Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim mide bulantim baya hafifledi aylardir cok kotuydum.Tama rahata erdim her insan gibi yasamaya basladim derken pazar gunu ani bir.kanamayla hastanelik oldum. Simdi ye iç yat sadece şuan o sekikdeyim yasak bir sure.her sey. Diyorum mide bulantisi da neymis Allah baska dert vermesin. Evet cok.zor mide bulantisi ama şuan.ki durumum daha kotu. Insanin basina bir.sey gelince once ki gunlerinin kiymetini daha cok anliyor. Gecer mide bulantinda enerjinde yerine gelir canimValla helal olsun sana sendeki enerjiden bende istiyorum Allahım nasip edersin inşallah. Bulantım yine başladı akşam üzeri sabahları oluyorsu zor tutuyordum kusmamak için geçiyordu. Bu akşam hem halsizlik hem bulantı midem fokur fokur bu da beni yatalak gibi yapıyor. İnşallah yarına düzelir. Keşke ben de artık normal hayatına dönebilsem tamamen. Vallahi sen yazınca ne kdar özeniyorum bir bilsen. Ne güzel geçiriyorsun enerjiksin. Baksana kışlıkları hazırlıyorsun. Maşallah sana canım hem de uzaklığa rağmenAllahım duy sesimi bana da biraz enerji güç ver bulantılarım bitsin tamamen gitsin inşllah
Yok canim tahinin ustunde bir yag tabakasi birikiyor onu suruyordum. Emzirmeden peceteyle siliyordum. Sonra.emzirdikten sonra tekrar suruyordum.Tahini surunce bebek için meme reddi olmadı ozaman dimi?
Evet gerçekten çok iyi geliyor bende doğuma yakın ayircam birazmeme yaralarinda kesinlikle tahinin.uzerinde biriken yağ derim. Dogum yaptim bir kac gun sonra meme ucum fena yara oldu ne.surdu isem olmadi. Tahinin ustundeki yaği duzenli surdum aninda duzeltmisti.
Çok güzel dedin canım ama bende gümüş kapak kullanana kadar bana alerji yapacağını, alerjinin mantara cevirecegini kimse söylemedi. Yani o gümüş kapak söylendiği kadar mucizevi değil. Bende çok kötü sonuçlara yol açtı. Sonuç 1 kere kullandım kenara koydum...göğüs uçlari ve çevresini soktuğu hali sana anlatmam mümkün değil. Pandeminin ortası hastaneler en az 2 haftan sonra randevu veriyor canım nasıl yanıyor , ağlaya ağlaya çocuk emzirdim bir ben bilirim.... hastaneye gidip resmen doktordan rica ettim yalvardım, kortizonlu kremleri 1 haftada iyileşti, yani o baya işe yarayan kapak benim başıma bayaaaa iş aştı...Yaralar ve çatlaklar için gumus kapaklar, silikonlarsa göğüs ucu olmayanlar icin kullaniliyo diye biliyorum. Gümüşün iyileştirme özelliği varmış, yara ve catlaklarda baya ise yariyormus.
Maşallah canm kolay gelsin ağız tadıyla yiyin kozlerimi ablam ve yengem yaptı bende biraz domates konservesi yaptım kayınvalidem de bu hafta tarhana yapcak banada biraz verecek fasulyemide yengem bu hafta yapcak sagolsunlar yardımcı oluyorlar sende kendini yorma fazla yavaş yavaş yapAy halsiz olayim ama şu 1 ay bana Power güç lazımkışlık yapıyorum... çok az biber salçası, biraz kahvaltılık, kıza 8-10 kavanoz meyve suyu yapabildim.
Daha domates salcalari, tursular, meyve suları, marmelat, reçel ,közlemelerim ve kahvaltılarım duruyor. Tabi tarhana ve kesme leri saymıyorum şuanenerji lazım enerjiii
Meme ucu yaralanması tamamen yanlış emzirmek, bebeğin emmeyi bilmemesiyle ilgili. Zamanla doğru emzirmeyi ogreniyor hem anne hem bebek.. o süreçten sonra yara vs hiç olmuyor zaten. Benim bahsettiğim gibi göğüs ucu çok kötü olmustu üzerine gümüş kapaktan kaynaklı alerji ve mantar gelişti daha da kötü oldu. Ona rağmen hem cildiye hem çocuk doktorum emzirmeye devam dedi... kanadı ona rağmen emzirdim. Kortizonlu 4 krem kullanıyordum, emzirmeden önce yarım saat nerdeyse temizleme yapıyordum göğüslerde defalarca yıkıyorum ama hep emzirdim. Sağdigimda çok oldu çünkü kziim memeyi bosaltamiyordu , mastite dönmesin diye sagip dolaba koydum 50den fazla paket oldu sonuç hiçbirini kullanamadım. Hep aktif emzirdim 2 hafta önce emzirme süresini sonlandırdım kızımda. 2 yaşında bu arada yine devam etmek içimden geçiyordu ama hamilelikte sutum kolostroma döndü sonrada kesildi. Mecbur sonlandirdim bende.Kızlar benim sıkıntımda sol göğsümü kızım emerken paramparça etmişti doktor sağ emzirme demişti bende sağdım sağınca da sütüm kesildi bebek emmesi gibi olmuyor. Ben yara olan göğsüme silikon meme ucunu mu kullansam sizce siz söyleyin deneyimli anneler bu sefer en azından yaşı gelene kadar emzirmek istiyorum. Ya da meme ucu yaralanmasın diye ne yapmam lazım ne kullanmalıyım. Doktor o zaman neden meme ucu desteği al dmeemedi de sağ dedi. Meme ucu daha mantıklı değil mi?
Canım memeye ne sürersen sür emzirmeden önce zaten temizleyip veriyorsun. Emzirme bitince yeniden kremini yağını neyse sürüyorsun...Tahini surunce bebek için meme reddi olmadı ozaman dimi?
Evet bu benim aklımda edirnye gittigimde doktorlarla (hem k.dogum hem cocuk) konuşacağım. alerji konusunda diyetisyenle görüştük dün o da d vitaminiyle ilgili doktorlarla gorusmemi istedi. Bakalım probiyotik-prebiyotik takviyelerle belki süreci kısaltırizRheaa canim alerjiyle ilgili şöyle bir yazı gördüm bir araştır istersen
Orası kesinlikle öyle canım ben de kabız olduğum zaman hastanelik olmuştum lavman bile fayda etmedi 2 defa yapıldığı halde. En son ağlaya ağlaya bağıra bağıra yaptım doğum sancısı öeker gibi kanamayla çatlamayla oldu 3/4 günde oturtamadım öyle ağrım oldu. Keşkebulantıyla kalsaydım dedim en azından kusuyordum sadece.Keşke hiç birisini yaşamasak hepsini tadında azar azar yaşasa. Kızımda olduğu gibi olsak 2 hafta kusmasız hafif bulantı çok hafif ara ara rahatsız etmeyecek şekilde kabızlık. Gerçekten de hiç briisi olmasın istiyor insan birisi bitiyor diğeri başlıyor ben de anlamadım bu gebelikten. Sende dinlen canım kız kardeşim de 14/15. Haftasında dah karnı çoo hafif yeni çıkmaya başlamıştı düğüne gittiğimizde oynadı halay öektş hiç oturmadı nede olsa iyiym diye ertesi gün kanaması başladı evde istirahat etti 1aya yakın yattı Progestan kullandı çok şükür ki oğlu şuan 4 yaşında. Biraz dinlenmeyle seninkisi de geçecektir. Streste yapma canımBenim mide bulantim baya hafifledi aylardir cok kotuydum.Tama rahata erdim her insan gibi yasamaya basladim derken pazar gunu ani bir.kanamayla hastanelik oldum. Simdi ye iç yat sadece şuan o sekikdeyim yasak bir sure.her sey. Diyorum mide bulantisi da neymis Allah baska dert vermesin. Evet cok.zor mide bulantisi ama şuan.ki durumum daha kotu. Insanin basina bir.sey gelince once ki gunlerinin kiymetini daha cok anliyor. Gecer mide bulantinda enerjinde yerine gelir canim
Canım valla yoruluyoruz ama kışın çok pratik oluyor gerçekten. Benim malesef yardımcı olacak annemden başka kimsem yok. K.validem rahatsız sadece kendine bakabiliyor dünyadan bir haber, kardeşim konserve pek sevmez hazır alır herseyini yeni evli uğraşamam onlarla diyorMaşallah canm kolay gelsin ağız tadıyla yiyin kozlerimi ablam ve yengem yaptı bende biraz domates konservesi yaptım kayınvalidem de bu hafta tarhana yapcak banada biraz verecek fasulyemide yengem bu hafta yapcak sagolsunlar yardımcı oluyorlar sende kendini yorma fazla yavaş yavaş yap![]()
Emzirmeden yana sıkıntı olduğunu sanmıyorum doktorum da doğru emziriyorsun dedi hatta eğitim almıştık hamileyken. Ezilmeden kaynaklı dedi doktor. Damakları güçlü olan çocuklarda da çok sık oluyormuş. Şöyle oluyordu ben genelde hep soldan emzirmeye alışmıştım önce sol sonra sağ bebekte aç olduğundan hırsını hep soldan çıkarttı. Kremler mi sürmedim ilaç merhem hiç briisi fayda etmedi. Hem dıştan hem içten parçalanmıştı. Çocuğun ağzına parçalı şekilde onlar gelmiş o yüzden sürekli kan kusuyordu. Mecbur sağmaya başladım zateb sağlığın sütü görünce çocuğuma acıdım resmen nar suyu gibiydi süt. Neyse iyi kötü 4 ,5/5 ay emzirdim. Ama tabi bunda daha tecrübeli olacağım. Kesinlikle memeucu silikon dan düşünüyorum o sayede belki rahatlıkla emziririm. Belki de bunda olmaz hiç sadece korkuyorum ayakalrımınyere vura vura ağlayarak emziriyordum yine de dayanıyordum çocuk sürekli kan kusmadaydı göğsümden kan gelmeseydi yine de emzirirdim. O çok güzel bir hisMeme ucu yaralanması tamamen yanlış emzirmek, bebeğin emmeyi bilmemesiyle ilgili. Zamanla doğru emzirmeyi ogreniyor hem anne hem bebek.. o süreçten sonra yara vs hiç olmuyor zaten. Benim bahsettiğim gibi göğüs ucu çok kötü olmustu üzerine gümüş kapaktan kaynaklı alerji ve mantar gelişti daha da kötü oldu. Ona rağmen hem cildiye hem çocuk doktorum emzirmeye devam dedi... kanadı ona rağmen emzirdim. Kortizonlu 4 krem kullanıyordum, emzirmeden önce yarım saat nerdeyse temizleme yapıyordum göğüslerde defalarca yıkıyorum ama hep emzirdim. Sağdigimda çok oldu çünkü kziim memeyi bosaltamiyordu , mastite dönmesin diye sagip dolaba koydum 50den fazla paket oldu sonuç hiçbirini kullanamadım. Hep aktif emzirdim 2 hafta önce emzirme süresini sonlandırdım kızımda. 2 yaşında bu arada yine devam etmek içimden geçiyordu ama hamilelikte sutum kolostroma döndü sonrada kesildi. Mecbur sonlandirdim bende.
Bu gümüş kapak nedir anlamadım hiç duymadım da açıkçası canımÇok güzel dedin canım ama bende gümüş kapak kullanana kadar bana alerji yapacağını, alerjinin mantara cevirecegini kimse söylemedi. Yani o gümüş kapak söylendiği kadar mucizevi değil. Bende çok kötü sonuçlara yol açtı. Sonuç 1 kere kullandım kenara koydum...göğüs uçlari ve çevresini soktuğu hali sana anlatmam mümkün değil. Pandeminin ortası hastaneler en az 2 haftan sonra randevu veriyor canım nasıl yanıyor , ağlaya ağlaya çocuk emzirdim bir ben bilirim.... hastaneye gidip resmen doktordan rica ettim yalvardım, kortizonlu kremleri 1 haftada iyileşti, yani o baya işe yarayan kapak benim başıma bayaaaa iş aştı...
En yine en doğal yöntemi söyleyeyim, emzirmeden hemen önce azcık süt sıkıp gogusu silmek , emzirmeden sonra kantaron yağı sürmek. Eğer yara olduysa çatlak vs varsa kantaron etki etmiyorsa en iyi gelen lanolin (lansinoh , medela ya kadar tüm hepsini denedim ) oldu, lanolin de etki etmezse, emzirmeden sonra sürülüp, emzirmeden önce çok iyi temizlemek şartıyla madecassol ve fito krem.
Tahin üstündeki yağ, ayva çekirdeği jeli de işe yarayan diğer metotlar...
Aklımızda olsun, teşekkürlerYok canim tahinin ustunde bir yag tabakasi birikiyor onu suruyordum. Emzirmeden peceteyle siliyordum. Sonra.emzirdikten sonra tekrar suruyordum.
10 gun oldu emzirmeyi biraktik dr biraktirdi ...23 ay emzirdim vala ..silikonu gogus yaram gecti bebek toparlandi biraktikAyy o yara nasıl acır yaben de alayım bu uçtan bu kadar faydalıysa her kadında olmalı, ne güzel emzirebilmişsin
memeyi tutamayan bebeklerde de işe yarıyomuş baya
Herkeste farklı etkileri oluyo boyle şeylerin anlaşılan. Sizin için kötü bı tecrübe olmuş. Çok geçmiş olsunÇok güzel dedin canım ama bende gümüş kapak kullanana kadar bana alerji yapacağını, alerjinin mantara cevirecegini kimse söylemedi. Yani o gümüş kapak söylendiği kadar mucizevi değil. Bende çok kötü sonuçlara yol açtı. Sonuç 1 kere kullandım kenara koydum...göğüs uçlari ve çevresini soktuğu hali sana anlatmam mümkün değil. Pandeminin ortası hastaneler en az 2 haftan sonra randevu veriyor canım nasıl yanıyor , ağlaya ağlaya çocuk emzirdim bir ben bilirim.... hastaneye gidip resmen doktordan rica ettim yalvardım, kortizonlu kremleri 1 haftada iyileşti, yani o baya işe yarayan kapak benim başıma bayaaaa iş aştı...
En yine en doğal yöntemi söyleyeyim, emzirmeden hemen önce azcık süt sıkıp gogusu silmek , emzirmeden sonra kantaron yağı sürmek. Eğer yara olduysa çatlak vs varsa kantaron etki etmiyorsa en iyi gelen lanolin (lansinoh , medela ya kadar tüm hepsini denedim ) oldu, lanolin de etki etmezse, emzirmeden sonra sürülüp, emzirmeden önce çok iyi temizlemek şartıyla madecassol ve fito krem.
Tahin üstündeki yağ, ayva çekirdeği jeli de işe yarayan diğer metotlar...
Canım valla yoruluyoruz ama kışın çok pratik oluyor gerçekten. Benim malesef yardımcı olacak annemden başka kimsem yok. K.validem rahatsız sadece kendine bakabiliyor dünyadan bir haber, kardeşim konserve pek sevmez hazır alır herseyini yeni evli uğraşamam onlarla diyorBen de konserve olayları için halen yazliktayim. Çocuk uyurken yapabiliyoruz yada annemle birimiz cocukla oynuyor diğeri yapıyor azar azar olabildiğince ama bir an önce bitsin de evime gitmek istiyorum valla evimi yatağımı kocamı özledim
![]()
Canm tabi mantikli ..bir de gogus ucu onarici krem verdi dr bana kan emiyormus yavrum resmen..emmeyi ogrenince guzel guzel beslenince vala sukrettim silikona bunu soyleyen arkadaşaKızlar benim sıkıntımda sol göğsümü kızım emerken paramparça etmişti doktor sağ emzirme demişti bende sağdım sağınca da sütüm kesildi bebek emmesi gibi olmuyor. Ben yara olan göğsüme silikon meme ucunu mu kullansam sizce siz söyleyin deneyimli anneler bu sefer en azından yaşı gelene kadar emzirmek istiyorum. Ya da meme ucu yaralanmasın diye ne yapmam lazım ne kullanmalıyım. Doktor o zaman neden meme ucu desteği al demedi de sağ dedi. Meme ucu daha mantıklı değil mi?
Ya hakikaten.oglumda 8. hafta da midem bulantisi oldu sadece 2 hafta surdu. Bu cok zor gecti. Kabizlik aşiri zor umarim bir daha yasamazsin. Yaa kizkardesin konusunu yazman bana iyi geldi umut oldu ben de tasinam telasi cok yoruldum ondan.Orası kesinlikle öyle canım ben de kabız olduğum zaman hastanelik olmuştum lavman bile fayda etmedi 2 defa yapıldığı halde. En son ağlaya ağlaya bağıra bağıra yaptım doğum sancısı öeker gibi kanamayla çatlamayla oldu 3/4 günde oturtamadım öyle ağrım oldu. Keşkebulantıyla kalsaydım dedim en azından kusuyordum sadece.Keşke hiç birisini yaşamasak hepsini tadında azar azar yaşasa. Kızımda olduğu gibi olsak 2 hafta kusmasız hafif bulantı çok hafif ara ara rahatsız etmeyecek şekilde kabızlık. Gerçekten de hiç briisi olmasın istiyor insan birisi bitiyor diğeri başlıyor ben de anlamadım bu gebelikten. Sende dinlen canım kız kardeşim de 14/15. Haftasında dah karnı çoo hafif yeni çıkmaya başlamıştı düğüne gittiğimizde oynadı halay öektş hiç oturmadı nede olsa iyiym diye ertesi gün kanaması başladı evde istirahat etti 1aya yakın yattı Progestan kullandı çok şükür ki oğlu şuan 4 yaşında. Biraz dinlenmeyle seninkisi de geçecektir. Streste yapma canım![]()
Canim yine emzirmeden kaynaklı. Sadece senin açından değil bebeğim açısından bakıldığında emmeyi bilmediği için öyle oluyor. Damagiyla eziyor vs hepsi emzirme/emmeyle ilgili sorunlar. Bazı çocuklarda dil dudak bagi var o da mesela sebep olabiliyor. Anne olarak sen ne kadar iyi emzirme eğitimleri alsan da çocuk emmeyi öğrenene kadar malesef oluyor işte....Emzirmeden yana sıkıntı olduğunu sanmıyorum doktorum da doğru emziriyorsun dedi hatta eğitim almıştık hamileyken. Ezilmeden kaynaklı dedi doktor. Damakları güçlü olan çocuklarda da çok sık oluyormuş. Şöyle oluyordu ben genelde hep soldan emzirmeye alışmıştım önce sol sonra sağ bebekte aç olduğundan hırsını hep soldan çıkarttı. Kremler mi sürmedim ilaç merhem hiç briisi fayda etmedi. Hem dıştan hem içten parçalanmıştı. Çocuğun ağzına parçalı şekilde onlar gelmiş o yüzden sürekli kan kusuyordu. Mecbur sağmaya başladım zateb sağlığın sütü görünce çocuğuma acıdım resmen nar suyu gibiydi süt. Neyse iyi kötü 4 ,5/5 ay emzirdim. Ama tabi bunda daha tecrübeli olacağım. Kesinlikle memeucu silikon dan düşünüyorum o sayede belki rahatlıkla emziririm. Belki de bunda olmaz hiç sadece korkuyorum ayakalrımınyere vura vura ağlayarak emziriyordum yine de dayanıyordum çocuk sürekli kan kusmadaydı göğsümden kan gelmeseydi yine de emzirirdim. O çok güzel bir his![]()