme ben ilk zamanlar ultrasona giderken içiyordum tansiyonum hep düşük çıkıyordu orda ölçtüklerinde. Gebelik şekerinden göz kararması bayılma hissi olacağını sanmıyorum. Rheaa Rheaa önceki gebeliğinde yaşadığı için belirtilerini daha iyi bilir. Benim bildiğim hızlı kilo alımı, çok su içme, fazla idrara çıkma gibi şeyler

Bugun ogleden sonra basimin arka tarafina felaket bir agri girdi. Ayaga kalkiyorum, agridan zonklamasindan dusecektim. Oturunca da oluyor. Uzandigimda yok. Gozumde karariyor. Havada duman var gibi seyler goruyorum. Bu donemde tansoyonun got gel oldugunu biliyordum da bu kadar da beklemiyordum. Kizimda sadece havada ucan sinekler goruyordum :KK70: :KK70: suan cok komik geldi... Allah tan esim yanimda, sagolsun. Insallah devam etmez. Pazartesi de seminerim falan var 600 kisiye sunum yapicam... Iptal etmek hic hos olmaz ki Dekan Hocam da bilmiyor henuz gebeligimi :duduk:
Sana da geçmiş olsun canım düşüyorsa sunumdan önce tuzlu ayran iç dikkat et inşallah bi daha yaşamazsın o tansiyon düşme hissi çok kötü bişey ama tansiyon düşüklüğü mü yüksekliği mi ona emin ol mutlaka tansiyon aletin var mı? Genelde yüksek tansiyonda baş ağrısı daha çok görülüyor

Biz karar verdik sanırım 🙈 Joie Litetrax 4 alacağız. En beğendiğimiz ve kullanışlı olan buydu bizim için. Fiyatı pusetiyle birlikte 6.800 tl. İnşallah memnun kalırız e-bebek çalışanı da en çok sattığımız model bu ve hiç şikayet gelmiyor dedi. Bir de pierre cardinin bi modeline baktık aslında kullanım şekli joie ile aynı ama boyutu daha küçük çocuk belli bir yaştan sonra oturmakta zorlanır bence ona. Bir de katlanınca joie daha az yer kaplıyor ve tutup sürükleyebiliyosun valiz gibi. Ama pierre cardini kaldırmak zorundasın. O yüzden onu eledik. Benim deneyimlerim böyle oldu sana da fikir olur belki canım 🥰
Güzel günlerde kullanın canım 🙏

Kızlar dün akşamdan beri kafamda sersemlik vardı benim tansiyonum normalde hep 10 a 7 veya sekiz çıkar eczaneye gidip ölctürdüm 12 ye 8 cıktı acile gittim oradaki doktor 12 sıkıntı degil ama 14-15 olursa problem olur dedi kendime iyi bir tansiyon aleti alıp kontrol edicem artık. Doktor dönüşü de arabayı durdurup yolun kenarına kustum. Artık ne desem bilemiyorum kusmak hayatımın bir parçası oldu zaten.

Canım başlangıçta yani yaklaşık 7-8 ay en üst konumda kullanabilirsin, tutunup kalkmaya basladiginda zaten anlasilir ona gore alt boya getirirsin, alt tarafta yatırılır canım neden yatırılmasın ki, sonuçta yatak olmayacak mı zaten üstünde.
Kaç yaşına kadar kullanilir soruna cevap veremiyorum çünkü görselde baş ayak cm tahmini ölçümü yapamadım, eger100 cm civari ise 24.aya kadar kesin kullanılır çünkü ortalama 24 aylıkken 85-95 cm aralığında oluyorlar.
Aynen 110 cm ic uzunluk bende oyle istiyorum sığdığı kadar en az 2 yasa kadar kullansin. Cok asagida olmasin diye Rande Rande Nin fikri de iyiymis en azindan hafif ama yuksek bi sunger koyulur alta cok yerde olmaz koyup cikarmak da zorlamaz

Sana da geçmiş olsun canım düşüyorsa sunumdan önce tuzlu ayran iç dikkat et inşallah bi daha yaşamazsın o tansiyon düşme hissi çok kötü bişey ama tansiyon düşüklüğü mü yüksekliği mi ona emin ol mutlaka tansiyon aletin var mı? Genelde yüksek tansiyonda baş ağrısı daha çok görülüyor
Cok sagolun canim🙏 tansiyon sorun yok sukur. Dr demisti bu haftalarda kan hacminin artmasina bagli olarak kan pompalanmasi da artiyormus. Haliyle inis cikislar olacakmis. Tesekkur ederim tavsiye icin 💐 insallah onlem alip giderim dediginiz gibi 🙂

Ben yatak olarak kizimda normal mobilya yatak almistim. Onunda kademeli ayari var. Ilk baslarda yuksek kullandik, zaten dogum dikislerimiz asagida kullanmaya izin vermiyor. Yuksek kademede olunca bebegi kolay alip birakabiliyoruz yoksa mumkun degil bence! 3 yasina kadar onu kullandik ki kizim uzun boylu bir bebekti masallah (54 cm dogmustu, oylede buyudu masallah hala da Uzun yasitlarindan) sonra normal genc odasina gectik. Kizimi 1.5 yasinda ayirdim odasini, bu defa 6 aylik olunca ayircam. Bana ders oldu. Uyku sorunu oluyor ...

Gecmis olsun canim tansiyon takibi onemli bu donemde drdigin gibi inis cikislar olur kontrol altinda tutmak lazim. Benim de bi kulağım duymuyomuş gibi oluyo bugulaniyo falan

Kızlar dün akşamdan beri kafamda sersemlik vardı benim tansiyonum normalde hep 10 a 7 veya sekiz çıkar eczaneye gidip ölctürdüm 12 ye 8 cıktı acile gittim oradaki doktor 12 sıkıntı degil ama 14-15 olursa problem olur dedi kendime iyi bir tansiyon aleti alıp kontrol edicem artık. Doktor dönüşü de arabayı durdurup yolun kenarına kustum. Artık ne desem bilemiyorum kusmak hayatımın bir parçası oldu zaten.
Limonlu su iç canım bu durumlarda hemen. Ayrıca tansiyon takibi çok önemli benim aldığım ilk şey tansiyon aletiydi kendimi iyi hissetsem de her gün ölçüyorum. Tansiyon yükselince de mide bulantısı kusma oluyor. Bu tarz olan aletlerden almanı tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_20221001_205157.webp
    IMG_20221001_205157.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 63
Bence alet alana kadar belli bi yerde hergun ayni saatte ölçüm yaptir not al. Dengeyi korumak lazim .gecmis olsun insallah bi daha olmaz

Back
X