2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bizim de bakicimiz vardi ve genel olarak memnundum 3.5 yasindan sonra da krese verdik. Anneanne babaanne bakma imkani olmayanlar mecbur bakici tutuyor zaten, ama annesi ya da kvsi bakacak olanlar ben bakiciya güvenmiyorum yabancı birine emanet edemem dediği zaman bizim gibiler için biraz üzücü oluyor, evet kimse karşı tarafı üzmek için konuşmuyor ama bence biraz söylemlere dikkat etmek lazım

Sanırım benden bahsediyorsun. Bu durum herkesin kendi tercihi, karakter yapısı ile alakalı. Benim eğer ailemden bakacak biri olmasaydı işi bırakırdım kreş çağına kadar çünkü ''güven problemi'' olan bir insanım ve bu benim değiştirebileceğim bir şey değil. Ailesine kesinlikle baktırmak istemeyip, bakıcıya vermek isteyenler de var bu gayet doğal bi durum. Kimse bakıcıya verecek diye burda birbirini taşlamadı, planı neyse onu söyledi sorulan soruya karşılık. Gereksiz bir hassasiyet olmuş bence. Demek ki sorulan her soruya politik bir şekilde cevap vermek gerekiyor, ya da görmezden gelip kendimize saklayacağız cevabımızı.

Ben de bakici tutanlara soz edenlere, tutamayinca cirkef atiyor diyerek geciyorum. Hic uzulmuyorum. Gercekten imkan olsa da ben istemem. Zor bir insanim ve geleneksel bebek bakim sekline uygun dusunmuyorum. Bakiciya liste veririm. 2 saatte bir ararim. Diledigim gibi talimat veririm. Kirdim kirildim derdi yok, giden para olsun...

Benim imkan olsa bakıcı tutarım valla en iyisi kırdım kırıldım yok

Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama bu ifadeyi gördüğüm zaman beni rahatsız ediyor sanki bakici tutanları suçlar gibi geliyor, cocugum olmasaydı da aynı şekilde düşünürdüm. Herkes eşit şartlarda değil ve bu konu hassas bir konu ve evet farkettigin gibi hassasiyet rica etmiştim sadece. Tabiki herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum, bu konuyu genele çevirmeye gerek yok

Çalışan arkadaşlar bebek doğunca bakım işini nasil halletmeyi düşünüyorsunuz altı ay bakabilcem ben bebeğe sadece ve büyüklerin de bakmasını istemiyorum siz neler yapacaksınız?
4 ay zaten doğum izni var sonrasında da 6 ay ücretsiz izin düşünüyorum . 1 yaşına gelene kadar günde 1 buçuk saat süt izni var sonrası meçhul valla. Kardeşim var o atanmaz sa bakarım dedide atanırsa ben işten ayrılırım galiba annelere vermek istemiyorum çünkü.

Bence sana demedi. Bazi insanlar var. Ayy basil bakiciya minicik bebegi biraktin gibi sacma sapan sorular soruyor ki Ben ilk biraktigumda is yerinde her gun aglardim. Onlari ima etti Daydream_ kesinlikle tercih. Sen kirici bir sey demedin. Rahat ol

Kızlar doktorunuz AFP testinden bahsetti mi hiç? Bi dahaki kontrolümde bu testi istedi benden 2. trimesterda yapılması gerekiyor önemli dedi.
Aa evet dun bana da soyledi ikilide sorun olmayinca 2.trimester da kan ile bu testi yapiyoruz dedi bnde hic takilmadim hatta afp oldugunu bile anlamadim sn soyleyince o dur dedim. Ben ay başı gidicem o zaman yapacakmış 18. Haftaya denk geliyo

Öyle canım zaten detaylı ultrasona muhakkak girilecek

Enteresan. O zaman herkesin kendi adına değil genel adına hangi cevap uygunsa o şekilde cevap vermesi gerekiyor demek ki.

Genel olarak evet çevremde de görüyorum bu tarz tepkiler ve burda da görünce rahatsız oldum. Bu tercih meselesi de olabilir zorunluluktan da olabilir ama burda hepimiz hamileyiz, kötü niyet olduğunu asla düşünmüyorum, sadece hassas bir konu belki ben alınganlık yapmış olabilirim modunuzu dusurduysem özür dilerim

yukarıda açıklamış canım, benim yazdığıma istinaden. her neyse...

odur canım zaten detaylıda da bakıyorlarmış bu kapanmalara ya çokta mühim bir test gibi durmuyor ama doktor isterse yaptırırız

Çalışan arkadaşlar bebek doğunca bakım işini nasil halletmeyi düşünüyorsunuz altı ay bakabilcem ben bebeğe sadece ve büyüklerin de bakmasını istemiyorum siz neler yapacaksınız?
Benim pek bakacak kimsem yok zaten snn gibi büyüklere de bakmasi icin vermem hem onlara eziyet o yastan sonra hem çocuğumun gelişimi icin. Ben sanirim kreş yaşı gelene kadar bakarim yada imkan olursa daha once.

Hayir hayir modum dusmedi. Ben de ikinizde birbirinizi farkli algiladiniz demek istedim. Sizin gibi dusunuyorum. Diger arkadas da aslinda olumsuz bir sey demedi demek istedim. Bence ikinizde gayet ince ve guzel yazan iki mart annesisiniz. Ben ikinizin de yazdiklarini onemsiyorum ve dikkatli oldugunuzu goruyorum. Farkli anlasildi diye araya gitmistim. Tatli yiyelim tatli konusalim diyecegim ama Ben tatlida yiyemiyoruum

Ben anneme emanet edeceğim başka kimseye güvenemem kreş çağına kadar kayınvalidem şehir dışında o bakamaz zaten

Ben de tahmini 5-6 ay bakabilirim sonrasında kayınvalidem bakacak inşallah ben zaten onun bakmasını çok istiyordum kısmette oldu

Ben calısmıyorum atamayı bekliyorum ama atanır ise baslarsam annemle kayınvalidem ayları bölüp bakarlar

Ben ücretsiz izne ayrılırım bir süre sonra da bakıcı tutup annem çalışacağı için kayınvalidemi çağırmayı planlıyorum.

Benim pek bakacak kimsem yok zaten snn gibi büyüklere de bakmasi icin vermem hem onlara eziyet o yastan sonra hem çocuğumun gelişimi icin. Ben sanirim kreş yaşı gelene kadar bakarim yada imkan olursa daha once.
Biz de ailelerle ayrı sehirde oturuyoruz annem zaten çalışıyor bakamaz kayınvalidemi de istemiyorum kişisel alanıma çok düşkünüm evde birisi olduğunda hiç rahat edemiyorum bir de sanki büyüklerle büyüyen çocuklarda otorite kurmak zorlaşıyor gibi geliyor ( çok fazla iltimas gösteriyorlar çocuklara. Ben de bakıcılarla büyüdüm Allah insallah iyi insanlarla karşılaştırır hepimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…