2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar 3 dk ya bir sancım oluyor belden bacaklarıma kasıklarıma vuruyor cok kötü cok agır bir agrı sümüksü pembe kırmızı kahverengi akıntımda gelıyor yogun sekılde gece 1 bucukta 2 cm acıklıgım bu sancıyla ilerlemiş midir
3 dkya 1e indiyse sancı açıklık normalde 6cm civarına ulaşır diye biliyorum ve sonrası yarım saat 1 saatte doğum,bence acele gitmelisin yetişmek için🙏

İlk doğum oldugu için korkuyorum erken mi acaba suni sancı vb versinler istemıyorum
Seçenekleri size sunarlar. Suni sanciyi sancısı olmayana verirler. Sizin var... 3 dk bir ise sancı, Allah korusun evde falan olur ... Gidin bakın bı rahatlayın... Bebeğe bakarlar hem ...

Ben de aldım canım. Kuzenimin eşi de yapmış o bana şu şekilde tarif etti.

Tahmini doğumun yaklaşmadan 1 hafta önce her gün otu hiç bişeye koymadan sadece yanında tutup meryem suresi oku, sancın başladığında da bi kap da suya koy, doğumun kolay geçmesi niyetiyle meryem suresini oku ve dua et dedi.
Ben annemden rica ettim o 1 haftadır okuyo eğer sancım gelirse de arıcam hastaneye gelmeden önce evde suya koyup okucak hastaneye gelicek ya da hepsini hastanede uygulayacak.
Eğer içebilirsen bi yudumda olsa suyundan iç dedi.
Doğumdan sonrada rahmin çabucak iyileşmesi niyetiyle dua edip hemen sudan alınacakmış.

Zaten bunları doğum esnasında bizim yapmamız çok zor o yüzden yanında olacak birinin yapması daha uygun olur o yüzden ben topu anneme attım.
Ayrıca bunun illa yanında yapılması gerekmiyomuş, uzakta olan biri de senin adına niyet ederek yapabiliyomuş.
Evet aynen bu şekilde, inşallah yapmak için vaktimiz olur.
Etkisi olur yada olmaz ama insan manevi piskolojik olarak birşeyler de yapmak istiyor🌸 Teşekkür ederim, inşallah size de faydası olur🙏
Bence psikolojik olarak çok etkili.
Hiç sancı yok bugün çok hareketlide değil aklım takıldı biraz. Pilates topunda oturdum biraz çatı ağrısı gibi bir şey var ordaki kemiklerim acıyor 😣 Bu bilinmezlik beni strese soktu.
Vajina altındaki kemiklerin mi ağrıyor canım senin, oyleyse benim geçen haftadan beri ağrıyor. Yere eğilsem inan ağlamak geliyor içimden acıdan
Yine bir ağrıyla uyanıp lavaboya koştum gelen şey bol miktarda kahverengi arada kanları olan koyu kıvamlı sümük. Ama katı değil nişan mı acaba
Nişan canım, gözün aydın. Sağlıkla gelsin inşallah
Kızlar karnım aşırı sert ve geçmiyor top gibi oldu ve canımı acıtıyor 🤦‍♀️ saat kaç oldu hala ayaktayım sertlik beni mahvetti Bi kaç saniye düzeliyorsa tekrar sertlik ve toplanma oluyor normal mi acaba 😐😔
Zaten senin doğum çok yakında bence artık geliyor, bu kasılmalar açılmaya sebep oluyor ya canım
Deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var. 1 gün 6 saatlik bir evladım var

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
1 günlük bebek sanmıyorum gaz olacağını ama doymuyor olabilir. Burada doğum yapan arkadaşlar süt tam anlamıyla gelene kadar mama takviyesi yapıyor. Yani önce emzir iki memeyide sonra ekstra mama takviyesi bir dene susarsa açtır. Sen de sütü artırmak için takviye alabilirsin. Ben ilk oğlumda humana almıştım ama aşırı artmış fiyatı, şimdi bestlak damla ve hipp anne çayı aldım

Canım bende senden 1 hafta sonra fitille rahim açılması yapılarak doğuma giricem, dogum sürecini anlatır mısın 😊 neler yaşanıyor çok merak ediyorum, inşallah kolay sağlıklı hızlı bebeklerimizi kucağımıza alırız 🤲🥰
Amin canım benim tabi anlatırım :) şimdiden başladım araştırmaya ama okuduğum şeylerin %80i çok güzel. Hatta kadının biri böyle olsa on çocuk doğururum falan yazmış. Doğumu çok kolaylaştırıyormuş fitil. Gerçi doktorum da öyle dedi. Benim ilki de normal doğum olduğu için hemen rahim açılır çok zorlanacağını düşünmüyorum dedi. Bakalım işte neyle karşılaşacağız :)

Canım bende senden 1 hafta sonra fitille rahim açılması yapılarak doğuma giricem, dogum sürecini anlatır mısın 😊 neler yaşanıyor çok merak ediyorum, inşallah kolay sağlıklı hızlı bebeklerimizi kucağımıza alırız 🤲🥰
Ben fitil ile başlatılan doğumu çok merak ediyorum, sürecini anlatır mısın acaba

Kızlar benim gebelik şekerim vardı dikkat ettim hep hala da ediyorum ama biraz saldım da diyebilirim bu ara önceden açlık şekerim 80-90 arası çıkardı hep şimdi 70 lerde çıkıyor açlık şekeri acaba hormonlar son zamanlar düzelmeye mi başlıyor birkaç haftadır böyle gidiyor böyle olanlar var mı ?

Gecen gun ikizleri icin sut saklama posetine yetisemiyorum diyen biri vardi kim hatirlayamadim da. Hepsiburada da lansinoh urunlerinde %20 indirim var. 4 adet 160 ml sise 156 liraya geliyor.

Bir de gogus ucu kremi icin lansinoh onermistiniz bana da balm olarak var bir de lanolin var. hangisini almam gerekiyor?
Balm olanın içerisinde organik 7 yağ var yani içeriği daha zengin,ben o yüzden onu tercih etmiştim bütçene göre değerlendirebilirsin aman aman fark yok yani

Evet aynen bu şekilde, inşallah yapmak için vaktimiz olur.

Bence psikolojik olarak çok etkili.

Vajina altındaki kemiklerin mi ağrıyor canım senin, oyleyse benim geçen haftadan beri ağrıyor. Yere eğilsem inan ağlamak geliyor içimden acıdan

Nişan canım, gözün aydın. Sağlıkla gelsin inşallah

Zaten senin doğum çok yakında bence artık geliyor, bu kasılmalar açılmaya sebep oluyor ya canım

1 günlük bebek sanmıyorum gaz olacağını ama doymuyor olabilir. Burada doğum yapan arkadaşlar süt tam anlamıyla gelene kadar mama takviyesi yapıyor. Yani önce emzir iki memeyide sonra ekstra mama takviyesi bir dene susarsa açtır. Sen de sütü artırmak için takviye alabilirsin. Ben ilk oğlumda humana almıştım ama aşırı artmış fiyatı, şimdi bestlak damla ve hipp anne çayı aldım
Açılmaya sebep oluyorsa razıyım valla çekerim ama korktum pek düzelmeyince. Sağlıkla gelsinler yavrucaklar 🙏😍

Amin canım benim tabi anlatırım :) şimdiden başladım araştırmaya ama okuduğum şeylerin %80i çok güzel. Hatta kadının biri böyle olsa on çocuk doğururum falan yazmış. Doğumu çok kolaylaştırıyormuş fitil. Gerçi doktorum da öyle dedi. Benim ilki de normal doğum olduğu için hemen rahim açılır çok zorlanacağını düşünmüyorum dedi. Bakalım işte neyle karşılaşacağız :)
Ya ben dün ilk defa okudum bunu,okuduğum kadarıyla çok yaygın bi yöntem değil gibi sanki ama çok merak ettim açıkçası .benim ilk doğumumda saatlerce açılmam olmadı suni sancıya rağmen,acaba bu fitil olayını neden denemedi doktorum diye düşündüm🙄 acaba herkese uygulanmıyor mu,yan etkisi vs varmıdır doktora sordun mu hiç ?

O rahim kasilmasi canim yani sancı. Bu kasılma 10 dk da 3 ve üzeri olunca gitmelisiniz... O şekilde acilmalariniz başlıyor. Benim sancılarım da hep öyle. Göbek deliğine toparlanıp çok sert olunca 100u geçiyor mesela ... Normal yani ...
Canım hiç düzelmediki karnım sürekli kasılmış ve toplanmış duruyor dünden beri ve evet belime de vuruyor ağrısı 😔

Bende dün aynı şeyi yaşadım tüm gün karnım sertti ve hiç bir şekilde geçmedi. Bebek hareketleri azalınca da hastaneye gittim akşam. Nstde düzenli sancilarim çıktı ama doğum sancısı değildi. Açıklığa baktılar sıfır açıklık. Cumartesiden beri sancım var nasıl hic açılmamış şaşkınım. Cuma gününe çağırdılar tekrar bakalım normalmiş sanırım. Ama için rahat etsin diye doktora gidebilirsin.
Dün doktordan gelince ve alttan muayene olunca bu şekilde oldu karnım sancılarım da çıktı zaten nst de. Açıklık 1 parmak çıktı o yüzden doktor sancın sıklaşırsa kanama su vs. Durumlarda gel demişti. Bebeğim hareket halinde çok şükür.

X