Benimki 3 yaşında kendi istemişti. Hiç acımadan eczanede halletmiştik. Sonra annanesi altın küpe almıştı onu taktık. Kardeşine gebe kalınca eşim bana gebelik hediyesi alırken kızıma da küpe almıştı, şimdi onu hiç çıkarmıyor.Aslında Turuncu değil saçları. İlginç bir sarıanasına benzemiş saci ama gozleri benzetemedim cok uzuluyorum Benim gözlerim mavi-yesil . Oglaninki kahve kızın ki Ela kaldı.
Kızım 3.5 yaşında hala deldirmedim. Arada soruyorum küpe takmak istermisin diye hayır diyor. İstediği zaman deldiririm.
Yaz için bakayım bende şimdiden zira fiyat şimdiden artmış baktığımda yaklaşık 1 ay önce daha uygundu canım aldım aldımCanim yemeklerden sonra geğirme oluyor 1 kere okun haricinde bi belirti yok ama neden gegiriyor diye sürekli düşünme modundayimreflü için doktorun verdiği ilacı da bulamadik ne depoda ne eczanede var dün 1 çay kasığı sirke verdik sulandırıp bi doktorun videosunda görmüştüm bakalim bi kaç gün düzenli vericem mide asidi düzene girer inşallah
Şoför nebahat diyoruz kendisine
Güzel canim biz beğendik sağlam
Öyle öyle aman istemeyenler iyi korunun çünkü ikinci gebelik daha kolay oluyormuş , doğruymuşHakkında hayırlısını dilerim sağlıkla ilerlesin inşallah, zaten ikinci bebek planın varmış. İşte belli olmuyor inan bazen ummadığı anda oluyor insanın bazı şeyler nasip :)
Ben de Ogluma kolye takmayı cok sevıyordum okula baslayana kadar hep boynundaydı. Baslayınca cıkardım. Boynunda cekerler oglumy bogarlar falan korktum. Aksesuarlara bende korkarım kız olsaydı okul ortamında kupe de taktırmazdımValla vücuduna onun isteği haricinde müdahale yapmak istemiyorum. İlerde küpe takmak isterse birlikte gider deldiririz. Misal ben hiç küpe takmam ve kulaklarimda gereksiz 2 delik varayrıca küçük çocuklarda güvenlik açısından tehlikeli olduğunu düşünüyorum özellikle kreş dönemi ya da akranlari ile oynarlarken kulağından çekme asılma gibi durumlar çok oluyor
Hayırlı olsun canım ınsallah her sey senin ıcın daha kolay olur. 2. de yıne olmaz da ugrasırız korkusu da yasamıssınız sanırım. Yanında ıyı bır destekcın olacaksa cok ıyı olur.Amin canım,buraya da kesin yazmışımdır benim amh düşüklüğüm var tüp bebeğe başlayacakken hamile kaldım oğluma yumurtaların çok zayıf yaşıma göre demişlerdi hatta amhımdan bile kötü denmişti, bende zaten çok ara vermeyi düşünmüyordum ama hemen de olmaz zaten problemimiz var dedim, bu ay korunmadım ve hemen olmuş gebelik, çok çok şaşırdım çünkü gerçekten doktordan duyduğum şeylere o zaman çok ağlamıştım, tahminim 4 haftalık oğlan küçük emiyor memeye düşkün işler baya karışık ama bi yandan da ikinci mucizem
Minseocum Hindistan cevizi yağını duydum mideyi rahatlatmak için. Ben haftada üç dört kere veriyorum istersen dene. Sirkeyi de duymuştum ama denemedim. Bizimki de geğirmek değil ama arada bir reflüye bağlı öksürüyor garip işlerCanim yemeklerden sonra geğirme oluyor 1 kere okun haricinde bi belirti yok ama neden gegiriyor diye sürekli düşünme modundayimreflü için doktorun verdiği ilacı da bulamadik ne depoda ne eczanede var dün 1 çay kasığı sirke verdik sulandırıp bi doktorun videosunda görmüştüm bakalim bi kaç gün düzenli vericem mide asidi düzene girer inşallah
Şoför nebahat diyoruz kendisine
Güzel canim biz beğendik sağlam
Tamam canım disko gibi araba güzelmişŞundan var canım ama anteni çıkarttım çekim gücü azaldı ama yetiyor bize tehlike ortadan kalktibasması felan da kolay Eki Görüntüle 3375087
TebriklerAmin canım,buraya da kesin yazmışımdır benim amh düşüklüğüm var tüp bebeğe başlayacakken hamile kaldım oğluma yumurtaların çok zayıf yaşıma göre demişlerdi hatta amhımdan bile kötü denmişti, bende zaten çok ara vermeyi düşünmüyordum ama hemen de olmaz zaten problemimiz var dedim, bu ay korunmadım ve hemen olmuş gebelik, çok çok şaşırdım çünkü gerçekten doktordan duyduğum şeylere o zaman çok ağlamıştım, tahminim 4 haftalık oğlan küçük emiyor memeye düşkün işler baya karışık ama bi yandan da ikinci mucizem
Canım biz zaten konuşmuştuk. Tekrar tebrik ederim. Kolaylıkla gelsin, çok akıllı uslu bir bebek olsun, annesini yormasın çoook aminKızlar ben hamile olduğumu öğrendimOlumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum
onu da araştırayım iyi geliyorsa veririm, bu arada çocuklarda muz tüketimi reflüsü varsa tetikliyormuş bilgin olsun ekin bu ara çok muz yemişti reflü diyetinde en az 1 ay yasak muzMinseocum Hindistan cevizi yağını duydum mideyi rahatlatmak için. Ben haftada üç dört kere veriyorum istersen dene. Sirkeyi de duymuştum ama denemedim. Bizimki de geğirmek değil ama arada bir reflüye bağlı öksürüyor garip işlerkusma olmasın da
Tarhanayı duymuştum da muzu bilmiyordum canım umarım diyete kadar gitmez işonu da araştırayım iyi geliyorsa veririm, bu arada çocuklarda muz tüketimi reflüsü varsa tetikliyormuş bilgin olsun ekin bu ara çok muz yemişti reflü diyetinde en az 1 ay yasak muz
Kızlar ben hamile olduğumu öğrendimOlumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum
Ay süper çok teşekkür ederimVar cnm katlanıyor ve tentesi daha büyük ama üzülme hiç çünkü katlaması hiç pratik değil, şurada karşılaştırmışlar
Hayırlı olsun canım , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinKızlar ben hamile olduğumu öğrendimOlumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum
İnşallah canımHayırlı olsun canım ınsallah her sey senin ıcın daha kolay olur. 2. de yıne olmaz da ugrasırız korkusu da yasamıssınız sanırım. Yanında ıyı bır destekcın olacaksa cok ıyı olur.
Amin,ederim ederim daha doktor bile görmedi, 2. RahatlığıTebriklerne güzel mutlu etmiş seni... İnşallah sağlıklıca bir kızın olur gelişmeleri bize yaz tabii ki
Çok teşekkür ederim canım gerçekten bu kadar hızlı beklemiyordum ama gerçekten mucize yani bu kadar kolay gebe kalmam sanki tüm amh konularına arkadaşlar olur acele etmeyin yazmak istiyorum, sen de inşallah bir daha istediğinde hayırlı zamanda kolaylıkla hamile kalırsınAy süper çok teşekkür ederim
Hayırlı olsun canım , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsindünyada bir tek bunu yaşayan sen değilsin emin ol bir sürü bebek var arasında bu kadar az yaş farkı olan beraber büyüyecekler sen çok rahata ermeden ikisini birden çıkartacaksın sonra rahatlayacaksın biz belki de sonradan olduğunda büyüdükten sonra tekrardan geri döneceğiz bazı konulara her şeyin bir zorluğu her şeyin ayrı bir güzelliği var senin de kısmetinde böylesi varmış canım hiç üzülme Rabbine sana verdiği ve mucizeyi en güzel şekilde taşımaya bak bence çünkü sen de zor yollardan geçmişsin emin ol onlar için de çok güzel olur ne kadar az yaş farkı o kadar iyi inşallah ben de bir gün o cesareti ve sağlığı bulup (
Benim de düşük amh bebeğim seninki gibi oldu aynı farklı bir doktora gittik deneyip olmayınca tüpe başlayın demişti sonra hamile olduğumu öğrenmiştim) ayrıca galiba benim bir tane tüpüm de yokmuş doğuştan doğumda fark etmişler) bunu bir şekilde doktor eşime söylemiş onlar da bana söylemişti ama bilerek değil denk gelmişti konunun üzerine o zaman çok düşünmemiştim üzülmeye fırsat bulamadım lohusayım hastanedeyim diye sonra eve geldiğimde de o anlatmadı öyle kapandı gitti konu bi daha da hiç konuşmadık inş kendimde deneyimleyebilirim
Ay inşallah gerçekten öyle sağlıklı bi bebek dünyaya getirebilmek dünyanın en büyük hediyesi bence de inşallah ilk gebeliğim beni hiç zorlamadı son ay hariç bu da öyle olurCanım çok çok sevindim ne mutlu bir haber bu
Artık tecrübe ettin; bir bebeğe gebe kalabilmek, sağlıkla taşıyıp kucağına almak..bunların hepsi birer mucize ve bunu bir kez daha yaşayacaksın. Hem de daha çok tadına vararak. Rabbim isteyen her kadına nasip etsin.
Karnın büyüyene kadar yaz gelir, oğlanı da alır gezersiniz parklarda. Yazın yedirmesi de daha kolay olur merak etme. Şuan çocuğuna yaptığın en büyük iyilik bu olduğunu da unutma. Hem 2. nin tadını çıkar hem 1. için sevin. Yüreğini ferah tut, Allah yardım edecek inşallah
Menenjit aşıları tam koruma için 5 doz yapılmalı eğer 5 dozun altında yapılırsa tam koruma sağlamıyor canım ve koruma süresi kısa oluyor. 5 dozda ömür boyu koruma var. Tabi kızın yaşı büyük olduğu için artık 5 doz olamaz hatırlatma dozu gibi bir doz vururlar o da bexero olur diye tahmin ediyorum.Kızlar oğlumun bu hafta 2.doz menenjit aşısı var. Doktora sordum kızına da yapalım dedi. Kızım 7.5 yaşında. Aile hekimi çok önemsemedi, iyi olur dedi sadece. Sizce kızıma yaptırmalı mıyım?
Burda hekim bir arkadaş vardı. Hatırlayamadım kimdi. Sen de yazarsan çok sevinirim
Bu arada aşının koruması 2 yılmış. 6 yaş öncesi ve 60 yaş sonrası risk grubundaymış. Açıkçası yaptırmak mantıklı gelmedi. Sürekli aşı yaptırmam çünkü... Ama oğlum küçük, ona yaptırıyorum.
Bu durumda kızımda tam koruma olmuyor. 2 yılda bir canım 6 yaş üstüne. Tam koruma yok. TeşekkürlerMenenjit aşıları tam koruma için 5 doz yapılmalı eğer 5 dozun altında yapılırsa tam koruma sağlamıyor canım ve koruma süresi kısa oluyor. 5 dozda ömür boyu koruma var. Tabi kızın yaşı büyük olduğu için artık 5 doz olamaz hatırlatma dozu gibi bir doz vururlar o da bexero olur diye tahmin ediyorum.
bizim doz uygulaması şu şekilde; (3 doz bexero 2 doz nimenrix olması gerekiyor)
nimenrix
bexero
bexero+nımenrix
bexero
Evet futbol kalesi basket potasi beyzbol hepsinin bir arada oldugu dijital ekranli olani vardi, vurdukça sayı yaziyor onu almayi düşünüyoruz 1 tane de tam altin eklicem hesabinaKızlar bebislere dogumgunu hediyesi ne alacaksınız düşündünüz mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?