2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim düzenli sancılarım yok. Düzensiz yalancı sancılar var. Adet sancısı gibi , bazen aşağıya batma şeklinde. Kasıklarda , bazen de belde. Ama yalancı olduğu belli. Yalnız göbeğim çok sık sertleşiyor toplanma oluyor.

Dün doktordan gelince ve alttan muayene olunca bu şekilde oldu karnım sancılarım da çıktı zaten nst de. Açıklık 1 parmak çıktı o yüzden doktor sancın sıklaşırsa kanama su vs. Durumlarda gel demişti. Bebeğim hareket halinde çok şükür.
O zaman takipte kalın Allah yardımcımız olsun
Tuhafıma giden birşey daha var canım dünden beri akıntım yok şaka gibi sürekli peçete falan koyardım ama Bi anda kesildi akıntı falan yok normal mi acaba?
Bende de durumlar aynı ama ne nişan ne su geldi

Ama sancıların ciddileşmeye başladı. Yarın olmasaydı bile zaten yakın diye düşünüyorum artık. Hayırlısıyla yarın kucağına almak nasip olsun inşallah 🙏🏻🧿
Evet canim, bende farkediyorum onu. Sanci şekli ve etkisinde farklılık var gerçekten. Burda tecrübeli anneler diyor ya yalancı sancidan farklı diye yaşamadan bilinmiyormus ayrımı gerçekten. Bugün tüm eksikleri halleder bekleyişe geçerim artık. Amin canım sağlıkla gelsinler de zamanın pek önemi yok artık. 🙏🙏🙏

Açıkçası bende ilk defa duydum. Suni sancı olarak biliyoruz hep. Buda bir nevi suni sancı gibi bişeymiş. Normal doğumun acil başlaması gereken durumlarda yada 40 haftayı aşan durumlarda yada ne bileyim suyun gelip de rahmin açılmadığı zamanlarda kullanılıyormuş. Rahim ağzını yumuşatıyormuş. Sonra zaten kendi sancın başlıyormuş rahim açılmaya başladığı için. Eğer sancın yeterli olmaz da rahim açılmazsa serumla suni sancı veriyorlarmış. Yan etkisi olsa benim doktorum yapmazdı. Acayip pimpirikli bi doktor çünkü. En ufak bişeyin altında bit yeniği arayan bi tip. Zararlı olsa yapmazdı diye düşünüyorum. Dediğim gibi 2 aydır bende yoruldum artık. Az bi yemek bulaşık halledeyim sancıdan kıvranıyorum hop ilaç iç yat. Şimdi ilaçları kestik zaten belki de yazosey gibi pazartesiyi bulmadan da gelebilir bebek :) pazartesi son gün ama gelmezse o gün gelecek dışarıdan müdahale ile. Başka hastaneye başka doktora gitmek istemiyorum
Doğrudur sonuçta doktor yani mutlaka ne yaptığını biliyordur sorgulamıyorum ama merak ediyorum 🙄çünkü kolay bi yöntemse ve rahatlatıyorsa açılmam vs olmazsa bende denemek isterim açıkçası .sağlıkla en kolay en hızlı şekilde kucağımıza almak nasip olsun 🙏🙏🙏

Kızlar benim gebelik şekerim vardı dikkat ettim hep hala da ediyorum ama biraz saldım da diyebilirim bu ara önceden açlık şekerim 80-90 arası çıkardı hep şimdi 70 lerde çıkıyor açlık şekeri acaba hormonlar son zamanlar düzelmeye mi başlıyor birkaç haftadır böyle gidiyor böyle olanlar var mı ?
Canım sürekli diyetle kontrol altına alıninca bir süre sonra şeker çıkmayabiliyor. (Bende şuan o sekilde) ama bu çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Mesela kızımda çok katı diyet yapmama rağmen ufacik bir kaçamakta çok yüksek çıkıyordu, doğumdan sonra düzelmisti.. şimdiki gebeliğimde en başından beri diyet yapıyorum mesela son bir haftadır ufak kaçamaklar yaptım 🙈🙈 mesela geçen gün canım fena şerbetli tatlı istedi ve yedim ama sekerim yükselmedi... ama yine de yukselmeyecek anlamına gelmiyor bu dikkat ediyorum yine 🙂 bir an önce geçsin de tabak tabak yiyeceğim cok şey var 🤣🤣🤣

Günaydın güzel anneler ☀️ Ne kadar atraksiyonluu bir gece olmuş öyleeee,Allah bütün sancı çekenlere yardım etsin şimdi durumlar nasıl?
Rheaa Rheaa şakacı minnoşa bak sen yaa yorulmuşsundur gece yat dinlen bugün 😔senin doğum gece olsaydı sezaryene mi alacaklardı galiba bebiş tombiş diye öyle demiştin?

Evet aynen bu şekilde, inşallah yapmak için vaktimiz olur.

Bence psikolojik olarak çok etkili.

Vajina altındaki kemiklerin mi ağrıyor canım senin, oyleyse benim geçen haftadan beri ağrıyor. Yere eğilsem inan ağlamak geliyor içimden acıdan

Nişan canım, gözün aydın. Sağlıkla gelsin inşallah
Evet canım aynen o kemikler fena acıyor bugün baya cok egzersiz yapacagım bu gece iyi uyudum iki uykusuz günün üstüne,cmtsi tekrar çağırdı çünkü bakalım bi faydası olur belki 🤔

Canım sürekli diyetle kontrol altına alıninca bir süre sonra şeker çıkmayabiliyor. (Bende şuan o sekilde) ama bu çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Mesela kızımda çok katı diyet yapmama rağmen ufacik bir kaçamakta çok yüksek çıkıyordu, doğumdan sonra düzelmisti.. şimdiki gebeliğimde en başından beri diyet yapıyorum mesela son bir haftadır ufak kaçamaklar yaptım 🙈🙈 mesela geçen gün canım fena şerbetli tatlı istedi ve yedim ama sekerim yükselmedi... ama yine de yukselmeyecek anlamına gelmiyor bu dikkat ediyorum yine 🙂 bir an önce geçsin de tabak tabak yiyeceğim cok şey var 🤣🤣🤣
Bende ya hormonel ya da sürekli diyet yapınca düzeldi heralde diye düşündüm saldım dediğimde bir kaç lokma arada kaçamak oda sosyalleştiğim zaman mecbur kalıyorum canım çekiyor 😀🙈 normalde katı bir şekilde diyetime uyuyorum bol su ve yürüyüş yapıyorum ama benimkinin hiç gelesi de yok doğsa da istediğimi doyana kadar yesem diyorum doğduktan sonrada bir süre dikkat edeceksin diyenler var bu doğru mu 😀🤦🏽‍♀️

Benimde öyle penguen gibi yürüyorum ağrıdan 🙈 activate labor hareketleri var ya YouTube da falan onları deniyormusun hiç ?
Evet canım ama koltuktan eğilip kalkmayo yapmıyorum sadece ördek yürüyüsü yapıyorum evde akşamları eşim elimden tutup yürütüyor zaten egzersiz olarak tek katkısı bu diğer yönteme yanaşmıyor korkudan😁😂😂
Simge duman ın bir videosı var sandalyeden destek alıp çök kalk yaptığı onu yapıyorum. Merdiven çıkayım bir de bugün😀

Günaydın kızlar. Benimki gene bana şaka yaptı 🙄 gece 12 de yarım saatte 1 sancı baslamisti sonra 15 dakikaya düştü en son 8 dakika idi. Gayet düzenli dakik şeklindeydi ama gece 4 te bir anda kesildi sancı. Sabaha kadar beni ayağa dikti orası ayrı tabi. Gece 4 ten sonra düzensiz şeklinde devam etti bende uyuya kalmışım 😒 3-4 kez yoğun bel ağrısı kasılmayla uyandım ama devamı gelmedi düzensiz devam etti bende ne doktoruma haber verdim ne de hastaneye gittim. Zaten doğum yarın sabah olacak bu geceyi de şakasız atlattık mı tamamdır 😁
Senin ki baya şakacı 😀😀 son 1 diren 😀bu arada hemen bildiriyorum muz fındık ve kaşar ise yaramış 4 günde 165 gr almış oğlusum😀

Günaydın güzel anneler ☀️ Ne kadar atraksiyonluu bir gece olmuş öyleeee,Allah bütün sancı çekenlere yardım etsin şimdi durumlar nasıl?
Rheaa Rheaa şakacı minnoşa bak sen yaa yorulmuşsundur gece yat dinlen bugün 😔senin doğum gece olsaydı sezaryene mi alacaklardı galiba bebiş tombiş diye öyle demiştin?
Kuzum benim her türlü sezeryan, ilk doğum sezeryan benim ssvd riskli rahimde varis var benim normal dogumda yırtılma riski var dedi doktorum o yüzden yine sezeryan olacak. Gece gelseydi acil sezeryan alacaklardı.
Valla ne kadar dinlenebilirsem artık. Bugün son eksikleri tamamlar sonra bekleyeceğim. Bebis tombis olacak galiba 🙄

Bende ya hormonel ya da sürekli diyet yapınca düzeldi heralde diye düşündüm saldım dediğimde bir kaç lokma arada kaçamak oda sosyalleştiğim zaman mecbur kalıyorum canım çekiyor 😀🙈 normalde katı bir şekilde diyetime uyuyorum bol su ve yürüyüş yapıyorum ama benimkinin hiç gelesi de yok doğsa da istediğimi doyana kadar yesem diyorum doğduktan sonrada bir süre dikkat edeceksin diyenler var bu doğru mu 😀🤦🏽‍♀️
Herkesin farklı olmasıyla birlikte kendi tecrübemi söyleyebilirim, kızımda doğumun olduğu akşam canım deli gibi tatlı istedi eşimde spungle puding vs vs aldı herhalde sabaha kadar 4-5 tabak yemisimdir 🙈 sekerim çıkmadı . Kimisinin hemen kiminin zamanla geçiyormuş. Benim şekerim yükselince böyle kafa tutamama hali sersemlik soğuk terleme oluyor ordan anlıyorum. Doğumdan sonra 1 tabak yedim baktım yok sonra devamı geldi işte 🤣🤣
Senin ki baya şakacı 😀😀 son 1 diren 😀bu arada hemen bildiriyorum muz fındık ve kaşar ise yaramış 4 günde 165 gr almış oğlusum😀
Aynen ya 😮‍💨 daha şimdiden böyleyse doğunca ne yapacak hiç bilmiyorum..
İse yaşamasına sevindim canım biraz daha kilo alsın istiyorsan kullanmaya devam 😁

Evet canım ama koltuktan eğilip kalkmayo yapmıyorum sadece ördek yürüyüsü yapıyorum evde akşamları eşim elimden tutup yürütüyor zaten egzersiz olarak tek katkısı bu diğer yönteme yanaşmıyor korkudan😁😂😂
Simge duman ın bir videosı var sandalyeden destek alıp çök kalk yaptığı onu yapıyorum. Merdiven çıkayım bir de bugün😀
Canım dünden beri bunları yapıyorum, denemek istersen eğer. IMG_20230302_115410.jpg

Herkesin farklı olmasıyla birlikte kendi tecrübemi söyleyebilirim, kızımda doğumun olduğu akşam canım deli gibi tatlı istedi eşimde spungle puding vs vs aldı herhalde sabaha kadar 4-5 tabak yemisimdir 🙈 sekerim çıkmadı . Kimisinin hemen kiminin zamanla geçiyormuş. Benim şekerim yükselince böyle kafa tutamama hali sersemlik soğuk terleme oluyor ordan anlıyorum. Doğumdan sonra 1 tabak yedim baktım yok sonra devamı geldi işte 🤣🤣

İse yaşamasına sevindim canım biraz daha kilo alsın istiyorsan kullanmaya devam 😁
Aynen canım tavsiyene devam 😀

Bende doğum yaptığımda herkesten bir şeyler istedim şimdiden hepsi de tatlı doktorum da biraz sert mizaçlı o görse kızar kesin ama göstermeden yiyeceğim artık bende nedense şekerin hemen yok olacağını düşünüyorum ailede kimsede şeker yok kilo problemim yok toplamda 7 kilo aldım aralık ayından beri aynı kilodayım diyetten ötürü yani evrenede öyle enerji gönderiyorum şeker yok bende diye 😅

Deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var. 1 gün 6 saatlik bir evladım var

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
İlk sebep açlık kaynaklı olabilir. Mama takviyesi sütün artana kadar hem seni hem bebeği rahatlatır. Hem de sarılık riskini ekarte etmiş olursunuz. Eğer takviyeye rağmen hala ağlıyorsa ağlamaları belirli saatlerde oluyorsa ya da beslendikten sonra gaz/kolik problemi vardır. Yenidoğanda da malesef gaz sorunu olabiliyor biz çok yoğun yaşadık büyük insan gibi gaz çıkarıyor kızım çıkaramadiginda da eti kesilmiş gibi ağlıyor ikiniyor bacaklarını karnina cekiyor yüzü kıpkırmızı oluyordu. Neyse ki damla ile çözdük sorunu şimdi beslendikten sonra gazını çıkarıp rahat uyuyor.

Bir de dogum yapan taze anneler ben yenidogan 4 takim aldim. Gerisini 3-6 aylik aldim. Basta yeter gibi gelmisti ama sanki simdi yetmeyecekmis gibi geliyor. Sizin fikriniz ne? Bir kac takim daha alayim mi yoksa 4 takim yeter mi?
Bebeğin gelişimine bağlı benim kızım erken doğduğu icin yenidoğanlar bile büyük geldi 4 takımı döndüre döndüre giyiyoruz. Eğer kilosu normalse yeter çok alma. Bana 1 no bez de yetmeyecek mesela bi paket daha almam lazım 🥹

Bebeğin gelişimine bağlı benim kızım erken doğduğu icin yenidoğanlar bile büyük geldi 4 takımı döndüre döndüre giyiyoruz. Eğer kilosu normalse yeter çok alma. Bana 1 no bez de yetmeyecek mesela bi paket daha almam lazım 🥹
ben bezi kucuk paket aldim emin olamadim pisik olur mu bedeni olur mu diye. Dogduktan sonra aliriz gerisini diye dusundum.
Bir zamanlar prima premium care cok tavsiye ediliyordu o yuzden ondan aldim ama galiba icerigi iyi degilmis onun da. Pisman oldum.

X