• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bende bugün şehir hastanesine gittim ilk defa normalde özeldeydi doktorum ama o ikili testten sonra gel diye muayneye gittim. Bebişim baaya büyümüş 🧿 ama ultrason cihazıno kadar kötüydü ki çok net görüntü vermedi☹️ Perşembe ikili testim var detaylıya giricem inşallah o zaman net görürüm🙏🏼
Yine de bir cinsiyet tahmini alayım 😇🙈😁
Erkekkk diyorum :)

Bu gümüş kapak nedir anlamadım hiç duymadım da açıkçası canım 🤔
Görseldeki gibi kapak canım. Kimi diyor ki doğuma yaklaştıkça surekli kullanmak gerekiyor göğüslerin hassasiyetini azaltıyormus emzirmede çok hassaslasiyor ya... kimi sadece doğumdan sonra her emzirdikten sonra göğüs ucuna takıyorsun bir dahaki emzirmeye kadar hep göğüste duruyor. Göğüste yanma acı çatlak vs varsa iyilestiriyormus. Gumusun iyileştirme özelliği sayesinde. Ben şahsen tek alerji ve mantar yaptığı tecrübesine ulaştım. Emzirmeden sonra ucu taktım ve yaklaşım 2.saat sonra durum vahimin de ötesindeydi. Tahminim kapak takıldığında üzerine sutyen giyiyorsun ya kapak tam göğüse oturdu hiç hava almadı. E ilk zamanlar ara ara gögusten süt damladı çünkü kapağı çıkarttığımda göğüs nemli yani sütlüydü. Benim tek temennim enfeksiyon kapmamis olması , gogus ucunda açık yara vardı resmen... neyse kısacası herkese iyi gelmiyor malesef.
Hatta şöyle bir durumda oldu %99 ustu gümüş olan bir marka tercih etmiştim (baya da pahalıydı) sitesinden almıştım. Aradan 10 gün vs geçti bir mesaj geldi wp ta, urunumuzden memnuniyetinizi sayfamızda yorum olarak paylasmanizi rica ediyoruz vs. Biz urunumuzden memnun kaldığınıza çok eminiz tarzı yazı.. dedim merhaba size ürününüzü bana yaşattığı trajediyi anlatmam için fırsat tanidiginiza tesekkurler, böyle böyle durumu anlattım, hastane recetesini de ekledim🤭 ürününüzün bu kadar arkasındaysaniz ben hiç memnun kalmadım 1 defa kullandım bu hale geldim, ürünü geri alıp paramı iade edin dedim bir daha bana ne msj attılar ne de mesajlarıma dönüş yaptılar.

Eklentiler

• Screenshot_20220913-232804_Chrome.jpg
    Screenshot_20220913-232804_Chrome.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 33
Herkeste farklı etkileri oluyo boyle şeylerin anlaşılan. Sizin için kötü bı tecrübe olmuş. Çok geçmiş olsun🙏
Evet canım yani çok çok mucizevi birsey değil. Ben şuan için gereksiz görüyorum ona para harcamayı... tabi herkesin kendi tercihi sonuçta. Ama ürün yorumlarında hep dikkatimi şey cekmisti o zaman , instgramda şu şu kişiden duydum aldım çok işe yaradı vs. Öyle öyle yorumlar ve puanlar arttıkça insan gerçekten işe yarıyor galiba diye düşünüyor bence...

Kız sen hala eve gitmedin mi😂 ben seni gittin diye hatırlıyorum ohhh tabi okul yalı daha başladı isteidğin yere istediğin zaman gidersin onun da bu rahatlığı var. Hadi hayırlısıyla git evine kocana yuvana kavuş. Valla anne apayrı bşr destek oluyor bu süreçte ama eş yanında olunca daha da güzel oluyor.
Canım gitmiştim. 2li test kontroller ve kızımın 2.yas aşı ve doktor kontrolü +menenjit için.. hepsini hallettim 2 gün sonra geri geldim buraya 🤭🤭🤭 2.5 haftayı geçti yani. Bu cuma döneceğiz kuzenin nişanı vs var. O zamana kadar konserve kışlık olayını bitirirsem gelmem ama sanırım bitmez tekrar onlar için döneceğim.🙄 artık o zamanda kapanış yaparız, kışın kar yağdığında hafta sonu kaçamağı olarak geliriz 😁 benim kızın okula daha cooook var teyzesi dur bakalım 😋 canım edirnede olsam da eşimi göremiyorum kı😒 çok yoğun çalışıyor, onun yaz mevsimin o kadar yoğun geçiyor ki anlatamam. Az önce konuştuk hala iş le ilgili gorusmedeymis 😑 bir an önce sezon kapansin da onunda yoğunluğu azalsın 😮‍💨

Canım valla yoruluyoruz ama kışın çok pratik oluyor gerçekten. Benim malesef yardımcı olacak annemden başka kimsem yok. K.validem rahatsız sadece kendine bakabiliyor dünyadan bir haber, kardeşim konserve pek sevmez hazır alır herseyini yeni evli uğraşamam onlarla diyor 🤭🤭🤭 Ben de konserve olayları için halen yazliktayim. Çocuk uyurken yapabiliyoruz yada annemle birimiz cocukla oynuyor diğeri yapıyor azar azar olabildiğince ama bir an önce bitsin de evime gitmek istiyorum valla evimi yatağımı kocamı özledim 🙈🙈
Haklısın canm ugrastiriyor zor ama sonra yemesi güzel biran önce biterde evine kocana kavuşursun🌺

Ay halsiz olayim ama şu 1 ay bana Power güç lazım 🤣 kışlık yapıyorum... çok az biber salçası, biraz kahvaltılık, kıza 8-10 kavanoz meyve suyu yapabildim.
Daha domates salcalari, tursular, meyve suları, marmelat, reçel ,közlemelerim ve kahvaltılarım duruyor. Tabi tarhana ve kesme leri saymıyorum şuan 🤦‍♀️ enerji lazım enerjiii
Wowww 😍 masallah 🤲 kahvaltiliklari ozelden bana yazar misiniz, neler 😁

MiIsmi neydi hatirlamiyorum ama lansinoh marka memeyi koruyan kapak gibi bir şey vardi. Ben emdikten sonra memeyi yikayip kurulayip onu taktim hep, yara olmadi. Benim sikintim da sut cok oldugu icin, masallah, kizima ilk hafta fazla geliyordu dolu olunca da sisiyordu. Sagma makinasi ile sagip attim fazla sutu, :KK70:yoksa dayanilmiyor agriya :bicak:O sekilde sukur yarasiz kazasiz gecmisti. Ben de 20 ay emzirdim kizimi, baya da severdi :KK36:Aaa bi de kisin ayva cekirdeklerini toplamistim, onu suya koyuyordum jel gibi oluyor zaten, onu surdum dogumdan once baslamistim korkudan :oha:
Ay emzirmek cok guzel, insallah hepimize nasip olur :anne:

Benimkini de duymayan kalmadı 🤣🤣🤣 kızım sağolsun dün hastanede bile bir teyze sevmiş onu anlatmış hemen 3 tane kardeşim olacak diye 🤣🤣🤣🤣

Ayy hakikaten kötüymüş cihazı 🙈🤣 ama ben sanki erkek gibi hissettim dünde 1 buçuk saat ultrasonda bakınca erkek görünümüne aşina oldum biraz ama erkek gibi geliyor bana 🥰🌸 sağlıkla gelsin inşallah 🧿🧿

Ilaci bıraktırdı mi peki doktor bu kadar düşünce biraktiriyorlardi ama 🥰 hadi gözün aydın değerin çok güzel olmuş 😊 diğer durumlar da zamanla azalır inşallah 🤲

Vallahi çapa bu konularda iyi yani hematoloji bakması gerekiyorsa eline bir kağıt yazıp yolluyor seni hemen bakıyor hematoloji ben o anlamda çok memnunum risk varsa da hemen perinatolojiye yönlendiriyorlar 😊 ama testlerin varsa elinde testlerini mutlaka götür yanında yoksa seni ordan oraya testler için yolluyorlar binalar da birbirinden uzak valla canım çıkıyor her gidişimde 🙈
Ayy inşallah hallolur işlerim ya var canım testlerimi hep muhakkak taşıyorum yanımda inşallah Bi çözüme kavuşurda bende rahatlarım ya 🤦‍♀️

Ben senin yerinde olsam hematolojinin görüşününe göre ilerlerdim. Kadın doğumcular bu konuda çok kafa karıştırıyor malesef. 😐 Yoruma açık bir konu ve her dr kendi kafasına yatanı söylüyor. Ama şöyle de bir şey var, yatkınlık varsa önlem amaçlı kullanmak faydalı olabilir. Benim dr da düşük öyküsü varsa, pıhtılaşma çıkmamışsa bile kan sulandırıcı kullandırtıyor mesela. Testte çıkmaması pıhtılaşma olmadığı anlamına gelmez hamilelikte ne olacağını bilemeyiz diyor. Eğer için rahat etmeyecekse kullan derim ben sürekli endişe ile yaşamaktansa en azından kafan rahat olur.
Evet çoğu kişide böyle düşünüyor canım hematoloji ilgi alanı olduğu için onada gitmek istiyorum aslında tabi randevu bulursam oda biraz zor 🤦‍♀️ sende kullanıyormusun canım? Fikir ayrılığı evet malesef kafa karıştırıyor. Özelde gittiğim doktorum aynı zamanda perinatolog coraspin devam edebilirsin demişti istiyorsan ama bana kalırsa gerek yok demişti. Dünden beri bunları düşünüyorum artıyı eksiyi yani iğneden korkmuyorum ama doğuma kadar her gün kullanıcağımı bilmekte psikolojimi etkiliyor açıkçası kendimi hastalıklı gibi hissediyorum tuhaf Bi duygu hissettim ya 😔

Bizleri de haberdar et canım🌸🙏
Ederim tabi canım bakalım cumayı iple çekiyorum. Bebeğimi de doğru düzgün bakamadımki doktor yalap şalap testle alakalı konuşurken baktı gayet sağlıklı suyunda iyi dedi haftasına göre uyumlu dedi kalbine baktı 1 dakika falan sürdü hiçbişey anlamadım ben muayene olurken asistanlar başka hasta alıp sonuç bakıyorkardı çok sinir oldum bu yüzden devlete gitmek istemiyorum bazen 🤦‍♀️ ultarosunu görseniz hele gülersiniz ultrason demeye bin şahit lazım beyazlık var sadece kağıtta 😌

Devletteki yazsa da bu sefer onun takipli hastası olmanız gerekir. Bı d eoyle bı durum var 🤦 özeldeki kendi görüşü farklı olduğu için yazmaz iğne ve ilacı.
Oraya gitmeyi düşünmüyorum çünkü sistemden hiç memnun kalmadım desem. Evet özeldeki yazmayabilir belkide doğru diyorsunuz görüş farklı olduğu için 😔

Evet hangi gen olduğu önemli. Faktör 5 ve pai. Heterozigot ya da homozigot veya kaç gen mutasyonluysa iğne dozunu ona göre ayarliyorlar sanırım. Hatta bazı kan değerlerine de bakıp ona göre ayarliyorlar. Baya araştırdığım ve Dr gezdigim için ogrendim biraz😄
Valla bende artık bu konuyu çok araştırdım bilgi edinmek için faktör 5 ve faktör ll önemli diyolar ama bilemedim yani

Ben de homozigot varsa kullanılması gerekli diye biliyordum. Acaba genden gene mi değişiyor bu durum🤔
Gene göre değişiyor galiba canım çünkü özeldeki önemli genlerde değil senin sıkıntın bunlar düşükle bağlantılı genlerin değil demişti 🤔

Bende 3. Ayda iğne ve coraspine başladım banada hemotolojiye git dedi oradan rapor yazdır ilaçlarını ücretsiz alırsın dedi iğnelerde çok pahalı randevuda bulunmuyor cuma günü k.doguma pazarteside perinatolojiye randevum var benm kafama en çok takılan iğnenin recetesinde domuz bağırsağı mukozasından uretliyor yazıyor olması haram olan şeyden şifa gelirmi bilmiyorum eczaneye danışcam muadili varmı diye rabbim sağlıkla sorunsuz geçirsin hepimizinki inşallah sende bir doktorla kalma bir iki doktorda görün için rahatlasın
Yaa sendemi yeni başladın canım genetik sonucun nasıl senin acaba? Evet canım randevu bulmak çok zor ve bulana kadar napıcam bilmiyorum doktor iki kutu yazmış eczane 1 verdi içinde 10 tane var 🤦‍♀️ Ay öyle miymiş bakmamıştım daha içeriğine 🙄rabbim hepimize sağlık sıhhat versin inşallah canım cuma günü başka biyere gideceğim bakalım

Çok karışık mevzular 🤔 ben kimin alanıysa onun görüşünü dikkate almayı seviyorum bu tarz konularda. Hamile kalma sürecimde de çıkardığım en büyük ders buydu. Erkek ile ilgili konularda kadın doğum dr nun belirttiği fikirleri de ciddiye almam ürologlar neden var o zaman. Aynı şekilde kan mevzusu da öyle geliyor bana hematoloji ve tıbbi genetik daha güvenilir kaynakmış gibi hissediyorum 🤔
Evet canım hatta dün ki doktor onlar daha detaylı anlatırlar sana dedi hematolojiden için. O yüzden muhakkak o bölümede gideceğim zaten rapor kısmı onlardaymış.

Benim gittiğim dr lar unide ogretim üyesi.doc ve proflardi. Birisi prof ayrıca perinatologtu. Bır de kendi arkadaşım var başka şehirde, şehir Hastanesi'nde calisan. Hepsi de benimkine önemsiz dedi. Bazı kan değerlerime de bakilmisti, sıkıntı görülmemişti. Hatta Dr lardan birisi benim eşimin de mthfr geninden biri homozigot, hicbsy kullanmadı, gayet de sağlıklı kızım var dedi. O kadar alanında uzman Dr un ağzından duyunca güveniyorsunuz. Hematologlar evet kan değerlerinden anlıyorlar ama kadın doğum uzmanları hamilelikle ilgili herşey hakkında bilgi sahibiler.düşüğe sebep olan gen mthfr değil kesinlikle dedi hepsi de. Allah korktugunuza ugratmasin, doğru kişilere guvenelim her ne olursa olsun🤗
Evet mthfr değilmiş canım bende öyle duydum. Sende iğne kullanıyor musun canım? Banada gittiğim perinatolog doktor önemli geninde değil dedi pıhtılaşma. Kimyasalların bu genden kaynaklı değil o yüzden iğne gerek görmüyorum demişti.

Diğer türlü de olabilir ya. Ben takilmam, görüşler farklı olabilir. Ama dediğiniz gibi bana da tek bir Dr dahi farklı bişey soyleseydi ben de muhakkak hematoloji bölümüne gorunurdum. Neticede burda herkes, herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını istiyor. 😌
Evet sağlıkla gelsinler inşallah onlar için çabalıyoruz zaten 😘

Evet çoğu kişide böyle düşünüyor canım hematoloji ilgi alanı olduğu için onada gitmek istiyorum aslında tabi randevu bulursam oda biraz zor 🤦‍♀️ sende kullanıyormusun canım? Fikir ayrılığı evet malesef kafa karıştırıyor. Özelde gittiğim doktorum aynı zamanda perinatolog coraspin devam edebilirsin demişti istiyorsan ama bana kalırsa gerek yok demişti. Dünden beri bunları düşünüyorum artıyı eksiyi yani iğneden korkmuyorum ama doğuma kadar her gün kullanıcağımı bilmekte psikolojimi etkiliyor açıkçası kendimi hastalıklı gibi hissediyorum tuhaf Bi duygu hissettim ya 😔
Ben iğne kullanmıyorum canım pıhtılaşma testi yaptırmamıştım ben daha, ama 1 kimyasal olduğu için doktor coraspine başlattı 37 ye kadar falan kullan dedi. Başka 2 arkadaşımın pıhtılaşması çıkmadı ama 2-3 düşük öyküsü olduğu için doğuma kadar kan sulandırıcı kullandılar sağlıklı bi şekilde doğum yaptılar. Şuan da başka bi arkadaşım cukulatam cukulatam şubat annesi, onun da ilk gebeliği kimyasal pıhtılaşması çok önemli düzeyde olmamasına rağmen doğuma kadar kan sulandırıcı iğne vurulacak. Kendini hastalıklı hissetmene gerek yok canım bebeğin iyi olsun da ne yapman gerekiyorsa yaparsın

Ben iğne kullanmıyorum canım pıhtılaşma testi yaptırmamıştım ben daha, ama 1 kimyasal olduğu için doktor coraspine başlattı 37 ye kadar falan kullan dedi. Başka 2 arkadaşımın pıhtılaşması çıkmadı ama 2-3 düşük öyküsü olduğu için doğuma kadar kan sulandırıcı kullandılar sağlıklı bi şekilde doğum yaptılar. Şuan da başka bi arkadaşım cukulatam cukulatam şubat annesi, onun da ilk gebeliği kimyasal pıhtılaşması çok önemli düzeyde olmamasına rağmen doğuma kadar kan sulandırıcı iğne vurulacak. Kendini hastalıklı hissetmene gerek yok canım bebeğin iyi olsun da ne yapman gerekiyorsa yaparsın
Anladım canım inşallah Bi çözüm bulunurda bende rahatlarım ya 😔 kullanırım tabi herşey bebeğim için ben zaten önlem almak için bu kadar peşine düştüm 🌸

Back