• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım sat a göre 15+1 değil mi senin ? Eğer 9 ay üzerinden bakarsan 3 aylık 10 ay üzerinden bakarsan 4 aylık oluyorsun 😄 seç beğen al 😆
Sata göre öyle ama 1 hafta önden gidiyorum hep o yüzden öyle hesapladım. Hatta hesaplayamadım😂 9,ayın ortasında olacak büyük ihtimalle sezeryan olacağı için 3ay 22 günlük falan oluyor o zaman. Neyse artık bu işler karışık işler herhalde ama doktorum da 4 aylık olduğunu 2 hafta önce söylemişti demekki onlarda 10 ay üzerinden hesaplıyor herhalde canım…

Kızlar, bu ara çok yoğun sarımtrak bazen beyaz akıntım, koku yok ama birden gelince de korkuyorum normal mi acaba yaşayan var mı bu durumu benim gibi😕
Benim bazen çok açık yeşilimsi oluyor, doktoruma sorduğumda 3 sey sordu, 1-idrar yaparken yanma var mı? 2- koku var mı 3-kaşıntı varmı . Yok dedim o yüzden takip et farklı bir durum olursa haberleşelim dedi.

Ben de aynıyım bugün hatta iş yerinde uyuklamışım bi yarım saat 🙄
Ya yatınca da uyuyamıyorum ama, akşam çocuğu uyuttum dön sağa dön yola yok yok yok saat en son 2.50 falandı bir ara dalmışım. Gündüz hiç uyumuyorum, yapacak çok işim ama enerjim yok...

Sata göre öyle ama 1 hafta önden gidiyorum hep o yüzden öyle hesapladım. Hatta hesaplayamadım😂 9,ayın ortasında olacak büyük ihtimalle sezeryan olacağı için 3ay 22 günlük falan oluyor o zaman. Neyse artık bu işler karışık işler herhalde ama doktorum da 4 aylık olduğunu 2 hafta önce söylemişti demekki onlarda 10 ay üzerinden hesaplıyor herhalde canım…
Canım sen sat i baz al. Gerisi kafanı karistir. Bebek öne de geçer geriye de düşer ama hep önde vs oluşu sat a göre takip edilir. Sen öyle deyince benim kafam karıştı, seninde kafan çok karışır benden demesi.... evet 40 hafta üzerinden hesaplıyor doktorlar sat baz alıyor onlarda.

Bugün nerdeyse hiçbirsey yapmama rağmen o kadar yorgun hissediyorum ki kendimi... sadece kızıma meyve suyu yaptım bugün. Başka hiçbir şey yapmaya halim kalmadı resmen 😑
Her zaman dinç olamıyoruz canım senin çocuğunda çok küçük o da yoruyordur illaki seni. Peşinden koşturuyorsun mecburen… ses ata yorgunluklarınla kalsın sadece canım. Maalesef hemen hemen hepimizde yorgunluk halsizlik mevcut.

Canım sen sat i baz al. Gerisi kafanı karistir. Bebek öne de geçer geriye de düşer ama hep önde vs oluşu sat a göre takip edilir. Sen öyle deyince benim kafam karıştı, seninde kafan çok karışır benden demesi.... evet 40 hafta üzerinden hesaplıyor doktorlar sat baz alıyor onlarda.
Kafam karıştı o yüzden bu konuyu doğuma kadar açmayacağım 😬

Her zaman dinç olamıyoruz canım senin çocuğunda çok küçük o da yoruyordur illaki seni. Peşinden koşturuyorsun mecburen… ses ata yorgunluklarınla kalsın sadece canım. Maalesef hemen hemen hepimizde yorgunluk halsizlik mevcut.
Ay halsiz olayim ama şu 1 ay bana Power güç lazım 🤣 kışlık yapıyorum... çok az biber salçası, biraz kahvaltılık, kıza 8-10 kavanoz meyve suyu yapabildim.
Daha domates salcalari, tursular, meyve suları, marmelat, reçel ,közlemelerim ve kahvaltılarım duruyor. Tabi tarhana ve kesme leri saymıyorum şuan 🤦‍♀️ enerji lazım enerjiii

Benim bazen çok açık yeşilimsi oluyor, doktoruma sorduğumda 3 sey sordu, 1-idrar yaparken yanma var mı? 2- koku var mı 3-kaşıntı varmı . Yok dedim o yüzden takip et farklı bir durum olursa haberleşelim dedi.
Koku yok kaşıntıda yok sadece su fazla içmediğim zamanlarda hafif yanma oluyor, perşembe doktor kontrolüm var sorayım.

Ama çoğu dr dozun vs ayarlanması için hematolojiye yolluyor gebeleri, zaten önemli noktalardan biri kan sulandırıcı kullanacak mı? Diğeri de kullanacaksa dozu ne olacak? Bunlar için hematolojinin görüşünü istiyorlar o yüzden de değerlendirme alırken o alana da başvurmak bana mantıklı geliyor, yani ben olsam öyle yapardım
Görüşler farklı olabiliyor haliyle. Önemli olan Dr ile karsilikli güven ilişkisi kurabilmek. Herkes kendisi ve bebeği için en doğru kararı verir inşallah en önemlisi bu😌

S Smgc bu arada bahsettiğim konu senin gibi tüm doktorların aynı görüşte olduğu durumlar için değil de kafa karışıklığı yaratan durumlar için. Yoksa zaten 4 5 doktor da aynı şeyi söylüyorsa arkasını aramaya gerek kalmaz...
Diğer türlü de olabilir ya. Ben takilmam, görüşler farklı olabilir. Ama dediğiniz gibi bana da tek bir Dr dahi farklı bişey soyleseydi ben de muhakkak hematoloji bölümüne gorunurdum. Neticede burda herkes, herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını istiyor. 😌

Kafam karıştı o yüzden bu konuyu doğuma kadar açmayacağım 😬
Benim de kafam bu konuda çok karışım.
İkili tarama için gittiğim doktor 11+5 de gitmiştim, 12+4 çıktı. Sen 1 hafta erken yumurtlamissin ona göre hesapla demişti.
Kendi kadın doğum doktoruma kontrol için gittiğim zamanda fark 1 hafta hep.
Ne yapsak biz 😃😃

Canim benim oyleydi gogus ucu silikon hayatimi kurtardi ilk 5 gun parcalandi resmen ...sagolsun silikon uc sayesinde cok guzel emzirdim.zaten bebis zamanla buyutuyor ucu .sonra biraktim normal emdi ...

Silikon göğüs ucu hangi markaydı? Ben de almak istiyorum.😕

Kızlar, bu ara çok yoğun sarımtrak bazen beyaz akıntım, koku yok ama birden gelince de korkuyorum normal mi acaba yaşayan var mı bu durumu benim gibi😕
Bugün Kağan Kocatepenin 16.hafta videosunu izledim YouTubedan. Bu haftalarda beyaz-sarı akıntı olabilir çok normal diyordu. Bende de var bu aralar arttı özellikle

Benim de kafam bu konuda çok karışım.
İkili tarama için gittiğim doktor 11+5 de gitmiştim, 12+4 çıktı. Sen 1 hafta erken yumurtlamissin ona göre hesapla demişti.
Kendi kadın doğum doktoruma kontrol için gittiğim zamanda fark 1 hafta hep.
Ne yapsak biz 😃😃
Benim geçen hamileligimde bebek kimi zaman 3 hafta genelde 2 hafta önde çıkıyordu. Ama onun yumurtlama günü ile falan alakası yoktu yani ilişki gününe kadar biliyordum ben. Bebek gelişimi biraz önde olabilir, normal..Bazen geriye de düşebilir.. Bu arada senin doktorun yumurtlama önce olmuş demişse öyledir de, senin için demedim yani genel söylüyorum.
Adet düzensizliği falan olduğu zaman da doktorlar gelisime göre sat'ı en başta belirliyorlar. Sonra bebeğin gelisimi 2 hafta kadar hızlı gider 1 hafta yavaş olur vs yani, onlar öyle her seferinde dikkate alınıyor mu hiç bilmiyordum. Benim doktor bebeğim önden giderken de hep sat'ı dikkate almisti.

Back