Oh iyi çok sevindimAz önce geldim hastaneden kist kaybolmuş yokmuş yaniemzirince yeni kistler de çıkabiliyormus ayni zamanda kaybola da biliyormuş. Emzirme bittikten sonra tekrar gel dedi doktor umarim senin kist de kaybolmustur. Benim ara ara agriyordu ondan gitmek istedim. Doktor bu normal dedi her genc kadinin gogsu agrirmis ama sadece biz degil her kadinin senede 1 kere gitmesi gerek
Benimkide aglamiyor bakiyor sadece arkamdan. Sonra geri gelince zipliyor ama:)))Canım arakadan aglama sadece degıl de annesını bilmezmıs tabu o daha buyukmus bızımkıler kadar kucuk degıl buyuk oglum da arkamdan aglamazdı aklına boyle seyler getırme canım rahat ol. Ben mesela yok emeklemedı yok oturmadı hıc kafama takmadım bebek hazır olunca her sey tıkırında ilerliyor.
Cnm benim çok sağol, yürüme emekleme gecikebiliyor çok sık rastlanıyor sen de stres yapma, oğlum güzel emekledi desteksiz de duruyor sıralıyor onlarda sıkıntı yaşamadım ama yaşasaydım da inan bu agulama olayı kadar kafayı takmazdım çünkü grupta çok var geç emekleyen dönen, diğer dediklerin gel gel bye bye yapıp el sallama bizde de yok alkış var sadece, bugün biraz parmaklarıyla gel yapar gibi oldu belki de bir anda olacaktır. Doktorun sıkı takip ediyor anladığım sorun görmemişse ne güzel zaten. Bir de ikinci çocuk annesisin ciddi bişey olsa anlardın bence zaten ben ilk çocuk olunca kıyaslayamıyorum da normal ve anormali.Öyle canım hiç sıkıntı değil bende sesleniyorum adını duyunca bakıyor. Oyun istiyor peşime geliyor nereye gitsem yürüteciyle. Her dediğimi anladığını sanmıyorum ama. Anlamıyor daha. Ben onu anlıyorum ama hareketlerinden ne istediğini anlıyorum. Oyun, yemek, uyku ağrısı olduğunda da belli ediyor zaten. Ama gerçekten de beni anlamıyor. Konuluşunda bakıyo kafasını çeviriyor. Oyuncak oynarken sıkılıyor müzik açıyorum sürünsün istiyor yerlerde.
Bende çok stres yapmıştım ama konuşmaması değil. Katı gıdayı püre şeklinde yiyor katı verdiğimde direk yutuyor ve devamlı boğulma tehlikesi yaşıyorum. Onu çok stres yaptım. Herkes diyot çocuğum gel yapıyor git yapıyor alkış yapıyo bir bir bir yapıyor diyorlar. Benimkisi sadece çak yapıyor ne geli var ne gidi ne de alkış. Zaten zor gülüyor birazda suratsız açıkçası ablası da öyleydi zoraki gülüyordu.
Bende pedagogla görüştüm hala da görüşüyorum video çekip yolluyorum davranışlarını. Bunların olmamasını hep normal karşılıyor pedagog.
Çocuktan çocuğa değişiyor bu süreçler hiç sıkıntı etme dedi. Ablası 11 aylıkken desteksiz yürümeye başlamıştı. Alya 10,5 aylık ben tutuyorum ayakta öyle dikiliyor kendi desteğiyle tutunarak duramıyor bile bir yerde. İnan seni anlıyorum bende hep stres yapıyorum. Fizyoterapist arkadaşlarımla da görüşüyorum tavsiyelerini uyguluyorum bakalım inşallah adım atmaya başlar destekte alarak tabi. Bir arkadaşımın kızı 8 aylık kız video yolladı tutunarak yürüyor kendi kendine destekli. Oturup ağlayamadımoda isyankarda hiç durmuyor yerinde diye. Bencede yapıyla alakalıdır Alya ağır çocuk öyle hareketli değil belki o yüzdendir bilemiyorum ki 8.ayda döndü çocuk zaten.
Saol cnm kaydedip sorucam bunları doktorumuza gelecek ay, umarım gerek kalmaz
Yaa masallah saglıkla büyüsünler evet ya birde tek basına yardımcısız olunca cok zor yurtdısında anne kayınvalide kardes desteğide yok maalesef, her cocuk farklı tabi Gelişim nöbetlese devam eder şuan bu oturma kalkma gibi psikomotor hareketleri ön planda sanırım bazı bebeklerinde bilişssel dil zhinisel faaliyetleri ön plana cıkıyor donem donem nöbetlese devam edıyor bu durum , hepsi sırasıyla saglık ile gelişimini tamamlasınlarda inşallah güzel haberlerinizi almak sevındırdıSelam cnm bende giremeyince özlüyorum hepinizi malum bebekler ilgiyi daha çok istiyorlar artık. O yüzden bir elim üstünde sürekli. Maşallah kuzuma 2 diş çıktıysa 1 ay içinde üstlerde çıkar. Bizimde 3.hafta sonunda 4 e girerken üst dişlerde çıktı 2 gün arayla patladı ikisi. Artık peş peşe geliyorlar. Ayakta desteksiz durması çok iyi benimkisi desteksiz duramıyor ben tutuyorum kendisi tutunarak da durmuyor. Senin ufaklık yaşında yürümeye başlara. Maşallah nazar değmesin inşallahbenimkisi emeklemiyo bile teyzesi. Sürünüyor geri geri komando gibi 1 ayı geçti hala sürünüyor canım. Her şeyi geç yapıyot o zaman o yüzden ısrarcı olmuyorum belki 1 ay erken doğdu o yüzden olabilir canım.
sağlıklı olsunlarda yeter bize
Canım internet dipsiz kuyu oraya dalınca her türlü bilgi içine çekiyor. Biz de benzer bir durum yaşadık çok stres olmuştum. Göz teması kurmuyordu, birkaç gün üzgündü sessizdi oğlum. Sonradan tamamen eski haline döndü çok şükür.Cnm benim çok sağol, yürüme emekleme gecikebiliyor çok sık rastlanıyor sen de stres yapma, oğlum güzel emekledi desteksiz de duruyor sıralıyor onlarda sıkıntı yaşamadım ama yaşasaydım da inan bu agulama olayı kadar kafayı takmazdım çünkü grupta çok var geç emekleyen dönen, diğer dediklerin gel gel bye bye yapıp el sallama bizde de yok alkış var sadece, bugün biraz parmaklarıyla gel yapar gibi oldu belki de bir anda olacaktır. Doktorun sıkı takip ediyor anladığım sorun görmemişse ne güzel zaten. Bir de ikinci çocuk annesisin ciddi bişey olsa anlardın bence zaten ben ilk çocuk olunca kıyaslayamıyorum da normal ve anormali.
Saol cnm kaydedip sorucam bunları doktorumuza gelecek ay, umarım gerek kalmaz
Benimkisi 5ve 6.aylarda hep mama baba derdi tabiki bilinçsiz söylüyordu. Şimdi 10,5 aylık olduk 1,5 aydır tek kelime etmiyor. Ağlar gibi ses çıkarıyor bağırıyor Bazende ama kesinlikle mama baba demiyor artık. Pedagog normal dedi. Benim yakın arkadaşımın kızı 20 aylık şu an yeni yeni dede baba demeye başladı ona da çok normal demiş ve arkaşdaım 1 yaşına kadar sıfır ekran. Tv kesinlikle açmadı evinde bence tamamen yapıyla alakası var bilemiyorum ki
Yaa masallah saglıkla büyüsünler evet ya birde tek basına yardımcısız olunca cok zor yurtdısında anne kayınvalide kardes desteğide yok maalesef, her cocuk farklı tabi Gelişim nöbetlese devam eder şuan bu oturma kalkma gibi psikomotor hareketleri ön planda sanırım bazı bebeklerinde bilişssel dil zhinisel faaliyetleri ön plana cıkıyor donem donem nöbetlese devam edıyor bu durum , hepsi sırasıyla saglık ile gelişimini tamamlasınlarda inşallah güzel haberlerinizi almak sevındırdı
Beni masallah
Kızlar ben burda eskiden fransz sömürgesi altında kalmıs bir ülkefe kalıyorum bahsetmiştim burada fransızca bılıyor herkes neredeyse okuldada öğrenıyorlar fransızcayı zaten , buradaki türk ebeveny arkdaslar bebeklerinin dil öğrenmeleri amacıyla fransızca bilen cocuk bakıcısını calısmasalar dahi tutuyorlar size danısmak istedim fiyatlarda cok uygun ne dusunuyorsunuz ben evdeyken gunde 4 saat olacak sekılde fransızca bilen cocuk bakıcısı almak mantıklı mı biz cocuk 2 bucuk yasına girene kadar buradayız gibi duruyor ilbey suan 9 bucuk aylık dil öğrenır mi ne düşünüyorsunuz, arkdaslarımın cocukları bi tık ilbeyden buyuklerde cok fark yok ama 5-6 ay anneleri fransızcayı anladıklarını soyluyor siz ne dusunuyorsunuz
Kızlar et yemekleri ile yoğurt, kefir, cacık, ayran yediriyor musunuz? Oğlum yemeklerin yanında yoğurt çok seviyor. Normalde bir kaşık yiyecekse yoğurtla birlikte iki kaşık yiyor.
Ama kalsiyum demir emilimini bağlıyormuş. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Duymuştum ama hiç bakmamıştım. Şimdi baktım biraz, et de yoğurt da önermiyor kan grubuna göreBiz vermeyiz genelde o şekilde canım; kan grubuna göre beslenmeyi duydun mu hiç? Ben 0 pozitifim benim kırmızlı etle yoğurt tercih tüketmemem gerekiyormuş mesela.
Kırmızı etle yeşil salata yenir bizde, yoğurt bir öğün gibi daha çok
Duymuştum ama hiç bakmamıştım. Şimdi baktım biraz, et de yoğurt da önermiyor kan grubuna göre
Mümkünse gluteni kimse yemesinBenim içinse hayatı besinmiş etben de gluten yememeliymişim
Benimki de konuşmuyor canım. Doktor 12 ve 18. Aylar da anne baba demesini bekleriz demişti. Zaten bir anda oluyor. Ben de üzülüyordum bay bay vs yapmıyor ayakta durmuyo diye. Bugün bir anda bay bay yapmaya başladı. Benden tutunup kalkmaya başladı. Ağlarken An diye ağlıyor. Otizm çok farklı bir boyut, mesela ağlarken sana ellerini açmaması bile bir belirtiymis.Kızlar bebeği konuşmayan var mı grubumuzda? Yani mama baba dede gibi iki heceli ses çıkarmayan? Tek heceli sesler var ama iki heceli yok ve bu durum çok canımı sıkıyor. Otizme işaret eden şeylere bakıyorum ama ismine tepki veriyor, göz teması var, gülüyor insanlarla iletişime giriyor, yabancılara bile kendine baktırana kadar sesleniyor, saklambaç oynuyoruz bunlar otizm tanısına uymuyor ama bu konuşmamayı çok kafaya takmaya başladım işin kötüsü 6.ayda baba abla demişti sonra ne oldu bilmiyorum tekrar tek heceye düştük araştırmaktan kafayı yedim.
Senin kız ve benim oğlanın gelişim zamanları çok benziyorSelam cnm bende giremeyince özlüyorum hepinizi malum bebekler ilgiyi daha çok istiyorlar artık. O yüzden bir elim üstünde sürekli. Maşallah kuzuma 2 diş çıktıysa 1 ay içinde üstlerde çıkar. Bizimde 3.hafta sonunda 4 e girerken üst dişlerde çıktı 2 gün arayla patladı ikisi. Artık peş peşe geliyorlar. Ayakta desteksiz durması çok iyi benimkisi desteksiz duramıyor ben tutuyorum kendisi tutunarak da durmuyor. Senin ufaklık yaşında yürümeye başlara. Maşallah nazar değmesin inşallahbenimkisi emeklemiyo bile teyzesi. Sürünüyor geri geri komando gibi 1 ayı geçti hala sürünüyor canım. Her şeyi geç yapıyot o zaman o yüzden ısrarcı olmuyorum belki 1 ay erken doğdu o yüzden olabilir canım.
sağlıklı olsunlarda yeter bize
Ama nedense son zamanlarda daha çok bu şüphe arttı. Çok post okuyorum çoğu bununla alakalı. Dediğin gibi teknolojinin hayatımızda çok yer kaplaması ile, uyaran eksikliği arttı ondan dolayı sanırımaslında otizm tanısı koymak çok zor günümüzde çünkü uyaran eksikliği ya da ekran maruziyetinden de çocuklarda otizm benzeri belirtiler çıkabiliyor. yine de anne yüreği işte her şeyden şüphe ediyoruz
Çocuklarda yeni bir dil öğrenmek için en verimli yaş aralığı 2-7 yaş arası diye okumuştumYaa masallah saglıkla büyüsünler evet ya birde tek basına yardımcısız olunca cok zor yurtdısında anne kayınvalide kardes desteğide yok maalesef, her cocuk farklı tabi Gelişim nöbetlese devam eder şuan bu oturma kalkma gibi psikomotor hareketleri ön planda sanırım bazı bebeklerinde bilişssel dil zhinisel faaliyetleri ön plana cıkıyor donem donem nöbetlese devam edıyor bu durum , hepsi sırasıyla saglık ile gelişimini tamamlasınlarda inşallah güzel haberlerinizi almak sevındırdı
Beni masallah
Kızlar ben burda eskiden fransz sömürgesi altında kalmıs bir ülkefe kalıyorum bahsetmiştim burada fransızca bılıyor herkes neredeyse okuldada öğrenıyorlar fransızcayı zaten , buradaki türk ebeveny arkdaslar bebeklerinin dil öğrenmeleri amacıyla fransızca bilen cocuk bakıcısını calısmasalar dahi tutuyorlar size danısmak istedim fiyatlarda cok uygun ne dusunuyorsunuz ben evdeyken gunde 4 saat olacak sekılde fransızca bilen cocuk bakıcısı almak mantıklı mı biz cocuk 2 bucuk yasına girene kadar buradayız gibi duruyor ilbey suan 9 bucuk aylık dil öğrenır mi ne düşünüyorsunuz, arkdaslarımın cocukları bi tık ilbeyden buyuklerde cok fark yok ama 5-6 ay anneleri fransızcayı anladıklarını soyluyor siz ne dusunuyorsunuz
Bende yurtdisina yerlesicem ama bebek icin degil.kendim ogrenmek icin bakici tutucam:))Yaa masallah saglıkla büyüsünler evet ya birde tek basına yardımcısız olunca cok zor yurtdısında anne kayınvalide kardes desteğide yok maalesef, her cocuk farklı tabi Gelişim nöbetlese devam eder şuan bu oturma kalkma gibi psikomotor hareketleri ön planda sanırım bazı bebeklerinde bilişssel dil zhinisel faaliyetleri ön plana cıkıyor donem donem nöbetlese devam edıyor bu durum , hepsi sırasıyla saglık ile gelişimini tamamlasınlarda inşallah güzel haberlerinizi almak sevındırdı
Beni masallah
Evet cnm ablasıyla kıyaslayınva bazı şeyleri aklıma geliyor ama 11 sene geçmiş aradan benimde çok unuttuğum şeyler varmış. Sanki ilkkez anne olmuşum gbi inan bana. Ama bir sıkıntı olmadığını dediğin gibi anlıyorum yine de bir uzmana danışıyorum yanlış anlamış olabilir miyim diye.Cnm benim çok sağol, yürüme emekleme gecikebiliyor çok sık rastlanıyor sen de stres yapma, oğlum güzel emekledi desteksiz de duruyor sıralıyor onlarda sıkıntı yaşamadım ama yaşasaydım da inan bu agulama olayı kadar kafayı takmazdım çünkü grupta çok var geç emekleyen dönen, diğer dediklerin gel gel bye bye yapıp el sallama bizde de yok alkış var sadece, bugün biraz parmaklarıyla gel yapar gibi oldu belki de bir anda olacaktır. Doktorun sıkı takip ediyor anladığım sorun görmemişse ne güzel zaten. Bir de ikinci çocuk annesisin ciddi bişey olsa anlardın bence zaten ben ilk çocuk olunca kıyaslayamıyorum da normal ve anormali.
gerek kalmaz
Teşekkür edeim canım şimdilik düzeldi tekrar aktifleşir mi belli olmuyormuş takip ettiriyorum artık düzenli bşr şekilde Ocak 15 te kontrolüm var 3 ayda bir kontrole gideceğim. Çok şükür ama düzenli kontrolleri yaptırırsam bşr daha ciddi bir sıkıntı olmaz dedi doktor. Ben uzun süre baktırmamıştım çünkü gittiğim doktor sarı nokta hastalığı dememişti tekrarlarsa gel demişti bende tekrarlayana kadar gitmedim maalesef. Doktor çok önemli. Şimdi gideceğim düzenli aktif olmaya başlayınca hemen iğneyle önüne geçecekler dondurmak için. Rabbim herkese sağlık sıhhat versin inşallahSelam canım, sen nasıl oldun? Gözün düzeldi mi?
Seninkisi de tembel biraz benim kız gibi deseneSenin kız ve benim oğlanın gelişim zamanları çok benziyor
Ben yogurtla vermemeye calisiyorum canim. Bir yerde ya okudum ya da izledim tam emin degilim. Yogurt çok faydali ama her öğünde yemeklerle birlikte yoğurt kullanmayin diyordu. Ben demir iceren besinlerle vermemeye calisiyorum ama her gun de yogurt veriyorumKızlar et yemekleri ile yoğurt, kefir, cacık, ayran yediriyor musunuz? Oğlum yemeklerin yanında yoğurt çok seviyor. Normalde bir kaşık yiyecekse yoğurtla birlikte iki kaşık yiyor.
Ama kalsiyum demir emilimini bağlıyormuş. Siz nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?