• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben geçenlerde yedim. Ama aldığım yeri arayıp hamile olduğumu kullanmamin yasaklı gıdalar olduğunu söyleyip cig köftenin içinde ne var diye sordum. Çünkü bazı yerler tadı lezzetli olsun diye bulyon tarzı şeyler katiyorlarmıs. Adam güzelce izah etti ve ona gore sipariş ettim ve yedim.
Gebelikte ve emzirmede etli çiğ köfte zararli canım.
Ayyy hiç emin değilim etsiz olduğuna. Adama sordum etsiz dedi pekte güvenemedim. İnşallah bir sorun olmaz

Birebir yanimdaki insani o halde gormeseydim durumunu anlamazdim, poşet yaninda hatta bazen elinde uyurdu😔 Allah yardimcin olsun canım. Onda kraker ve nohut biraz işe yariyordu kesin denemissindir sende.
Aminn canm cümlemizin yardımcısı olsun kraker yiyorumda arada ama nohut hiç denemedim bildiğimiz yemeklik nohutmu

Bende rafadan seviyorum çok pişmiş yumurta hiç yemem onun için tamamen yumurtayı hayatımda çıkardım 😀
Bazen kendime çok sinirleniyorum bebeğimle savaş halindeyim resmen ona yararlı olan bir şey canım istemiyor. Yememem gerek ne varsa yemek istiyorum 😀
Canım ne kadar doğru o kısım tartışılır ama, ben kızıma hamileyken gebelik şekerim yüzünden çoğu şey yasaktı bana. Hiç ağzıma koymadığım şeyler vardı. Mesela kızım o hamileyken hiç tuketmediklerimi ağzına sürmez şuan. Ben çok yoğurt tüketiyorum kızım da yoğurt canavarı ...
Bildiğim, araştırdığim kadarıyla bebeklerin damak tadı anne karnında şekilleniyor. Sizin tuketmediginiz yiyeceklerin tadını hiç bilmediklerinden doğumdan sonra onları tüketmek istemeyebilir.
Benim çok yakın arkadaşımın annesi vegan. Et yumurta vs hiç tüketmiyor. Hayvansal gıdalar da dahil. Kızına ek gıda döneminde kendi yemese de yapıp vermiş ama bebek hiç kabul etmemiş. Şuan o da vegan. Doktoru hiç o besinlerin tadını almadığı için vücut kabul etmiyor demiş. Çünkü mesela ben bazen farklı şeylerin içine katıp kokusunu tadının hiç anlaşılmayacaği şekillerde yapıp verirdim bilmezdi ve hepsinde de sonuç tüm midesini boşaltırdj. Vücut hiç kabul etmedi şuan 36 yaşında kendini çok zorluyor yemek için ama hala yiyemiyor...

Ayyy hiç emin değilim etsiz olduğuna. Adama sordum etsiz dedi pekte güvenemedim. İnşallah bir sorun olmaz
Etsizdir canım hiç kafana takma etin kilosu kaç para olmuş baksana 🤣🤣
Bir dahaki canın istediğinde özellikle gebe olduğunu belirt o zaman risk almak istemedikleri için güzelce izah ediyorlar. Mesela ben geçen markete gittim reyondan birkaç şey alicam görevliyle konuşuyoruz dedim böyle böyle gebeyim işte o yüzden içeriği benim için önemli adam bana dedi ki burda sana uygun ürün yok kardeşim.. reyon da tıka basa dolu bu arada..

Kızlar saç boyası ve boyama hakkında doktorunuza hiç soru soran oldu mu ?
Benim kontrole daha çok var.
Sac diplerim ve boyalı kısımlar arası renk farkı cok fazla, beyazlarda çok 😔
Hiç memnun değilim halimden.
Ya da doğal bir marka bilen , araştıran var mıdır?
Bence hiç risk etmeyin
Doğal denilen boyalarda bile katkı olabilir

Kızlar iyi geceler ☺️ Kızlar bu prilam iştah açıyor mu sizde. Midem bulanmasın diye dr verdi ama içince sürekli kalkıp bişeyler yemek istiyorum 🤦🏻‍♀️

Canm sen ne yaptın nasılsın bu ara msjlari kaçırıyorum toparladın mi biraz
İyiyim canım , hatta gayet iyiyim yani.
Bugün hiç foruma giremedim çok kaçamak vakitlerde bakabildim malesef....
Bugün kızımın doğum günüydü 🥰 sabah güzel bir kahvaltı yapıp günü birlik ailecek kaçamak tatil yaptık. Longoz ormanlarına kaçtık. Aramızda Kırklareli'nde varsa Dupnisa' dan selamlar getirdim ona😁
Orman havası , sınırsiz yeşil görmek ay beni nasıl rahatlattı anlatamam. Güzel bir piknik yaptık gezdik oyunlar oynadık ve eve dönüş yaptık ancak o zaman vakit bulabildim buraya girmeye 🙄

Herkese iyi akşamlar. Prilam dr kullananlar ne zamandir kullaniyorsunuz? Benim ikinci haftam olacak. Kullanmasam yasayamiyorum. Kullansam vicdan yapıyorum. Bu bulantılar ne zaman geçecek 😭
Canım benim dayanılmaz bulantılarım olmuyor ama yinede gün içinde alıyorum.. Doktor günde 4e kadar kullanabilirsin dedi bir zararı yokmuş ben 2tane alıyorum. Allah yardımcın olsun çok zor bulantılar 🤦🏻‍♀️

Hayırlı geceler arkadaşlar… 😌 🌸
Benim ilk hamileliğim 7. haftada düşük olmuştu, şimdiki hamileliğim şükürler olsun ki güzel devam ediyor. Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin, hayırlı evlatlar olsunlar. 🤲🏻

Cinsiyet tahminlerinizi yazar mısınız? (Vajinal ultrason, 11+5)
E1ED4593-8F0D-4D1A-9082-68C050B008C8.jpeg

Eklentiler

• C4C699CC-26CC-480A-B637-183726A001A3.jpeg
    C4C699CC-26CC-480A-B637-183726A001A3.jpeg
    90,6 KB · Görüntüleme: 33
Benim ilk hamileliğim 7. haftada düşük olmuştu, şimdiki hamileliğim şükürler olsun ki güzel devam ediyor. Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin, hayırlı evlatlar olsunlar. 🤲🏻

Eki Görüntüle 3117040
Hayırlı olsun canım (: ben erkek diyorum ama tahmin tabiki de. Bem de 11+5 de gideceğim önümüzdeki randevuma. Cinsiyetini söyledi mi doktor?

Hayırlı olsun canım :-) ben erkek diyorum ama tahmin tabiki de. Bem de 11+5 de gideceğim önümüzdeki randevuma. Cinsiyetini söyledi mi doktor?
🌸
Hayır, cinsiyetini söylemedi ben de sormadım bile… İlk hamileliğim düşük olduğu için her kontrole acaba yine kalbi atmıyor mu diyecekler endişesiyle gidiyorum, tek sorduğum kalbi atıyor mu sorusu oluyor. Buradaki arkadaşların sohbetini okudum da az önce, ben de tahmin alayım dedim. 😅

🌸
Hayır, cinsiyetini söylemedi ben de sormadım bile… İlk hamileliğim düşük olduğu için her kontrole acaba yine kalbi atmıyor mu diyecekler endişesiyle gidiyorum, tek sorduğum kalbi atıyor mu sorusu oluyor. Buradaki arkadaşların sohbetini okudum da az önce, ben de tahmin alayım dedim. 😅
Muhtemelen bi sonraki gidişinde belli olur cinsiyeti :) o korku hepimizde var maalesef :/ ilk hamileliğinde belirti olmuş muydu kanama vs ?

Muhtemelen bi sonraki gidişinde belli olur cinsiyeti :) o korku hepimizde var maalesef :/ ilk hamileliğinde belirti olmuş muydu kanama vs ?
Hayır, hiçbir belirti, kanama yoktu. Ben rutin kontrole gitmiştim. Sorun olduğunu, bir an önce kürtaj olmam gerektiğini söylediler. Büyük üzüntüyle eve dönüp kürtajı, düşük yapmayı vs araştırmaya başladım, ertesi gün aniden regl gibi kanama başladı… Ve bu kanama yoğun bir şekilde 9-10 gün sürdü. Kanama bitince doktora tekrar gittim. Kürtaja gerek kalmadan kendi kendine düşmüş dedi doktor.

İyiyim canım , hatta gayet iyiyim yani.
Bugün hiç foruma giremedim çok kaçamak vakitlerde bakabildim malesef....
Bugün kızımın doğum günüydü 🥰 sabah güzel bir kahvaltı yapıp günü birlik ailecek kaçamak tatil yaptık. Longoz ormanlarına kaçtık. Aramızda Kırklareli'nde varsa Dupnisa' dan selamlar getirdim ona😁
Orman havası , sınırsiz yeşil görmek ay beni nasıl rahatlattı anlatamam. Güzel bir piknik yaptık gezdik oyunlar oynadık ve eve dönüş yaptık ancak o zaman vakit bulabildim buraya girmeye 🙄
İyi olmana sevindim hep iyi ve mutlu ol😍 prensesinde doğum günü kutlu olsun rabbim sağlıkla nice uzun yıllar nasip etsin iyi yapmışsın gezmekle iyi gelmiş sana🤗

Kizlar vücudunuza catlak olmamasi icin ne kullaniyorsunuz? Şimdiden kullanilmaya başlanmalı mi?
ben daha erken diyordum ama kaşınmalarım başlayınca evde bebe yağı vardı şimdi onu sürüyorum her duş sonrası. ilerleyen zamanlarda çatlak kremine geçerim gibi.
Kızlar doktorun 70% kız dediği sonradan erkeğe dönebiliyor mu ya 😅 bi daha ki randevuyu beklemek şimdiden çok zor 🤯
dönebiliyor 😅 arkadaşım erkek zıbınları almaya başlamıştı derken 1 ay sonra kız olduğu ortaya çıktı bebeğin 😂
Kızlar saç boyası ve boyama hakkında doktorunuza hiç soru soran oldu mu ?
Benim kontrole daha çok var.
Sac diplerim ve boyalı kısımlar arası renk farkı cok fazla, beyazlarda çok 😔
Hiç memnun değilim halimden.
Ya da doğal bir marka bilen , araştıran var mıdır?
benim doktorum 12. haftadan sonra bitkisel içerikli olmak üzere boyatabilirsin demişti ama ben sanırım öyle bir riske girmem. saç boyasının en bitkiseli ki buna hint kınası da dahil ( etkisinin artması için kimyasal karıştırılıyor) kimyasal neticede.

Eki Görüntüle 3117040
bence kız 😁 ama tahminlerimin başarı oranı eski sayfalarda geçiyor 😅😅😅

Hayır, hiçbir belirti, kanama yoktu. Ben rutin kontrole gitmiştim. Sorun olduğunu, bir an önce kürtaj olmam gerektiğini söylediler. Büyük üzüntüyle eve dönüp kürtajı, düşük yapmayı vs araştırmaya başladım, ertesi gün aniden regl gibi kanama başladı… Ve bu kanama yoğun bir şekilde 9-10 gün sürdü. Kanama bitince doktora tekrar gittim. Kürtaja gerek kalmadan kendi kendine düşmüş dedi doktor.
Geçmiş olsun..İnşallah bı bebeğini sağlıkla kucağına alırsın 🙏rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin 🙏

Back