2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var. 1 gün 6 saatlik bir evladım var

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
Hayırlı olsun canım ☺️ muhtemelen doymuyordur daha çok yeni annesin ve sütün yeterince inmemiştir. En azından ilk hafta mama takviyesi yapmanı öneririm.

Kızlar size birsey sormak istiyorum. Çocuk doğunca ne sıklıkla çocuk doktoruna götüreceğiz? Şimdiden bir çocuk doktoru seçip doğumdan sonrası için bir randevu oluşturmalı miyim? Mal bazı çocuk doktorları çok yoğun, doğum tarihide belli olunca, önceden randevu almak lazım mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum 😊
Merhaba, kadın dogumcu gibi onlarında bebegin gelişimine göre aralıkları var. Ona göre onlar randevu veriyor... Kesinlikle doktor çok önemli ... Kimisi bebek olunca korkuyor hemen antibiyotik dayıyor. Kiziminki bitkilselci idi, 4.5 yaşına kadar kızım hiç kullanmadi. Şükür şuanda meyvesini yiyoruz ... İnşallah iyi bir doktor bulursunuz🙏

Son düzenleme:
Kızlar karnım aşırı sert ve geçmiyor top gibi oldu ve canımı acıtıyor 🤦‍♀️ saat kaç oldu hala ayaktayım sertlik beni mahvetti Bi kaç saniye düzeliyorsa tekrar sertlik ve toplanma oluyor normal mi acaba 😐😔
O rahim kasilmasi canim yani sancı. Bu kasılma 10 dk da 3 ve üzeri olunca gitmelisiniz... O şekilde acilmalariniz başlıyor. Benim sancılarım da hep öyle. Göbek deliğine toparlanıp çok sert olunca 100u geçiyor mesela ... Normal yani ...

Gece 12den beri oğlum sadece ağlıyor devamlı emziriyorum . Uyut gibi olduğunda yerine yatıyorum ağlıyor.

Karnı mı doymuyor acaba
Ağlarken ayaklarını karnına çekip ellerini yumruk gibi yapıyor ise gazdandir. Gazini sadece popisten değil yukaridan da çıkarmanız lazim. Bağırsak gazı popodan, mide gazi ağızdan cikar. Gegirmesi lazım yani. Bunun içinde emzorince bebeği dik tutmaniz yeterli. Hemen yatirmayin. Eğer gaz değilse açtır. Mamayı bir deneyin isterseniz. ..

Doğumdan sonraki ilk kontrolleri geçirdikten sonra rutin kontrolleri her ay oluyor. Aşıları var çünkü. 1 yaşa kadar her ay çocuk doktoruna gidiyorsun. Sonrasında süre açılıyor doktorun seni yönlendiriyor. Onun dışında yeni doğduğunda yanlış hatırlamıyorsam 5. Gün çağırıyorlardı. İşitme testleri falan oluyor . Zaten sizi yönlendirecektir merak etmeyin. Ama çocuk doktoru araştırın şimdiden. Ben mesela araştırdım gittim tanıştım bile 🤭

Canım sen de Bursa’dasın diye hatırlıyorum. Çocuk doktoru kim buldun merak ettim.

Karnı mı doymuyor acaba

Tebrik ederim canım, hayırlı olsun bebeğin 💫

1 günlük bebek için gaz sancısı için çok erken, bu şekilde ağlaması için de erken. Doymamış olması muhtemel, ya uzun uzun emzirmeye devam et ya da mama takviyesinde bulun.

Gecen gun ikizleri icin sut saklama posetine yetisemiyorum diyen biri vardi kim hatirlayamadim da. Hepsiburada da lansinoh urunlerinde %20 indirim var. 4 adet 160 ml sise 156 liraya geliyor.

Bir de gogus ucu kremi icin lansinoh onermistiniz bana da balm olarak var bir de lanolin var. hangisini almam gerekiyor?

Eksikleri olanlar hepsiburadada marka indirimleri var. e bebek urunlerinde de indirim var. bir bakin isterseniz.

Bir de dogum yapan taze anneler ben yenidogan 4 takim aldim. Gerisini 3-6 aylik aldim. Basta yeter gibi gelmisti ama sanki simdi yetmeyecekmis gibi geliyor. Sizin fikriniz ne? Bir kac takim daha alayim mi yoksa 4 takim yeter mi?

Kızlar gece 3 te nişanım geldi o zamandan beri sancım başladı ama asla düzenli değil maksimum 10 dakika olmak üzere 3 dakika içinde geldiği de oluyor. Ama bağıra bağıra ağlıyorum öyle bir sancı belimden karnıma kadar. Gitmem için düzene binmesini beklemem lazım değil mi beni yine eve göndermelerinden korkuyorum

Kızlar gece 3 te nişanım geldi o zamandan beri sancım başladı ama asla düzenli değil maksimum 10 dakika olmak üzere 3 dakika içinde geldiği de oluyor. Ama bağıra bağıra ağlıyorum öyle bir sancı belimden karnıma kadar. Gitmem için düzene binmesini beklemem lazım değil mi beni yine eve göndermelerinden korkuyorum
Dus alip uzandin mi? Doktor bana oyle bisey olursa dus al uzan gecmiyorsa gel dedi de. Ben de bilmiyorum ilk dogumum olacak da doktor boyle soyledi bana.

Bir de dogum yapan taze anneler ben yenidogan 4 takim aldim. Gerisini 3-6 aylik aldim. Basta yeter gibi gelmisti ama sanki simdi yetmeyecekmis gibi geliyor. Sizin fikriniz ne? Bir kac takim daha alayim mi yoksa 4 takim yeter mi?
Hastane çıkışı dışında benim hiç yenidoğan yok... Bebeğinizin gelişimi nasıl? Benimki mesela 36+2 deyim 3 kg, 50 cm idi en 2 gün önce. Yeni doganlar 50 cm oluyor. Almamam mantıklı. Sizinki nasıl? Zaten biraz da bol olmalı. Giydirmek çıkarmak kolay olur...

10 dk 3 olunca acilmanin 5 cm kesin olmuş halı oluyor canim. Gidin bı açılmaya baksinlar. Eve gelirseniz gelirsiniz ne olacak ki. ..durumumuzu anlamis olursunuz ..

Kizlar kontrolden çıktım. Gerçekten kaşar çok etkili kiloda, onu anladım. 2 haftada 510gr almış maşallah. 3 cm olmuş açıklık, artık risk yok durdurmuyoruz her an gelebilir dedi. Gene 5 tane sancım çıktı. Uzanmana gerek yok artık dedi en çok buna sevindim. Yatmaktan psikolojim bozulmuştu. Haftayaki randevuna gelmeden doğabilir böyle bir süre daha gidebilir de dedi ... Platese de izin verdi🎉 şöyle esneyip bı rahtaliyayim, gerçekten yatmaktan fena olmuştum...
Günde ne kadar kaşar yediniz acaba?

Hastane çıkışı dışında benim hiç yenidoğan yok... Bebeğinizin gelişimi nasıl? Benimki mesela 36+2 deyim 3 kg, 50 cm idi en 2 gün önce. Yeni doganlar 50 cm oluyor. Almamam mantıklı. Sizinki nasıl? Zaten biraz da bol olmalı. Giydirmek çıkarmak kolay olur...
37+0 da 3 kg 43 cm idi. Annesi gibi kisa boylu olacak kizim galiba :)

Kızlar benim şuan yarım saatte 1 , şiddetli regl ağrısı, hemen ardından bir bel ağrısıyla birlikte böyle ayaklarıma doğru uyuşma, karimcalasma gibi geliyor. Tabi bu süreçte karni taş gibi oluyor. Sonra geçince bebek aşırı hareketleniyor. Herhangi bir nisan, su belirtisi vs de yok. Ama garip bir mide bulantısı var.
Canım doğum mu başladı acaba şimdi nasılsın durumun nedir ?
Canım sen de Bursa’dasın diye hatırlıyorum. Çocuk doktoru kim buldun merak ettim.

Tebrik ederim canım, hayırlı olsun bebeğin 💫

1 günlük bebek için gaz sancısı için çok erken, bu şekilde ağlaması için de erken. Doymamış olması muhtemel, ya uzun uzun emzirmeye devam et ya da mama takviyesinde bulun.
Evet canım bursadayım. Ben Esentepe hastanesi Gökçe Nur Öztürk'e başladım. Kızımda başka doktora gidiyordum ama doktorla kimyamız tutmadı diyeyim. O yüzden değişim istedim. Kızımı götürdüm gökçe hanıma o bahane ile de tanıştım . Tatlı bir doktor çocukla olan iletişimi de çok iyiydi. Doğumdan sonra bebeğimi de ona götüreceğim inşallah memnuniyetim devam eder. Ama olumlu yorumlarını okuyarak bulduğum bir doktordu zaten.

Kızlar 3 dk ya bir sancım oluyor belden bacaklarıma kasıklarıma vuruyor cok kötü cok agır bir agrı sümüksü pembe kırmızı kahverengi akıntımda gelıyor yogun sekılde gece 1 bucukta 2 cm acıklıgım bu sancıyla ilerlemiş midir
Kesinlikle... Bence hastaneye gidin hemen... Sağlıkla doğsun Miniş🤲💐

X