Benimkisi 5ve 6.aylarda hep mama baba derdi tabiki bilinçsiz söylüyordu. Şimdi 10,5 aylık olduk 1,5 aydır tek kelime etmiyor. Ağlar gibi ses çıkarıyor bağırıyor Bazende ama kesinlikle mama baba demiyor artık. Pedagog normal dedi. Benim yakın arkadaşımın kızı 20 aylık şu an yeni yeni dede baba demeye başladı ona da çok normal demiş ve arkaşdaım 1 yaşına kadar sıfır ekran. Tv kesinlikle açmadı evinde bence tamamen yapıyla alakası var bilemiyorum kiKızlar bebeği konuşmayan var mı grubumuzda? Yani mama baba dede gibi iki heceli ses çıkarmayan? Tek heceli sesler var ama iki heceli yok ve bu durum çok canımı sıkıyor. Otizme işaret eden şeylere bakıyorum ama ismine tepki veriyor, göz teması var, gülüyor insanlarla iletişime giriyor, yabancılara bile kendine baktırana kadar sesleniyor, saklambaç oynuyoruz bunlar otizm tanısına uymuyor ama bu konuşmamayı çok kafaya takmaya başladım işin kötüsü 6.ayda baba abla demişti sonra ne oldu bilmiyorum tekrar tek heceye düştük araştırmaktan kafayı yedim.
Tabi ki mümkün canım anne karnı gibi korunaklı bir ortamdan pis ve katkı dolu bir dünyaya doğuyorlar. Şuan ne diyoruz hep bağışıklıklari güçlensin neden çünkü güçsüzler
Öncelikle ben teşekkür ederim bu güzel grup ve üyelerine. Bu sorunuza mesleğimden bağımsız kendi görüşümle yanıt vereyim. İlahi düzen tastamam ancak bizler bazı noktalarda eksiğiz. Klasik olacak ama artık hayatımız doğal değil ki akış öyle olsun. Bizler sokakta oynardık mesela şimdi böyle bir durum yok. Ülkeler arası bile farkediyor mesela Rus bir çocukla Türkiye'deki çocuğun D vit düzeyi aynı olabilir mi? Yüzyıllar önce Avrupa'da büyük krallıklarda zengin ailelerin bebeklerinin kapalı saraylarda D vitamini ve diğer element eksikliklerinden öldüğünü okumuştum ne acı değil mi? Anneanne babaannelerimizin hep kayıpları olmuştur ama bugün bir anne bebek ölümü büyük olaydır bizde araştırılır vs. Beden mükemmeldir ancak iyi bakarsak beslersek seversek. Bizler üzerimize düşeni yapalım gerisi zaten kontrol dışı:)Günaydın, çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkürler.
Benim hep merak ettiğim bir şey vardır; bebeğin oluşumundan doğumuna kadar her şey ilahi bir nizam içinde ilerlerken ve insanoğlunun buna pek müdahalesi de yokken, yani her şey tastamam olması gerektiği gibiyken, neden doğar doğmaz d vitamini belli bir aydan sonra kan ilacı başlanır? Her şeyi düşünüp yaratan kudret bunu eksik mi bırakmıştır haşa. Belki de olması gerek budur, ve her şey normalinde ilerlerken biz müdahale edip bazı şeyleri bozuyoruzdur belki?
İlk çocuğumdan beri bu konuyu kafamda oturtamadım ve doktorların takviye önerlerini bir türlü uygulayamadım
Ben teşekkür ederim, pediatrist değilim o nedenle testler anlamında eksik yanlış yönlendirmek istemem. Kidsfer +3 diye gördüm prospektüste. Umarım tüm sonuçlarınız harika çıkar :)Ben de uyanmadan vermiyorum kızlar. Şu an zaten 7. sıçramada olduğu için de bi değişti düzeni mesela bundan önce gece 1 defa istiyordu şimdi 2 en az. Gece yatırmadan yedirince de öksürüyor uykusunda yedikleri ağzına geliyor bunu da tercih edemiyorum o yüzden. Bakalım biraz daha zaman geçsin nasıl olacak
Merhaba bilgiler çok değerli teşekkürler. Ben de kidsfer kullanıyorum, değerlik kısmını nerden öğrenebiliriz ? Bir de 1 yaşta tam kan sayımı, tsh, d vitamini ve kan şekeri harici mutlaka baktırın dediğiniz test var mı ? Göz muayenesi, kalp muaynesi olacak ayrıca hemanjiomu olduğu için iç batın ultrason da çektireceğiz.
Öncelikle ben teşekkür ederim bu güzel grup ve üyelerine. Bu sorunuza mesleğimden bağımsız kendi görüşümle yanıt vereyim. İlahi düzen tastamam ancak bizler bazı noktalarda eksiğiz. Klasik olacak ama artık hayatımız doğal değil ki akış öyle olsun. Bizler sokakta oynardık mesela şimdi böyle bir durum yok. Ülkeler arası bile farkediyor mesela Rus bir çocukla Türkiye'deki çocuğun D vit düzeyi aynı olabilir mi? Yüzyıllar önce Avrupa'da büyük krallıklarda zengin ailelerin bebeklerinin kapalı saraylarda D vitamini ve diğer element eksikliklerinden öldüğünü okumuştum ne acı değil mi? Anneanne babaannelerimizin hep kayıpları olmuştur ama bugün bir anne bebek ölümü büyük olaydır bizde araştırılır vs. Beden mükemmeldir ancak iyi bakarsak beslersek seversek. Bizler üzerimize düşeni yapalım gerisi zaten kontrol dışı:)
Ben teşekkür ederim. Estağfurullah ben de ehil değilim hepimiz gelişiyoruz tıp gibi. Tıpta da aslında değişen şey bilgi birikimidir, bilgi birikimi arttıkça veriler de değişiyor. Daha önce bin hasta üzerinde baktığınıza 10 bin hasta üzerinde bakınca aa bu daha doğruymuş deniyor uygulama değişiyor. Her doğan çocuğa sürekli test yapıp bakmak pratik de değil uygun da. Toplumun genelinde görülmüş olana önceden müdahale aşı gibi yani. D vitamini bazında bakınca normal reçete edilen oldukça uygun fiyatlı, ilaç firmalarını pek de zengin edecek bir rakam değil :) Her anne bebeği için en iyi annedir şüphem olmayan konu bu. Kararınız değişirse destekleri başlarsınız pediatri hekiminin önerisine göre ben bilmişlik etmek istemem. Dilerim sağlıkla güzellikle büyütün :)Doktor hanım ben de size teşekkür ederim, amacım spekülasyon değil işin ehli birini görünce sormaktı. Yine de bunlar daha yeni doğmuşlar sokakta oynayacak yaşta bile değiller. Hemen d vit vermeyi anlayamıyorum, ya da kan ilacı. Ya o çocuk için normal olan 9 sa.. kafamda oturmadığı içinde hiç kullanmadım diyebilirim. Büyüdüklerinde kullandım mesela, kendim de kullanmaya çalışırım d vitaminini.
Nazik cevabınıza tekrar teşekkür, sağlıkla büyütün yavrunuzu
Dünya Allah'ın yarattığı halde değil canım. Biz insanlar olumsuz anlamda değiştirdik ya da Dünya yaşlandı ve sonuç ilk zamanlardaki gibi Dünya/doğa bize bakamıyor artık. Haliyle desteğe ihtiyacımız var... Taa anne karnında başliyor bu destek ve belli yaşa gelene dek... Hatta şimdi yetişkin bizler bile ihtiyaç duyuyoruzKızlar benim takıldığım en başta doğumdan sonra kullandırılan takviyeler, anne karnında bebeğe biz insanoğlunun ne gibi müdahalesi var? Hepimiz teslim olmadık mı.. doğar doğmaz ne değişiyor da bir anda şu değeri bu kadar olmalı deniyor? Hatta bazı değerlerin büyükler için farklı anlamı bebekler için farklı anlamı olduğunu biliyoruz. Kaldı ki burada kan grubunun sonradan değişen bir şey olduğunu konuştuk mesela.
Hasta doğan, sonradan tedaviye ihtiyaci olan veya aşılar değil benim sorunum lütfen topyekün bakmayın konuya. Ayrıca şunu belirteyim hasta doğmak hem bebek hem aile hem de çevre için bir imtihan, benim dediğim şeyle bunun pek alakası yok. Tedavisine Tabiki bakılır çözümüne odaklanmak Tabiki maddi manevi sorumluluktur.
Keza her geçen gün bilgi güncellemesi yapan bilime nasıl körü körüne inanabilirim, bugün okey iyidir dediğine yarın hayır pardon ya diyebiliyor. Şuan ilaç firmalarının sağlık sektörü üzerindeki etkilerini hiç konuşmayalım zaten.
Benim takıldığım, boşluk olması mümkün mü.. dünyayla yeni tanışan bir bireyin bu kadar savunmasız olması mümkün mü?
Tabi ki güçlüdür fakat her koşulda değil bu bebek değil tüm insanlar için böyle her koşulda güçlü kalamayiz. Zaten insan vücudu savaşmaya programli bir yaratılışa sahiptir dış destekler ile daha güçlü hale gelir ya da olasi hastalıkların önüne geçilir. Mesela evlerden ırak lösemi hastalarinda Kansızlık ve d vit eksikliği saptanmış ve tabaninda yatan nedenlerden olduğu düşünülüyor çünkü kan hücreleri bozuluyor ve bazi bünyeler bunu kaldıramıyor bunlar en olumsuz sonuçlar o yüzden erken dönemde kullanılmasının faydası olduğu için tek bir sebebe bağlı kalmadan rutin kullanım faydalı görülmüş. Tabi ki yine de herkesin kendi tercihi doğru 1 tane değildirDarwin’indi sanırım şöyle bir görüşü var; “Her şey değişir fakat 2 şeye açıklama bulamıyorum, 1 si güçsüz olanın yaşamaması lazım ama bebekler hayatta kalırlar. 2’si de gözbebekleri değişmez.”
Bebekler zannettiğimizden daha güçlüdür, kolay adapte olur ve çabuk atlatırlar.
Cnm internette herseye otizm diyorlar kafana bu kadar takiyorsan bence bi doktora gotur hem icinde rahatlar ama bebeklerin gunu gununu tutmuyorki benimkide baba dede diyordu şu ara demiyor genelde uyutmaya calisirken konusuyor:) bebegini karsina alip tane tane konusmayi deneyebilirsin surekli konusabilirsin ayrica senin tv tablet telefondan da uzak tuttugunu biliyorum biraz zamana birak daha cok kucuk zamani geldiginde konusmuyorsa endiselenmek lazim.Kızlar bebeği konuşmayan var mı grubumuzda? Yani mama baba dede gibi iki heceli ses çıkarmayan? Tek heceli sesler var ama iki heceli yok ve bu durum çok canımı sıkıyor. Otizme işaret eden şeylere bakıyorum ama ismine tepki veriyor, göz teması var, gülüyor insanlarla iletişime giriyor, yabancılara bile kendine baktırana kadar sesleniyor, saklambaç oynuyoruz bunlar otizm tanısına uymuyor ama bu konuşmamayı çok kafaya takmaya başladım işin kötüsü 6.ayda baba abla demişti sonra ne oldu bilmiyorum tekrar tek heceye düştük araştırmaktan kafayı yedim.
Canım eylülde gittim şubata ultrason günü verdi bekliyorum dahaannewith canim sen ne yaptin memedeki kist için kontrole gidecektin gittin mi? Ben de bugün gidicem kontrole
Bir ara söyleyip sonra unutabiliyorlar. Benzeri bizim başımıza geldi. Mesela ‘geldi’ derdi, ‘dur’ derdi bir zamanlar. Şimdi demiyor canım. İsmine bakıyor olması, oyun oynaması içini rahatlatmalıKızlar bebeği konuşmayan var mı grubumuzda? Yani mama baba dede gibi iki heceli ses çıkarmayan? Tek heceli sesler var ama iki heceli yok ve bu durum çok canımı sıkıyor. Otizme işaret eden şeylere bakıyorum ama ismine tepki veriyor, göz teması var, gülüyor insanlarla iletişime giriyor, yabancılara bile kendine baktırana kadar sesleniyor, saklambaç oynuyoruz bunlar otizm tanısına uymuyor ama bu konuşmamayı çok kafaya takmaya başladım işin kötüsü 6.ayda baba abla demişti sonra ne oldu bilmiyorum tekrar tek heceye düştük araştırmaktan kafayı yedim.
Geçmiş olsunCanım neden kendını bu kadar sıkıntıya sokuyorsun. Benım gorumcemın oglu otizm 2 yasında anlamıslar ama kendılerı gec kalmıs kayınvalıdemın soyledıgı bebekken annesını hıc bilmezmiş arkasından ağlamazmıs.Kayınvalıdrm soylemıs bu cocukta bır sey var goturun bak senı bilmiyor onlar konduramamıslar. Yanı şoyle benım oglumda bazen konusuyor bazı gunler hıc konusmuyor kafama hıc takmam cunku cın gıbı farkındayım adına donuyor benı bılıyor. Konusma işi bebeklerde oyledır bır bakarsın bır kelımeyı cok soylerler sonra unutmus gıbı oluyor aslında o kelimeler bırıkıyor zamanı gelınce de patır patır cıkıyor agızlarından.
Canım konuşurken konuşmama durumu farklı bi şey. Bu duruma çoğu zaman otizm tanısı konuluyor, semptomlar olduğu için ama farklı bir durum bu... Terapi ile iyileşen bir şey bu... Otizm daha biyolojik yönü olan bir şey. Bebeklerimizin bu dönemki gelişim durumlarına göre ifade edici dil yani konuşma durumu olmayabilir. Önemli olan alıcı dil yani bizim dediğimizi anlaması. 9 aylıkken kesinlikle otizm anlaşılmaz. Bu dönemde sosyal duygusal gelişime bakılır, bu otizm ya da asperger hakkında ip ucu verir.Bir ara söyleyip sonra unutabiliyorlar. Benzeri bizim başımıza geldi. Mesela ‘geldi’ derdi, ‘dur’ derdi bir zamanlar. Şimdi demiyor canım. İsmine bakıyor olması, oyun oynaması içini rahatlatmalı
Geçmiş olsunerken tanı zor diyorlar çok dikkat etmek lazım. Ama bazı anneler de çok güzel konuşuyordu, ismine bakıyordu, anne babasını tanıyordu sonra birdenbire konuşmamaya başladı diyor.
aslında otizm tanısı koymak çok zor günümüzde çünkü uyaran eksikliği ya da ekran maruziyetinden de çocuklarda otizm benzeri belirtiler çıkabiliyor. yine de anne yüreği işte her şeyden şüphe ediyoruzBir ara söyleyip sonra unutabiliyorlar. Benzeri bizim başımıza geldi. Mesela ‘geldi’ derdi, ‘dur’ derdi bir zamanlar. Şimdi demiyor canım. İsmine bakıyor olması, oyun oynaması içini rahatlatmalı
Geçmiş olsunerken tanı zor diyorlar çok dikkat etmek lazım. Ama bazı anneler de çok güzel konuşuyordu, ismine bakıyordu, anne babasını tanıyordu sonra birdenbire konuşmamaya başladı diyor.
Evet bir psikoloğun videosunda izlemiştim, biri düzeltilebilir bir şey sonuçta. Yine de ekrandan uzak tutmak lazım belirtileri yakaladığımızda neden kaynaklandığını bilelim diye. Allah kimsenin başına vermesinaslında otizm tanısı koymak çok zor günümüzde çünkü uyaran eksikliği ya da ekran maruziyetinden de çocuklarda otizm benzeri belirtiler çıkabiliyor. yine de anne yüreği işte her şeyden şüphe ediyoruz
Az önce geldim hastaneden kist kaybolmuş yokmuş yaniCanım eylülde gittim şubata ultrason günü verdi bekliyorum dahasenin sonuçlar iyi çıkar umarım
Cnm sıfır ekran büyütüyorum, konuşma terapistlerini dinliyorum yaptıklarını yapıyorum bir gün çözülecek diye bekliyorum ben de.Canım konuşma olayı çok komplike bir durum ya her bebekte ayni olmuyor kesinlikle. Ekran maruziyeti olduğunu sanmıyorum bu tarz şeyler konuşmayı geciktiriyor ama onun harici biraz bebekle alakali. 1.5 yaştan sonra çözülürler gibi geliyor bana iyice ama 3 yaşına gelip hala konusma zorluğu çeken bebekler için bazi takviyeler veriyor doktorlar
Cnm benim oğlum da çok arkamdan ağlamaz ama evde hep peşimde kucak ister birlikte oynamak ister ama yardımcı ablaya bırakıp çıkarsam ağlamaz arkamdan… bilemiyorum.Canım neden kendını bu kadar sıkıntıya sokuyorsun. Benım gorumcemın oglu otizm 2 yasında anlamıslar ama kendılerı gec kalmıs kayınvalıdemın soyledıgı bebekken annesını hıc bilmezmiş arkasından ağlamazmıs.Kayınvalıdrm soylemıs bu cocukta bır sey var goturun bak senı bilmiyor onlar konduramamıslar. Yanı şoyle benım oglumda bazen konusuyor bazı gunler hıc konusmuyor kafama hıc takmam cunku cın gıbı farkındayım adına donuyor benı bılıyor. Konusma işi bebeklerde oyledır bır bakarsın bır kelımeyı cok soylerler sonra unutmus gıbı oluyor aslında o kelimeler bırıkıyor zamanı gelınce de patır patır cıkıyor agızlarından.
Cnm bizim doktorumuz da erken dedi gelecek ay bakalım duruma dedi. Yani her dediğimi anlıyor istediği şeyi anlatıyor ama tek hece dediğin gibi. Bizde de tv telefon açılmıyor onunla ilgili değil yani. Bu dönem iki heceye geçmeliydi ama başka örnekler olduğunu bilmek iyi hissettirdi sağol cnm.Benimkisi 5ve 6.aylarda hep mama baba derdi tabiki bilinçsiz söylüyordu. Şimdi 10,5 aylık olduk 1,5 aydır tek kelime etmiyor. Ağlar gibi ses çıkarıyor bağırıyor Bazende ama kesinlikle mama baba demiyor artık. Pedagog normal dedi. Benim yakın arkadaşımın kızı 20 aylık şu an yeni yeni dede baba demeye başladı ona da çok normal demiş ve arkaşdaım 1 yaşına kadar sıfır ekran. Tv kesinlikle açmadı evinde bence tamamen yapıyla alakası var bilemiyorum ki
Aynen cnm internet korkutuyor çok ama bilmek de istiyorum okuyorum izliyorum sonra benzetcek şey arıyorum o bilgilerde, bazı hareketler normal bebek hareketleri aslında ama otizmli çocuklar da yapınca aa benimki de bunu yapıyor diye paranoyak oldum mesela heyecanlanınca kuş gibi çırpınma otizmli çocuklar çok yapıyor ama bu dönem normal bebekler de yapıyor bunu, ya da alkış yapma bir ara çok yaptı, otizmli çocuklar çok takılıp tekrar edebiliyor benm oğlum da bazen alkış yapıyor herşeye bazen hiç yapmıyor ama çok yaptığı dönem aa yoksa öyle mi diye diye herşeyden kıllanmaya başladım.Cnm internette herseye otizm diyorlar kafana bu kadar takiyorsan bence bi doktora gotur hem icinde rahatlar ama bebeklerin gunu gununu tutmuyorki benimkide baba dede diyordu şu ara demiyor genelde uyutmaya calisirken konusuyor:) bebegini karsina alip tane tane konusmayi deneyebilirsin surekli konusabilirsin ayrica senin tv tablet telefondan da uzak tuttugunu biliyorum biraz zamana birak daha cok kucuk zamani geldiginde konusmuyorsa endiselenmek lazim.
Evet cnm ismine bakıyor anneyi babayı biliyor köpeklerimizin adını söyleyince bakıyor hayvanların isimlerini söyleyince o hayvanlı oyuncağa bakıyor alıyor bunlar içimi rahatlatıyor bilmiyorum otizmli çocuklar bunları yapabiliyor mu…Bir ara söyleyip sonra unutabiliyorlar. Benzeri bizim başımıza geldi. Mesela ‘geldi’ derdi, ‘dur’ derdi bir zamanlar. Şimdi demiyor canım. İsmine bakıyor olması, oyun oynaması içini rahatlatmalı
Benim dediğimi anlıyor cnm ondan eminim, oyun grubuna gidiyoruz oradaki çocuklarla kıyaslıyorum onlarla aynı şekilde oynuyor oyuncaklarıyla farklı bir yön göremiyorum onlardan, hayvan isimlerini evin bireylerini biliyor, süpürge kitap maymun nerede diyince onlara gidiyor fln ama belki otizmli bebekler de anlıyordur bunları bilemiyorum.ç sen daha iyi bilirsin. Arkamdan pek ağlamaz, iki hece yok, öyle sakin sakin kucakta oturmaz oyuncak fln bişeyle oyalamazsan kucakta gezer ağlayınca da sarılır bana ama, heyecanlanınca kuş gibi çırpınır, ellerinin tutulmasından pek hoşlanmaz çeker elini bunlar da beni düşündüren şeyler…Canım konuşurken konuşmama durumu farklı bi şey. Bu duruma çoğu zaman otizm tanısı konuluyor, semptomlar olduğu için ama farklı bir durum bu... Terapi ile iyileşen bir şey bu... Otizm daha biyolojik yönü olan bir şey. Bebeklerimizin bu dönemki gelişim durumlarına göre ifade edici dil yani konuşma durumu olmayabilir. Önemli olan alıcı dil yani bizim dediğimizi anlaması. 9 aylıkken kesinlikle otizm anlaşılmaz. Bu dönemde sosyal duygusal gelişime bakılır, bu otizm ya da asperger hakkında ip ucu verir.
Öyle canım hiç sıkıntı değil bende sesleniyorum adını duyunca bakıyor. Oyun istiyor peşime geliyor nereye gitsem yürüteciyle. Her dediğimi anladığını sanmıyorum ama. Anlamıyor daha. Ben onu anlıyorum ama hareketlerinden ne istediğini anlıyorum. Oyun, yemek, uyku ağrısı olduğunda da belli ediyor zaten. Ama gerçekten de beni anlamıyor. Konuluşunda bakıyo kafasını çeviriyor. Oyuncak oynarken sıkılıyor müzik açıyorum sürünsün istiyor yerlerde.Cnm bizim doktorumuz da erken dedi gelecek ay bakalım duruma dedi. Yani her dediğimi anlıyor istediği şeyi anlatıyor ama tek hece dediğin gibi. Bizde de tv telefon açılmıyor onunla ilgili değil yani. Bu dönem iki heceye geçmeliydi ama başka örnekler olduğunu bilmek iyi hissettirdi sağol cnm.
Aynen öyle canım katılıyorum bende çok bakıyorım çocukların yaptıkları ve yapmadıkları her şeye otizm belirtilisi yazmışlar. Artık araştırmak istemedim. Bazen cahil kalmak en iyisi diyorum. Benimkisi de uyurken uyanırken tarzdan gibi ses çıkarıyor ama baba dede mama kesinlikle yok. Elbet yapacaklar hepsini zamanı geldiğindeCnm internette herseye otizm diyorlar kafana bu kadar takiyorsan bence bi doktora gotur hem icinde rahatlar ama bebeklerin gunu gununu tutmuyorki benimkide baba dede diyordu şu ara demiyor genelde uyutmaya calisirken konusuyor:) bebegini karsina alip tane tane konusmayi deneyebilirsin surekli konusabilirsin ayrica senin tv tablet telefondan da uzak tuttugunu biliyorum biraz zamana birak daha cok kucuk zamani geldiginde konusmuyorsa endiselenmek lazim.
Canım arakadan aglama sadece degıl de annesını bilmezmıs tabu o daha buyukmus bızımkıler kadar kucuk degıl buyuk oglum da arkamdan aglamazdı aklına boyle seyler getırme canım rahat ol. Ben mesela yok emeklemedı yok oturmadı hıc kafama takmadım bebek hazır olunca her sey tıkırında ilerliyor.Cnm sıfır ekran büyütüyorum, konuşma terapistlerini dinliyorum yaptıklarını yapıyorum bir gün çözülecek diye bekliyorum ben de.
Cnm benim oğlum da çok arkamdan ağlamaz ama evde hep peşimde kucak ister birlikte oynamak ister ama yardımcı ablaya bırakıp çıkarsam ağlamaz arkamdan… bilemiyorum.
Cnm bizim doktorumuz da erken dedi gelecek ay bakalım duruma dedi. Yani her dediğimi anlıyor istediği şeyi anlatıyor ama tek hece dediğin gibi. Bizde de tv telefon açılmıyor onunla ilgili değil yani. Bu dönem iki heceye geçmeliydi ama başka örnekler olduğunu bilmek iyi hissettirdi sağol cnm.
Aynen cnm internet korkutuyor çok ama bilmek de istiyorum okuyorum izliyorum sonra benzetcek şey arıyorum o bilgilerde, bazı hareketler normal bebek hareketleri aslında ama otizmli çocuklar da yapınca aa benimki de bunu yapıyor diye paranoyak oldum mesela heyecanlanınca kuş gibi çırpınma otizmli çocuklar çok yapıyor ama bu dönem normal bebekler de yapıyor bunu, ya da alkış yapma bir ara çok yaptı, otizmli çocuklar çok takılıp tekrar edebiliyor benm oğlum da bazen alkış yapıyor herşeye bazen hiç yapmıyor ama çok yaptığı dönem aa yoksa öyle mi diye diye herşeyden kıllanmaya başladım.
Evet cnm ismine bakıyor anneyi babayı biliyor köpeklerimizin adını söyleyince bakıyor hayvanların isimlerini söyleyince o hayvanlı oyuncağa bakıyor alıyor bunlar içimi rahatlatıyor bilmiyorum otizmli çocuklar bunları yapabiliyor mu…
Benim dediğimi anlıyor cnm ondan eminim, oyun grubuna gidiyoruz oradaki çocuklarla kıyaslıyorum onlarla aynı şekilde oynuyor oyuncaklarıyla farklı bir yön göremiyorum onlardan, hayvan isimlerini evin bireylerini biliyor, süpürge kitap maymun nerede diyince onlara gidiyor fln ama belki otizmli bebekler de anlıyordur bunları bilemiyorum.ç sen daha iyi bilirsin. Arkamdan pek ağlamaz, iki hece yok, öyle sakin sakin kucakta oturmaz oyuncak fln bişeyle oyalamazsan kucakta gezer ağlayınca da sarılır bana ama, heyecanlanınca kuş gibi çırpınır, ellerinin tutulmasından pek hoşlanmaz çeker elini bunlar da beni düşündüren şeyler…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?