Normalde 3 tsh normal bir değer 5 altı olması gerekiyor. Ama dahiliyeci bana da hamile olduğum için 2,5 altı olması lazım dedi. Euthyrox 25 mcg kullanıyordum şimdi bir gün 50 bir gün 25 yaptık. Ayda bir de dahiliyeye gideceğim. Dahiliye sana ne dedi çok merak ettim
Merhaba hanımlar, ben bir süredir gebelik için deniyorum, bugün hormon tahlili verdim aile hekimine. Tsh sonucum 4.82 çıktı. 1 yıl önce de 3.42 di. Tsh gebe olmaya engel mi? Acaba bu yüzden mi gebe kalamıyorum diye düşünmeye başladım. Bu sonucu göstermek için dahiliyeye mi gitmeliyim ilaç mı verir, yoksa direk kadın doğuma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.Benim kadin dogum doktorum gebelikte 2,5 alti istiyoruz dahiliyeye gidip ilac kullanman gerek dedi. Dahiliye de aslinda normal ama k.dogumcular 2,5 alti istiyo bizde ilac veriyoruz 1 ay kullan kontrole gel dedi. Ben henüz 1 ayi doldurmadim. Ayni ilaci kullaniyorum sabah ac olarak. Yaklasik 2 hafta sonra da kontrole gidicem bakalim o zaman ne diyecek. Snn kacti tsh in ilac oncesi ve sonrasi
emin olmamakla birlikte doktorlar hamile kalmak için tsh ı 2 altında istiyorlar, hatta hamilelik sürecinde de tsh ın belli bir değerde olması gerekiyorMerhaba hanımlar, ben bir süredir gebelik için deniyorum, bugün hormon tahlili verdim aile hekimine. Tsh sonucum 4.82 çıktı. 1 yıl önce de 3.42 di. Tsh gebe olmaya engel mi? Acaba bu yüzden mi gebe kalamıyorum diye düşünmeye başladım. Bu sonucu göstermek için dahiliyeye mi gitmeliyim ilaç mı verir, yoksa direk kadın doğuma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Tsh dan ziyade diğer hormon tahlillerinizi de mutlaka yaptırın. Tsh 4,82 çok yüksek bi değer sayılmaz ben hamile kaldığımda 4,5 lardaydı. Prolaktin, fsh, lh, e2, amh bunlar da önemli.Merhaba hanımlar, ben bir süredir gebelik için deniyorum, bugün hormon tahlili verdim aile hekimine. Tsh sonucum 4.82 çıktı. 1 yıl önce de 3.42 di. Tsh gebe olmaya engel mi? Acaba bu yüzden mi gebe kalamıyorum diye düşünmeye başladım. Bu sonucu göstermek için dahiliyeye mi gitmeliyim ilaç mı verir, yoksa direk kadın doğuma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kesinlikle oyle. Aslinda 2 kiz 1 erkek çok guzel oluyor. 2 kiz kardes ileride birbirine cok destek oluyor. Yanliz kalmamis oluyorlar.Insallah saglikli bir kiziniz olsun. Zaten her kadinin bir kizi olmali. Apayri bir sey... Allah'ima sukrediyorum kizimi bana verdigi icin. Ne yapsam ne kadar cok sukretsem az bence!
Adetin 3.günü hormon testi sonuçlarım:Tsh dan ziyade diğer hormon tahlillerinizi de mutlaka yaptırın. Tsh 4,82 çok yüksek bi değer sayılmaz ben hamile kaldığımda 4,5 lardaydı. Prolaktin, fsh, lh, e2, amh bunlar da önemli.
İlacı kadın doğum da yazar, dahiliye de bu arada.
Şoyle ki bana endoktrin ilk hamileligimden önce bana tsh 2.5 olmali hamile olman.icin demsiti. Ama benim bu 2. hamileligim supriz bir sekilde oldu dusunmedigim bir zamanda sonra saglik ocaginda kan testime bakildi tsh 5 olmustu. sizinde 4.82 yuksek bir deger degil ki. Bence tsh in engel.oldugu durumlar bazi insanlarin çok çok yuksek oluyor 15 olan 30 mu.olan dersin.Kafaniz da kesinlikle bunu kurmayin. Hasimato hastalari da hamile kalamaz diyorlar ama benim 2. hamileligim ve yumurtlamaniz.iyi ise adetleriniz.oluyorsa sıkınti yoktur hamile kalirsiniz. Bazi tiroid hastalari ilaclarla adet olurlarmis yumurtlamalari olmazmis. Eşiniz de baktirsin kendine eger baktirmadi ise.Kadin dogum ilac vermez. Siz dahiliyeye ya da endokrine gidin. Kadin doguma da gidip genel.baktirin kendinize eger baktirmadi iseniz.Merhaba hanımlar, ben bir süredir gebelik için deniyorum, bugün hormon tahlili verdim aile hekimine. Tsh sonucum 4.82 çıktı. 1 yıl önce de 3.42 di. Tsh gebe olmaya engel mi? Acaba bu yüzden mi gebe kalamıyorum diye düşünmeye başladım. Bu sonucu göstermek için dahiliyeye mi gitmeliyim ilaç mı verir, yoksa direk kadın doğuma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Adetlerim düzenli. Ovulasyon takibi de yapıyorum bir süredir, yumurtladığımı da görüyorum ancak tık yok hâlâ. Geçen yıl ilk defa ara lekelenme olunca endişelenip kadın doğuma gitmiştim. Usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti. İnositol takviyesi verdi. Zaten 6 ay boyunca eşim askerdeydi. Ben de o sırada takviye mi kullandım. 8 aydır deniyoruz hâlâ gebe kalamadım. Eşim test verdi onun sonuçları gayet iyi.Şoyle ki bana endoktrin ilk hamileligimden önce bana tsh 2.5 olmali hamile olman.icin demsiti. Ama benim bu 2. hamileligim supriz bir sekilde oldu dusunmedigim bir zamanda sonra saglik ocaginda kan testime bakildi tsh 5 olmustu. sizinde 4.82 yuksek bir deger degil ki. Bence tsh in engel.oldugu durumlar bazi insanlarin çok çok yuksek oluyor 15 olan 30 mu.olan dersin.Kafaniz da kesinlikle bunu kurmayin. Hasimato hastalari da hamile kalamaz diyorlar ama benim 2. hamileligim ve yumurtlamaniz.iyi ise adetleriniz.oluyorsa sıkınti yoktur hamile kalirsiniz. Bazi tiroid hastalari ilaclarla adet olurlarmis yumurtlamalari olmazmis. Eşiniz de baktirsin kendine eger baktirmadi ise.Kadin dogum ilac vermez. Siz dahiliyeye ya da endokrine gidin. Kadin doguma da gidip genel.baktirin kendinize eger baktirmadi iseniz.
Fsh ve lh oranı 1,5 tan büyükse pcos şüphesi oluyor. Sizin ultrasonda da görünmüş zaten ama pcos büyütülecek bişey değil bu konuyu kafaya takmayın. Size tavsiyem takviye kullanmanız belki doktorunuz da önermiştir. Özellikle bal+polen+propolis+arı sütü karışımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. İnşallah en kısa sürede güzel haberi alırsınızAdetin 3.günü hormon testi sonuçlarım:
Tsh: 4.82
Lh: 3.6
Fsh: 7.1
Prolaktin: 16.7
Estradiol: 28.7
Amh'ye de baktıracağım en kısa zamanda, aile hekiminin yetkisi yoktu. Sizce nasıl? Anlıyorsanız yorum yapabilir misiniz? Geçen yıl usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti doktor.
polikistik varsa soğan kurunu yapin. ibrahim Saracoglunun kuru. Her seyin bir zamani var sizin de hamile kalmaniz icin demek bir.zaman var. Esiniz de sikinti olmamasi çok guzel.Ablam da da vardi polikistik ama 2 çocugu var. Stresten uzak durun yeter.Adetlerim düzenli. Ovulasyon takibi de yapıyorum bir süredir, yumurtladığımı da görüyorum ancak tık yok hâlâ. Geçen yıl ilk defa ara lekelenme olunca endişelenip kadın doğuma gitmiştim. Usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti. İnositol takviyesi verdi. Zaten 6 ay boyunca eşim askerdeydi. Ben de o sırada takviye mi kullandım. 8 aydır deniyoruz hâlâ gebe kalamadım. Eşim test verdi onun sonuçları gayet iyi.
Adetin 3.günü hormon testi sonuçlarım da bu şekilde çıktı bugün...
İnşallah, teşekkür ederim.Fsh ve lh oranı 1,5 tan büyükse pcos şüphesi oluyor. Sizin ultrasonda da görünmüş zaten ama pcos büyütülecek bişey değil bu konuyu kafaya takmayın. Size tavsiyem takviye kullanmanız belki doktorunuz da önermiştir. Özellikle bal+polen+propolis+arı sütü karışımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. İnşallah en kısa sürede güzel haberi alırsınız
Ben iğne kullanmıyorum canım pıhtılaşma testi yaptırmamıştım ben daha, ama 1 kimyasal olduğu için doktor coraspine başlattı 37 ye kadar falan kullan dedi. Başka 2 arkadaşımın pıhtılaşması çıkmadı ama 2-3 düşük öyküsü olduğu için doğuma kadar kan sulandırıcı kullandılar sağlıklı bi şekilde doğum yaptılar. Şuan da başka bi arkadaşımcukulatam şubat annesi, onun da ilk gebeliği kimyasal pıhtılaşması çok önemli düzeyde olmamasına rağmen doğuma kadar kan sulandırıcı iğne vurulacak. Kendini hastalıklı hissetmene gerek yok canım bebeğin iyi olsun da ne yapman gerekiyorsa yaparsın
Anladım canım inşallah Bi çözüm bulunurda bende rahatlarım yakullanırım tabi herşey bebeğim için ben zaten önlem almak için bu kadar peşine düştüm
Tsh yuksekli hamile kalmaya engel değil bildiğim kadarıyla. TSH i 7-8 olup hamile kalanları biliyorum. Sadece Dr lar hamilelikte 2.5 ve altı olmasını istiyorlar bebek gelişimi için. Estradiol ve lh i bilmiuorm ama FSH ve prolaktin gayet iyi. Kadın doğum uzmanına görünun bence. Hem ne zamandir hamile kalamiyosunuz, yumurta rezervi biz nasıl onları değerlendirir hem de gerekirse eşinize de bakılmasını isteyebilir. Herşey normalse ancak yine de en az bir senedir hamile kalamiyorsaniz rahim filmi de cekinmenizi isterler büyük ihtimalle.Adetin 3.günü hormon testi sonuçlarım:
Amh'ye de baktıracağım en kısa zamanda, aile hekiminin yetkisi yoktu. Sizce nasıl? Anlıyorsanız yorum yapabilir misiniz? Geçen yıl usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti doktor.
İzmirdeyseniz doktor tavsiyenize talibimYaa ne guzel rahatlattin beniinsallah iyi dileklerin seni de bulur kuzum benim bu arada simdi bir arkadasa detayli yazmistim belki gormezsin sana da aynisini yaziyorum basima geleni kuzum dr a gittim aksam dondu bana yazamadim buraya çık evden gel bakalim dedi. Gittim bak bebek burda yani bebek de demeyelim simdilik et parcasi gibi dusunelim dedi kalbi de atiyor ama cok kucuk cihaz algilayamaz dedi. 5+6 olmam gerekirken 6+1 cikti sorun degil bu dedi. Kese etrafina bakti kanaman yok ama haftada 1 pruluton igne yazdi verdi. Sonra biz dedik eşimle hemen dinletmeyin bagimiz oluyor sorun kesin yok dediginiz an dinletin dedik o israrla dinletmeye calisti da duyulmadi.eşimde neden hem duyulmaz diyip hem duyurmak icin bakip durdu dedik seni panik yapmamaya calisti bence keseye bakti dedi. Kesem bir onceki gebelige gore yamuktu tam olarak fasulye tanesine benziyordu bu normal mi dedim yani bir onceki gebeligimde yuvarlakti dedim. Zamanla duzelir o dedi. Yani olumlu konustu. Sanki olumsuz bisi olsa da ufak oldugundan demek istemedi yada demez gibime de geldi. Progestan fitili sabah aksam coraspine devam et folik asitine devam et dedi. Yolk bir onceki gebelikte buyuktu onu sordum yok normal dedi ama annem de dedi cok ufak suan yolku nasil anlamis hemen buyuk kucuk diye dedi oyle kuzum icim rahatladi haftaya persembeye bi daha kontrole cagirdi
Arkadaşıma hep erkek dendi. Detayı muayene de dahil olmak üzere 25 li haftalarda cinsiyetini kız olarak öğrendi yani her turlu yanılma olabiliyor...Soyledigim gibi.kizlar da yanilma oluyor da erkekte pipi gorundu mu tamamdir yanilma olmuyor
%100 ise sende okeysen listeye ekliyorumYüzde kaç dedim 100 dedi ama insan yine de korkuyor yanılıyorsa diyeolmayan pipiyi göremez ama herhalde
Bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinde perinatolog yok, hic denk gelmedim ama fakülte hastanesinde kadın doğum içerisinde oluyor. Size en yakın fakülteden perinatoloji den randevu alabilirsiniz.Kızlar doktorumuzun tayini çıktı detaylı us ye yetişemiycez. Devlet hastanesinde yaptırmak istesem nereye randevu almam lazım
Benimki de öyleeeİyi akşamlar kızlarcanlar 16 haftalık hamileyim ama karnım 5-6 aylık gibi duruyor herkes çok buyuk diyor sizce bu normal mi bilemedim 9.cu aya kadar benim göbüşü düşünemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?