2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
odur canım zaten detaylıda da bakıyorlarmış bu kapanmalara ya çokta mühim bir test gibi durmuyor ama doktor isterse yaptırırız
Aynen oymuş 3 lu 4 luye gerek yok bunu yapacağız sonra detayli yapariz dedi. Bu da dogum kusuru ile ilgi testmiş.

Biz de ailelerle ayrı sehirde oturuyoruz annem zaten çalışıyor bakamaz kayınvalidemi de istemiyorum kişisel alanıma çok düşkünüm evde birisi olduğunda hiç rahat edemiyorum bir de sanki büyüklerle büyüyen çocuklarda otorite kurmak zorlaşıyor gibi geliyor :KK43:( çok fazla iltimas gösteriyorlar çocuklara. Ben de bakıcılarla büyüdüm Allah insallah iyi insanlarla karşılaştırır hepimizi.
Canım iyi iletişim kurabileceğin ve içine sinen biriyle çalışabilirsin şimdiden araştırmaya başla senin iletişimin de çok önemli zaten az çok anlarsın karşındaki insanı. Eve kamera kurarsın zaten o şekilde de kontrol edebilirsin. Aile büyükleri yaşça büyükse bir de anne ve babanın otoritesinin önüne geçiyorlarsa evet o zaman ekstra zor olur. Benim annem genç ve kuralcı bir insan olduğu için ben de gözüm kapalı ona emanet edebileceğim. Yaşı büyük olsa ya da uzakta olsa başka alternatiflere yönelicektik mecburen.

Canım iyi iletişim kurabileceğin ve içine sinen biriyle çalışabilirsin şimdiden araştırmaya başla senin iletişimin de çok önemli zaten az çok anlarsın karşındaki insanı. Eve kamera kurarsın zaten o şekilde de kontrol edebilirsin. Aile büyükleri yaşça büyükse bir de anne ve babanın otoritesinin önüne geçiyorlarsa evet o zaman ekstra zor olur. Benim annem genç ve kuralcı bir insan olduğu için ben de gözüm kapalı ona emanet edebileceğim. Yaşı büyük olsa ya da uzakta olsa başka alternatiflere yönelicektik mecburen.
Evet canım arastırmaya başladım. Kendi annem müsait olsa belki bir nebze düşünebilirdim ama sanırım kayınvalideyle o iletişimi yakalayamam:) en iyisi bakıcıyla çalışmak gibi benim için. zaten altı ay yarım gün gibi calısıcam sadece üç dört saat bakıcıyla kalacak bebis 6 ay 1 yaş arası.

Hayir hayir modum dusmedi. Ben de ikinizde birbirinizi farkli algiladiniz demek istedim. Sizin gibi dusunuyorum. Diger arkadas da aslinda olumsuz bir sey demedi demek istedim. Bence ikinizde gayet ince ve guzel yazan iki mart annesisiniz. Ben ikinizin de yazdiklarini onemsiyorum ve dikkatli oldugunuzu goruyorum. Farkli anlasildi diye araya gitmistim. Tatli yiyelim tatli konusalim diyecegim ama Ben tatlida yiyemiyoruum 😅😅😅
Cok naziksin canim cok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Herkes kendine göre yazıyor sonucta, herkesin kendi tecrübesi duyguları kararları. Elimden geldigince kendimi ifade etmeye çalıştım uzatmak istemiyorum. Şu dönemler geçsin ağzımızın tadı yerine gelsin bol bol tatlı yiyelim inşallah 😊❤️

Maşallah canm 🧿😍 inşallah sağlıkla kucağına alırsın 🤲 yaa benimde çıksın artık çok heveslendim🥰

Maşallah göbişe bak canım. Valla tek olanlar bile hissediyor senin 3 tane hissetmen normal. Biri dursa biri oynuyordur :)

ay maşallah 🧿🧿🧿 Allah rahminize kuvvet versin 😁😁😁

ya benim de çıktı göbeğim ama bebekler miii yoksa yediklerim mi bilemiyorum 😂 bu akşam evde değilim , yarına atayım ben de bi bakalım 😅
cuma günü de kontrolüm var hayırlısıyla, pozisyon düzelttilerse ilk kez cinsiyet tahmini de rica edeceğim sizlerden 🧿🧿

Dün yazamadım kızlar biraz agrım vardı teşekkür ederim hepinize 😊🌸 inşallah bu büyümeyi kaldırabilirim çünkü 2 gündür her yaptığım şeyde agrım oluşmaya başladı 🤦‍♀️
Ama hayırlısıyla dayanacağız tahminimce ben yolu yarılamış sayilabilirim 32 hafta olsa özelde doğum yapabiliyorum o kadar dursa yeter bana 🤲🤲🌸🌸

Kızlar selam
Üçüz gebelik anneleri nasılsınız
Biliyorsunuz Ben kaybettiğim için sizin durumunuzu merak ediyorum 😔
Dikkat edin kendinize

Merhaba canım,

İyi diyelim iyi olalim bu ara birden tüm ağrılar başladı bende umarım hepimiz iyiyizdir 😑

Sen nasılsın asıl iyi misin bu süreçte en önemlisi moral motivasyon sen de kendini bir an önce toparlayıp yeniden bir sürecin içerisine girersin inşallah 🤲🤲

Kızlar bu arada dün idrar yanması gibi bir ağrı yaşamıştım tahlil verdim sağlık ocağına sonuç çıkmamış 😑 ama o ağrı şuan eğilince kalkınca kızımı okula getirdiğimde yürürken falan hep olmaya başladı ve daha çok vajinaya baskı gibi şansıma annem de yok bugün eşim de çift mesai çalışıyor bir dahaki ay çocuklara eşya alıcaz diye bakalım geçmezse yarın kızımı anneme bırakıp gitcem doktora korktum bugün biraz 😑

Evet canım arastırmaya başladım. Kendi annem müsait olsa belki bir nebze düşünebilirdim ama sanırım kayınvalideyle o iletişimi yakalayamam:) en iyisi bakıcıyla çalışmak gibi benim için. zaten altı ay yarım gün gibi calısıcam sadece üç dört saat bakıcıyla kalacak bebis 6 ay 1 yaş arası.
annene her şeye rahatça söyleyip kızabiliyorsun ama kayınvalidenle ne kadar samimi iyi olsan da o kadar rahat olmuyor malesef iletişim, alınıp gücenme durumları olabiliyor. 3-4 saat de çok iyi bi süre zaten sabah gelse bakıcı, bebek ikinci uykuya geçene kadar nerdeyse sen işten gelmiş olursun bile

Kızlar doktorunuz AFP testinden bahsetti mi hiç? Bi dahaki kontrolümde bu testi istedi benden 2. trimesterda yapılması gerekiyor önemli dedi.
Bana şu rest diye hiç söylenmedi ama gebelik boyunca belirli zamanlarda tarama testleri yapiliyor, tahminimce o testlerin içinde yaparlar bunu da diye düşünüyorum....

Biz de ailelerle ayrı sehirde oturuyoruz annem zaten çalışıyor bakamaz kayınvalidemi de istemiyorum kişisel alanıma çok düşkünüm evde birisi olduğunda hiç rahat edemiyorum bir de sanki büyüklerle büyüyen çocuklarda otorite kurmak zorlaşıyor gibi geliyor :KK43:( çok fazla iltimas gösteriyorlar çocuklara. Ben de bakıcılarla büyüdüm Allah insallah iyi insanlarla karşılaştırır hepimizi.
O konuda haklısın, belki de kişisel alan için kv gelmesi değil de ona götürmek daha iyi olabilir. Otorite konusunda insanın kafası karışıyor çünkü gözlemlediğim kadarıyla senin çizdiğin sınırları büyükler çok önemsemiyor çocuk ne isterse o olsun istiyorlar. Annesinin sallamayı bıraktırıp 2 ayda zorla verdiği uyku eğitiminin annemin çocuk ağlıyor diyip sallamasıyla sürecin 5 dk içinde başa dönemesine şahit oldum.

Kızlar bu arada dün idrar yanması gibi bir ağrı yaşamıştım tahlil verdim sağlık ocağına sonuç çıkmamış 😑 ama o ağrı şuan eğilince kalkınca kızımı okula getirdiğimde yürürken falan hep olmaya başladı ve daha çok vajinaya baskı gibi şansıma annem de yok bugün eşim de çift mesai çalışıyor bir dahaki ay çocuklara eşya alıcaz diye bakalım geçmezse yarın kızımı anneme bırakıp gitcem doktora korktum bugün biraz 😑
geçmiş olsun canım tekrar muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu oldun sen, bugün içinde çıkar bence sonuçların. ağrılar da çok normal senin için bizim bile tek olmasına rağmen ağrılar oluyor sen 3 bebişlisin inşallah geçecek bugünler ilk seni doğurtucaz :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

annene her şeye rahatça söyleyip kızabiliyorsun ama kayınvalidenle ne kadar samimi iyi olsan da o kadar rahat olmuyor malesef iletişim, alınıp gücenme durumları olabiliyor. 3-4 saat de çok iyi bi süre zaten sabah gelse bakıcı, bebek ikinci uykuya geçene kadar nerdeyse sen işten gelmiş olursun bile
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum 😍❤️ Umarım her şey yolunda gider çok içime sinen birini bulabilirim🙏🏻

O konuda haklısın, belki de kişisel alan için kv gelmesi değil de ona götürmek daha iyi olabilir. Otorite konusunda insanın kafası karışıyor çünkü gözlemlediğim kadarıyla senin çizdiğin sınırları büyükler çok önemsemiyor çocuk ne isterse o olsun istiyorlar. Annesinin sallamayı bıraktırıp 2 ayda zorla verdiği uyku eğitiminin annemin çocuk ağlıyor diyip sallamasıyla sürecin 5 dk içinde başa dönemesine şahit oldum.
Kayınvalidemle aramda üç saatlik mesafe var maalesef ben götüremem de ama aynı şehirde olanlar icin bence de bu seçenek daha mantıklı:)

Ultrason düzgün çıktıysa kan testlerine cok anlam yüklemiyorum demişti doktorum, benim de yaş riski yuksek çıktı

Ben en son tetanoz aşımı 5 Ağustos 2013 te olmuşum tekrar olmam gerekli mi acaba
Cnim kaç doz oldunuz dozlar arasi ne kadar tam bilemiyorum ama size en doğru bilgiyi sağlık ocağı verir. Çünkü tüm aşıları sisteme işliyorlar ya ordan görürler mutlaka.

Çalışan arkadaşlar bebek doğunca bakım işini nasil halletmeyi düşünüyorsunuz altı ay bakabilcem ben bebeğe sadece ve büyüklerin de bakmasını istemiyorum siz neler yapacaksınız?
Ben kızımda doğumdan sonra 1 yaşına kadar ücretsiz izin almıştım.1 yaşında ise dönüş yapacaktım ama şartlarda patronla anlasamayinca işten çıkarttı kziimi kendim büyütüyorum şuan. Yeni bebektede 2 yaşına kadar yine ben büyütürsen 2 yaşından sonra iş hayatına dönüş yaparım diye düşünüyorum.

Back