• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bu arada kabızlık olayını sordum, olabilir dedi. Ben ilk gebeligimde çok şiddetliydi o zaman duphalac vermişti doktor dedim, duphalac gebelik şekeri çıkartabilir dedi. Ben ek ilaç yerine probiyotik öneriyorum dedi probiyotik yazdı. Bilgi için paylaşmak istedim. Diyete rağmen düzelmiyorsa probiyotik alınabilir.
Merhaba. Hangi marka probiyotik yazdı acaba?

Kızlar bu sabah doktorun verdiği kan ilacını içtim, eczacı aç karna diye yazmış üzerine sabah uyanır uyanmaz içtim ben de. İşe geldim tansiyonum bir düştü elim ayağım zangır zangır titredi ter boşaldı midem kalktı boş boş öğürdüm çok kötü oldum daha yeni kendime gelebildim, bu ilaç yapmış olabilir mi ? açken içmeyeceğim bi daha :KK43:

canım gece yatarken de içebilirsin bende normal zamanda da çok demir eksikliği oluyor sabah içince mide bulantısı yapıyor o yüzden gece kullanıyorum.

Kızlar bir de size birşey danisacagim bugun 11+3 oldum arkadaşımda gebe 5 aylık evine bugun hic sevmem ama noodle ve kocaman sucuklu pizza soylemis esi de komik bulmus bu durumu çekmiş instaya hikaye atmis noodle da soya sosu ve karides var pizzada sucuk var. Belli bir aydan sonra bunlari yemek serbest mi? Bir de ayiptir soylemesi fena canim cekti zararli diye uzun zamandir hic birsey yiyemiyorum da resmen can evimden vuruldum🥰 sizler yiyor musunuz yoksa belli bi haftadan sonra serbest oluyor mu? Cunku dr um kesin yasak yeme sarkuteri urunlerini demisti
canım yeni gördüm ben mesajını salam sucuk sosis jambo vs. bu tarz ürünler kesinlikle yasak o şekilde bilgi vermişti doktorum birde kabuklu deniz ürünleri de kesinlikle yasak cıva oluyormuş içlerinde oda zararlı hamilelikte.

Kızlar bu sabah doktorun verdiği kan ilacını içtim, eczacı aç karna diye yazmış üzerine sabah uyanır uyanmaz içtim ben de. İşe geldim tansiyonum bir düştü elim ayağım zangır zangır titredi ter boşaldı midem kalktı boş boş öğürdüm çok kötü oldum daha yeni kendime gelebildim, bu ilaç yapmış olabilir mi ? açken içmeyeceğim bi daha :KK43:
Demir hapı verdi bana da açken içiyorum çünkü 2 saat içinde süt ve süt ürünleri tüketmemek gerekiyor sabah 6 da içiyorum hatta ablam 4 te alarm kurup içip yatiyormus etkisi de geçiyor zaten dedi bir doktorunuza bu şekilde danışın isterseniz

canım gece yatarken de içebilirsin bende normal zamanda da çok demir eksikliği oluyor sabah içince mide bulantısı yapıyor o yüzden gece kullanıyorum.
Ben de öyle denicem canım mahvetti beni hala iyi hissetmiyorum
Demir hapı verdi bana da açken içiyorum çünkü 2 saat içinde süt ve süt ürünleri tüketmemek gerekiyor sabah 6 da içiyorum hatta ablam 4 te alarm kurup içip yatiyormus etkisi de geçiyor zaten dedi bir doktorunuza bu şekilde danışın isterseniz
akşam yemekten 2 saat önce içmeyi denicem canım, sabahları zaten tansiyonum bi tık düşük oluyor benim içip yatsam da uyanınca yine ayakta duramam ben zaten genel olarak düşük bi tansiyonum var iyice kötü etkiledi

Günaydın iyi haftalar kızlar :KK54:
Gece rüyamda kanamam olduğunu gördüm. Çok korktum. Gerçek gibiydi. Gözümü açtım, rüya diye cok sevindim. Şükürler ettim. Sonra bir kalktım. Tuvalete gittim. Peçeteye kan geldi :( Çok korktum. Devamı olmadi. Akıntı gibiydi. İdrar yolumdan zaten kahverengi gibi akıntı geliyordu. Onun gibi hani kısa süreli gibi ama peçeteye sildikce geldi ve baya kırmızı yani. Dayanamadım doktora geldim. Cuma gelecektim. Çok şükür yavruşum iyi yaa.. 🙏🏻🙏🏻🧿 Ay nasıl korktum.. Kanama bölgesi falan da yok. Acaba enfeksiyon falan mı, ondan mı geldi dedim ama.. Doktor değildir dedi de emin olamadık. Ben öyle idrarda acı vs de hissetmiyorum. Neyse.. Yine de tedbir amaçlı progestan ve idrar yolu için suya atılan tozlardan verdi. Progestani önlem amaçlı 2 hafta kullanacağım. Sonraki kontrol 2 hafta sonra. Nifty testini yaptırın bence dedi bu arada. Bir sonraki kontrolde sanırım yaptıracağım. Gittiğim hastanede varmış anlaşmalı oldukları yer. Yapılıyormuş. Yaklaşık 6.000 lira dediler.
Bu arada yavrusumun fotosu o kadar flu ki.. atmıyorum buraya. Bebeğe bile benzemiyor çünkü 😁🙈 İnşallah sonraki kontrole artık :KK36:
Ay bir de normalde cuma günü idi ya kontrolüm. Yavrum da iyi şükür, biliyorum. Ben yine de cuma oğlumla gelip bir haberi vermek istiyorum. İnşallah her şey güzel gider her şey.. Hepimiz için 🙏🏻💞

Canım ne kadar doğru o kısım tartışılır ama, ben kızıma hamileyken gebelik şekerim yüzünden çoğu şey yasaktı bana. Hiç ağzıma koymadığım şeyler vardı. Mesela kızım o hamileyken hiç tuketmediklerimi ağzına sürmez şuan. Ben çok yoğurt tüketiyorum kızım da yoğurt canavarı ...
Bildiğim, araştırdığim kadarıyla bebeklerin damak tadı anne karnında şekilleniyor. Sizin tuketmediginiz yiyeceklerin tadını hiç bilmediklerinden doğumdan sonra onları tüketmek istemeyebilir.
Benim çok yakın arkadaşımın annesi vegan. Et yumurta vs hiç tüketmiyor. Hayvansal gıdalar da dahil. Kızına ek gıda döneminde kendi yemese de yapıp vermiş ama bebek hiç kabul etmemiş. Şuan o da vegan. Doktoru hiç o besinlerin tadını almadığı için vücut kabul etmiyor demiş. Çünkü mesela ben bazen farklı şeylerin içine katıp kokusunu tadının hiç anlaşılmayacaği şekillerde yapıp verirdim bilmezdi ve hepsinde de sonuç tüm midesini boşaltırdj. Vücut hiç kabul etmedi şuan 36 yaşında kendini çok zorluyor yemek için ama hala yiyemiyor...
Maalesef öyle yemek konusunda kendimi çok zorluyorum. Belki şimdilik midem tutmuyor ilerde yerim inşallah

Kızlar bir de size birşey danisacagim bugun 11+3 oldum arkadaşımda gebe 5 aylık evine bugun hic sevmem ama noodle ve kocaman sucuklu pizza soylemis esi de komik bulmus bu durumu çekmiş instaya hikaye atmis noodle da soya sosu ve karides var pizzada sucuk var. Belli bir aydan sonra bunlari yemek serbest mi? Bir de ayiptir soylemesi fena canim cekti zararli diye uzun zamandir hic birsey yiyemiyorum da resmen can evimden vuruldum🥰 sizler yiyor musunuz yoksa belli bi haftadan sonra serbest oluyor mu? Cunku dr um kesin yasak yeme sarkuteri urunlerini demisti
Benim doktorum sadece çiğ et tarzı, az pişmiş vs yeme dedi canım. Ben güzelce pişirip sucuğu da, şarküteriyi de yiyorum. Pizza da yiyorum. İyi piştiği sürece sıkıntı yok dedi bana doktorum. Karides falan pek sevmem zaten de, deniz ürünü sanki biraz daha riskli. Onu tercih etmezdim. Uygun koşullarda saklanmadiginda Allah korusun zehirleme vs ihtimalleri de daha yüksek sanıyorum.
Sağol canım inşallah sen de at foto tahnin edelim gidince 😂
Çok isterdim ben de ama foto o kadar kötü ki.. Çocuk mu ne belli değil 🙈😁 İnşallah sonraki kontrole..

Gece rüyamda kanamam olduğunu gördüm. Çok korktum. Gerçek gibiydi. Gözümü açtım, rüya diye cok sevindim. Şükürler ettim. Sonra bir kalktım. Tuvalete gittim. Peçeteye kan geldi :KK43: Çok korktum. Devamı olmadi. Akıntı gibiydi. İdrar yolumdan zaten kahverengi gibi akıntı geliyordu. Onun gibi hani kısa süreli gibi ama peçeteye sildikce geldi ve baya kırmızı yani. Dayanamadım doktora geldim. Cuma gelecektim. Çok şükür yavruşum iyi yaa.. 🙏🏻🙏🏻🧿 Ay nasıl korktum.. Kanama bölgesi falan da yok. Acaba enfeksiyon falan mı, ondan mı geldi dedim ama.. Doktor değildir dedi de emin olamadık. Ben öyle idrarda acı vs de hissetmiyorum. Neyse.. Yine de tedbir amaçlı progestan ve idrar yolu için suya atılan tozlardan verdi. Progestani önlem amaçlı 2 hafta kullanacağım. Sonraki kontrol 2 hafta sonra. Nifty testini yaptırın bence dedi bu arada. Bir sonraki kontrolde sanırım yaptıracağım. Gittiğim hastanede varmış anlaşmalı oldukları yer. Yapılıyormuş. Yaklaşık 6.000 lira dediler.
Bu arada yavrusumun fotosu o kadar flu ki.. atmıyorum buraya. Bebeğe bile benzemiyor çünkü 😁🙈 İnşallah sonraki kontrole artık :KK36:
Ay bir de normalde cuma günü idi ya kontrolüm. Yavrum da iyi şükür, biliyorum. Ben yine de cuma oğlumla gelip bir haberi vermek istiyorum. İnşallah her şey güzel gider her şey.. Hepimiz için 🙏🏻💞
Geçmiş olsun canım korkma bir şey olmaz bu haftalarda plasenta büyüyormuş ve büyürken kanama lekelenme yapabiliyormuş senin de ondan olmuştur

Gece rüyamda kanamam olduğunu gördüm. Çok korktum. Gerçek gibiydi. Gözümü açtım, rüya diye cok sevindim. Şükürler ettim. Sonra bir kalktım. Tuvalete gittim. Peçeteye kan geldi :KK43: Çok korktum. Devamı olmadi. Akıntı gibiydi. İdrar yolumdan zaten kahverengi gibi akıntı geliyordu. Onun gibi hani kısa süreli gibi ama peçeteye sildikce geldi ve baya kırmızı yani. Dayanamadım doktora geldim. Cuma gelecektim. Çok şükür yavruşum iyi yaa.. 🙏🏻🙏🏻🧿 Ay nasıl korktum.. Kanama bölgesi falan da yok. Acaba enfeksiyon falan mı, ondan mı geldi dedim ama.. Doktor değildir dedi de emin olamadık. Ben öyle idrarda acı vs de hissetmiyorum. Neyse.. Yine de tedbir amaçlı progestan ve idrar yolu için suya atılan tozlardan verdi. Progestani önlem amaçlı 2 hafta kullanacağım. Sonraki kontrol 2 hafta sonra. Nifty testini yaptırın bence dedi bu arada. Bir sonraki kontrolde sanırım yaptıracağım. Gittiğim hastanede varmış anlaşmalı oldukları yer. Yapılıyormuş. Yaklaşık 6.000 lira dediler.
Hic endişelenme canim olabiliyor bazen böyle. Benim ilk hamileligimde damla damla kan geliyordu bir iki hafta sürmüştü cok şükür hicbirsey olmadi. Progestan i aksatma, agir kaldirma ve yorucu evisleri yapma. devam ederse doktor kontrolünü 2 haftada bir ayarlarsın, benim doktorum sık görmek istemisti ilkinde doguma kadar 2 haftada bir gitmiştim ama cok mutluydum sık gittiğim için :) biz de bu cuma çocuklara söyleyeceğiz kısmetse:)
İnşallah hersey yolunda gider hepimiz için ❤️

Ah nasıl sevindim yavrucuğunun iyi olmasına. Çok geçmiş olsun🙏🏻🧿 Nedensiz kanamalar olabiliyor diye biliyorum bebeğin büyümesine de bağlı olabilir hafif kanama. Ama şiddetli olmadığı sürece endişe etme ☺️ Burada okuduklarımız mı etkiliyor bizi bilmiyorum. Ben de gerginim sürekli. Geçenki kabusumu düşündüm sen yazınca. İnsan etkisinden de çıkamıyor. Benimki baya zaman geçti ama hala yeni görmüş gibiyim. Çarşamba günü benim de kontrolüm var hiç gidesim gelmiyor kötü bişey duyacakmışım gibi hissediyorum 😔

Ah nasıl sevindim yavrucuğunun iyi olmasına. Çok geçmiş olsun🙏🏻🧿 Nedensiz kanamalar olabiliyor diye biliyorum bebeğin büyümesine de bağlı olabilir hafif kanama. Ama şiddetli olmadığı sürece endişe etme ☺️ Burada okuduklarımız mı etkiliyor bizi bilmiyorum. Ben de gerginim sürekli. Geçenki kabusumu düşündüm sen yazınca. İnsan etkisinden de çıkamıyor. Benimki baya zaman geçti ama hala yeni görmüş gibiyim. Çarşamba günü benim de kontrolüm var hiç gidesim gelmiyor kötü bişey duyacakmışım gibi hissediyorum 😔
Oyle düşünme canim ya, hamilelik uzun bir maraton daha baştan hemen böyle havlu atma modunu düşürme, biz güçlü anneleriz :) insan etkileniyor tabi ben de cok korkuyorum ama kötü birsey olacak diye düşünmüyorum, guzel hayal ediyorum boyle ultrasonda göreceğim kıpır kıpır.
Ben gecen cuma kahvaltıdan sonra karnımda minik bir pıt hissettim :) daha çok erken biliyorum ama bağırsak hareketi olmadığından eminim tam kasiklarimin ortasındaydi okadar muhteşem bir his ki, yakinda sen de hissedeceksin. Bunları hayal et, çocuğunun odasını hazırlıyorsun hastaneden eve geliyorsunuz o minik can i sarıp sarmalıyorsun çıplak tenine temas ettiriyorsun emziriyorsun bunları düşün. Hersey iyi olacak 😘

canım burayı okusan da okumasan da randevu günü yaklaştıkça evham seviyesi de yükseliyor :KK51:bizim topikte yine öyle çok kötü olumsuz şeyler konuşulmuyor başka yerlere girip okuma sakın kötü şeyleri ben bi tek buraya bakıyorum başka da okumuyorum

çok geçmiş olsun benimde dün gece iç çamaşırımda kahverengi akıntı vardı ödüm koptu ilk defa oluyor cuma günüydü randevum aradım doktorumu 4te gidecem :KK42: o kadar çok korkuyorum ki

Oyle düşünme canim ya, hamilelik uzun bir maraton daha baştan hemen böyle havlu atma modunu düşürme, biz güçlü anneleriz :) insan etkileniyor tabi ben de cok korkuyorum ama kötü birsey olacak diye düşünmüyorum, guzel hayal ediyorum boyle ultrasonda göreceğim kıpır kıpır.
Ben gecen cuma kahvaltıdan sonra karnımda minik bir pıt hissettim :) daha çok erken biliyorum ama bağırsak hareketi olmadığından eminim tam kasiklarimin ortasındaydi okadar muhteşem bir his ki, yakinda sen de hissedeceksin. Bunları hayal et, çocuğunun odasını hazırlıyorsun hastaneden eve geliyorsunuz o minik can i sarıp sarmalıyorsun çıplak tenine temas ettiriyorsun emziriyorsun bunları düşün. Hersey iyi olacak 😘
Hayal ediyorum hepsini etmez olur muyum. Ama çok üzücü haberler aldık burada. Sanki ben de öyle olacakmışım gibi geliyor. Hayal kurarken bile bazen durduruyorum kendimi sonra daha çok üzülürüm diye. Hareketlerini hissetmemiz çok güzel olacak zaten o noktadan sonra stresimiz biraz daha azalır diye umuyorum 🙏🏻 Çünkü şu an ben bi pıt bile hissetmiyorum açıkçası ❤️

Erkek gibi geldi, sağlıkla gelsin inşallah.

Ayy 11+6 da ben gideceğim haftaya, gün geçer mi 😃
Geçer geçer 🙃Bakalım cinsiyeti öğrenebilecek miyiz? Fetal DNA testi yaptıracağım inşallah sağlıkla gelir. Ben unutuyorum hep hamile olduğumu geçen seyir tepesi gibi bir yere çıktım koşa koşa indim eşim yukarıdan yavaş diye bağırıp peşimden koştu düşeceksin diye tabi sonra geldi aklıma.

Geçmiş olsun canım korkma bir şey olmaz bu haftalarda plasenta büyüyormuş ve büyürken kanama lekelenme yapabiliyormuş senin de ondan olmuştur
İnşallah canım ya.. Saol.. 😘🥰 Rahatladım şükür. Progestan da alacağım ya valla işe yarar mı bilmem ama psikolojik olarak bile ilaç kullanınca rahatlicam sanki..
Hic endişelenme canim olabiliyor bazen böyle. Benim ilk hamileligimde damla damla kan geliyordu bir iki hafta sürmüştü cok şükür hicbirsey olmadi. Progestan i aksatma, agir kaldirma ve yorucu evisleri yapma. devam ederse doktor kontrolünü 2 haftada bir ayarlarsın, benim doktorum sık görmek istemisti ilkinde doguma kadar 2 haftada bir gitmiştim ama cok mutluydum sık gittiğim için :) biz de bu cuma çocuklara söyleyeceğiz kısmetse:)
İnşallah hersey yolunda gider hepimiz için ❤️
Kanama bölgesi de göremedi zaten. Yani iyi bir şey tabi ama.. cok da anlam veremedi doktor da. Bana da soruyor hani vajinadan mı geldi emin misiniz diye hani idrar yolu mu yoksa diye ama yani normal adet olur gibi gelmiş 5-6 damla kadar.. Baya bir kırmızı idi, sonra biraz akinti ile beraber pembe gibi oldu. Agriniz var mi dedi o da yok. Yani normal hafif bir kasık ağrısı gibi oluyor bazen o da yeni bir durum degil. Yavruş iyiymiş ya şükür, kötü bir şey yok dedi 🙏🏻🧿 İçim rahatladı 🙏🏻 2 hafta sonra beni de nifty, ikili test vs. İşte ona bir karar verelim diye çağırdı. Zaten 11 hafta oluyor. Tam zamanı.
Ay siz de mi söyleyeceksiniz 😍😍 Çok heyecanlı.. İnşallah cok güzel geçer 🥰🙏🏻🧿😍
Çok saol canım yaa 🥰:KK36:Büyüyor minnoslar demek 🥰🐣 Haftasiyla da uyumlu şükür tam 9 +1 bugün 🙏🏻
Evet. Ben de olumsuz şeylerden etkilendim sanirim.. Biz bu kadar etkileniyoruz Allah yaşayan herkese güç versin sabır versin 🙏🏻
Çarşamba inşallah sen de güzel haberler alırsın inanıyorum 🙏🏻💞 Sonrasında da artık 10. haftadaymissin sen de, aynıyız zaten.. Sonrasından daha bir umutluyum.. sanki endişeler başka yönlere kaysa da, biraz daha rahatlayacagiz gibi geliyor 🙏🏻 Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah 🥰🙏🏻🌸✨

Son düzenleme:
Geçer geçer 🙃Bakalım cinsiyeti öğrenebilecek miyiz? Fetal DNA testi yaptıracağım inşallah sağlıkla gelir. Ben unutuyorum hep hamile olduğumu geçen seyir tepesi gibi bir yere çıktım koşa koşa indim eşim yukarıdan yavaş diye bağırıp peşimden koştu düşeceksin diye tabi sonra geldi aklıma.
ben de unutuyorum geçen x-rayden geçtim eşim bütün gün başımın etini yedi :KK45:

canım burayı okusan da okumasan da randevu günü yaklaştıkça evham seviyesi de yükseliyor :KK51:bizim topikte yine öyle çok kötü olumsuz şeyler konuşulmuyor başka yerlere girip okuma sakın kötü şeyleri ben bi tek buraya bakıyorum başka da okumuyorum
Zaten eskiye göre çok az giriyorum canım bi ara gerçekten merak edip okuyordum her şeyi can sıkıntısından. Şimdi ben de burayı okuyorum sadece. Diğer sayfalara bakınca sanki çocuğunu kaybetmek değil de doğurabilmek sıra dışı gibi gelmeye başlıyor insana. Burada da üzücü haberler aldık bi ara üst üste. Neyse sabah sabah içinizi karartmayayım 🤫🙈

Zaten eskiye göre çok az giriyorum canım bi ara gerçekten merak edip okuyordum her şeyi can sıkıntısından. Şimdi ben de burayı okuyorum sadece. Diğer sayfalara bakınca sanki çocuğunu kaybetmek değil de doğurabilmek sıra dışı gibi gelmeye başlıyor insana. Burada da üzücü haberler aldık bi ara üst üste. Neyse sabah sabah içinizi karartmayayım 🤫🙈
hiç sıkma canını hepimiz aynıyız kötü bi haber duyunca hem üzülüp hem evhamlanıyoruz ama hayatın gerçekleri. böyle durumlarda her gebelik farklıdır, sen sağlıklısın, bebeğin sağlıklı her şey yolunda diye telkin ediyorum kendimi, beni rahatlatıyor bu yöntem. bi de pozitif doğum hikayeleri okuyorum, izliyorum. hem kafam dağılıyor hem mutlu oluyorum o günleri düşünerek. olumsuz şeylerden olabildiğince uzak kalmaya çalış :) kontrolde de göreceksin her şey yolunda:super:

Back