doktora mesaj yaz ya da hemşiresine not bırak çekiniyorsan bence onlar hallederlerSaol canımSen yazınca aradım ama kurumsal anlaşmamız olduğu için doktorunuzdan almanız lazım sonucu diyor. Yine doktora soracağım mecbur.
maşallah sağlıkla gelsin bebişimizEvet canım ilk öğrenen bendim zaten grupta:))) kızım olacak Allah’ın izniyle.
Bana da 5 doz dedi hemşire. Özellikle tetanoz aşısı hiç olmayanlar ya da üzerinden 10 sene geçenler için böyleymiş bu arada. 2'si hamileyken galiba. Biri doğurunca. Sonraki 2 aşı en son 1er sene arayla yapılıp 5 doza tamamlanırsa doğurganlık sonuna kadar koruyor dedi. Benim doğurganlık zaten maks 10 sene falan kaldı zaharHahahahAynen bana aşı kartı verecekmiş zaten hep o kartla diğer dozları takip edebilecekmişim 4-5 doz falan yapılıyormuş sanırım
adaçayı ya da diğer adet söktürücü özelliği olan bitki çayları tehlikeli onlara dikkat etmek lazımBana da doktor sadece tek bir bitki çayını söylemişti içmeyin diye ama.. ada çayı idi sanırım.. Aa evet aklıma geldi ada çayı idi. Başka bitki çaylarını içebilirsin, sorun yok dedi. @Leedong Geçmiş olsun canım
ahahahah o kadar çok güldüm kiHahahahAllah gönlüne göre versin canım "..ama bence büyük büyük paşa dedemin ismini koyalım." hehehe
katılıyorum....erkek çocuğun anne sevgisi de çok farklı oluyor, sahiplenmesi sohbeti, anne aşığı oluyorlar belli bir yaşa kadar olsa da :) sonuçta evlendiklerinde kızlarımız da olacak ben hep öyle düşünüyorum, inşallah :)ay kesinlikle anne aşığı oluyorlar :) oğlu olanlar bilirler de kız isteyip erkek oldugunu öğrenenler sakın üzülmesin. tabi ki babayı da seviyorlar ama anne ile bağ çok farklı. bugün oğlumu okula götürürken yolda birkaç defa seni çok seviyorum anne seni hiç bırakmak istemiyorum dedi, içim eridi resmen. illa ki bir gün yuvadan göçecek ama aşkımız ömür boyu sürecek :)
Günaydın canım benim belli cinsiyet erkek ismi de AyazKızlar günaydın
Cinsiyeti belli olup gözümden kaçıp listeye eklemedim veya cinsiyeti belli olup ismi belli olan bebişlerimiz var mı listeye tekrardan doldurmaya başlayalım , paylaşımlarda beni etiketlerseniz gözümden kaçmaz
Geçmiş olsun canımBen varım canım, haftasonundan beri. Boğaz ağrısı ve yanması ile uğraşıyorum. Burnumda tıkalı . İlaç almıyorum mandalina yiyorum, limonu kesip tuzlayıp yiyorum. Sicak su ile balı karıştırıp içiyorum
Yazdım valla. Ses yok.. Bakalım..doktora mesaj yaz ya da hemşiresine not bırak çekiniyorsan bence onlar hallederler
doktorun hangi hastanede...bazı arkadaşlarım 2 doktorla devam ediyordu bu tavırlardan hatta son hafta yine böyle garip bir tavrından doktorun, doğum yapacakları doktoru değiştirdiler...gece doğum olursa gelir misiniz demişler ki bence çok normal bir soru, bebeği çöpe attıracak halimiz yok mecbur geleceğiz demiş doktor, nasıl bir espri tarzı ise...o kadar merak etti isen sosyal güvenceni bilmiyorum tabi ama izin veriyorsa falan bir doktora daha mı gitsen belki pat diye cinsiyeti söylerYok canım aslında onun için değil. Evet anlaşılmıyormuş galiba. Doktora uyuz oldum biraz. Sonuç temiz dedi tamam şükür.. Neden göndermiyor ki sonucu yani benim sonucum. Neden ben ondan sonuç isteyeceğim diye kırk takla atıyorum. Buna uyuz oldum. Yani 1 hafta daha beklerim çok sorun değil ama neden gizliyor gibi davranıyor..
Bu arada dün sordum zaten telefonda. Kontrolde söyleriz dedi.
HahahahAllah gönlüne göre versin canım "..ama bence büyük büyük paşa dedemin ismini koyalım." hehehe
ayy çok tatlı bir göbiş benimde hemen hemen bu kadar oldu canım sağlıkla büyüyüp sağlıkla gelsin miniklerKızlar nasılsınız güzel haberler geliyor mu okuyamadım hepsini bugün biraz alışveriş yaptım haftasonu kuzenimin düğünü var herkes hayırlısı olsun dedi Allah kavuştursun falan dedi bana hep hafif göbekmiş gibi geliyordu artık belli oluyor sizin göbekler nasıl yollayın sizde paylaştım şimdi. 17+1 yani 18.haftama girdim bende bugün. Baya büyümüş gerçi sırt üstü uzanınca çok hafif göbek var gibi gözüküyor ya da gözüm alıştı herhalde :))) 3kg almışım hamilelikten bu yana verdiklerimi aldım sonra üzerine aldım. Bu saatten sonra hızla almaya başlayacağız herhalde kızlarrr
canım ben de kızımda 60 ile hamile kalıp 73 ile doğuma girdim. bebiş 3,600 doğdu normal doğum eve geldiğimde 67-68 dim dediğin gibi ama emzirince sonrası çok hızlı kilo verdim 2-3 ayda 58 kiloya kadar düşmüştüm inşallah bunda da sağlıkla ilerleriz73 ile doguma girmistim. Normal dogum yaptim. Kizim da 3.370 dogdu. Ertesi gun 68 kg idimDogumda pek bi sey gitmiyor bence :)
çok tebrik ederim canım benimde kızım var 4 yaşında şimdi oğlum olacak iki duygu da çok güzel sağlıkla gelsin minik kuzucukSelam kızlar 🖐 ben geldim.
Kizi anneme bırakıp doktora gitmiştim, evde durmayinca ufaklık annemde parka çıkartmış. Kontrolden sonra parktan eve çok geç soktuk yemek, çocuğu uyut derken bu saat oldu neyse...
Kontrolde önemli gördüğüm yerleri söyleyeyim öncelikle. İlk sorduğu covit aşısı vurulup vurulmadigim oldu. Daha önce 3 doz vurulduğumu son asimin 2021 kasım-aralik gibi olduğunu söyledim , en yakın zamanda tek doz mutlaka oluyoruz dedi. Son 3 ayda çok riskli tablolarla karşılaşıyoruz erkenden önlemimizi alalım genel olarak hamilelikte bağisiklik düşüyor dedi.
İkinci olarak tetenoz asisini sordu. 2 doz hamileligimde 1 doz da doğumdan sonra vurulduğumu sağlık ocağındaki hemşire aşının koruyuculigu devam ediyor bu gebelikte olmayacak dediğini söyledim onlar çok bilmesinler 26.haftada hatırlatma dozu kesin olacak dedi.
İstersen grip aşısı olabilirsin o sizin tercihiniz dedi. Ama diğerlerini mutlaka olun diye tembihledi.
Gelelim diğer durumlara
Bir şikayetim olup olmadığını sordum , bir şikayetim yok ama korkularım var dedim
Karın -gobek deligi ağrısı, kasık ağrısı, sırt bacak ağrısı bel ağrım yok, kanama lekelenme yok, kusma, tiksinme, mide bulantısı, baş dönmesi , aserme yok, genel koku hassasiyeti, göz seyirmesi ne bileyim hiç bir belirtim yok dedim, ne kadar güzel işte dedi, ama herkeste birseyler oluyor bende olmayınca hep aklıma kötü şeyler geliyor dedimbizim insanımız böyle rahat batıyor dedi, senin yerinde olmak isteyen çok kişi var keyfini çıkart dedi, oyle zaten de hamilelik öncesi hayatımdan hiçbir şey değişmesi resmen tek fark regl görmüyorum o kadar ne kadar güzel deyip hadi gel ufakliga bakalım deyip ultrasona geçtik kıpır kıpır bir minik vardı karşımızda sürekli elleriyle yüzünü gözlerini kapattı
Pozisyonu uygun olunca detaylı ultrason gibi inceledi herseyini tek tek... organları, kalp kapakcigi, kan akımı, beyin damarları, omurga bacak kemikleri vs. Baya uzun sürdü. Ve tabi cinsiyeti de kesinleşti. Prenses kızıma bir prens eşlik edecekvalla ne yalan söyleyeyim erkek olduğuna sevindim ama kız olmadığına da üzüldüm açıkçası ama sağlıklı ya o yeter bana
canım kabızlık sorunu bende çok eskiden bu yana var doktor bana magnesia verdi çok faydasını gördüm bir danış doktoruna istersen duphalac çok şekerli ya belki bu daha çok fayda ederBen yaptım faydasını görmedim duphalac içiyorum onun sayesinee 3/4 günde bir çıkabiliyorum yine kabızım ama eskisi gibi zorlanmıyorum canım.
Geçmiş olsun canımHamilelikte faranjit ya da grip olan var mı ? Korona da olabilirim test yaptırmadım henüz. Neler yaptınız boğaz partili vs kullanabiliyor muyuz?
Sağol canımGeçmiş olsun canımTest yaptırabildin mi? Pastil kullanılıyor diye biliyorum. Bitki kaynaklı olanlar var. Onun dışında ıhlamur, zencefil bal.. klasik şeyler.. Meyve de ye bol bol.. Burnuna da okyanus suyu sıkabilirsin rahatlatır biraz tıkalıysa.
Bu arada sana gen testi sonucun çıktı mı diye sormuştum. Çıktı di mi seninki de?
Ya zor karar verdim buna da zaten, şimdi bir daha araştır et çok zor ya.. ama bu haller devam ederse de değiştiririm yani.. Bakalım hiç bakmayacak mı mesajıma, bakıp da bakmamış gibi falan mı yapacak acaba, ne yapacak..? Ya da güzel bir cevap versin lütfen, uğraştırmasın benidoktorun hangi hastanede...bazı arkadaşlarım 2 doktorla devam ediyordu bu tavırlardan hatta son hafta yine böyle garip bir tavrından doktorun, doğum yapacakları doktoru değiştirdiler...gece doğum olursa gelir misiniz demişler ki bence çok normal bir soru, bebeği çöpe attıracak halimiz yok mecbur geleceğiz demiş doktor, nasıl bir espri tarzı ise...o kadar merak etti isen sosyal güvenceni bilmiyorum tabi ama izin veriyorsa falan bir doktora daha mı gitsen belki pat diye cinsiyeti söylerbenimki çat diye söyledi ya, hiç sormadım bile, 12+3te söyledi, seninki görüyorda söylemiyor gibi ben de gıcık oldum nedense
Olips iyi gelebilir geçen gidip alayım. Bol bol sıvı tüketiyorum işe de geldim ölüm gibi oldu. Masadan kalkacak halim yokBen korona oldum. İlaç içmek yasak zaten çok zorlanırsan parol içebiliyorsun. Bol meyve, bol su ve dinlenmekten başka bi yolu yok malesefPastil değil ama ben sürekli olips yemiştim öksürük yapıyordu çünkü boğaz kuruluğu, ferahlatıcı şeyler iyi geliyor
İnşallah hemen iyileşirsin sen deBen varım canım, haftasonundan beri. Boğaz ağrısı ve yanması ile uğraşıyorum. Burnumda tıkalı . İlaç almıyorum mandalina yiyorum, limonu kesip tuzlayıp yiyorum. Sicak su ile balı karıştırıp içiyorum
canım ben soğuk algınlığı sandım covid çıktım doktorum özellikle ateşe dikkat et çok önemli dedi günde 3 taneye kadar parol içebilirsin dedi. onun dışında c vitamini çinko takviyesi önerdi supradyn almıştım. ıhlamur da iyi geliyor nane limon içebilirsin Rabbim şifa versin en kısa sürede atlatırsın inşallahHamilelikte faranjit ya da grip olan var mı ? Korona da olabilirim test yaptırmadım henüz. Neler yaptınız boğaz partili vs kullanabiliyor muyuz?
herkesin doktor kriterleri farklıdır tabi, benim ilk önemsediğim şey aradıgımda mesaj attıgımda cabucak dönüyormu, sonucta acil durumlar olabilir, ulaşılabilir olması cok onemli. bir de muayeneye gittigimde pozitif tavrı, detaylı bilgilendirmesi önemli. neden uğrastırıyor ki zaten kolay bir dönemden geçmiyoruz, bir de boyle cok önemli bir konuda. sen sormadan isterseniz sonucları asistanım iletebilir gibi bişey diyebilirdi. acıbademde bir uygulama varmıs, doktorun bebekle ilgili notları ve ultrason fotografları uygulamadan görünüyormus, gecen kontrolümde bunu soyledi mesela, merak ederseniz ordan da bakabilirsiniz diye bilgilendirdi. yani ben de gerildim şimdi:) senin boyle strese girmiyor olman gerekli canımYa zor karar verdim buna da zaten, şimdi bir daha araştır et çok zor ya.. ama bu haller devam ederse de değiştiririm yani.. Bakalım hiç bakmayacak mı mesajıma, bakıp da bakmamış gibi falan mı yapacak acaba, ne yapacak..? Ya da güzel bir cevap versin lütfen, uğraştırmasın beniGıcık oldun di mi sen de Olunur yani Ay görse söylerdi herhalde ya.. umarım Demek göremedi. Ya da şüphesi vardır. Şüphesi varsa söylemez, garantici biraz. He ama sonuçtan mı görüyordur diyorsun sen.. Bak o kadar da yapamaz herhalde.. İnşallah :)
Bu arada o nasıl espriymiş gerçekten ya.. PessHiç tahammül edemem öyle densizlikleri.. İyi cesaret edip de doktor değiştirmiş. Ben daha o konuları hiç konuşmadım. Artık bu kontrolden sonra doğumla ilgili hastaneyle de bir konuşurum belki. Değişiklik falan olacaksa uzatmamak lazım..
Normal çalışan sgk'lıyım canım. Aslında tamamlayıcı da var ama hamilelik kapsamı yok. Olsa hiç verilmiyormuş muayeneye. Yine de bir %30 kadar indirim uyguluyor tamamlayıcıdan dolayı.
Allah yardımcınız olsun canım en kısa sürede yok olur inşallah, ben de oyle okumustum zamanla kayboluyor diye. ben de olsam amniyosentez kabul etmezdim sanırım, sen gönlünü ferah tut düzelecek inşallahkızlar bugün devlette kontrolüm vardı 16+1 im perinotolojiye yönlendirdi. heterozigot mutant ım iğne kullandığım 2 düşüğüm olduğu için doktor detaylıca herşeyine baktı beyindeki kistleri (koroid pleksus kisti ) gördü onun dışında bebeğimin herşeyine normal dedi dua edin oda en kısa sürede yok olsun inşallahamniyosentez önerdi kabul etmedim 3 lü tama için kan verdim 2 haftaya çıkacak sonuçlar. bu kist hakkında bilgisi olan var mı acaba araştırdığım kadarıyla ilerleyen haftalarda yok oluyormuş ama yine de endişeliyim işte
Canım ben de ikizler için Dr bulmakta zorlanıyorum. Özelde bulamadım zaten üniversite hastanesine gidiyorum. İkizlerde ikili taramayı pek önermedikleri için yaptırmadım. 14. haftada detaylı usg ye gideceğimherkes söylemiş ama bol su içip sık idrara çıkın, beklemeyin. mesaneye duş aldırmak gibi düşünün. ben de çok çekmiştim sistitten en iyi yol sık idrara çıkmak. geçmiş olsun inşallah çabuk gider.
günaydın canım şükür iyiyim diyeyim. benim ağrılarım vardı hani rahim büyümesi diyebileceğimden ileri düzeyde. 12. hafta doldu kutlaması yapalım demiştik eşimlesancıya dönük ağrım olunca 2-3 gün geçmeyen , doktorum komple yasakladı kutlamaları o yüzden bol yatmalı yuvarlanmalı bi hafta geçirdim şükür şu an iyiceyim . bebekler de iyidir inşallah 14. haftada detaylı bakacak bir babayiğit delikanlı doktor arıyorum herkes 18-24 haftası diyor da ikizlere 13-14 haftalarında da detaylı usg öneren doktorlar var. ama bi çocuklarıma bakacak doktor bulamadım.
ikili tarama sonucumuz da iyi çıkmış çok şükür
biz de gelişmeler böyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?