2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300

Merhaba hanımlar, ben bir süredir gebelik için deniyorum, bugün hormon tahlili verdim aile hekimine. Tsh sonucum 4.82 çıktı. 1 yıl önce de 3.42 di. Tsh gebe olmaya engel mi? Acaba bu yüzden mi gebe kalamıyorum diye düşünmeye başladım. Bu sonucu göstermek için dahiliyeye mi gitmeliyim ilaç mı verir, yoksa direk kadın doğuma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

emin olmamakla birlikte doktorlar hamile kalmak için tsh ı 2 altında istiyorlar, hatta hamilelik sürecinde de tsh ın belli bir değerde olması gerekiyor

Tsh dan ziyade diğer hormon tahlillerinizi de mutlaka yaptırın. Tsh 4,82 çok yüksek bi değer sayılmaz ben hamile kaldığımda 4,5 lardaydı. Prolaktin, fsh, lh, e2, amh bunlar da önemli.

İlacı kadın doğum da yazar, dahiliye de bu arada.

Insallah saglikli bir kiziniz olsun. Zaten her kadinin bir kizi olmali. Apayri bir sey... Allah'ima sukrediyorum kizimi bana verdigi icin. Ne yapsam ne kadar cok sukretsem az bence!
Kesinlikle oyle. Aslinda 2 kiz 1 erkek çok guzel oluyor. 2 kiz kardes ileride birbirine cok destek oluyor. Yanliz kalmamis oluyorlar.

Adetin 3.günü hormon testi sonuçlarım:

Tsh: 4.82

Lh: 3.6

Fsh: 7.1

Prolaktin: 16.7

Estradiol: 28.7

Amh'ye de baktıracağım en kısa zamanda, aile hekiminin yetkisi yoktu. Sizce nasıl? Anlıyorsanız yorum yapabilir misiniz? Geçen yıl usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti doktor.

Şoyle ki bana endoktrin ilk hamileligimden önce bana tsh 2.5 olmali hamile olman.icin demsiti. Ama benim bu 2. hamileligim supriz bir sekilde oldu dusunmedigim bir zamanda sonra saglik ocaginda kan testime bakildi tsh 5 olmustu. sizinde 4.82 yuksek bir deger degil ki. Bence tsh in engel.oldugu durumlar bazi insanlarin çok çok yuksek oluyor 15 olan 30 mu.olan dersin.Kafaniz da kesinlikle bunu kurmayin. Hasimato hastalari da hamile kalamaz diyorlar ama benim 2. hamileligim ve yumurtlamaniz.iyi ise adetleriniz.oluyorsa sıkınti yoktur hamile kalirsiniz. Bazi tiroid hastalari ilaclarla adet olurlarmis yumurtlamalari olmazmis. Eşiniz de baktirsin kendine eger baktirmadi ise.Kadin dogum ilac vermez. Siz dahiliyeye ya da endokrine gidin. Kadin doguma da gidip genel.baktirin kendinize eger baktirmadi iseniz.

Adetlerim düzenli. Ovulasyon takibi de yapıyorum bir süredir, yumurtladığımı da görüyorum ancak tık yok hâlâ. Geçen yıl ilk defa ara lekelenme olunca endişelenip kadın doğuma gitmiştim. Usgde yumurtalıkların polikistik görünüyor demişti. İnositol takviyesi verdi. Zaten 6 ay boyunca eşim askerdeydi. Ben de o sırada takviye mi kullandım. 8 aydır deniyoruz hâlâ gebe kalamadım. Eşim test verdi onun sonuçları gayet iyi.
Adetin 3.günü hormon testi sonuçlarım da bu şekilde çıktı bugün...
Tsh: 4.82
Lh: 3.6
Fsh: 7.1
Prolaktin: 16.7
Estradiol: 28.7

Fsh ve lh oranı 1,5 tan büyükse pcos şüphesi oluyor. Sizin ultrasonda da görünmüş zaten ama pcos büyütülecek bişey değil bu konuyu kafaya takmayın. Size tavsiyem takviye kullanmanız belki doktorunuz da önermiştir. Özellikle bal+polen+propolis+arı sütü karışımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. İnşallah en kısa sürede güzel haberi alırsınız

polikistik varsa soğan kurunu yapin. ibrahim Saracoglunun kuru. Her seyin bir zamani var sizin de hamile kalmaniz icin demek bir.zaman var. Esiniz de sikinti olmamasi çok guzel.Ablam da da vardi polikistik ama 2 çocugu var. Stresten uzak durun yeter.

İnşallah, teşekkür ederim.

Anladım canım inşallah Bi çözüm bulunurda bende rahatlarım ya kullanırım tabi herşey bebeğim için ben zaten önlem almak için bu kadar peşine düştüm

Merhaba öncelikle herkes umarım sağlıkla kucağına alır bebeğini

Fh2512 ben tüp bebekle hamile kaldım ve ilk transferim kimyasalla sonuçlandı, tam o sırada yaptırdığım pıhtılaşma testi sonucum çıktı. Pıhtılaşma meyilliymişim. Tüp bebek doktorum etkenin direk bu olduğunu söylemedi fakat neden olabileceğini söyledi. İlk transferim yüksek kaliteli embriyoydu. Hemen ardından ikinci transfere geçtik ve ikincide pozitifi aldım. Oksapar(kan sulandırıcı başlamıştık tabii) üstelik İkinci transferim daha düşük tutmaz denen bir kalitede embriyoydu.
Açıkçası ben ilkinin kimyasal olma sebebini pıhtılaşma olduğunu düşünüyorum.
Doğuma kadar iğne vurulacak olma düşüncesi bile beni yıpratıyor bazen. Fakat öyle böyle 17. Haftaya yaklaştım geçiyor bi şekilde zaman. Bebeğime bişey olmasındansa vurulurum diyorsun. O yüzden tek bi doktorla kalma derim, farklı bi doktordan daha görüş almalısın

T
Tsh yuksekli hamile kalmaya engel değil bildiğim kadarıyla. TSH i 7-8 olup hamile kalanları biliyorum. Sadece Dr lar hamilelikte 2.5 ve altı olmasını istiyorlar bebek gelişimi için. Estradiol ve lh i bilmiuorm ama FSH ve prolaktin gayet iyi. Kadın doğum uzmanına görünun bence. Hem ne zamandir hamile kalamiyosunuz, yumurta rezervi biz nasıl onları değerlendirir hem de gerekirse eşinize de bakılmasını isteyebilir. Herşey normalse ancak yine de en az bir senedir hamile kalamiyorsaniz rahim filmi de cekinmenizi isterler büyük ihtimalle.

İzmirdeyseniz doktor tavsiyenize talibim

Kızlar doktorumuzun tayini çıktı detaylı us ye yetişemiycez. Devlet hastanesinde yaptırmak istesem nereye randevu almam lazım
Bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinde perinatolog yok, hic denk gelmedim ama fakülte hastanesinde kadın doğum içerisinde oluyor. Size en yakın fakülteden perinatoloji den randevu alabilirsiniz.

İyi akşamlar kızlar canlar 16 haftalık hamileyim ama karnım 5-6 aylık gibi duruyor herkes çok buyuk diyor sizce bu normal mi bilemedim 9.cu aya kadar benim göbüşü düşünemiyorum
Benimki de öyleee düz karından nasıl oldu da 6 aylık karına ulaştım bilmiyorum. 9 ayda biz kocamama olacağız bence de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…