Cnm sıfır ekran büyütüyorum, konuşma terapistlerini dinliyorum yaptıklarını yapıyorum bir gün çözülecek diye bekliyorum ben de.
Cnm benim oğlum da çok arkamdan ağlamaz ama evde hep peşimde kucak ister birlikte oynamak ister ama yardımcı ablaya bırakıp çıkarsam ağlamaz arkamdan… bilemiyorum.
Cnm bizim doktorumuz da erken dedi gelecek ay bakalım duruma dedi. Yani her dediğimi anlıyor istediği şeyi anlatıyor ama tek hece dediğin gibi. Bizde de tv telefon açılmıyor onunla ilgili değil yani. Bu dönem iki heceye geçmeliydi ama başka örnekler olduğunu bilmek iyi hissettirdi sağol cnm.
Aynen cnm internet korkutuyor çok ama bilmek de istiyorum okuyorum izliyorum sonra benzetcek şey arıyorum o bilgilerde, bazı hareketler normal bebek hareketleri aslında ama otizmli çocuklar da yapınca aa benimki de bunu yapıyor diye paranoyak oldum mesela heyecanlanınca kuş gibi çırpınma otizmli çocuklar çok yapıyor ama bu dönem normal bebekler de yapıyor bunu, ya da alkış yapma bir ara çok yaptı, otizmli çocuklar çok takılıp tekrar edebiliyor benm oğlum da bazen alkış yapıyor herşeye bazen hiç yapmıyor ama çok yaptığı dönem aa yoksa öyle mi diye diye herşeyden kıllanmaya başladım.
Evet cnm ismine bakıyor anneyi babayı biliyor köpeklerimizin adını söyleyince bakıyor hayvanların isimlerini söyleyince o hayvanlı oyuncağa bakıyor alıyor bunlar içimi rahatlatıyor bilmiyorum otizmli çocuklar bunları yapabiliyor mu…
Benim dediğimi anlıyor cnm ondan eminim, oyun grubuna gidiyoruz oradaki çocuklarla kıyaslıyorum onlarla aynı şekilde oynuyor oyuncaklarıyla farklı bir yön göremiyorum onlardan, hayvan isimlerini evin bireylerini biliyor, süpürge kitap maymun nerede diyince onlara gidiyor fln ama belki otizmli bebekler de anlıyordur bunları bilemiyorum.ç sen daha iyi bilirsin. Arkamdan pek ağlamaz, iki hece yok, öyle sakin sakin kucakta oturmaz oyuncak fln bişeyle oyalamazsan kucakta gezer ağlayınca da sarılır bana ama, heyecanlanınca kuş gibi çırpınır, ellerinin tutulmasından pek hoşlanmaz çeker elini bunlar da beni düşündüren şeyler…