2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Oh iyi çok sevindim benim doktorum da bence kaybolmustur ama yine de ultrason bakalım dedi zaten bu kistlerin kötüye çevirme ihtimali yok rahat ol falan dedi ağrılar da emzirmeyi bıraktıktan sonra da olabiliyormuş galiba damarlar daralıyormus. Umarım benimkiler de kaybolmustur

Benimkide aglamiyor bakiyor sadece arkamdan. Sonra geri gelince zipliyor ama:)))

Cnm benim çok sağol, yürüme emekleme gecikebiliyor çok sık rastlanıyor sen de stres yapma, oğlum güzel emekledi desteksiz de duruyor sıralıyor onlarda sıkıntı yaşamadım ama yaşasaydım da inan bu agulama olayı kadar kafayı takmazdım çünkü grupta çok var geç emekleyen dönen, diğer dediklerin gel gel bye bye yapıp el sallama bizde de yok alkış var sadece, bugün biraz parmaklarıyla gel yapar gibi oldu belki de bir anda olacaktır. Doktorun sıkı takip ediyor anladığım sorun görmemişse ne güzel zaten. Bir de ikinci çocuk annesisin ciddi bişey olsa anlardın bence zaten ben ilk çocuk olunca kıyaslayamıyorum da normal ve anormali.
Saol cnm kaydedip sorucam bunları doktorumuza gelecek ay, umarım gerek kalmaz

Yaa masallah saglıkla büyüsünler evet ya birde tek basına yardımcısız olunca cok zor yurtdısında anne kayınvalide kardes desteğide yok maalesef, her cocuk farklı tabi Gelişim nöbetlese devam eder şuan bu oturma kalkma gibi psikomotor hareketleri ön planda sanırım bazı bebeklerinde bilişssel dil zhinisel faaliyetleri ön plana cıkıyor donem donem nöbetlese devam edıyor bu durum , hepsi sırasıyla saglık ile gelişimini tamamlasınlarda inşallah güzel haberlerinizi almak sevındırdı
Beni masallah

Kızlar ben burda eskiden fransz sömürgesi altında kalmıs bir ülkefe kalıyorum bahsetmiştim burada fransızca bılıyor herkes neredeyse okuldada öğrenıyorlar fransızcayı zaten , buradaki türk ebeveny arkdaslar bebeklerinin dil öğrenmeleri amacıyla fransızca bilen cocuk bakıcısını calısmasalar dahi tutuyorlar size danısmak istedim fiyatlarda cok uygun ne dusunuyorsunuz ben evdeyken gunde 4 saat olacak sekılde fransızca bilen cocuk bakıcısı almak mantıklı mı biz cocuk 2 bucuk yasına girene kadar buradayız gibi duruyor ilbey suan 9 bucuk aylık dil öğrenır mi ne düşünüyorsunuz, arkdaslarımın cocukları bi tık ilbeyden buyuklerde cok fark yok ama 5-6 ay anneleri fransızcayı anladıklarını soyluyor siz ne dusunuyorsunuz

Canım internet dipsiz kuyu oraya dalınca her türlü bilgi içine çekiyor. Biz de benzer bir durum yaşadık çok stres olmuştum. Göz teması kurmuyordu, birkaç gün üzgündü sessizdi oğlum. Sonradan tamamen eski haline döndü çok şükür.
Şu sıralar daha fazla sev, daha fazla oyun oyna, karşılıklı oyunları dene. Geçici bir süreçtir bizimki gibi ben öyle düşünüyorum.

Kızlar et yemekleri ile yoğurt, kefir, cacık, ayran yediriyor musunuz? Oğlum yemeklerin yanında yoğurt çok seviyor. Normalde bir kaşık yiyecekse yoğurtla birlikte iki kaşık yiyor.
Ama kalsiyum demir emilimini bağlıyormuş. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Selam canım, sen nasıl oldun? Gözün düzeldi mi?

İngilizce olsaydı tabi daha iyi olurdu ama çocuklarına 2 dil bir arada konuşturanları duydum, mutlaka faydası olacaktır. Ben olsam alırdım bakıcı

Biz vermeyiz genelde o şekilde canım; kan grubuna göre beslenmeyi duydun mu hiç? Ben 0 pozitifim benim kırmızlı etle yoğurt tercih tüketmemem gerekiyormuş mesela.

Kırmızı etle yeşil salata yenir bizde, yoğurt bir öğün gibi daha çok

Duymuştum ama hiç bakmamıştım. Şimdi baktım biraz, et de yoğurt da önermiyor kan grubuna göre

Benimki de konuşmuyor canım. Doktor 12 ve 18. Aylar da anne baba demesini bekleriz demişti. Zaten bir anda oluyor. Ben de üzülüyordum bay bay vs yapmıyor ayakta durmuyo diye. Bugün bir anda bay bay yapmaya başladı. Benden tutunup kalkmaya başladı. Ağlarken An diye ağlıyor. Otizm çok farklı bir boyut, mesela ağlarken sana ellerini açmaması bile bir belirtiymis.
Senin kız ve benim oğlanın gelişim zamanları çok benziyor

Ama nedense son zamanlarda daha çok bu şüphe arttı. Çok post okuyorum çoğu bununla alakalı. Dediğin gibi teknolojinin hayatımızda çok yer kaplaması ile, uyaran eksikliği arttı ondan dolayı sanırım

Çocuklarda yeni bir dil öğrenmek için en verimli yaş aralığı 2-7 yaş arası diye okumuştum

Bende yurtdisina yerlesicem ama bebek icin degil.kendim ogrenmek icin bakici tutucam:))

Evet cnm ablasıyla kıyaslayınva bazı şeyleri aklıma geliyor ama 11 sene geçmiş aradan benimde çok unuttuğum şeyler varmış. Sanki ilkkez anne olmuşum gbi inan bana. Ama bir sıkıntı olmadığını dediğin gibi anlıyorum yine de bir uzmana danışıyorum yanlış anlamış olabilir miyim diye.

Selam canım, sen nasıl oldun? Gözün düzeldi mi?
Teşekkür edeim canım şimdilik düzeldi tekrar aktifleşir mi belli olmuyormuş takip ettiriyorum artık düzenli bşr şekilde Ocak 15 te kontrolüm var 3 ayda bir kontrole gideceğim. Çok şükür ama düzenli kontrolleri yaptırırsam bşr daha ciddi bir sıkıntı olmaz dedi doktor. Ben uzun süre baktırmamıştım çünkü gittiğim doktor sarı nokta hastalığı dememişti tekrarlarsa gel demişti bende tekrarlayana kadar gitmedim maalesef. Doktor çok önemli. Şimdi gideceğim düzenli aktif olmaya başlayınca hemen iğneyle önüne geçecekler dondurmak için. Rabbim herkese sağlık sıhhat versin inşallah

Ben yogurtla vermemeye calisiyorum canim. Bir yerde ya okudum ya da izledim tam emin degilim. Yogurt çok faydali ama her öğünde yemeklerle birlikte yoğurt kullanmayin diyordu. Ben demir iceren besinlerle vermemeye calisiyorum ama her gun de yogurt veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…