Canim çok özür dilerim pai nerden çıktı anlamadım. Bana Dr um faktör v önemli demişti. Düşüğe sebep olan gen faktör v demişti.Valla bende artık bu konuyu çok araştırdım bilgi edinmek için faktör 5 ve faktör ll önemli diyolar ama bilemedim yani
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim çok özür dilerim pai nerden çıktı anlamadım. Bana Dr um faktör v önemli demişti. Düşüğe sebep olan gen faktör v demişti.Valla bende artık bu konuyu çok araştırdım bilgi edinmek için faktör 5 ve faktör ll önemli diyolar ama bilemedim yani
Olsun canım karıştırabiliyıruz bazenCanim çok özür dilerim pai nerden çıktı anlamadım. Bana Dr um faktör v önemli demişti. Düşüğe sebep olan gen faktör v demişti.
Yok canım ben hicbisey kullanmıyorum.coraspine gerek yok, zaten pıhtılaşma ya etkisi olduğuna dair bı kanit yok demişti prof. Unide doç da hicbisey kullanmana gerek yok, coraspin rahimde kanama alanına da sebep olabiliyor hatta dedi. Dr kadın görüşleri çok farklı iste. İnşallah kim ne tedavi görüyorsa onun için en doğrusu odurEvet mthfr değilmiş canım bende öyle duydum. Sende iğne kullanıyor musun canım? Banada gittiğim perinatolog doktor önemli geninde değil dedi pıhtılaşma. Kimyasalların bu genden kaynaklı değil o yüzden iğne gerek görmüyorum demişti.
Genetik sonucun nasıl çıktı peki canım. Çünkü Bi kaç doktorda bana gerke görmeyince artık ne dicemi bilemiyorumYok canım ben hicbisey kullanmıyorum.coraspine gerek yok, zaten pıhtılaşma ya etkisi olduğuna dair bı kanit yok demişti prof. Unide doç da hicbisey kullanmana gerek yok, coraspin rahimde kanama alanına da sebep olabiliyor hatta dedi. Dr kadın görüşleri çok farklı iste. İnşallah kim ne tedavi görüyorsa onun için en doğrusu odur![]()
Canim benim sadece iki mthfr genim heterozigot. Diğerlerinij hepsi normal. Tam 5 Dr seninki önemli değil, hiçbisey kullanmana gerke yok deyince ben bu düşünceden uzaklaştım ve rahatladım.Genetik sonucun nasıl çıktı peki canım. Çünkü Bi kaç doktorda bana gerke görmeyince artık ne dicemi bilemiyoruminşallah canım yaa
Bu arkadaşın faktör v inde sıkıntı vardı diye hatırlıyorum.kendisi de görünce cevaplar zaten.Yaa sendemi yeni başladın canım genetik sonucun nasıl senin acaba? Evet canım randevu bulmak çok zor ve bulana kadar napıcam bilmiyorum doktor iki kutu yazmış eczane 1 verdi içinde 10 tane varAy öyle miymiş bakmamıştım daha içeriğine
rabbim hepimize sağlık sıhhat versin inşallah canım cuma günü başka biyere gideceğim bakalım
Anladım canım benimde cuma günü gideceğim 5. Doktor olacak bakalım hayırlısıyla sonuçlansın inşallahCanim benim sadece iki mthfr genim heterozigot. Diğerlerinij hepsi normal. Tam 5 Dr seninki önemli değil, hiçbisey kullanmana gerke yok deyince ben bu düşünceden uzaklaştım ve rahatladım.
Gönderirim tabikideWowwwmasallah
kahvaltiliklari ozelden bana yazar misiniz, neler
![]()
Aynen ya ayva çekirdegini de kullanan çok.MiIsmi neydi hatirlamiyorum ama lansinoh marka memeyi koruyan kapak gibi bir şey vardi. Ben emdikten sonra memeyi yikayip kurulayip onu taktim hep, yara olmadi. Benim sikintim da sut cok oldugu icin, masallah, kizima ilk hafta fazla geliyordu dolu olunca da sisiyordu. Sagma makinasi ile sagip attim fazla sutu,yoksa dayanilmiyor agriya
O sekilde sukur yarasiz kazasiz gecmisti. Ben de 20 ay emzirdim kizimi, baya da severdi
Aaa bi de kisin ayva cekirdeklerini toplamistim, onu suya koyuyordum jel gibi oluyor zaten, onu surdum dogumdan once baslamistim korkudan
Ay emzirmek cok guzel, insallah hepimize nasip olur![]()
Canım ben ilk hamileligimde fakültede şeker takibindeydim, ve daha önce bahsetmiştim ya göz le ilgili sorun yaşamıştım diye. Polkliniklerden randevu vs bulamıyordum bir türlü, fakültede işim olduğunda göz- beyin polklngine gittim randevu bulamiyorum böyle böyle hamileyim diye. Hamileler telefonla randevu almadan gelebilir öncelik var sabah erken gelin herkes yardımcı olur demislerdi hattano gün 5 farklı polklnige randevu almadan çıkmıştım aynı gün içinde. Sizde sabah erken gidip hematolojiye ordaki sekretere durumu anlatın çok uzak tarihe randevu veriyor ama beklersem bir sorun çıkacak diye endişeliyim deyin hemen aynı güne çıkabilirsiniz belki.Evet çoğu kişide böyle düşünüyor canım hematoloji ilgi alanı olduğu için onada gitmek istiyorum aslında tabi randevu bulursam oda biraz zorsende kullanıyormusun canım? Fikir ayrılığı evet malesef kafa karıştırıyor. Özelde gittiğim doktorum aynı zamanda perinatolog coraspin devam edebilirsin demişti istiyorsan ama bana kalırsa gerek yok demişti. Dünden beri bunları düşünüyorum artıyı eksiyi yani iğneden korkmuyorum ama doğuma kadar her gün kullanıcağımı bilmekte psikolojimi etkiliyor açıkçası kendimi hastalıklı gibi hissediyorum tuhaf Bi duygu hissettim ya
![]()
Gunaydin. Beyaz, sari, yesilimsi akinti hamilelikte olur normal. Ama kasinti vs yoksa tabi. Idrar yaparken yanma vs yoksa. Bazen enfeksiyon kaynakli oluyor. Hamilelikte enfeksiyon da cok oluyor Ama soylediklerim yoksa enfeksiyon degildir normaldir.Kızlar günaydın yeşil akıntı yaşayan var mı aranızda bi kac gündür fazla gelmeye basladi biraz arastirdim endise etmeye basladim dogrusu yarın kontrolüm var cok tedirginim
Krem aldım kullandım canım. O da fayda etmedi benim kızda hep kan emdi yavrum. Bu sefer daha temkinli olacağım tabikide canım benim. Silikon meme ucu alacağım mutlaka. Onunla erdireceğim.Canm tabi mantikli ..bir de gogus ucu onarici krem verdi dr bana kan emiyormus yavrum resmen..emmeyi ogrenince guzel guzel beslenince vala sukrettim silikona bunu soyleyen arkadaşa
O da yorgu kendini canım ne de olsa iyiyim diye diye zorladı kendisini. Emin ol seninde düzelecek sen yeter ki pozitif düşün hep. Kendini yorma hiç canım benimYa hakikaten.oglumda 8. hafta da midem bulantisi oldu sadece 2 hafta surdu. Bu cok zor gecti. Kabizlik aşiri zor umarim bir daha yasamazsin. Yaa kizkardesin konusunu yazman bana iyi geldi umut oldu ben de tasinam telasi cok yoruldum ondan.
Ayy inşallah bakarlar canım ya. Benim içinde çok iyi olur hemCanım ben ilk hamileligimde fakültede şeker takibindeydim, ve daha önce bahsetmiştim ya göz le ilgili sorun yaşamıştım diye. Polkliniklerden randevu vs bulamıyordum bir türlü, fakültede işim olduğunda göz- beyin polklngine gittim randevu bulamiyorum böyle böyle hamileyim diye. Hamileler telefonla randevu almadan gelebilir öncelik var sabah erken gelin herkes yardımcı olur demislerdi hattano gün 5 farklı polklnige randevu almadan çıkmıştım aynı gün içinde. Sizde sabah erken gidip hematolojiye ordaki sekretere durumu anlatın çok uzak tarihe randevu veriyor ama beklersem bir sorun çıkacak diye endişeliyim deyin hemen aynı güne çıkabilirsiniz belki.
Valla benimki de kusmadaydı belki bende bırakmazdım ama emzirir emzirmez hemen kan kusuyordu hatta göğsümden kan geldiğini bile farketmedim biliyor musun o kusana kadar çocuğun ciğerlerine bişi oldu sandım o telaşla hastaneye gitmiştim. Neyse bu sefer daha temkinli olacağım önlem alacağım Allah izin verirse bu sefer sorun yaşamamak istiyorum canım benim. En büyük ablamla ikiz kardeşim çıkarıyor şak diye emziritordu ne ağrı oluyordu ne de sızı 2 yaşına kadar rahat rahat emzirdiler valla özeniyordum onlara küçük ablamda zorluk yaşadı onun göğüs uçları içerideydi o yüzden emzirmeden hastanede dışarıya doğru çektiker hep tahriş oldu yara oldu öyle öyle emzirdi ağlaya zorlaya. Ama kan gelmiyordu o yüzden emzirdi 1 sene yine de. İnşllah benimde bu sefer olmazda şak diye emziririm bendeCanim yine emzirmeden kaynaklı. Sadece senin açından değil bebeğim açısından bakıldığında emmeyi bilmediği için öyle oluyor. Damagiyla eziyor vs hepsi emzirme/emmeyle ilgili sorunlar. Bazı çocuklarda dil dudak bagi var o da mesela sebep olabiliyor. Anne olarak sen ne kadar iyi emzirme eğitimleri alsan da çocuk emmeyi öğrenene kadar malesef oluyor işte....
Bende çok zorlukla emzirdim, doğum sonrası ağrıyı unuttum da onu unutmam mümkün değilneyse...
Benimde kan geliyordu hatta çocuk doktoruna dedim kan geliyor çocuk kan iciyor kakasında kan var emzirmeyeyim diye, emzirmeye devam bebek sütü reddedene kadar emziriyoruz asla bırakmıyoruz, emmesi emmemesinden daha yararli onun icin kolostrum sut heba edilmez dedi. Kziimda yani kan man hiç umurunda değildi açıkçası lokur lokur içiyordu hep
He şunu da diyim kızım kussaydi reddetseydi bende emzirmeyi keserdim o süreçte ama kesmeye gerek kalmadı hiç
İnşallah canım, bı an önce sen de rahatlarsın inşallah.Anladım canım benimde cuma günü gideceğim 5. Doktor olacak bakalım hayırlısıyla sonuçlansın inşallah![]()
Bende seninle aynı fikirdeyim onu yakınca havasız kalacak bu da akan sütün tahriş etmesine sonrada enfeksiyona kadar yol açabilir. Çünkü kızındayken de sütüm bol bol geliyordu. Krem sürüp yapışmasın diyede göğüs pedi takıyordum. Ona akıyordu hatta şakır şakır. Öyle gümüş falan takıp ıslak bırakamam. Bence de senin ıslak kaldığı için öyle olmuştur canım. Tecrübeni yazdığın için teşekkür ederim bizde bu sayede kullanmayız gümüş falan. Zaten anlattığında mantıklı şey. Sürekli kuru kalsa tamam ama oradan süt geliyor.Görseldeki gibi kapak canım. Kimi diyor ki doğuma yaklaştıkça surekli kullanmak gerekiyor göğüslerin hassasiyetini azaltıyormus emzirmede çok hassaslasiyor ya... kimi sadece doğumdan sonra her emzirdikten sonra göğüs ucuna takıyorsun bir dahaki emzirmeye kadar hep göğüste duruyor. Göğüste yanma acı çatlak vs varsa iyilestiriyormus. Gumusun iyileştirme özelliği sayesinde. Ben şahsen tek alerji ve mantar yaptığı tecrübesine ulaştım. Emzirmeden sonra ucu taktım ve yaklaşım 2.saat sonra durum vahimin de ötesindeydi. Tahminim kapak takıldığında üzerine sutyen giyiyorsun ya kapak tam göğüse oturdu hiç hava almadı. E ilk zamanlar ara ara gögusten süt damladı çünkü kapağı çıkarttığımda göğüs nemli yani sütlüydü. Benim tek temennim enfeksiyon kapmamis olması , gogus ucunda açık yara vardı resmen... neyse kısacası herkese iyi gelmiyor malesef.
Hatta şöyle bir durumda oldu %99 ustu gümüş olan bir marka tercih etmiştim (baya da pahalıydı) sitesinden almıştım. Aradan 10 gün vs geçti bir mesaj geldi wp ta, urunumuzden memnuniyetinizi sayfamızda yorum olarak paylasmanizi rica ediyoruz vs. Biz urunumuzden memnun kaldığınıza çok eminiz tarzı yazı.. dedim merhaba size ürününüzü bana yaşattığı trajediyi anlatmam için fırsat tanidiginiza tesekkurler, böyle böyle durumu anlattım, hastane recetesini de ekledimürününüzün bu kadar arkasındaysaniz ben hiç memnun kalmadım 1 defa kullandım bu hale geldim, ürünü geri alıp paramı iade edin dedim bir daha bana ne msj attılar ne de mesajlarıma dönüş yaptılar.
Ben de öyle hatırlıyordum zaten evine gittiğini. Neyse güzel havaların son demleri canım sende rahat rahat tadını çıkart kış kapıya dayandı :)) sağlıkla geçsin süreçlerin inşallah sen yine de yorma kendini zaten çocuğun küçük onu bakımı yeter sana. Yan gelip yat annen ve komşuları halletsin canım sevaptırCanım gitmiştim. 2li test kontroller ve kızımın 2.yas aşı ve doktor kontrolü +menenjit için.. hepsini hallettim 2 gün sonra geri geldim buraya2.5 haftayı geçti yani. Bu cuma döneceğiz kuzenin nişanı vs var. O zamana kadar konserve kışlık olayını bitirirsem gelmem ama sanırım bitmez tekrar onlar için döneceğim.
artık o zamanda kapanış yaparız, kışın kar yağdığında hafta sonu kaçamağı olarak geliriz
benim kızın okula daha cooook var teyzesi dur bakalım
canım edirnede olsam da eşimi göremiyorum kı
çok yoğun çalışıyor, onun yaz mevsimin o kadar yoğun geçiyor ki anlatamam. Az önce konuştuk hala iş le ilgili gorusmedeymis
bir an önce sezon kapansin da onunda yoğunluğu azalsın
![]()