2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım hiç düzelmediki karnım sürekli kasılmış ve toplanmış duruyor dünden beri ve evet belime de vuruyor ağrısı 😔
O zaman gidip bebeğin kalp ritmini dinlemeleri lazım. Benim doktor bu toplanme 10dk da 3 ve üzeri olursa gel dedi, bebek hareket ediyor mu?

O zaman gidip bebeğin kalp ritmini dinlemeleri lazım. Benim doktor bu toplanme 10dk da 3 ve üzeri olursa gel dedi, bebek hareket ediyor mu?
Ediyor canım hemde bu aralar etmediği kadar kımıl kımıl içimde canımı yakıyor ayaklarını soluma ittiriyor.

Tuhafıma giden birşey daha var canım dünden beri akıntım yok şaka gibi sürekli peçete falan koyardım ama Bi anda kesildi akıntı falan yok normal mi acaba?

Doktoruma mesaj attım biraz daha bekle dedi. Ne kadar beklemek bilmiyorum ağlamaktan gözlerim şişti beş dakikaya bir inmesini bekliyorum kızlar hala 8-10 dk ara veriyor
Doğum sancısını ilk doğumda son 1.5 saat acısını hissetmistim. Gerçekten zor hem de çok ... Ama yarın her şey çok güzel olacak... Doğum anı harika.... Bunları düşünün. Sancı gelince derin derin nefes alıp sanki elinizi ısıtır gibi nefesi kısa kısa hızlı verin. Çok rahatlatıyor ... Bazen de derin nefes alıp yavaşça verin...

Tuhafıma giden birşey daha var canım dünden beri akıntım yok şaka gibi sürekli peçete falan koyardım ama Bi anda kesildi akıntı falan yok normal mi acaba?
Benimkide öyle ... Biraz akıntı kanlı pembemsi geldi şimdi kupkuru... Herhande nisan bitti, başını dayadı 🤷🏻‍♀️ zaten göbek yerde benim 😅😅😅

Gecen gun ikizleri icin sut saklama posetine yetisemiyorum diyen biri vardi kim hatirlayamadim da. Hepsiburada da lansinoh urunlerinde %20 indirim var. 4 adet 160 ml sise 156 liraya geliyor.

Bir de gogus ucu kremi icin lansinoh onermistiniz bana da balm olarak var bir de lanolin var. hangisini almam gerekiyor?
Üçüzler için demişti ama hastane şişe kabul etmiyor. Ben de sürekli süt saklama poşetiyle götürüyorum.

s
Deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var. 1 gün 6 saatlik bir evladım var

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
canım sürekli memede bile olsa ememiyordur…1 günlük bebek sadece açlıktan ağlarmış bana çocuk doktorumuz öyle demişti,istemeye istemeye 2. gün mama verdik mışıl mışıl uyudu…hep memede ben de emiyor sanıyorum meğerse tam çekemiyormuş..hiç eziyet etme takviye ver mama bence

Kızlar benim gebelik şekerim vardı dikkat ettim hep hala da ediyorum ama biraz saldım da diyebilirim bu ara önceden açlık şekerim 80-90 arası çıkardı hep şimdi 70 lerde çıkıyor açlık şekeri acaba hormonlar son zamanlar düzelmeye mi başlıyor birkaç haftadır böyle gidiyor böyle olanlar var mı ?
Cnm 70 altına düşmesin düşerse hemen 2-3 küp şeker at ağzına. Şeker düşüklüğü yüksekliğinden daha tehlikeliymiş. Dr bana öyle dedi eğitim verirken. Çocuğa etki etmesin inş. Kaç haftalıksın? Dr bi görün bence diyetini revize etsin

Ya ben dün ilk defa okudum bunu,okuduğum kadarıyla çok yaygın bi yöntem değil gibi sanki ama çok merak ettim açıkçası .benim ilk doğumumda saatlerce açılmam olmadı suni sancıya rağmen,acaba bu fitil olayını neden denemedi doktorum diye düşündüm🙄 acaba herkese uygulanmıyor mu,yan etkisi vs varmıdır doktora sordun mu hiç ?
Açıkçası bende ilk defa duydum. Suni sancı olarak biliyoruz hep. Buda bir nevi suni sancı gibi bişeymiş. Normal doğumun acil başlaması gereken durumlarda yada 40 haftayı aşan durumlarda yada ne bileyim suyun gelip de rahmin açılmadığı zamanlarda kullanılıyormuş. Rahim ağzını yumuşatıyormuş. Sonra zaten kendi sancın başlıyormuş rahim açılmaya başladığı için. Eğer sancın yeterli olmaz da rahim açılmazsa serumla suni sancı veriyorlarmış. Yan etkisi olsa benim doktorum yapmazdı. Acayip pimpirikli bi doktor çünkü. En ufak bişeyin altında bit yeniği arayan bi tip. Zararlı olsa yapmazdı diye düşünüyorum. Dediğim gibi 2 aydır bende yoruldum artık. Az bi yemek bulaşık halledeyim sancıdan kıvranıyorum hop ilaç iç yat. Şimdi ilaçları kestik zaten belki de yazosey gibi pazartesiyi bulmadan da gelebilir bebek :) pazartesi son gün ama gelmezse o gün gelecek dışarıdan müdahale ile. Başka hastaneye başka doktora gitmek istemiyorum

Gecen gun ikizleri icin sut saklama posetine yetisemiyorum diyen biri vardi kim hatirlayamadim da. Hepsiburada da lansinoh urunlerinde %20 indirim var. 4 adet 160 ml sise 156 liraya geliyor.

Bir de gogus ucu kremi icin lansinoh onermistiniz bana da balm olarak var bir de lanolin var. hangisini almam gerekiyor?
Ben lansinoh lanolin krem kullanıyorum. İlk doğumumda onu kullanmıştım. Süt sağdıktan sonra sürüyorum, hiç yara olmadı, sorun yaşamadım. İlk doğumumda da emzirme sonrası kullanıyordum onda da sorun yaşamadım

Benimkide öyle ... Biraz akıntı kanlı pembemsi geldi şimdi kupkuru... Herhande nisan bitti, başını dayadı 🤷🏻‍♀️ zaten göbek yerde benim 😅😅😅
Aa öylemi tek değilmişim bana çok tuhaf gelmişti o zaman bizim bebeler yolda desene 🤭 dün doktor bebişin kafası - 2 de dedi inmiş baya bakalım hayırlısı 🙏

O zaman yapacak bir şey yok beklicegiz. Benimki de öyle nasıl itiyor anlatamam... Acilmamin artigindan eminim ama suyum gelmedi henüz evdeyim ...
Evet bende beklemedeyim canım. Dimi çok sert ittiriyorlar.. Muhtemelen açılma oluyor kasılmalar ondan bekleyelim bakalım 🙏

Kızlar 3 dk ya bir sancım oluyor belden bacaklarıma kasıklarıma vuruyor cok kötü cok agır bir agrı sümüksü pembe kırmızı kahverengi akıntımda gelıyor yogun sekılde gece 1 bucukta 2 cm acıklıgım bu sancıyla ilerlemiş midir
Açıklık durumun nedir bilmem canım ama sancılar 3 dk bir geliyorsa hastaneye gitmen gerekir bence.

Kızlar rabbim kolaylık versin doğum süreci başlamış galiba ikinizde de🤲🏻 güzel haberinizi bekliyorum 👶🏻💕

Canım doğum mu başladı acaba şimdi nasılsın durumun nedir ?

Günaydın herkese gece ne olmuş öyle herkes doğuruyor 🥰 Rheaa Rheaa snn ki tarihi kendi belirlicek heralde 🤤 @yazosey @khilall214 Fh2512 Fh2512 hepinizin güzel haberlerini bekliyoruz 🙏

Günaydın kızlar. Benimki gene bana şaka yaptı 🙄 gece 12 de yarım saatte 1 sancı baslamisti sonra 15 dakikaya düştü en son 8 dakika idi. Gayet düzenli dakik şeklindeydi ama gece 4 te bir anda kesildi sancı. Sabaha kadar beni ayağa dikti orası ayrı tabi. Gece 4 ten sonra düzensiz şeklinde devam etti bende uyuya kalmışım 😒 3-4 kez yoğun bel ağrısı kasılmayla uyandım ama devamı gelmedi düzensiz devam etti bende ne doktoruma haber verdim ne de hastaneye gittim. Zaten doğum yarın sabah olacak bu geceyi de şakasız atlattık mı tamamdır 😁

Günaydın kızlar. Benimki gene bana şaka yaptı 🙄 gece 12 de yarım saatte 1 sancı baslamisti sonra 15 dakikaya düştü en son 8 dakika idi. Gayet düzenli dakik şeklindeydi ama gece 4 te bir anda kesildi sancı. Sabaha kadar beni ayağa dikti orası ayrı tabi. Gece 4 ten sonra düzensiz şeklinde devam etti bende uyuya kalmışım 😒 3-4 kez yoğun bel ağrısı kasılmayla uyandım ama devamı gelmedi düzensiz devam etti bende ne doktoruma haber verdim ne de hastaneye gittim. Zaten doğum yarın sabah olacak bu geceyi de şakasız atlattık mı tamamdır 😁
Ama sancıların ciddileşmeye başladı. Yarın olmasaydı bile zaten yakın diye düşünüyorum artık. Hayırlısıyla yarın kucağına almak nasip olsun inşallah 🙏🏻🧿

Doktoruma mesaj attım biraz daha bekle dedi. Ne kadar beklemek bilmiyorum ağlamaktan gözlerim şişti beş dakikaya bir inmesini bekliyorum kızlar hala 8-10 dk ara veriyor
Lütfen ağrılarına odaklanma nefes egzersizi yap sancın geldiğinde ve de ki her bir sancı beni bebeğime bir adım yaklaştırıyor ve gücün varsa squat,ördek yürüyüşü vs yap daha kolay geçecek emin ol 🙏

Cnm 70 altına düşmesin düşerse hemen 2-3 küp şeker at ağzına. Şeker düşüklüğü yüksekliğinden daha tehlikeliymiş. Dr bana öyle dedi eğitim verirken. Çocuğa etki etmesin inş. Kaç haftalıksın? Dr bi görün bence diyetini revize etsin
70 altına hiç düşmedi daha ama düşerse evet küp şeker atacağım doğumda artık yaklaşınca pek takmaz oldum 38+5 olduk bugün cumartesi kontrolüm var gidince bi söyleyeyim o zaman şeker durumumu

Deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var. 1 gün 6 saatlik bir evladım var

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
Aç olabilir canım, genellikle aç olduklarında ellerini yumruk yaparak ağlıyorlar. Emzirmeden sonra mama teklif ettiniz mi?

X