• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben ilk hamileligimi cok erken ogrendim heyecanla söylemistim herkese 12 haftalikti kalbi durdu ...sonra haberi olan herkes bana döndü duyanlar gecmis olsun mesajlariyla ..cok yorulmustum.2.kez hamile kaldim o da kimyasal oldu..3.hamileligimde 10 haftaya kadar durdum..aileme soyledim...16.haftqda herkes duydu..kizim dunyaya geldi sukur ..23 aylik olduk.....simdi annem ve esim biliyor...10 gun daha bekleyip sonucu kardeslerime soyleyecegim...keseyi kalp atisini goreyim...

Canım belirti olmaması kötü bişey olduğunu göstermiyor ama belirtilerin olması da hamileliğin devam ettiğini gösteriyor olabilir. Yani ben bebeğimin kalbini haftaya duyacağım nasipse ama şu an göğüslerimdeki değişimi kasık batmalarını falan bebeğin iyi olduğuna yormak istiyorum. Tamamen temenni hiçbir bilimselliği yok 😃🙏🏻
Ya orası öyle ben de istiyorum bi midem bulasın falan 😅 ama şöyle bir durum var ki benim 2 düşüğümde de bütün belirtilerim devam ediyordu yani hiç hissetmedim olumsuz bir durum olduğunu. O yüzden bu belirti olaylarına fazla kafamı takmamaya çalışıyorum. Stres en büyük düşmanımız bu dönemde. İnşallah hepimizinki de sağlıklı sıhhatli olur geriye dönüp bu endişelerimize kocaman bi gülümseme patlatırız 🙏🥰

sigortanız asgari ücret üzerinden yaztıyorsa 16000 TL civarı para alıyorsunuz google da doğum parasını hesaplayacağınız siteler mevcut ordan bakabiliriniz
3 aylık maasin 2/3u diye duydum ben bir arkadastan. Benim 5 bin TL üzerinden yatıyor sigortam 10 bin TL alırım diye düşünmüştüm. 16 bin TL gayet iyiymiş 7 aylık çalışma için.

Kızlar bu SMA testi sonuçları ne zaman çıkıyor bilen var mı? Bir de sonucun ne olması gerekiyor pozitif-negatif? Hiç bilgim yok. Bugün eşim kan verdi. Bi de Dr hamilelikten önce yapılıyor bu test aslında demiş

Yaştan dolayı olabilir benim yaşım 35 olduğu için doktorum 35 ve üzerine tavsiye ediyoruz dedi bu testi yaptıktan sonra 2li 3 Li 4lü testleri yapmana gerek ypk dedi doktorum. Benim bulantılarım çok fazla olduğundan 2 kg yakın verdim canım 3 hafta içinde. Çok şanslısın ne güzel bulantılarım yok ben sabah öğle akşam çekiyorum bulantıları öyle böyle de değil bildiğin içim dışıma karışıyor hasta gibi yatıyorum kız kardeşim bakıyor bana. Keşke benimde bulantılarım olmasa canım gerçekten bulantı yaşamak kadar pis bişi yok mahvoldum 3 haftadır hiç azalmadı hatta arttı hiç bit ilaç fayda etmiyor su içemiyorum bile 🥺
Evet burdan takip ediyorum yaşadıklarını umarım tez vakitte düzelir her şey yoluna girer bende de iğne yüzünden acayip morarmalar oluyor yine de şükrediyorum bebeğim sağlıkla ilerliyor diye sen de.oyle.dusun belki biraz teselli olur ☺️

Ya orası öyle ben de istiyorum bi midem bulasın falan 😅 ama şöyle bir durum var ki benim 2 düşüğümde de bütün belirtilerim devam ediyordu yani hiç hissetmedim olumsuz bir durum olduğunu. O yüzden bu belirti olaylarına fazla kafamı takmamaya çalışıyorum. Stres en büyük düşmanımız bu dönemde. İnşallah hepimizinki de sağlıklı sıhhatli olur geriye dönüp bu endişelerimize kocaman bi gülümseme patlatırız 🙏🥰
Kız niye tezimi çürütüyorsun aşkolsun 😂 inşallah sağlıkla doğuralım canım. İçimizde kocaman bi belirsizlik yaşıyor malum. İster istemez ondan gelecek bir mesaj istiyor insan. Ama maalesef mesaj gelmiyor. Keşke konuşsa “iyiyim anne” falan dese arada 🙂 sen şubatta doğurursun bu arada seninkinin maşallahı var 😂

3 aylık maasin 2/3u diye duydum ben bir arkadastan. Benim 5 bin TL üzerinden yatıyor sigortam 10 bin TL alırım diye düşünmüştüm. 16 bin TL gayet iyiymiş 7 aylık çalışma için.
brüt tutar üzerinden hesaplanıyor mesela şuan asgari ücretin brütü. 6471 TL edevletinize girince sgk dökümüne bakın orda yazar tam olarak hangi tutar üzerinden yattığı o şekilde hesap yapabilirsiniz

Kız niye tezimi çürütüyorsun aşkolsun 😂 inşallah sağlıkla doğuralım canım. İçimizde kocaman bi belirsizlik yaşıyor malum. İster istemez ondan gelecek bir mesaj istiyor insan. Ama maalesef mesaj gelmiyor. Keşke konuşsa “iyiyim anne” falan dese arada 🙂 sen şubatta doğurursun bu arada seninkinin maşallahı var 😂
Sorma bi ara internetten doppler cihazlara baktım almayı bile düşündüm kalp atışını dinlerim evde kendi kendime diye 🤣🤣 valla bize rahat batıyor galiba bi başlar belirtiler mahvoluruz sus sus 🤣 2 doktora gittim ikisi de mart başı dedi ama bakalım şubat sonuna da denk gelebilir farketmez artık sağlıkla gelsin de 🙈

Evet biliyorum 34 yaşındayım ben de ama doktorum bir şey söylemedi bende açıkçası sormadım ekstra çok bir şey yapmak yaptırmak istemiyorum daha stres oluyor benim için her şey Allah'tan diye dusunup sağlıkla ilerlemesini bekliyorum ☺️
Ben de 36yım. Ama açıkçası ben de yaptırıp kendimi strese sokmak istemiyorum. Ne olursa olsun vazgeçmem çünkü bebeğimden.. takdiri ilahi deyip devam ederim sanırım. Tabii o zaman gelip de doktorum yaptırmak konusunda ikna ederse bilemem ☺️

evet ben de ileri yaş hamilelerde öneriliyor diye biliyorum. gittigim hastanede yapıyorlar fetal DNA testini ama cesitleri varmıs, doktorun önerdiği çeşidine gore ücret veriyorlar. bir daha ne zaman gidicem bilmiyorum gittigimde sorucam ben de. gecen hafta kontrole gittim lekelenmem oldugu icin 8.haftada. buarada bu test ile cinsiyet de belli oluyormus :)
Evet DNA dan cinsiyet de belli oluyormuş 🥰 hadi hayırlısı. Bizi ücreti konusunda da bilgilendirir misin öğrendiğinde?

brüt tutar üzerinden hesaplanıyor mesela şuan asgari ücretin brütü. 6471 TL edevletinize girince sgk dökümüne bakın orda yazar tam olarak hangi tutar üzerinden yattığı o şekilde hesap yapabilirsiniz
Prime esas kazanç 5000tl yaziyor vay asgariden az mı yatiyor görünüyor 🤭

Evet DNA dan cinsiyet de belli oluyormuş 🥰 hadi hayırlısı. Bizi ücreti konusunda da bilgilendirir misin öğrendiğinde?
tabiki yalnız ben ozele gidiyorum, ist.dayım, hastaneden hastaneye şehirden şehire farkeder sanırım

Prime esas kazanç 5000tl yaziyor vay asgariden az mı yatiyor görünüyor 🤭
asgari ücret yeni değişti ya 5004 TL idi eski asgari ücretin brütü yeni asgari ücretinki 6471 TL sigorta 1 ay geç yatar siz ağustos ayının sonunda bakın tekrar temmuz ayının ki ağustosun sonunda yatıyor çünkü

Sorma bi ara internetten doppler cihazlara baktım almayı bile düşündüm kalp atışını dinlerim evde kendi kendime diye 🤣🤣 valla bize rahat batıyor galiba bi başlar belirtiler mahvoluruz sus sus 🤣 2 doktora gittim ikisi de mart başı dedi ama bakalım şubat sonuna da denk gelebilir farketmez artık sağlıkla gelsin de 🙈
kalp atısı icin doppler cihaza gerek yok, 20.haftadan sonra stetoskopla da duyulabiliyormuş :D
ben de ilk hamileliğimde eşime diyordum keşke evde ultrason cihazı olsa da bakabilsek diye :D
yalnız duymak da cok iyi gelmeyebilir, bebegin kalp atısı yavaşlarsa panik olabiliriz, en güzeli hareketlenmeye baslaması işte ozaman rahat oluyorsun :)

kalp atısı icin doppler cihaza gerek yok, 20.haftadan sonra stetoskopla da duyulabiliyormuş :D
ben de ilk hamileliğimde eşime diyordum keşke evde ultrason cihazı olsa da bakabilsek diye :D
yalnız duymak da cok iyi gelmeyebilir, bebegin kalp atısı yavaşlarsa panik olabiliriz, en güzeli hareketlenmeye baslaması işte ozaman rahat oluyorsun :)
20.haftaya kadar ohooo 🤣🤣 ay bir an önce gelse o zamanlar ya 😍 doğru söylüyosun bu sefer de kalbi yavaş mı atıyo sanki diye telaşlanırız🙈

Ben de 36yım. Ama açıkçası ben de yaptırıp kendimi strese sokmak istemiyorum. Ne olursa olsun vazgeçmem çünkü bebeğimden.. takdiri ilahi deyip devam ederim sanırım. Tabii o zaman gelip de doktorum yaptırmak konusunda ikna ederse bilemem ☺️
ben de oyle düşünüyorum, ilk cocugumda 2li 3lü 4lü test hicbirini yaptırmadık, sadece detaylı ultrasona önem verdim, orda cunku tüm organları inceleniyor plasenta vs herseye bakılıyor. diğer testler bence kafa bulandırıyor kesin sonuc vermediği sadece ihtimali degerlendirdiği icin. fetal dna da cok pahalı bişeyse yaptırmam sanırım, duruma göre karar vericem

Merhaba çok geçmiş olsun karantinada olmanız gerekmiyor mu?
Canim bugun bende 6+5 im dr a gittim bebeği gördük kalbin atisini gördük ama sesisini duyamadik dr çok kucuk daha hersey normal dedi 6+2 gorunuyormus sadece hersey normal dedi Perşembe kendi dr uma gidicem bende insallah sende hic endiselenme

Merhaba hanımlar.bugun 6+5 kendi doktorum yoktu devlet Hastanesi'ne gittim.hareket var bebekte ama kalp sesi alamadik sonra cihazım iyi değil dedi acilin ultrasonuna gonderdi doopler sanırım orasida 7 haftayla uyumlu dedi çok küçük daha burda var görünüyor kalp atımı dedi .hala emin değilim bu hafta ici baska bir özel hastaneden randevu bulabilirsem alcam çok gerildim zaten covit ile beşinci günüm agizmda tat yok su bile içemiyorum berbat bulantım var. Gebelikten mi covitten mi ayirt edemiyorum 😑

Canim bugun bende 6+5 im dr a gittim bebeği gördük kalbin atisini gördük ama sesisini duyamadik dr çok kucuk daha hersey normal dedi 6+2 gorunuyormus sadece hersey normal dedi Perşembe kendi dr uma gidicem bende insallah sende hic endiselenme

Back