- 24 Kasım 2021
- 5.177
- 6.389
- 148
- 31
Yok gece emmesini canım 13 ay civarı hiç önermiyoruz dedi doktorEmzırmeyı 1 yas sonrası tamamen kesmelısın mı yoksa gece emzırmeyı mı?Suan kucuk ama buyudukce gece sık uyanıp meme ıstemesı gercekten zor olur ınsallah azaltabılırsın canım
Bence normal canım benim ki 2-3 emse ben hep öyle gidebilirim ama benim ki meme ağızda istiyor , uzmanlara göre gece beslenmesine gerek yok sanırım 9 aydan sonra bile bırakan duydum bana sorarsan 2-3 normal ya bebek bu sonuçta , alışkanlık yapması kötü ben bir arkadaşımdan çocuğum 1.5 yaşındaydı 1.5 saatte bir kalkıp emerdi dediğini duydum senin ki de normal dedi bana , sanırım bi yerden sonra kısıtlamazsan hep öyle gidiyor memeyi kesene kadar.Seninki anladığım kadarıyla seni emzik yapmış canımama gece iki defa üç defa uyanıp emmesi normal değil mi? Başka emziren anneler kimlerdi ben hep unutuyorum kusura bakmayın
Hadi ya bizim dr da yapılsın dedi menenjiti erteleyememBizim doktor ağır olur dedi, sonraki ay yapacak...
Valla ne olacak bilmiyorum ama beni güçsüzlestirdi orasi kesinNe olur kızma bana o kadar tatlı geldi kiekin gözümde canlandı bu kız çok güçlü olacak
10 aylikken bunlari yapiyorsa 2 yaşı hayal etmek istemiyorumE bunlar iki yaş sendromu değil miydi kim kandırdı bizi
Yalniz tabak da benim evdeki tabaklarkızlar ne pişirsem derdine düşenler varsa bu sayfayı çok beğendim, haftalık menü şeklinde tarifler, sabah öğle akşam diye, dengeli görünüyor beslenme şekli, ben buradan okuyup yapacağım artık, doktorla birlikte hazırlanmış sevdim
Yaa ben şu an şokGece emmesinden en muzdariplerdenim kızlarbende iyi bir uzmana götürdüm bu konuyu danıştım bana da asla böyle yapmamalısın gece emmesini azaltıp 1 yaş sonrası kesmelisin yoksa sana çok bağımlı pısırık olur dedi hatta eğer bağımsız özgür ve başarılı bir birey istiyorsan azaltacaksın dedi yavaş yavaş ama ben gece gerçekten başka türlü zaptedemiyorum yanımda uzanarak meme ağzında dalıyor ama 1 hafta uykusuzluğu göze alıp en azından 4 emzirme falan ile başlayıp azaltmayı deneyeceğim bakalım
Ben varım canımSeninki anladığım kadarıyla seni emzik yapmış canımama gece iki defa üç defa uyanıp emmesi normal değil mi? Başka emziren anneler kimlerdi ben hep unutuyorum kusura bakmayın
2 yaş şöyle oluyor tabi kendi yaşayan daha iyi anlatır ama benim kankalarımdan gözlemlerim sürekli inat hali oluyor kuzum o da çok zor ama böylesi de çok zor defneyi anlattın gibi az önce uyanıyor ayaklanıyor ama uyku sersemi görmen lazım sonra ayakta duruyor tırmanıyor ya başlığa pat popo üstü düşüp oturuyorValla ne olacak bilmiyorum ama beni güçsüzlestirdi orasi kesin
10 aylikken bunlari yapiyorsa 2 yaşı hayal etmek istemiyorum
Evet canım senin işin zor sen azaltma çalışmalarına başlayabilirsin umarım çabuk alışırBence normal canım benim ki 2-3 emse ben hep öyle gidebilirim ama benim ki meme ağızda istiyor , uzmanlara göre gece beslenmesine gerek yok sanırım 9 aydan sonra bile bırakan duydum bana sorarsan 2-3 normal ya bebek bu sonuçta , alışkanlık yapması kötü ben bir arkadaşımdan çocuğum 1.5 yaşındaydı 1.5 saatte bir kalkıp emerdi dediğini duydum senin ki de normal dedi bana , sanırım bi yerden sonra kısıtlamazsan hep öyle gidiyor memeyi kesene kadar.
Ben takip ediyorum bu sayfayı çok beğeniyorum.kızlar ne pişirsem derdine düşenler varsa bu sayfayı çok beğendim, haftalık menü şeklinde tarifler, sabah öğle akşam diye, dengeli görünüyor beslenme şekli, ben buradan okuyup yapacağım artık, doktorla birlikte hazırlanmış sevdim
Benimki de 11-2-6 şeklinde canım. Şu an böyle kolay geliyor ama sürekli memede olsa çekilir dert değilYaa ben şu an şokher zaman dediğimiz gibi gerçek mi bı söylenen? Bir başka doktor da başka bir şeyi savunuyorsa kime güvenebiliriz? Korktum yani defne hiç bırakacak gibi değil bu aralar deneyemem zaten diş döneminde daha da çok yapışıyor bana meme olmazsa yanaklarımı boynumu öpüp yalıyor Bu ay kontrolünde bunu bir de kendi doktorumuza sormalıyım.
Ben varım canımgece iki veya en fazla üç kez uyanıyor mesela 9 gibi uyuduysa bi iki saat sonra bi mırıldanır emip sarılıp uyur, iki gibi uyanıyor bir de 6 gibi. Saate pek bakamıyorum uyku sersemi oluyorum ama baktığım zamanlarda hep böyle oluyor.
2 yaş şöyle oluyor tabi kendi yaşayan daha iyi anlatır ama benim kankalarımdan gözlemlerim sürekli inat hali oluyor kuzum o da çok zor ama böylesi de çok zor defneyi anlattın gibi az önce uyanıyor ayaklanıyor ama uyku sersemi görmen lazım sonra ayakta duruyor tırmanıyor ya başlığa pat popo üstü düşüp oturuyorhahaha cok komik sanki az önce tırmanan o değil gibi sonra emip uyuyor
İnşallah bizimkiler de yemeye başlar sabırla bekliyorum ben zorladım bir süre ama bıraktım zorlamayı tramva olmaması için artık ne zaman isterse o zaman yesinİlla bir gün yiyecekler. Bir kaç böyle red yaşayan anneyle de görüştüm. Mesela 10. Ay sonlarına doğru yemeye başlamış. O güne kadar hep sundum ama zorlamadım önüne koydum oynadı keşfetti falan dedi. O yüzden bu yönteme geçtim. Bakalım artık kaç ay sürecek ben de merak ediyorum
Canım senin ki normal benim ki öyle değil 5-6 belki daha fazla uyanıp memeye yapışıp uyuyor hep yanımda hep göğsüm açık öyle düşün, ben 2-3 emmenin fazla olduğunu düşünmüyorum ya ben başka bi doktora daha sormuştum 2-3 emme normal demişti bu sayı vermedi ama giderek azaltmalısın bir yaştan sonra kesmelisin dedi önerdikleri oymuşYaa ben şu an şokher zaman dediğimiz gibi gerçek mi bı söylenen? Bir başka doktor da başka bir şeyi savunuyorsa kime güvenebiliriz? Korktum yani defne hiç bırakacak gibi değil bu aralar deneyemem zaten diş döneminde daha da çok yapışıyor bana meme olmazsa yanaklarımı boynumu öpüp yalıyor Bu ay kontrolünde bunu bir de kendi doktorumuza sormalıyım.
Ben varım canımgece iki veya en fazla üç kez uyanıyor mesela 9 gibi uyuduysa bi iki saat sonra bi mırıldanır emip sarılıp uyur, iki gibi uyanıyor bir de 6 gibi. Saate pek bakamıyorum uyku sersemi oluyorum ama baktığım zamanlarda hep böyle oluyor.
2 yaş şöyle oluyor tabi kendi yaşayan daha iyi anlatır ama benim kankalarımdan gözlemlerim sürekli inat hali oluyor kuzum o da çok zor ama böylesi de çok zor defneyi anlattın gibi az önce uyanıyor ayaklanıyor ama uyku sersemi görmen lazım sonra ayakta duruyor tırmanıyor ya başlığa pat popo üstü düşüp oturuyorhahaha cok komik sanki az önce tırmanan o değil gibi sonra emip uyuyor
Peki nasıl azalltin canım benimki çıldırıyor emmeden uyumak istemiyor 5 dk emip geri uyuyorGece emmesini aslında doktor 7.ayda kesebilirsiniz demişti. Hatta kesmediğiniz sürece giderek daha zor olacak ve uyanmaya devam edecek ama bu açlıktan değil alışkanlık ve meme tiryakiliğinden olacak diyordu. Zaten o sırada da bizim oğlan aşırı çok uyanmaya ve emip sonra emzik gibi memede kalmaya devam etmeye başlamıştı.
Uyku kalitemiz yerlere düşmüşken denedik ve tamamen kesemesek de gece ben yatarken rüya beslemesi gibi emzirdim bir de sabah 5 civarı. Sonra şehir dışındaydık geçen ay düzen bozulunca yine bozdu, şimdi yeniden kesmekteyim. Doğrudan gündüz yemesini arttırıyor geceyi azaltmak. Ve kilo alımını hızlandırmıştı.
Sabah uyanınca da emiyor evet emmeden kaçamadım henüz
Peki nasıl azalltin canım benimki çıldırıyor emmeden uyumak istemiyor 5 dk emip geri uyuyor
Senin ki benim ki ile aynı canım ben odayıda ayırmadım hem yatakta yanımda o yüzden kaç kere emiyor onu da bilmiyorum yarı uyanır yarı uykulu, bugün not edeceğim bndePeki nasıl azalltin canım benimki çıldırıyor emmeden uyumak istemiyor 5 dk emip geri uyuyor
Bende bugünden niyet ettim bakalım 3 saat te bir emzireceğim en kısa, 8.30 da emdi uyudu 11.30 a kadar meme yok, şuan komple uyandı yaGece çok sık uyanıyorsa ve/veya emzik gibi ağzında kaldın istiyorsa kesmek en mantıklısı geldi bana hem bebek hem benim için. 2-3 kere kalksa muhtemelen devam ederdim ben de.
Hangi saatler sana uyuyorsa ve acıktığını düşünüyorsan onları bırakıp geri kalanında hiç bir şekilde vermeyerek, ilk günler ağlamalı oluyor ama sonra birden alışıyor ve hiç uyanmıyor ya da uyansa da iki mızırdanıp geri uyuyor. Ama kendini hazırlaman lazım o ağlamaya dayanacak ve başka şekilde sakinleştirecek güç toplamak lazım.
Tabi hasta veya ağrısı olduğunu düşünüyorsan esnemek gerekiyor kurallarda
Bence odayi ayirdiginda gidisata gore karar ver. Belkide bebek icin erken olacak deneyip karar vermek daha mantikli. Ben bi kac gun ayirdim ama hem gece beslenmesi hemde bazen mizirdanmasi yüzünden tekrar yanima aldim. Ayri odada kalkip yanina gitmek falan daha zor geldi bana.Kızlar oğlum hala anne yanı yatakta bizim odada uyuyor ama yavaştan kendi odasını hazırlıyorum, bebeğin odasına açılınca yatak olan bir tekli koltuk alsam mı annem çocuk hasta falan olduğunda orada yatarsın dedi kendi odandan zor olur dedi mantıklı mı sizce?
Gece emmesinden en muzdariplerdenim kızlarbende iyi bir uzmana götürdüm bu konuyu danıştım bana da asla böyle yapmamalısın gece emmesini azaltıp 1 yaş sonrası kesmelisin yoksa sana çok bağımlı pısırık olur dedi hatta eğer bağımsız özgür ve başarılı bir birey istiyorsan azaltacaksın dedi yavaş yavaş ama ben gece gerçekten başka türlü zaptedemiyorum yanımda uzanarak meme ağzında dalıyor ama 1 hafta uykusuzluğu göze alıp en azından 4 emzirme falan ile başlayıp azaltmayı deneyeceğim bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?