• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar saç boyası ve boyama hakkında doktorunuza hiç soru soran oldu mu ?
Benim kontrole daha çok var.
Sac diplerim ve boyalı kısımlar arası renk farkı cok fazla, beyazlarda çok 😔
Hiç memnun değilim halimden.
Ya da doğal bir marka bilen , araştıran var mıdır?
Benim doktorum diplere kesinlikle yasak dedi sadece uçlara izin var

Teşekkür ederim benim. şimdi eşim dürüm tarzı aldı bol baharatlı yarısınıda yedim sonra bir arkadaşlara sorayım dedim 😪
Canim arada bir ye tabii de, surekli hergun acılı ve bol baharatli yememelisin derler o da mide problemleri gebelikte büyük sıkıntı oldugu icin herhalde.
işte yiyecegin zamanlarda o çok canın çektiği zamanlar olsun😍
Yememeliyim diyede kendini cok kasma.

Canim arada bir ye tabii de, surekli hergun acılı ve bol baharatli yememelisin derler o da mide problemleri gebelikte büyük sıkıntı oldugu icin herhalde.
işte yiyecegin zamanlarda o çok canın çektiği zamanlar olsun😍
Yememeliyim diyede kendini cok kasma.
İlk defa yedim yedikten sonra dank etti bu zararlı olabilir yani iş işten geçmişti. Vicdanen rahatsız oldum. Yemek konusunda çok aç gözlüyüm 😃😃

Canm bende toplasan folik asiti bir ay kullanmisimdir gerçekten çok zor cekenlerin Allah yardımcısı olsun artık hamile olduğuma sevinemiyorum bile benm hep böyle zor geçiyor inşallah birden kesilir de rahatlarim biraz
Birebir yanimdaki insani o halde gormeseydim durumunu anlamazdim, poşet yaninda hatta bazen elinde uyurdu😔 Allah yardimcin olsun canım. Onda kraker ve nohut biraz işe yariyordu kesin denemissindir sende.

Ben bu baharat konusunu direk doktoruma sormustum. Gırla yiyebilirsin hic bi mahsuru yok dedi…
Belkide mide problemi olanlar icin midir dersin 🤷🏻‍♀️ bilmiyorum internetteki dr larda bu ikisi fazla tuketilmemeli diyorlar. Hatta meyveyi bile gırla yememeniz lazım diyorlar, şeker oranindan dolayı.
Bence kararinca herseyden biraz biraz.

Herkese iyi akşamlar. Prilam dr kullananlar ne zamandir kullaniyorsunuz? Benim ikinci haftam olacak. Kullanmasam yasayamiyorum. Kullansam vicdan yapıyorum. Bu bulantılar ne zaman geçecek 😭

İlk defa yedim yedikten sonra dank etti bu zararlı olabilir yani iş işten geçmişti. Vicdanen rahatsız oldum. Yemek konusunda çok aç gözlüyüm 😃😃
Haha yok canım ne vicdan yaptın😄 abartma. Canina söyle; Hergün canin çiğ kofte çekmesin 😅
Arada bi ye ne olacak. Ama o kıyma çiğ ya akılda acidan daha çok o kalıyor. Bende Az pişmiş rafadan yumurtayı seviyorum ama doktorum onu tam pismeden asla birdaha yememem gerektiğini soyledi.

Kızlar merhaba🥰
Benim hiç midem bulanmadi, hiç bir şeyden tiksinmedim, iştahım aynı, 1 kere bile istifra etmedim. Aş erme durumu yaşamadım..

Göğüs ağrım 6. Haftada başladı hala devam ediyor sadece bu beni biraz rahatlariyor.
Sizce neden hamilelik belirtilerim yok? Herşey yolundamidir?
Benim gibi olan var mi
Canım her bünye ayni olacak diye kaide yok ki 😁bende de hiç belirti yok göğüs ağrım da yok hamile olduğumu sadece regl gormememden anlıyorum o derece yani 🙄

Belkide mide problemi olanlar icin midir dersin 🤷🏻‍♀️ bilmiyorum internetteki dr larda bu ikisi fazla tuketilmemeli diyorlar. Hatta meyveyi bile gırla yememeniz lazım diyorlar, şeker oranindan dolayı.
Bence kararinca herseyden biraz biraz.
:)
Tabi, orasi oyle. Zaten insanlara dokunan seyler kisinin kendi hassasiyetlerine gore de degisebiliyor. Doktorumun kastettigi bence hani dusuge sebep olur vs gibi bi zarari olmadigi icin, yiyebiliyorsa girla ye gibi bi soylemdi. Bu arada doktorum bir perinatoloji profu. O kadar anormal vakalarla ugrasiyor ki belki de bu onun icin onemsiz bi detaydir ve o yuzden oyle genis bi cevap vermis bile olabilir 😅

Haha yok canım ne vicdan yaptın😄 abartma. Canina söyle; Hergün canin çiğ kofte çekmesin 😅
Arada bi ye ne olacak. Ama o kıyma çiğ ya akılda acidan daha çok o kalıyor. Bende Az pişmiş rafadan yumurtayı seviyorum ama doktorum onu tam pismeden asla birdaha yememem gerektiğini soyledi.
Bende rafadan seviyorum çok pişmiş yumurta hiç yemem onun için tamamen yumurtayı hayatımda çıkardım 😀
Bazen kendime çok sinirleniyorum bebeğimle savaş halindeyim resmen ona yararlı olan bir şey canım istemiyor. Yememem gerek ne varsa yemek istiyorum 😀

Ama bir çözümü olmalı

Kızlar saç boyası ve boyama hakkında doktorunuza hiç soru soran oldu mu ?
Benim kontrole daha çok var.
Sac diplerim ve boyalı kısımlar arası renk farkı cok fazla, beyazlarda çok 😔
Hiç memnun değilim halimden.
Ya da doğal bir marka bilen , araştıran var mıdır?
Doğal bile olsa ilk 3 ay boyanmaz sac diye biliyorum ama 3.aydan sonra amonyaksiz bitkisel boyalarla boyayabilirsin.

Merhaba arkadaşlar canım acayıp çiğ köfte istiyor acaba zararı var mı. Araştırdım pek emin olamadım
Ben geçenlerde yedim. Ama aldığım yeri arayıp hamile olduğumu kullanmamin yasaklı gıdalar olduğunu söyleyip cig köftenin içinde ne var diye sordum. Çünkü bazı yerler tadı lezzetli olsun diye bulyon tarzı şeyler katiyorlarmıs. Adam güzelce izah etti ve ona gore sipariş ettim ve yedim.
Gebelikte ve emzirmede etli çiğ köfte zararli canım.

Acili ve bol baharatlı yemememiz gerekiyor diye biliyorum. Ama çok canin çektiyse tabii bir parça yemelisin zaten.
Aaa öyle miymiş? Acı ve baharatin nasıl bir zarari var ki gebelikte? Hiç duymadığım için soruyorum canım.
Baharat ve acı kabızlığı tetiklediğini biliyorum ama gebelikte sakıncalı olduğunu hiç duymamıştım. Oysaki birkaç saat önce koca bir tabak acılı ezmeyi mideye gömdüm yani 🙈🙈🙈🙈

🧿🧿 sen hepimizden belirtisiz çıktın. Rekor sende Rheaa Rheaa 🥰🙈🌹
Genel bir göğüs ağrım yok ama kızim arada emerken 😬 hart ısırıveriyor veya ciğniyor işte o zamanlar birkaç gün acı çekiyorum 😒
Ben Hamile olduğumu unutuyorum ki, eğil kalk uzan hicc dikkat yok. 12-13 kilo kziim hep kucagimda bazen gobegime oturup zıplıyor o derece bebi dıgıdık diyor birde gülerek 🤣 yeri geliyor at ta oluyorum o derece yani....

Back