• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benimki 3 yaşında kendi istemişti. Hiç acımadan eczanede halletmiştik. Sonra annanesi altın küpe almıştı onu taktık. Kardeşine gebe kalınca eşim bana gebelik hediyesi alırken kızıma da küpe almıştı, şimdi onu hiç çıkarmıyor.

minseo minseo anaokulunda dahi taktı, çekme vs hiç olmadı. Ama anaokulunda nohut küpe taktık. Şimdiki halka şeklinde.

Leedong Leedong bu şekilde yapmıştık kızımda küpe olayını
Ben de 2 yaşında deldireceğim canım öyle karar verdim büyüdükçe ağrısı daha çok olur bence, korkusu da öyle Sen de iyi yapmışsın artık eczanelerden kaldırdılar kulak deldirmeyi sanırım kbb uzmanları yapıyor burda.

Artik akşama ne yemek yapacağımı şaşırıyorum yabancilara bakim neler yediriyorlar fikir olur dedim kararsiz olan varsa buyursun fikir olur 🤣🤣🤣
Bezelyeyi olduğu gibi koymuş bunu yiyecek çocuk tanımıyorum 😃 makarna listemde hiç olmadı zaten 😅
Cidden ne yapsam düşüncesi insanı yıpratıyor. Az önce sebzeli mercimek çorbası yaptım. Tuz atmadan oğlanınkini ayırdım, biraz ruşeym biraz ilik suyu ekledim.
Baktım hiçbir şey bulamıyorum mis gibi tarhanamız var zaten içinde yok yok 😃

Kızlar bazı fonksiyonel beslenme uzmanları gün içinde tohum tüketmek gerektiğini vurguluyor.
Bebeklerinize susam, çörek otu, keten tohumu, chia tohumu vb kullananınız var mı? Varsa nerelerde nasıl kullanıyorsunuz? Yoksa erken mi?

Kızlar bebislere dogumgunu hediyesi ne alacaksınız düşündünüz mü 🐣
Ya sen bunu sorunca benim içim ufak bir cız etti biliyor musun 🥲
Küçükken kocaman bir Lego setim vardı. Eksiksiz tüm parçalarıyla, yeşil plakası, ev çatısı, sarı pencereleri aklınıza gelebilecek her şey. Oyuncaklarını paylaşmayı çok seven bir çocuktum, her gelen bir parçayı aldı götürdü habersiz tabi.
Öyle öyle o Lego setinden geriye kalanlarla sadece bir ev yapabilmiş, onu da evimizin en yüksek yeri olan vitrinin tepesine koymuştum. Oynamaz gider gelir bakardım 🥲
Çocukluğuma götürdün beni 🙂
Şu sesli trenler varya çuf çuf giden, onlardan almayı çok istiyorum ama biraz daha aklı erdiğinde 🙂

Kendinize ne yapiyorsan onu yedirsene 🤣 ben yabancilarin menüleri sevmiyorum bizim türk mutfağı kesinlikle daha zengin ve besleyici
Zaten bizim türk mutfagi daha zengin ama çocuk bizim yediklerimizi yerse 2 yasinda basur olur 😅🤣🤣

Kızlar bazı fonksiyonel beslenme uzmanları gün içinde tohum tüketmek gerektiğini vurguluyor.
Bebeklerinize susam, çörek otu, keten tohumu, chia tohumu vb kullananınız var mı? Varsa nerelerde nasıl kullanıyorsunuz? Yoksa erken mi?
Ben kullaniyorum ama ekmegin içinde var bunlar, üstüne labne peyniri sürüp veriyorum

Bezelyeyi olduğu gibi koymuş bunu yiyecek çocuk tanımıyorum 😃 makarna listemde hiç olmadı zaten 😅
Cidden ne yapsam düşüncesi insanı yıpratıyor. Az önce sebzeli mercimek çorbası yaptım. Tuz atmadan oğlanınkini ayırdım, biraz ruşeym biraz ilik suyu ekledim.
canim makarna kiymali sebzeli mükemmel oluyor dene bence 🫣🫣 seninkisi kars kaşari da seviyordu içine ekle ohh miss 😅
Afiyet olsun ben pek çorba yapmiyorum ya doyurucu gelmiyor bana 🫣

Küçükken kocaman bir Lego setim vardı. Eksiksiz tüm parçalarıyla, yeşil plakası, ev çatısı, sarı pencereleri aklınıza gelebilecek her şey. Oyuncaklarını paylaşmayı çok seven bir çocuktum, her gelen bir parçayı aldı götürdü habersiz tabi.
Öyle öyle o Lego setinden geriye kalanlarla sadece bir ev yapabilmiş, onu da evimizin en yüksek yeri olan vitrinin tepesine koymuştum. Oynamaz gider gelir bakardım 🥲
Şu sesli trenler varya çuf çuf giden, onlardan almayı çok istiyorum ama biraz daha aklı erdiğinde 🙂
insan çocukluğuna dair hiç bir şeyi unutmuyor iyi kötü :cry:

Bizim yemekleri daha zevkli yiyorlar zaten :D

Ah geliyor gelmekte olan ❤️

Geçmiş olsun, götürdünuz mu doktora ? Benim büyük oğlumun sivri sinek , böcek vs alerjisi var ısırınca böyle ucu irinli şekilde şişip kabarıyor. Sizin de öyle olabilir mi acaba

3 tekerlekli ebeveyn kontrolü olan bisiklet aldık biz, yaza güzel olur diye düşündüm

Doğru olanın da bu olduğunu söylüyor aslında uzmanlar.

Ay nasıl oldu, çok üzücü bir şey
Teşekkür ederim, evet götürdüm. İmpetex diye bi krem verdi bakalım

Artik akşama ne yemek yapacağımı şaşırıyorum yabancilara bakim neler yediriyorlar fikir olur dedim kararsiz olan varsa buyursun fikir olur 🤣🤣🤣
Bizim sofrada ne varsa onu yiyor artık😀 çünkü ona özel yapınca bizimkilere sulanıyor hiçbir anlamı kalmıyor yaaa
Bizim yemekleri daha zevkli yiyorlar zaten :KK70:
Aynen öylee canım ona göre yapıyorum zaten ııh yaparak istediğini yiyor çok değişik bir şey oldu bu kız yaa

Bizim sofrada ne varsa onu yiyor artık😀 çünkü ona özel yapınca bizimkilere sulanıyor hiçbir anlamı kalmıyor yaaa

Aynen öylee canım ona göre yapıyorum zaten ııh yaparak istediğini yiyor çok değişik bir şey oldu bu kız yaa
Aynen öyleler ve bizim farklı bişey yediğimizi anlıyorlar 😂

Yürüsünler bence ya yürüyene kadar olan evre ayrı dert çünkü 😂 En olayli evre şu yürüme onu hallettiler mi sanki geriye pek bişi kalmıyor 🤪 bu arada kocaman poposu ile minik adımlar atarak penguen gibi ilerliyor 😂
Ay benimki de yürüse de şu kucak işi birazcık azalsa peşinde koşmaya razıyım.
Kızlar ben hamile olduğumu öğrendim🙂 Olumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum🌸
İlk kimden hamileyim haberi gelir acaba diye düşündüm dün bugün bunu gördüm 😂 canım sağlıkla kavuşursun umarım ne güzel ikiz gibi olurlar birlikte oynarlar bir anda büyütür rahatlarsın sonrasında 🙏🏻💕

kız baharatını tuzunu atmadan ayır bir tabak neden basur olsun hahahah :KK70: :KK70: :KK70:
Denedim bir kere öyle bizim yemekler hic lezzetli olmadı 🤣🤣 ben alıştım ona ayri yapmaya ben mesela asla kabak kereviz kaşar vs yemem kendimize de yapmam ama ona yapıyorum ben yemiyorum diye o mahrum kalmasın 😅 ben ne versem yiyor eşime yaptiklarimi da beraber yiyorlar ama sorun şu ne zaman yese direkt kaka yapiyor 2 dk midede kalmiyor ☺️

Allahtan ne versem yiyor o konuda sıkıntı çekmiyorum ama dedigin gibi bizimkileri de yiyor 🤣🤣🤣

Evet futbol kalesi basket potasi beyzbol hepsinin bir arada oldugu dijital ekranli olani vardi, vurdukça sayı yaziyor onu almayi düşünüyoruz 1 tane de tam altin eklicem hesabina 😅
Harika 🤩 erkek anneleri daha yaratıcı onu farkettim 🤣
Evet canım ben veriyorum susamı omletlerde. Chia tohumunu yoğurtla chia puding şeklinde veriyorum muz ekliyorum vs. Kinoa çok faydalı aynı şekilde onu da çorbalarına koyuyorum.
🥹🥹🥹 Ya ben de şu an bir geçmişi yad ettim çok fazla kitap okurdum her gelen çocuk aldı götürdü 🥲 şimdi mesela kimseye kitaplarımı vermem çocukluktan kaldı bu bende. Lego da güzel bir hediye bu arada aline lego duplodan az parçalı bir tane almıştım çok seviyor. Şimdi daha büyüğünü alıcam ben de💕 tren de çok ilgisini çeker eminim seviyorlar böyle oyuncakları

Back