Hadi Hayırlsıı olsun canım ben de yarın vereceğimnifty testini bakalım doktor cinsiyet tahmin edecek mi genelde tahminleri doğru çıkıyor doktorların. İlk gebeliğimde kıza benzetiyorum demişti 12. Haftamda doktorum gerçektende kız oldu :))) sonra 20 haftada detaylı ultrasonda netleşmişti. Bakalım inşallah yarın doktorum bi tahminde bulunur ama kız erkek farketmez gönlüm kızdan yana erkek olsa da sağlık sıhhat versin rabbim yeterKızlar hastaneden çıktım eve geldim nipty için kan verdim bebegin genel durumu iyi ense kalınlıgı burun kemegi falan sorun yok dedi şükür bakalım şimdi kan sonuç unu beklicez veee erkege benzetiyorum dedi ama bu kordon yanıltma bilir dedi nipty testinde net çıkar dedi cinsiyet
Muhteşemmmm inşallah cinsiyet tahminleri de yapılır kızlar. İnşallah güzel haberler verir doktorlarımız
Ayyy inşallah ya merakda ediyorumMuhteşemmmm inşallah cinsiyet tahminleri de yapılır kızlar. İnşallah güzel haberler verir doktorlarımız
Bebeğin yerine mi bakıyoruz direkt plasenta yönü falan diyorlardıkarından ultrason sağ kız sol erkek vajinal tam tersi :)
Plasenta canım :)Bebeğin yerine mi bakıyoruz direkt plasenta yönü falan diyorlardı
ay evet kafa çapından bile anlıyorlarmış büyük olunca erkek oluyor sanırım ölçüsünü falan bilsek sorarız doktora kafa çapı ne kadar diye0 yaşındaydım canım, kafa çapından anladı...hatta eşim yok artık hocam şu kadarcık çocuğun cinsiyeti mi belli olur birşey görünmüyor dedi orda da artisliğini yaptıhoca kafa çapından belli bu çocuk erkek görürsünüz dedi bildi.acıbadem de çok detaylı renkli bir ultrason cihazıydı ama, belki ondan da anlayabilimiş olabilirler.
Biz de öyle düşündük eşimle:) yaşım 39 olmak üzere, endişelerim var daha uygun ücretli olsa yaptırırdım ama bu fiyatlar zorluyorKızzz ne kadar pahalı. Ne gerek var. Yavrum herşey alırım o paraya
Evet kızlar psikoloğa gittim hatta yakın arkadaşım psikolog onunla da konuşuyoruz çok normal dedi ben elektroterapi alıyordum 2 ay önce de yakın bir arkadaşımın oğlu intihar etti 14 yaşında onun etkisinde çok kalmıştım sürekli onu yanımda hissediyordum sanki hep ensemde benim çocukluk travmam vardı zaten o atak yapmış. Doktor yasakladı bana cenazelere ve cenaze evlerine gitme dedi. Herhalde bu çocuk oldupu için atak geçirdim 28 mayısta vefat etti bende psikolog tedavisine başlamışstım sonra bi baktım 10 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Öyle çok etkilendim ki evde tek başıma kalamıyordum hatta kızım okula gidiyordu son zamanlarıydı bende onunla beraber çıkıyordum sabahtan anneme geçiyordum onu bırakıp sonra geliyordum kız gelmeden bunlarda etkiledi belki ben bazı konularda çok hassas birisiyim. İşten de ayrıldım işim çok yorucuydu yönetimdeydim kurumsal pazarlama ve halkla ilişkiler sorumlusuydum özel bir hastanede sürekli her hasta şikayetleri personel şikayetleri bana geliyordu. Mecbur eşimde istemedi ihtiyacımız yok ayrıl dedi. Hastanede sıkıntılı kıskanç insanlar vardı müdür yardımcısı Vardı kıskanıyordu beni müdür beni çok seviyordu kızı gibi görüyordu o da sadece onu sevsin diye sürekli iftira atıyordu anlatmıştım zaten bunları ayrıldım rahatladım ama çok sıkıntılı süreçlerden geçtim hala da tam atlatmış değilimBence de terapi almalısın canim, maddi olarak zorlayacaksa da ücretsiz meditasyon videoları varLeedong Hamilelikte bu konuyu cozmezsen doğum sonrası dönemde cok zorlayabilir , bende böyle oldu yani. Lohusalik cok zor geçebiliyor bazilarinda, özellikle de bu tür travmalar varsa
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız ama benim düşüklerim çok fazla olduğu için bunada bağlanmamam normalmiş canım. İnşallah ilerleyen zamanlarda onunda düşmeyeceğine benimle kalacağına inanmaya başlarım her şey güzel gidiyor dedi doktorum inşallah böyle de giderBen de öyleyim maalesef kuzum. Kafamda doğunca kime bıraksam da nasıl kayağa gitsem düşüncesi var. Anneme diyorum kızyor köpürüyor. Topuklu ayakkabı giyme artık diyor ama ne fayda . Hiç hamile gibi hissetmiyorum o duygusal bağ da oluşmadı. Hiç bir arkadaşıma da söylemedim kimse de bahsetsin istemiyorum. Doktora gidince heyacanlanıyordum ama artık onda kalmadıDepresyona mı girdim acaba ?
Ben yaptirmayacagim canim. Cunku o testte ne cikacagi bana bir aksiyon aldirmayacak. Tam tersi hicbirsey yokken supheli cikarsa bu sefer stres sıkıntı bos yere icimi yiyecek… o yuzden saglikli olsun diye dua ediyorum sadece.Kızlar bu ikili tarama testini herkes yaptırdı mı ya da yaptırmayanlar yaptıracak mı?
Ben biraz arada kaldım yaptırmasam bi sakıncası olur mu kii.
allah rahmet eylesinEvet kızlar psikoloğa gittim hatta yakın arkadaşım psikolog onunla da konuşuyoruz çok normal dedi ben elektroterapi alıyordum 2 ay önce de yakın bir arkadaşımın oğlu intihar etti 14 yaşında onun etkisinde çok kalmıştım sürekli onu yanımda hissediyordum sanki hep ensemde benim çocukluk travmam vardı zaten o atak yapmış. Doktor yasakladı bana cenazelere ve cenaze evlerine gitme dedi. Herhalde bu çocuk oldupu için atak geçirdim 28 mayısta vefat etti bende psikolog tedavisine başlamışstım sonra bi baktım 10 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Öyle çok etkilendim ki evde tek başıma kalamıyordum hatta kızım okula gidiyordu son zamanlarıydı bende onunla beraber çıkıyordum sabahtan anneme geçiyordum onu bırakıp sonra geliyordum kız gelmeden bunlarda etkiledi belki ben bazı konularda çok hassas birisiyim. İşten de ayrıldım işim çok yorucuydu yönetimdeydim kurumsal pazarlama ve halkla ilişkiler sorumlusuydum özel bir hastanede sürekli her hasta şikayetleri personel şikayetleri bana geliyordu. Mecbur eşimde istemedi ihtiyacımız yok ayrıl dedi. Hastanede sıkıntılı kıskanç insanlar vardı müdür yardımcısı Vardı kıskanıyordu beni müdür beni çok seviyordu kızı gibi görüyordu o da sadece onu sevsin diye sürekli iftira atıyordu anlatmıştım zaten bunları ayrıldım rahatladım ama çok sıkıntılı süreçlerden geçtim hala da tam atlatmış değilim
Kesinlikle çocuk değil aileyle alakalı hep söylüyorum zaten küçücük çocuk ne bilsin bunları siz öğretiyorsunuz diyordum. Birde ben bugün 11+2 deyim canım doktor herkesten istiyormu bilmiyorum ama 35 yaşından sonra bu testin yapılmasını daha uygun buluyoruz demişti bana. Ve bende düşük geçmişim olduğu için zaten doktor söylemese de kendim yaptıracaktım canım30 yaşındaydım canım, kafa çapından anladı...hatta eşim yok artık hocam şu kadarcık çocuğun cinsiyeti mi belli olur birşey görünmüyor dedi orda da artisliğini yaptıhoca kafa çapından belli bu çocuk erkek görürsünüz dedi bildi.acıbadem de çok detaylı renkli bir ultrason cihazıydı ama, belki ondan da anlayabilimiş olabilirler.
senin bebek kaç haftalık canım, benim de yaş 38 eylülde 39 olacağım bana da fetal isteyecek mi doktor merak ediyorum, şu an 7. haftadayım 10. haftada tekrar çağırdı.
hahahhahahah çok güldüm yaaaaa o kadar haklısın ki
maşallah çok tatlı ya, benim oğlan 2 yaşında daha adını söyleyemiyordukızlar gerçekten çabuk gelişip çabuk olgunlaşıyorlar.
kız erkek diye ayırmamak lazım aslında, benim oğlum da çok insan canlısı bir çocuk...her kardeşi olanı duyunca ağlardı benim neden yok diye, duyunca resmen nefesi kesildi, ne yapacağını şaşırdı...cinsiyet ne olsun diye sorduğumuzda bile karar veremiyorum ikisi de güzel sağlıklı doğsun kardeşime birşey olmasın diye şimdiden düşüncelere başladı 7.5 yaşında. canım anlattığın örnekte sorun bence çocuktan değil aileden kaynaklı, çocuk anne karnından öyle çıkmıyor, biz yönlendiriyoruz. bana doktorum demişti, 3 aylık bebek bile izin verirsen seni yönetir, uyku eğitimine başla demişti.yani nasıl yetiştirirsen biraz da öyle oluyor,yeri geldiğinde sadece duygularla değil biraz rasyonel de davranmak hem aile hem çocuk için daha uygun.
17.haftadan önce olan hareketlere bağırsak hareketidir diyorlar ama senin üçüz olduğu için bence de hissediyor olabilirsin:) bir de 3 kese büyüyor sende, rahim bayag büyümüştür
Ben 2 li teste perinotolog bakmisti cinsiyeti soylemisti ..perinotolog cok iyi inceliyor 35 dakika surmustu bebegimin hwr yerini görmüstümbakalim bun hamileligimde nasil gorecek
Ya aslında bi yanım yaptır diyor. Diğer yanım Allah korusun bi sıkıntı bile olsa müdahale etme şansı yok. Strese girip de üzülmeyeyim diyorum. Rabbimden gelen herşeye kabulüz
Kız bebek değil plesanta önemli zaten. O da ortada olacak hali yok. Doktorlar anlıyorlar önünün konumunu iste. Anlasak fikir yürütülür belkiBen birdaha baktım benimki ortadaçocuğum da cins
Canim bu nub teorisine internetten baktim da, usg fotosuna gore anlasiliyor degil mi? Yani aslinda belirgin bi fotonun olmasi lazim oyle mi? :)yumurtlama günümü bilmiyorum maalesef ama adetin 9. ve 12. günleri ilişki oldu bizde, döngüm çok değişiyor ama ortalama 25-26 gün. buna göre tahminim kız. bir de nub a göre baktım ben bugün, ona göre de kız gibi. hayırlısı olsun kız erkek farketmez saglıkla gelsin :)
Plasenta belli değil bende daha ama bebek kesenin solundaPlasenta canım :)
Olsun stres yapma sen zayıf atışlarda sonradan düzeliyor kalp atışları bir çok hastada görmüştük. Hakkımda Hayırlsıı olsun canım benimAma iste zayif dedi takipte olalim dedi biraz stres yaptim
Insallah canim, hepimizin hakkinda hayirlisi olsun insallahOlsun stres yapma sen zayıf atışlarda sonradan düzeliyor kalp atışları bir çok hastada görmüştük. Hakkımda Hayırlsıı olsun canım benim
Evet canım öyle yapıyorum şu an hep iyi şeylerle kendimi motive etmeye çalışıyorum bulantılarım tamamen bitse daha rahat edeceğim şimdi sürekli yattığım için mutlu da değilim o yüzden hamile olduğuma da hiç sevinemedim korkularım var hala da biraz daha zaman geçince belki bi rahat edeceğim bendeallah rahmet eylesinyaşanan bu tarz olaylar derinlerde saklanan başka olayları tetikleyebiliyor işte psikoloji çok enteresan bir şey kötü etkilendiğin olaylardan uzak dur bu süreçte kafanı başka şeylerle dağıtmaya çalış
Sağol canım bugün atacağım sonuçları bakalım ne dicek arada da yeşil uzayan akıntı geliyor sanırım enfeksiyon var.Haftaya cumayı bekleme canım tahlil sonucunu doktoruna at o sana ya gel der ya ilacı yazar söyler sen de gidip alırsın, eğer enfeksiyon varsa daha da ilerlemesin ama ulaşamam diyorsan daha önce arkadaşların da bahsettiği bitkisel takviye olan cranberry den al kullanmaya başla hemen
+1000000 katılıyorum yazdıklarına. En basiti bayramda trafik kazası yaşadık. Herhangi bi yaralanmam olsa önceden yaptırdığım tetanoz aşıları işimi görecekti. Allah korusun öyle hastalıklardan daha geçen aylarda haberlerde gördüm adanada komşusu çocuğa aşı yaptırmayın zararlı dedi diye aşılarını yaptırmayan annenin çocuğu, menenjitten yoğun bakımda yatıyordu felçli halde. Aileye soruyorlar neden yaptırmadınız "bize zararlı dediler" diyor.