• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    301
Merhaba 9+3 oldum ben de bugün pek bir değişiklik yok bende ama hafif göbek çıktı gibi bulantı sorunu bende hiç olmadı sadece progestan kullandığım için ilacı içtikten sonra hafif bulantı başlıyor ama sabahları hiç bulantı ile utanmadın 3 gün önce kontrole gittiğimde doktor 12. Hafta 2 li test yapalım dedi hiç fetal DNA dan bahsetmedi
Yaştan dolayı olabilir benim yaşım 35 olduğu için doktorum 35 ve üzerine tavsiye ediyoruz dedi bu testi yaptıktan sonra 2li 3 Li 4lü testleri yapmana gerek ypk dedi doktorum. Benim bulantılarım çok fazla olduğundan 2 kg yakın verdim canım 3 hafta içinde. Çok şanslısın ne güzel bulantılarım yok ben sabah öğle akşam çekiyorum bulantıları öyle böyle de değil bildiğin içim dışıma karışıyor hasta gibi yatıyorum kız kardeşim bakıyor bana. Keşke benimde bulantılarım olmasa canım gerçekten bulantı yaşamak kadar pis bişi yok mahvoldum 3 haftadır hiç azalmadı hatta arttı hiç bit ilaç fayda etmiyor su içemiyorum bile 🥺

Kızlar benim doktorun hesabına göre 9+6 oldu bugün benimde aynı zamanlarda olan var mı? Şu anki değişikliklerini merak ediyorum bende 7.haftadan beridir değişmeyen aksine hergün artan bi bulantı var sadece. Fetal DNA testi yaptıracağım önümüzdeki hafta yaptıracak planlar var mı başka?
Ben de yaptıracağım. Önümüzdeki haftalarda soracağım doktora bir kalp atışını duyalım da inşallah. 10.hafta yaptırılıyormuş evet. Ne güzel o aşamalara geldin.. Güzel haberler gelir inşallah :dua:

Ben de yaptıracağım. Önümüzdeki haftalarda soracağım doktora bir kalp atışını duyalım da inşallah. 10.hafta yaptırılıyormuş evet. Ne güzel o aşamalara geldin.. Güzel haberler gelir inşallah :dua:
Sende gelirsin canım benim merak etme sağlıkla gel inşallah ben 3 haftadır yatakta geldim bulantı ve kusmalardan dolayı Temmuz evde yatmakla geçti hala da gram düzelmiş değilim sürekli bulantı sürekli perişan oldum. Siz inşallah bulantınız atlatırsınız bu süreci canım benim. 10. Haftada yapılıyor ama 11 de yaparız dedi doktorum ben zaten çok istiyorum fetal DNA testini 6 düşük yaptım ister istemez bir engeli var mı diye korkuyorum açıkçası ya sakatsa ya zeka engeli varsa sürekli aklım bunlsrla dolu rabbime dua ediyorum sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin bize inşallah kız erkek farketmez sağlıklı olsun yeter 😢

Kızlar biraz korktum ne yalan söliyim bebeğinin kalbi duran vs duyunca evhamlıyım zaten :( bende belirtiler devam ediyor belirti olması gebeliğin devam ettiğini mi gösterir? Mide bulantısı, halsizlik, sindirim problemleri

Kızlar benim doktorun hesabına göre 9+6 oldu bugün benimde aynı zamanlarda olan var mı? Şu anki değişikliklerini merak ediyorum bende 7.haftadan beridir değişmeyen aksine hergün artan bi bulantı var sadece. Fetal DNA testi yaptıracağım önümüzdeki hafta yaptıracak planlar var mı başka?

Merhaba bende 9+6yim 🥰
Vallahi ben mide bulantısı isini ilk gebeligimde yaşadım bilirim o çok kötü ama benim 14. Haftada tamamen bitmişti bir gün uyandım midem bulanmadı ve karnım acikti önce yemek yemeye korktum çünkü öncesinde ne yesem kusuyordum ve 6 kilo vermiştim doktora o kadar dedim ben hastayım kilo veriyorum diye önemsemedi ama tüm vitaminlerim bitmişti b12 d vitamini iğneler tüpler damlalar zor toparladım 2 3 haftada 😳 ama kızım çok saglikliydi doktor senin yememen onu etkilemez bu haftalarda demişti ama tam 14 haftalikti eminim ve bir anda bıçak gibi kesildi bulantı bir daha mide yanmam bile olmadi 🙈

Şuan üçüzler beni deviriyor sürekli yani yorgunluk sırt ağrısı sabahları da bulantı oluyor biraz ama senin yaşadığını biliyorum ben öyle değil ondan takmıyorum kafama 🙈 zorla kahvaltı yapıyorum ondan sonra her şey düzeliyor 🤲 ama tüm gün uyusam uyurum hep enerjim yok çocuk parka gitmek istiyor parkta bile uyuyakaliyorum ondan annem siz parka gidemiyorum çıldırıcam 5 yaşında yavrukusum ya sıkılıyor evde çok üzülüyorum ona da 😑 okullar açılsa da okula gitse bari 🤲 valla çok üzülüyorum umarım bu yorgunluk da belli bir haftadan sonra kaybolur aynı bulantı gibi 😑

Kızlar biraz korktum ne yalan söliyim bebeğinin kalbi duran vs duyunca evhamlıyım zaten :KK43: bende belirtiler devam ediyor belirti olması gebeliğin devam ettiğini mi gösterir? Mide bulantısı, halsizlik, sindirim problemleri
Ben de okudukça evham yapıyorum ama sakin olmak gerekiyor. Şiddetli ağrı kanama vs yoksa çok panik olmaya gerek yok canım.

Merhaba bende 9+6yim 🥰
Vallahi ben mide bulantısı isini ilk gebeligimde yaşadım bilirim o çok kötü ama benim 14. Haftada tamamen bitmişti bir gün uyandım midem bulanmadı ve karnım acikti önce yemek yemeye korktum çünkü öncesinde ne yesem kusuyordum ve 6 kilo vermiştim doktora o kadar dedim ben hastayım kilo veriyorum diye önemsemedi ama tüm vitaminlerim bitmişti b12 d vitamini iğneler tüpler damlalar zor toparladım 2 3 haftada 😳 ama kızım çok saglikliydi doktor senin yememen onu etkilemez bu haftalarda demişti ama tam 14 haftalikti eminim ve bir anda bıçak gibi kesildi bulantı bir daha mide yanmam bile olmadi 🙈

Şuan üçüzler beni deviriyor sürekli yani yorgunluk sırt ağrısı sabahları da bulantı oluyor biraz ama senin yaşadığını biliyorum ben öyle değil ondan takmıyorum kafama 🙈 zorla kahvaltı yapıyorum ondan sonra her şey düzeliyor 🤲 ama tüm gün uyusam uyurum hep enerjim yok çocuk parka gitmek istiyor parkta bile uyuyakaliyorum ondan annem siz parka gidemiyorum çıldırıcam 5 yaşında yavrukusum ya sıkılıyor evde çok üzülüyorum ona da 😑 okullar açılsa da okula gitse bari 🤲 valla çok üzülüyorum umarım bu yorgunluk da belli bir haftadan sonra kaybolur aynı bulantı gibi 😑
3 üz müüüü 😍😍😍 çok heyecanlı.. inşallah kısa sürede bulantılarımız halsizlikliklerimiz geçer.

Merhaba bende 9+6yim 🥰

Ayy bende aynıyım ya yataktan hiç kalkasım yok. Kızım bebekliğinden beri çok erken uyanan bi çocuk 6 da ayaktayız. Sürüne sürüne çıkıyorum yataktan gidip koltukta uyuyorum 🤣 açıyorum çizgi film ninni gibi valla. 3,5 yaşında kızım ama tam bir fırlama utanmasa kibrit takıcak gözlerime anne uyuma diye 🤣 karnım acıktı çişim geldi canım sıkıldı ağzı hiç susmuyor 😅 mide bulantım diğer hamileliklerimde de fazla olmadı tiksinme var ama kusma yok iyiyim şükür. Kızımda çok iştahlıydım bunda iştahım çok açılmadı henüz isteksiz yemek yiyorum. İlk üç ayda 4-5 kg almıştım ama bunda sanmıyorum çok kilo alacağımı. Kızımda acayip ekşi yiyordum bunda da canım hep tatlı istiyor. Bunlar cinsiyetin farklı olduğunu mu gösterir yaşayıp göreceğiz :)

Merhaba bende 9+6yim 🥰

Aynı şeyleri yaşamışız desene o zaman inşallah benimde bıçak gibi kesilir okula giden kızım ver onda bulantı nedir bilmem bide yanmam vardı 2/3 hafta sürmedi bile hiç bilmem sürekli bulantımın olduğunu kızıma kıyamıyorum çocuk sarılmak istiyor bulantılardan hararet basıyor beni allahtan büyük 11 yaşında anlıyor beni. Okullar açılana kadar düzelirim inşallah yoksa kızda perişan olur bende. Napıcam bilmiyorum çok mutsuzum moralim hep bozuk hergün serum takılıyor bugün yine takılacak. Su içmiyorum hiç 1 bardak su içemiyorum midem bulanıyor sudan bile tiksinenler oluyorfu gerçekten de tiksiniyormuş insan başına gelmeyen bilemez. Senin 3 üz Allah dağına göre kar veriyor iyi ki bulantıların yok inşalalh da olmaz canım

Kizlarrr gebeliğinizi yakınlarınıza söylediniz mi? Söylemediyseniz ne zaman söyleyeceksiniz🫠 içimden dağlara taşlara haykırmak geliyor ama kendimi tuttum sadece iki çok yakın arkadaşıma söyledim 🧡
Oğlumda keseyi görünce söylemiştik. İlk bebek :KK68: Bence sen şimdi söyleyebilirsin ya da bekle bir kaç gün daha, zaten kalp atışına az kaldı :KK68:O zaman söylersin..

Şimdi bizimkinin üzerinden 7 yıl geçti ve kimse bizden çocuk beklemiyor. Lafını bile etmiyorduk. Herkes çok şaşıracak, hatta baya şok olacaklar.. Anneler sevinir illa ki ama hani diğerleri ne düşünür hiç bilmiyorum.. Allah korusun kayıp olsa etraf fazla fazla heyecanlanmış olacak hiç beklemedikleri halde.. Biraz çekiniyorum açıkçası. Bir de önce oğlum bilsin, sonra o ailelerimize söylesin istiyorum ama.. Onun da ne zaman bilmesi doğru.. Asıl beni o endişelendiriyor.

3 ay bitince mi çocuğa söylemeliyiz acaba ya...? Hiç dayanacak gibi değilim :rolleyes:Başka çocuğu olanlar çocuklara söyledi mi?

Kızlar bişey sorcam drnuz hiç tahlil yaptımi size daha önce kalp atışını duyunca tahlil istiyordu ama bu sefer istemedi bide özele gidenler malum orda tahlil yaptırmak çok pahalı nasıl yapıyorsunuz geçen biyerde okumuştum devlette yapıp özele gösteriyorlarmis öyle yapsak Dr bakarmiki
ben doktoruma sormuştum tabiki devlette yaptırabilirsin demişti özel hastahaneler sadece başka bir özel hastahanenin testlerini kabul etmiyorlar diye biliyorum . devlette yada sağlık ocağında yaptırabilirsiniz. ama illada emin olmak istiyorsanız sorun doktorunuza

Kızlar biraz korktum ne yalan söliyim bebeğinin kalbi duran vs duyunca evhamlıyım zaten :KK43: bende belirtiler devam ediyor belirti olması gebeliğin devam ettiğini mi gösterir? Mide bulantısı, halsizlik, sindirim problemleri
Çok iyi anlıyorum seni canım aynı durum bende de var. Burada iyi bişey okuduğumda çok seviniyorum kötü bişey duyunca da çok üzülüyorum. Çok evham yaparsam bebeğe de stres geçer diye yapmamaya çalışıyorum. Belirtilerin olması bana da bebeğin iyi olduğunu düşündürüyor. Göğüs hassasiyetim arttı bikaç gündür damarlandı baya bir de kasık batması var. Herhalde bebek iyi ve büyüyor diye düşünüyorum. İnşallah sağlıkla büyütürüz bebişleri kuzucum 🙏🏻

Sende gelirsin canım benim merak etme sağlıkla gel inşallah ben 3 haftadır yatakta geldim bulantı ve kusmalardan dolayı Temmuz evde yatmakla geçti hala da gram düzelmiş değilim sürekli bulantı sürekli perişan oldum. Siz inşallah bulantınız atlatırsınız bu süreci canım benim. 10. Haftada yapılıyor ama 11 de yaparız dedi doktorum ben zaten çok istiyorum fetal DNA testini 6 düşük yaptım ister istemez bir engeli var mı diye korkuyorum açıkçası ya sakatsa ya zeka engeli varsa sürekli aklım bunlsrla dolu rabbime dua ediyorum sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin bize inşallah kız erkek farketmez sağlıklı olsun yeter 😢
Ah canım ya.. İnşallah bir anda kesilir şu buluntıların. 3 aya az kaldı senin Allah'ın izniyle.. Geçecek diye düşün hep..
Fetal DNA, NIFTY, NIPT bunlar hep aynı test di mi? Belki farklı hastalıklar için inceleme yapılıyordur gerçi bilmiyorum ama.. Doktor artık ne tavsiye ederse onu yaptıracağız. Hiç de bilgim yok. Zamanı gelince öğreniriz artık...

İnsanın aklına türlü türlü düşünce geliyor ya.. Hep iyi düşünmeye çalışalım, dua edelim.. Yapacak bir şey yok. Allah sağlıkla nasip etsin inşallah amin canım amin... :dua: Güzel dileklerine.. :KK68:

Back