- 20 Mart 2011
- 13.875
- 32.451
- 798
Otizmli ikinci sınıfta bir öğrencimiz var. Konuşması anne, baba, bardak, tabak şeklinde. Bunlardan ibaret.Bana da doktor zamanı var acele etme demişti. İnsan ister istemez tedirgin oluyorDeisa nın da dediği gibi heceleme yok diyorum ya sürünerek koltuğun altına girse bile tarzan gibi sesler çıkarıyor. Birde benim kız Tv izledi arada yine açıyorum izletiyorum. Tek başıma yapamıyorum gerçekten de. Mecbur kalıyorum. Ben de ona bağladım ama pedagog bağlama dedi sıfır ekran Tv yüzü görmeyen çocuklarda da çok sık karşılaşıyoruz dedi. Gerçekten de öyle benim arkadaşım da kesinlikle açmadı evinde. Taş devri gibi baktı 14/15 ayına kadar sonra açmaya başladı. Tv izledi diye otizm olmaz dedi ya da gelişin geriliği. Sadece altında patolojik bulgusu varsa ortaya çıkartmaya destek oluyor dedi. Yine de korktum tabi ya altında varsa diye. O kadar çok araştırdım okudum doktor pedagog fizyoterapiste sordum işin içinde olduğumdan sağ olsunlar çok yardımcı oldular da. 8 aylık tutunarak yürüyen arkadaşa sordum ben Tv açıyorum mecburum çünkü 2 yaşında bir kızım daha var o izliyor o izleyince bu da izliyor dedi. Yoksa tek başıma bakamıyorum dedi. Baba dede diyor alkış yapıyor da. Tabi insan üzülüyor anne olmak çok tuhaf his baba öyle değil ama. Yapar boşver diyor ben burda okuyorum ne ya araştırsam otizm belirtisi yazıyorlar yorumlarda. O yüzden de etkileniyoruz bence. Ben bunları söylüyorum ama yine hala stres yapıyorum elimde olmuyor işte.
Kiz o tarzan gibi bagirmalar bizde de var kafam sisiyor. Bazen çizgi film yerine baska birsey aciyorum bas bas bagiriyor cizgi film acarsam susuyor:)))Bana da doktor zamanı var acele etme demişti. İnsan ister istemez tedirgin oluyorDeisa nın da dediği gibi heceleme yok diyorum ya sürünerek koltuğun altına girse bile tarzan gibi sesler çıkarıyor. Birde benim kız Tv izledi arada yine açıyorum izletiyorum. Tek başıma yapamıyorum gerçekten de. Mecbur kalıyorum. Ben de ona bağladım ama pedagog bağlama dedi sıfır ekran Tv yüzü görmeyen çocuklarda da çok sık karşılaşıyoruz dedi. Gerçekten de öyle benim arkadaşım da kesinlikle açmadı evinde. Taş devri gibi baktı 14/15 ayına kadar sonra açmaya başladı. Tv izledi diye otizm olmaz dedi ya da gelişin geriliği. Sadece altında patolojik bulgusu varsa ortaya çıkartmaya destek oluyor dedi. Yine de korktum tabi ya altında varsa diye. O kadar çok araştırdım okudum doktor pedagog fizyoterapiste sordum işin içinde olduğumdan sağ olsunlar çok yardımcı oldular da. 8 aylık tutunarak yürüyen arkadaşa sordum ben Tv açıyorum mecburum çünkü 2 yaşında bir kızım daha var o izliyor o izleyince bu da izliyor dedi. Yoksa tek başıma bakamıyorum dedi. Baba dede diyor alkış yapıyor da. Tabi insan üzülüyor anne olmak çok tuhaf his baba öyle değil ama. Yapar boşver diyor ben burda okuyorum ne ya araştırsam otizm belirtisi yazıyorlar yorumlarda. O yüzden de etkileniyoruz bence. Ben bunları söylüyorum ama yine hala stres yapıyorum elimde olmuyor işte.
Benim.oglusumun daha 2 disi var:))Neresi erken canim bizim 6 diş çıkalı bayagi oldu. Bu arada çok gecmis olsunn acilde zaten bir sey yapmiyorlar rezillik çekiyorsun
Evet canım bende bir çocuk görmüştüm yerinde durmuyordu sonra babası dedi 2 yaşında öğretmeni farketmiş otizmli olduğunu. Ama çocuk çok normaldi sadece aşırı yaramazdı 1 dk durmuyordu yerinde adam hiç oturmadı bile peşine dolanmaktan. Sonra kreşe vermişler öğretmen farketmişOtizmli ikinci sınıfta bir öğrencimiz var. Konuşması anne, baba, bardak, tabak şeklinde. Bunlardan ibaret.
Annesiyle konuştum bir buçuk iki yaşına kadar tamamen normaldi diyor, benim de korkulu rüyam ama bu tarz şeyleri çok dillendirmemek akla getirmemek lazım. Ben buna da çok inanıyorumDeisa canım
Aynen öyle açınca susuyor hemen. Ama çizgi film izlerken öyle odaklanmıyor mesela seslendiğimde Alya diye bakıyor. Odadan çıktığımda yürüteniyle peşime geliyor izlemiyim bırakıyor. Oyuncak versem Tv ye bakmıyor oyuncak oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyor. Sanki açık kalsın istiyor kapattığımda gözümün içine bakıyor açayım diye. Açmayınca hemen sızlanmaya başlıyor garip garip haraketler. Oyun oynuyorum oynamıyor benimle alkış yapıyorum beraber yapıyoruz ona ben yaptırıyorum yine de tek yapmıyor öğrenmedi gel babası yapıyorım yok sadece çak yapıyor. Gerçekten bunalıyorum 7/24 te oynayamıyorım ki oturup mecbur kalıyorum yani biraz da. Yoksa bende istemem izlesin kalabalık evde olsak hiç aramıyor çizgifilm ama tek olduğumuz için oyalanıyor. Seninkisi de hep izliyor mu çizgi film. Pedagog korkma bizde çocuklarımıza izlettik bebekken bşr sıkıntı olmadı. Sadece dediğim gibi altında varsa ortaya çakmasını destekliyor dedi. O yüzden tavsiye etmiyoruz 2 yaşa kadar. İzler diye de olacak değil dedi.Kiz o tarzan gibi bagirmalar bizde de var kafam sisiyor. Bazen çizgi film yerine baska birsey aciyorum bas bas bagiriyor cizgi film acarsam susuyor:)))
Ah ahhh bir yaşlı dede gibi takılan benim oğluşum kaldıBenim.oglusumun daha 2 disi var:))
İllaki birkaç belirti verir yaEvet canım bende bir çocuk görmüştüm yerinde durmuyordu sonra babası dedi 2 yaşında öğretmeni farketmiş otizmli olduğunu. Ama çocuk çok normaldi sadece aşırı yaramazdı 1 dk durmuyordu yerinde adam hiç oturmadı bile peşine dolanmaktan. Sonra kreşe vermişler öğretmen farketmiş
Kalabalık evde çocuk büyütmek o kadar kolayki. Evimiz şenlenince çocuk da rahat oluyor bir dedeye bir babaanneye bakıyor. Bir onda bir şunda derken saatler geçiyor ne tv arıyor ne başka bir şey cidden.Aynen öyle açınca susuyor hemen. Ama çizgi film izlerken öyle odaklanmıyor mesela seslendiğimde Alya diye bakıyor. Odadan çıktığımda yürüteniyle peşime geliyor izlemiyim bırakıyor. Oyuncak versem Tv ye bakmıyor oyuncak oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyor. Sanki açık kalsın istiyor kapattığımda gözümün içine bakıyor açayım diye. Açmayınca hemen sızlanmaya başlıyor garip garip haraketler. Oyun oynuyorum oynamıyor benimle alkış yapıyorum beraber yapıyoruz ona ben yaptırıyorum yine de tek yapmıyor öğrenmedi gel babası yapıyorım yok sadece çak yapıyor. Gerçekten bunalıyorum 7/24 te oynayamıyorım ki oturup mecbur kalıyorum yani biraz da. Yoksa bende istemem izlesin kalabalık evde olsak hiç aramıyor çizgifilm ama tek olduğumuz için oyalanıyor. Seninkisi de hep izliyor mu çizgi film. Pedagog korkma bizde çocuklarımıza izlettik bebekken bşr sıkıntı olmadı. Sadece dediğim gibi altında varsa ortaya çakmasını destekliyor dedi. O yüzden tavsiye etmiyoruz 2 yaşa kadar. İzler diye de olacak değil dedi.
Yalnız değilsiniz benim kızda çıkaramadı dahaAh ahhh bir yaşlı dede gibi takılan benim oğluşum kaldı
Kalabalık evde çocuk büyütmek o kadar kolayki. Evimiz şenlenince çocuk da rahat oluyor bir dedeye bir babaanneye bakıyor. Bir onda bir şunda derken saatler geçiyor ne tv arıyor ne başka bir şey cidden.
Biz evde eşim ben ve oğlum olarak yaşıyoruz, gündüz annem geliyor bakmaya. Arada altıncı sınıfa giden yeğenim uğruyor onun varlığı bile müthiş etki ediyor. Nerde eski kalabalık aileler
Otizmli ikinci sınıfta bir öğrencimiz var. Konuşması anne, baba, bardak, tabak şeklinde. Bunlardan ibaret.
Annesiyle konuştum bir buçuk iki yaşına kadar tamamen normaldi diyor, benim de korkulu rüyam ama bu tarz şeyleri çok dillendirmemek akla getirmemek lazım. Ben buna da çok inanıyorumDeisa canım
Canim bak şunlardan al şu süzgecin adi neydi unuttum kir icine koy o kadar iyi geliyor ki. Ben kuzey'e diş döneminde hep bunlardan verdim iyi geliyordu. Bana annem getirmisti ama baktim turkiye'de de var tadi da cok güzel bunlarinHavuç verdim attı. Pırasa diyorlar ama hiç denemedim. Diğer türlü bulduğu her şey ağzında zatenparmak fırça var onunla biraz ovalayayım diyorum asla dokundurmuyor.
Yavaş yavaş acı çektiriyor demek ki sanaBenim.oglusumun daha 2 disi var:))
Babası 10 aylıkken çıkarmış ilk dişi. Diş çıksın çıkmasın çok mühim değil ama her türlü diş huzursuzluğu varken bir türlü çıkmaması insanı yoruyorYalnız değilsiniz benim kızda çıkaramadı daha
Ne güzel yazmışsın şu an ben birçok konuda zorluk yaşıyorum belki de ikinci bebek nasip olursa dediğin olgunluğa ulaşmış olurumNe kadar haklı yazmışsın, kesinlikle doğru. İlk çocukta 2,5 aylıkken kayınvalidemlere gitmiştik. Biri sallıyor biri uyutuyor biri oynuyor..sen bi tek emzirip bırakıyorsun. Şimdi bizim evde kısmen kalabalık sayılırherkesin biri lafı bir hareketi yetiyor. Tv de açık oluyor zaman zaman ama ona bile odaklanmıyor. Aldığım kitapları çocuklara okutuyorum filan, bir taşla iki kuş
Yalnız bakarken en önemli şey tahammül; o zamanlar üzerini kirletmesi, yerlerin kirlenmesi vs beni çok gererdi. Şimdi yaptığı bütün zahmetlere hiç aldırmıyorum desem. Çünkü geçici bir dönem olduğunu biliyorum. Yaşla mı alakalı yaşanmışlıkla mı bilmiyorum. Eskiden babaanne anneanne teyze yenge bakması boşa değilmiş.
Sorumluluğumuz ömür boyuBenim de bir öğrencimde disleksi ve orta düzey otizm vardı. Öğrenme güçlüğü had safhada. Annesi şöyle demişti, pandemiye kadar çok iyiydi. Pandemi de biz eline telefon verdik tv ile oyaladık, sonradan bu şekilde oldu demişti. Bazı şeylerde sonradan gelişiyor anlaşılan
Bu meyve süzgecinden var ama bir iki kullanmaya çalıştım pek sevmedi yine deneyeyim canım. Elinde boş oyuncakla oynayacağına bunu ağzına götürsünCanim bak şunlardan al şu süzgecin adi neydi unuttum kir icine koy o kadar iyi geliyor ki. Ben kuzey'e diş döneminde hep bunlardan verdim iyi geliyordu. Bana annem getirmisti ama baktim turkiye'de de var tadi da cok güzel bunlarin
hippin icerigi temizdi yine de sen bir bak ben de bunu dişi çıktığı zamanlarda çok kullandim en azindan onu rahatlatti tadi da güzelBu meyve süzgecinden var ama bir iki kullanmaya çalıştım pek sevmedi yine deneyeyim canım. Elinde boş oyuncakla oynayacağına bunu ağzına götürsün
Hazır gıdalardan hiç almadım bir iki defa dışarıdayken meyve püresi aldım o kadar. Ama içeriğine bakayım temizse bunları da deneyeyim. Ben kaşımanın etkili olduğunu biliyordum.
Boğazı kızarmış gene ya diş falan demedi ateşini takip et 3 gün düşmezse antibiyotiğe başla hemen antibiyotik vermiyorum dedi, meyvesini veriyorum beslenmesine dikkat ediyorum öyle kalabalığa sokmuyorum gene de hastalanıyor babası biraz öksürüyordu ama kendi atlattı doktora gitmedik çok ağır değildi sanırım ondan aldıİnşallah diştir canım gerçekten hepimizin korkusu oldu dişten mi yoksa hastalıktan mı diye sorguluyoruz. Haber veririsn bize de canıma çok geçmiş olsun tekrardan
Bu röportajın tamamını bulup izlemeni tavsiye ederim canım. Evet hiçbir şey olmayabilir gelişimiyle ilgili hiçbir sıkıntıyla karsılasmayabilirsin ama karsılasa da bilirsin risk almaya değer mi sanmıyorum. Yani emin ol çocuğu olup da evi her gün düzgün her şeyi muntazam olan biri yoktur herhalde .Ama bir kez ekran verdikten sonra çocuk üzerinde otorite kurmak onla iletişime geçmek o kadar zorlaşıyor ki bir süre sonra verdiğin 15-20 dk onu tatmin etmemeye başlıyor. Dur yemek yerken vereyim dur arabada vereyim derken önüne geçilmiyor. Artısını eksisini düşünüp ona göre karar ver bence.Aynen öyle açınca susuyor hemen. Ama çizgi film izlerken öyle odaklanmıyor mesela seslendiğimde Alya diye bakıyor. Odadan çıktığımda yürüteniyle peşime geliyor izlemiyim bırakıyor. Oyuncak versem Tv ye bakmıyor oyuncak oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyor. Sanki açık kalsın istiyor kapattığımda gözümün içine bakıyor açayım diye. Açmayınca hemen sızlanmaya başlıyor garip garip haraketler. Oyun oynuyorum oynamıyor benimle alkış yapıyorum beraber yapıyoruz ona ben yaptırıyorum yine de tek yapmıyor öğrenmedi gel babası yapıyorım yok sadece çak yapıyor. Gerçekten bunalıyorum 7/24 te oynayamıyorım ki oturup mecbur kalıyorum yani biraz da. Yoksa bende istemem izlesin kalabalık evde olsak hiç aramıyor çizgifilm ama tek olduğumuz için oyalanıyor. Seninkisi de hep izliyor mu çizgi film. Pedagog korkma bizde çocuklarımıza izlettik bebekken bşr sıkıntı olmadı. Sadece dediğim gibi altında varsa ortaya çakmasını destekliyor dedi. O yüzden tavsiye etmiyoruz 2 yaşa kadar. İzler diye de olacak değil dedi.
Ya maşallahMerhaba herkeseüçüzler iyi çok şükür ama ben biraz zor bir hayat yaşıyorum çok yorucu ve hep ritimli sizleri de çok özledim umarım iyisinizdir bebişleriniz sağlıkla büyümüştür fırsat buldukça gelmeye çalışacağım bundan sonra ama çok da zor hepinizi kocaman öpüyorum
Leedong sana ayrıca teşekkür ederim merak edip yazdığın için
Ya şöyle oyun oynuyor arada tv ye bakiyor o sekilde surekli tv acik ama beraber oyun oynarken oyuna odaklaniyor. Oyincaklari onundeyken tvde acikken transa gecmis gibi izlemiyor yani. Bazen alip baska odaya geciyorum yatakta yatarak oynuyoruz bende dinlenmis oluyorum:))) mutfakta yemej yaparken yurutecle yanima aliyorum. Çamaşırları katlrken yanima aliyorum yani ev isleri yemek yaparken hep yanima aliyorum. Onun haricinde salonda otururken cizgi film aciyorum bitek.Aynen öyle açınca susuyor hemen. Ama çizgi film izlerken öyle odaklanmıyor mesela seslendiğimde Alya diye bakıyor. Odadan çıktığımda yürüteniyle peşime geliyor izlemiyim bırakıyor. Oyuncak versem Tv ye bakmıyor oyuncak oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyor. Sanki açık kalsın istiyor kapattığımda gözümün içine bakıyor açayım diye. Açmayınca hemen sızlanmaya başlıyor garip garip haraketler. Oyun oynuyorum oynamıyor benimle alkış yapıyorum beraber yapıyoruz ona ben yaptırıyorum yine de tek yapmıyor öğrenmedi gel babası yapıyorım yok sadece çak yapıyor. Gerçekten bunalıyorum 7/24 te oynayamıyorım ki oturup mecbur kalıyorum yani biraz da. Yoksa bende istemem izlesin kalabalık evde olsak hiç aramıyor çizgifilm ama tek olduğumuz için oyalanıyor. Seninkisi de hep izliyor mu çizgi film. Pedagog korkma bizde çocuklarımıza izlettik bebekken bşr sıkıntı olmadı. Sadece dediğim gibi altında varsa ortaya çakmasını destekliyor dedi. O yüzden tavsiye etmiyoruz 2 yaşa kadar. İzler diye de olacak değil dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?