2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende son zamanlarda böbrek ağrısı yaşamaya başladım ve farkettim ki suyu az içiyorum. Aslında normalde gebelik öncesinde ne kadar iciyorsam aynı miktarda tüketiyorum ama demekki az geliyor vücuda bir kaç gün günlük su tüketimini arttırdım ve ağrı yaşamadığımı fark ettim.
Yine de farklı bir durum olabilir sizin belki üşütme vs. Doktorunuza danisirsıniz eğer şikayetleriniz çoksa.
Cuma’ya kadar suyu arttırmaya çalışayım bakalım belki de cidden ondandır teşekkür ederim.

Yuruyusle de care bulamadim. Doktoruma magnezyumu bir soyliyeyim. Cidden yemek yemek istemiyorum artik...
Magnezyumu mutlaka sorun ben hamileliğimin en başından beri kullanıyorum hiç tuvalet sorunum olmadı hatta 2 haftadır da demir hapı kullanıyorum o da kabız yapıyormuş çok şükür yine bir sorun yaşamadım efermag kullanıyorum ben

Tamam da kizimda bu hormon vardi, hic olmadi... Bu gebelik nedense daha zorlayici benim icin....

Canım ilk gebeliklerde insan daha hafif oluyor, artan gebeliklerde daha da etkisini hissediyoruz maalesef. Ben de 10 dk ayakta duramıyorum şuan, hemen bi bel ağrısı kasık ağrısı başlıyor.

Merhaba arkadaşlar 🥰

15+0dan selâmlar olsun 🌸 1 haftadan fazladır gelemedim baya konuşmalar oldu katılamadım nasılsınız iyisinizdir umarım 🥰 pazar günü döndüm eve ancak kendime gelemedim bir türlü 🙈😊

Kim ilk doğum yapar konuşmaları olmuş vallahi okuduğum üçüz doğumlarından anladığım büyük ihtimalle ben yaparım gibi görünüyor çünkü 26 haftadan başlıyor genelde bizim doğumlar ben şuan yolu yarılamış bile olabilirim 🙈🤣🤣 minseo minseo ve Leedong Leedong da yazmış zaten inşallah hepimizde herşey normal gider ama gitse bile en erken doğuran ben olurum gibi 👍🥰🤣

Yaa dün gece yatmadan önce idrar yaparken agrım oldu acaba daha önce basına gelen oldu mu 🙄 şuanda da oluyor ama dün kadar kötü değil 🙈 acaba idrar yolu enfeksiyon mu oldum ben o kadar gezdim denize girdim olmadi eve geldim 2 gün geçti oldu 🤦‍♀️ azaldı agrım ama devam ediyor 🙄 geçmezse doktora gitcem sanırım ama benim doktorum da biraz uzakta tek başına nasıl giderim bilmiyorum 🤦‍♀️ kızım da anaokuluna gidecek bugün 🥰 bizim okulda uyum haftası geç başladı bugün ilk günü olacak 🙈😍😍 onu okula bıraktıktan sonra kısa bir zamanım da olacağı için yakın bir yere gitmem lazım sanirim 👍🥰

Merhaba arkadaşlar 🥰

15+0dan selâmlar olsun 🌸 1 haftadan fazladır gelemedim baya konuşmalar oldu katılamadım nasılsınız iyisinizdir umarım 🥰 pazar günü döndüm eve ancak kendime gelemedim bir türlü 🙈😊

Kim ilk doğum yapar konuşmaları olmuş vallahi okuduğum üçüz doğumlarından anladığım büyük ihtimalle ben yaparım gibi görünüyor çünkü 26 haftadan başlıyor genelde bizim doğumlar ben şuan yolu yarılamış bile olabilirim 🙈🤣🤣 minseo minseo ve Leedong Leedong da yazmış zaten inşallah hepimizde herşey normal gider ama gitse bile en erken doğuran ben olurum gibi 👍🥰🤣

Yaa dün gece yatmadan önce idrar yaparken agrım oldu acaba daha önce basına gelen oldu mu 🙄 şuanda da oluyor ama dün kadar kötü değil 🙈 acaba idrar yolu enfeksiyon mu oldum ben o kadar gezdim denize girdim olmadi eve geldim 2 gün geçti oldu 🤦‍♀️ azaldı agrım ama devam ediyor 🙄 geçmezse doktora gitcem sanırım ama benim doktorum da biraz uzakta tek başına nasıl giderim bilmiyorum 🤦‍♀️ kızım da anaokuluna gidecek bugün 🥰 bizim okulda uyum haftası geç başladı bugün ilk günü olacak 🙈😍😍 onu okula bıraktıktan sonra kısa bir zamanım da olacağı için yakın bir yere gitmem lazım sanirim 👍🥰
geçmiş olsun tatlım rahim mesaneye baskı yaptığı için idrar yolu enfeksiyonu oluyor biliyorsun senin bi de çoğul gebelik baskı daha çoktur, bi idrar testi ver istersen sağlık ocağında ona göre fitil falan kullanırsın.

Merhaba güzel anneler nasılsınız? Derslerden fırsat bulup giremedim, bende dün ikili teste gittim sonuclarımızı bekliyoruz.. Ense kalınlıgı için Dr bişey söylemedi, burun kemiği olusmus dedi ama cok tedirgin gittim bide us bakarken testler hakkında ne düşünüyorsunuz deyince iyice moralim bozuldu.. Rabbim korktugumuzdan korusun.. Birde çatlak oluşumunu engellemek için vazelin, zeytinyağı ve kayısı yagı önerdi..

geçmiş olsun tatlım rahim mesaneye baskı yaptığı için idrar yolu enfeksiyonu oluyor biliyorsun senin bi de çoğul gebelik baskı daha çoktur, bi idrar testi ver istersen sağlık ocağında ona göre fitil falan kullanırsın.

Bizim sağlık ocağı küçük sağolsun ne sorsak buraya o yetkiyi vermediler diyor 🙄 yine de gidip sorayım 😊🌸 ayy benim karnım burnuma gelmek üzere zaten nasıl bir göbek büyümesi görseniz 🙄 su içmeyi arttırdım ağrı azaldı ama geçmedi test yaptırıp nedenini göreyim en azından ilaç kullanıp rahatlarım 👍🥰

Merhaba güzel anneler nasılsınız? Derslerden fırsat bulup giremedim, bende dün ikili teste gittim sonuclarımızı bekliyoruz.. Ense kalınlıgı için Dr bişey söylemedi, burun kemiği olusmus dedi ama cok tedirgin gittim bide us bakarken testler hakkında ne düşünüyorsunuz deyince iyice moralim bozuldu.. Rabbim korktugumuzdan korusun.. Birde çatlak oluşumunu engellemek için vazelin, zeytinyağı ve kayısı yagı önerdi..
Bazı doktorlar insanı paniğe sürüklemek için özellikle yapıyorlar sanki, eğer olumsuz duygular yaşamanıza sebep oluyorsa doktorunuzu değiştirin bence 9 ay böyle geçmez. Daha açıklayıcı, motive edici, çözüm odaklı doktorlar ile ilerlemek psikolojimiz açısından bu dönemde çok önemli.

Bizim sağlık ocağı küçük sağolsun ne sorsak buraya o yetkiyi vermediler diyor 🙄 yine de gidip sorayım 😊🌸 ayy benim karnım burnuma gelmek üzere zaten nasıl bir göbek büyümesi görseniz 🙄 su içmeyi arttırdım ağrı azaldı ama geçmedi test yaptırıp nedenini göreyim en azından ilaç kullanıp rahatlarım 👍🥰
özel laboratuvarlarda da yapıyorlar canım, ya da poliklinik vs. o tarz yakın bi yer varsa yaptırabilirsin sonucu da doktoruna atarsın.

ayy o kadar büyüdü mü yaa foto atsana göbüşünü üçüz gebelik nasıl çok merak ettim :halay:

Kızlar selam,

benim ikinci gebelik, 11. haftada olduğum halde hemen karnım belirginleşti taş gibi, ilk gebeliğmde 3.5 aydan sonra hafif belli olmaya başlamıştı, ikinci gebeliği olan başka benim gibi örnek var mı ? kilo mu aldım diyorum ama tüm kilo karnımda başka yerimde pekte bir değişiklik yok. pantolon şort kesinlikle giyemiyorum şimdiden işyerinde bile bol elbiselere döndüm.

doktorum 13. haftanın içinde çağırdı, o zaman mı ikili test oluyor?ikili testi benim eski doktorum kendi yapmıştı, perinatolog harici kadın doğum doktorları da ikili testi yapabiliyor mu ? doktorum nifty vb. hiçbirşey istemedi yaş 39, açıkçası 30 yıllık doktor kadının deneyimi de çok hiç işine karışmak istemiyorum o ne derse ne isterse öyle hareket etmek niyetindeyim.

Bazı doktorlar insanı paniğe sürüklemek için özellikle yapıyorlar sanki, eğer olumsuz duygular yaşamanıza sebep oluyorsa doktorunuzu değiştirin bence 9 ay böyle geçmez. Daha açıklayıcı, motive edici, çözüm odaklı doktorlar ile ilerlemek psikolojimiz açısından bu dönemde çok önemli.
Cok haklısın, zaten hemen ardından testlerle uğraşıp strese girmek istemeyen hastalarım nift test yaptırıyor dedi.. Bulunduğum yerde 1 tane özel hastane var ve ondan Baska gideceğim Baska Dr yok.. Çalıstıgım için devlet hastanelerinin randevusuda bana uymuyor

Kızlar selam,

benim ikinci gebelik, 11. haftada olduğum halde hemen karnım belirginleşti taş gibi, ilk gebeliğmde 3.5 aydan sonra hafif belli olmaya başlamıştı, ikinci gebeliği olan başka benim gibi örnek var mı ? kilo mu aldım diyorum ama tüm kilo karnımda başka yerimde pekte bir değişiklik yok. pantolon şort kesinlikle giyemiyorum şimdiden işyerinde bile bol elbiselere döndüm.

doktorum 13. haftanın içinde çağırdı, o zaman mı ikili test oluyor?ikili testi benim eski doktorum kendi yapmıştı, perinatolog harici kadın doğum doktorları da ikili testi yapabiliyor mu ? doktorum nifty vb. hiçbirşey istemedi yaş 39, açıkçası 30 yıllık doktor kadının deneyimi de çok hiç işine karışmak istemiyorum o ne derse ne isterse öyle hareket etmek niyetindeyim.
benim de ikinci gebeligim, hadi ilkinde fazla kilom vardı karnım hemen cıkmıstı ama bunda saglıkla bir kilo ile hamile kaldım ona ragmen karnım 5 aylık gibi, sadece karnıma kilo aldım ben de, uzun süredir pantalonlar şortlar olmuyor aynı şekilde.
ben de 39 olmak üzereyim bana nifty mutlaka önerdiler, ikiliyi doktorum önermedi ben de sadece perinatalog a detaylı ultrasona gittim 12 haftalıkken. doktorun yönlendirir ama yaşından dolayı ikilide kafan karısabilir buna hazırlıklı ol canım

Kızlar selam,

kadın doğum yapabiliyor ikili testi ben perinatologa gitmedim kendi doktorum yaptı. 13. Hafta içinde yapar sana da 99%

Bu arada benim ilk gebelik olmasına rağmen baya belli olmaya başladı 🙈

Eklentiler

• IMG_20220907_095224.jpg
    IMG_20220907_095224.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim canım benim çok şükür ya 🤲🏻Aynen öyle valla peşine düşersek kafamızda kurup hemen üzülüp stres yapıyoz doktor gelene kadar akla karayı seçtim nasıl stres yaptım varya tansiyonum falan düştü 🤦‍♀️ çok araştırmak iyi birşey değil ya akışına bırakmak daha sağlıklı bence canım çok didiklememek lazım herşeyi 😂
Yok canım doktor yorumlayıp anlatsın öyle daha mantıklı oluyor 😄 Allahın izniyle güzel sonuçlar alırsın canım benim 💗
Sagol canim bnim amin 🤲

Merhaba arkadaşlar 🥰

Merhaba canım ayaklarını üşütmüş olabilirsin benimde ayaklarım buz gibi hep. Panik yapma ama doktoruna danış hatta yakın bşr yerden mutlaka idrar testi yaptır ona göre önlemini alırsın. Çok geçmiş olsunz 😘🌸

Back