2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
gece beslenmesi olayı karmaşık ya aslında bana kalırsa en mantıklı 9 aydan sonra kesmek çünkü ay ilerledikçe farkındalıkları arttıkça kesinlikle daha zor oluyor. ben de hala devam ediyorum gece beslenmesine ama bıraktırma hedefim var şu olaylar bi bitsin de emzirme olayı da avrupa da bu mantıkta belirli bir aydan sonra artık bebeğin anneye bu kadar bağımı yaşamasının karakter gelişimine zarar vereceğini düşünüyorlar bizim toplumda bu kadınlarda yokta erkeklerde çok fazla var bunla alakalı mıdır bilmiyorum ama belki yaradılış gereği erkek bebekleri daha çok etkiliyordur benim gözlemim bilimsel değil gece beslenmesini kesmenin diğer iyi tarafı aslında deliksiz uyumaları uyku kalitelerinin daha güzel olması. Mesela sizce şuan aç oldukları için mi uyanıyorlar ? Ben hiç sanmıyorum tamamen alışkanlık
canım odan büyükse değerlendirebilirsin ama acele etme derim. ayrı oda biraz yıpratıcı olabiliyor eğer hala gece kalkması/beslenmesi varsa. ben montessori yatak alacağım için böyle bir durumda yanına yatarım diye düşünüyorum ama 2 yaşa kadar ayırmayı düşünmüyorum hala gece bizi arıyor çünkü yakınımızda olmak istiyor
çok geçmiş olsun bu hastalıklar anneyi de bebeği de çok yıpratıyor inşallah hemen toparlar kuzum

Ay kizlar sabah besikteydi yanima alayim ikimizde uyandik nasi olsa oynariz dedim uyuyakalmisim resmen. Ki ben uykum cok hafiftir asla oyle uyuyakalmam. Sen cocuk pat diye yataktan düşmu sok oldum alni hafif kizarmis birazda agladi. Suan iyi :) Ya normalde yastik koyarim yanina hep bisey olmaz nede olsa ben varim yaninda dedim inanamiyorum ya hala. Isin kotu ole bi dalmisimki ruya bile gordum.

Rande kesmeyi düşünmüyorum canım bende ama benim oğlanın ki çok kontrolsüz bi hale geldi ama aslında baktığımda hata benim çünkü benim kolayıma geldi yanımda memede uyudu bende uyudum oda sürekli emdi , bu 4 aya kadar böyle değildi 2-3 emip uyuyordu ataktan sonra düzen değişti
Bu gece çok zordu ya 8.30 gibi uyudu 9.50 gibi meme vermediğim için tamamen uyandı ta ki 23.30 a kadar uyumadı oynadı önce uykusuzluk vurunca ağladı bağırdı o kadar ki emzirsem anında uyuyacak ama uyumadı meme istedi su verdim nasıl içiyor sanki kerbela da , sonra ağlayarak kucakta dalmak üzereydi o ben dayanamadım ağlayarak emzirdim kendimi kötü hissettim çünkü ama uyumasına izin vermedim sonra ayakta sallayarak 00.10 da uyudu, bu gece not aldım tam 8 kez uyandı sabaha doğru meme verip uyuttum çünkü çok yoruldum bide beşiğine koyunca hemen uyanıyor yanımda daha uzun uyuyor onu da farkettim, valla bi yanım amaan meme ver uyusun diyor bi yanım doktorun dedikleri ve kendi uykumu düşünüyor , çok canım sıkıldı valla keşke güzel uyuyan bi çocuk olsaydı
Bide bu gece ki takibimden gözlemim max 2 saatte bir uyanıyor daha uzun olmuyor

Canım geçmiş olsun aslında yorgundun demek ki ya , çok şükür bişe olmamış

Off aşırı canım sıkıldı oğlumda otit oluşmuş antibiyotik yazdı antibiyotiksiz geçmez mi ya
Uyyy çok geçmiş olsun arkadaşım. Benim oğlum 1 hafta önce kendi doktoru koltrol ettiğinde herşey iyi demesine rağmen 1 hafta sonrasında kulak enfeksiyonu oldu bizde ateş vardı ama. Hatta doktoru kulağını çekiştirir saçını çekiltirirse diş kaynaklı olabilir dediği için ben ateş takibi yaptım ilaçlarla, ama hacettepeye gidince doktor kızdı bana. Hem kulağını çekiyor hemn ateşi var kulak enfeksiyonu olmuş nasıl anlamadın dedi. Nasıl anlayabilirdim ki 1 hafta önce doktor diş demiş. Neyse antibiyotik kullandık biz 10 gün canım. Korkma birşey olmuyor bizimki içerken çok zorladı bizi. Nefret ediyor şurup tarzı şeyler içmekten başka doktorlara da göster ama geçkalma arkadaşım. Kulak tehlikeli. Bir de bol bol sıvı almasını sağla antibiyotik kullanırsan arkadaşım. Çoğu doktor öneriyor bazısı önermiyor ama ben antibiyotikle minseo arkadaşımın önerisiyle probiyotikte kullandım. Çok şükür iyiyiz şimdi inşallah bebişin hemen düzelir
Evet malesef, benim oğlumun ilk hastalığıydı. Babasından bulaşmıştı. Ateş düşürücüleri değiştirerek kontrollü kullan arkadaşım, ben mandalina suyu içirdim. Bol bol su tüketmesini sağla, tavuk suyuna güzel şehriyeli bir çorba yap arkadaşım. İnşallah hemen düzelir bebiş. Çok geçmiş olsun

Canım gece sık uyanması senı yıpratmıs bellıkı uzuluyorsun ama dun gece vermemk ıcın dırenmısın ya bence ezıyet etme kendıne soyle buyuk oglum memeye cok duskundu doktorumuz da 1 5 yasında ıken artık gece verme demıstı bır gece basladım vermemeye aglamıstı vermeyınce kacıp dolapın yan tarafına gırmıstı falan sonra dayanamayıp verdım ama suan 4 yasında halen onun acısı ıcımde. Ben yemek yerken uzandıgımı gordugu an bıle kosardı meme agzında. Ama 28 aya kadar emzırdım. Suan dusunuyorum geldı gectı ıstesen de emzıremezsın kendını sıkma guzelce ıstedıgın gıbı emzır. Emzırme son buldugunda da anne ve bebek gercekten cok uzuluyorlar

Canım ben odasını ayırdım. Ama geçiş sürecini yumuşak yapıyorum. İlk zaman sadece oyun oynadıkno odada, sonra kardeşi ile odalarına kaçmaya başladılar (demekki benimsedi) sonra gündüz uykuları odasında, derken şimdi gece uykusuna geçince yatağında gece acıkknca 2gibi uyanıyor ya o zaman yanıma alıyorum gene... Muhtemelen 10 aylık olunca tamamen geçmiş olur. Bu şekilde fark bile etmedi hasta olunca zaten eşim başka yere gider hangisi hasta ise o yanımda olur çocuklardan... Bizim böyle bir düzen olduğu için iyileşince geçerler yataklarına...

Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun

canım valla dediğin gibi anne olarak en doğruyu yapmaya çalışıyorum ama bazen ondan çok zorlanıyorum, iyi anne olmaya çalışmak bile zormuş, sabahta deneyeyim dedim emerek iyice mayışması lazım benim ki yoksa dalamıyor, doktorlar genelleme yapıyorlar ama her bebek için doğru farklı mı diyorum bazen, Allah hepimizin yardımcısı olsun
Şimdi internete yazdım mesela 8 aylık uykusu diye 3.5-4 saat gündüz uyurlar gece 11 saat deliksiz uyuyabilirler diyor, hangi bebek öyle uyuyor ya Allah aşkına biz uyuyamayız deliksiz o kadar karnımız acıkır , bazende abartıyor bu uzmanlar

Ay kızlar bugün aşı olmaya gittik dr rutin kontrol yaptı genitaline baktı hafif yapısık dedi actı biraz ama minos o kadar cok agladı ki ici gitti 1 saaten fazla gecti bebisim durup durup iç geciriyor
O nasi bisimis ole ya direkt elle tutulup aciliyormuymus? Cok acir yaa bakim internetten neresi yapışık oluyormus.

Ay kızlar bugün aşı olmaya gittik dr rutin kontrol yaptı genitaline baktı hafif yapısık dedi actı biraz ama minos o kadar cok agladı ki ici gitti 1 saaten fazla gecti bebisim durup durup iç geciriyor
Ayy baktimda simdi ergenlikte geciyormus cogu bizimkide sunnet olduktan sonra fazla deri yapisti ergenlikte duzelir diye bisey yaptirmadik masaj yapin diyorlar geriye dogru ama cokda ellemek istemiyorum acikcasi

Ayy baktimda simdi ergenlikte geciyormus cogu bizimkide sunnet olduktan sonra fazla deri yapisti ergenlikte duzelir diye bisey yaptirmadik masaj yapin diyorlar geriye dogru ama cokda ellemek istemiyorum acikcasi
Canım o yapısıklıgı doktor acıyor. Buyuk oglumunkını acmıslardı kremle sonra yapısmadı.

Çok teşekkür ederim canım ikinci bir doktor görüşü ile antibiyotiğe başladık şu an daha iyi ama ne yaparsam yapayım asla burnunu açamadım probiyotik zaten vardı evde kullanıyorum. Ekstra kefir, yoğurt, Hindistan cevizi yağına önem veriyorum. Çabucak iyileşir umarım. Size de geçmiş olsun tekrarlamasın

Çok geçmiş olsun canım kremle de açılıyor aslında eliyle neden canını acıttı ki

Cocuk doktorunami gidelim yoksa sunneti yapan cerrahami gidelim cnm
Canım ben ıkısıne de gıtmıstım ama sen dırek cocuk doktoruna gıt hem muayenelerını de yapar. Ben fark etmemıstım cocuk doktoru muayene ederken yapısmıs deyıp acmıstı ve asagı cek altını temızlrken demıstı. Bazı doktorlar onermıyormus asagı cekmeyı ama Ygıtın sunnet doktoru da aynısınu soyledı asagı cek her alt degıtırmede dıye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…