Bende de geçen hafta fibrinojen değeri yüksek çıktı pıhtılaşma var diye biliyorum benim başka değerlerim de yüksek çıkmıştı. Doktorum kan ilacı verdi ve günlük yarım saat yürüyüş yap kendini yormadan dedi. Crp ' de enfeksiyon demek ama aşırı çok değil değerin zaten son ayda enfeksiyon olabiliyor benim her zaman oldu çok şükür bir sorun olmadı
Yok canim daha neler sen emzireceksin senin kokunu alacak bebegin. Annen ilk hafta altini temizler yikar falan. Kim baksa da o her turlu senin teninin kokusundan seni taniyacakBir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.
Annem çok iş yapar, çok fedakardır, eşimle araları gayet iyi. Gelip biz de 4-5 hafta kaldığı oldu hiç hır gürümüz olmaz. Bebeklere de bayılıyor annem, kızım da ilk torunu. Öyle işe karışmayı sevmez annem ama yaptığı şeyleri de kendi yapar. Öyle şefkatli öğretme tavrı pek yok.
Şimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.
Lohusalık için psikolojik olarak zor diyor herkes, iyice etkilenmekten korkuyorum. Gerçi hamilelikte de hormonlar çok zor falan denilse de biraz duygusal olup, kendi kendime üzüldüğüm şeylere daha sık ağlamak dışında bir etkisi olmadı bende. Öyle eşime falan sinirlenmedim, kavga çıkarmadım. Belki lohusalıktan da etkilenmem.
Ne diyorsunuz dikkat etmem gereken konu var mı? Yardıma gelen kişi olunca bebek anne kim bilmekte zorlanır mı?
Ayni endise bende de var. annem karsi binamda oturuyor, gorumcem ve kayinvalidem bir iki sokak ileride. Ona ragmen annem 40 i cikana kadar yaninizda kalirim dedi sok oldum :) karsi binadasin zaten biseyi beceremesem arasam 2 dakikaya burdasin. Herkes buraya yerlesmeyi dusunuyor dogumdan sonra. Dun esime simdi karnimda sadece benim benimle beraber ama dogumdan sonra elimden alacaklarmis gibi hissediyorum bebegimi dedim dalga gecti benimle. Gitti bir de anneme soyledi :) kirmak da istemiyorum kimseyi ama anne baba olarak ikimizin alismasi gerektigini dusunuyorum. Bag kurmamiz gerek bebegimizle. Kalabalikta bunun zor olacagini dusunuyorum. Herkes farkli bisey diyecek gerilim olacak diye korkuyorum. Tabii ki torunlari heyecanlilar onlar da sevmek vakit gecirmek ister gelsinler gitsinler bisey dedigim yok zaten yakin yerde hepsi. Ama hep beraber ayni evde kalip da yani bilmiyorum kafam karisik benim de.Bir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.
Annem çok iş yapar, çok fedakardır, eşimle araları gayet iyi. Gelip biz de 4-5 hafta kaldığı oldu hiç hır gürümüz olmaz. Bebeklere de bayılıyor annem, kızım da ilk torunu. Öyle işe karışmayı sevmez annem ama yaptığı şeyleri de kendi yapar. Öyle şefkatli öğretme tavrı pek yok.
Şimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.
Lohusalık için psikolojik olarak zor diyor herkes, iyice etkilenmekten korkuyorum. Gerçi hamilelikte de hormonlar çok zor falan denilse de biraz duygusal olup, kendi kendime üzüldüğüm şeylere daha sık ağlamak dışında bir etkisi olmadı bende. Öyle eşime falan sinirlenmedim, kavga çıkarmadım. Belki lohusalıktan da etkilenmem.
Ne diyorsunuz dikkat etmem gereken konu var mı? Yardıma gelen kişi olunca bebek anne kim bilmekte zorlanır mı?
Çok zorlayıcı tahmin edebiliyorum... Benim gecem de zordu, hiç uyuyamadım. Ben de 36+0 dayım. Evet ya ne aceleciler... Ben gece suyum gelir falan demeye başladım o kadardı ... Acaba bu kadar kasılmaya içerideki nasıl dayanıyor, hissediyor mu ki?Ay kızlar çok zor bir gece geçirdim. Sancı sancı mahvoldum. Hastaneye gitseydim kesin yatış verirdi. Ama nişanım yada suyum gelmediği için ve çocuk hareketli olduğu için gitmedim. Sürekli uyumaya çalıştım ama olmadı sabahı sabah ettim. Çocuğu banyo ederken kızdım ettim ama minnoşum benimle yatmak istedi :) birlikte uyuduk dün gece onu bile düşündüm. Şimdi hastaneye gitsem çocuk ne olacak diye. Uyandırsan olmaz uyandırmasan olmaz. Çocuk şok olmasın korkmasın diye sıktım valla dişimi. Yarın kontrolüm var ama bakalım bugün nasıl geçecek. Ne aceleci çıktı bizim minnoşlar ya ille de gelecekler dursanız 38-39 haftaya kadarbugün 36+5.
Bu arada ilk çocuklar konusunda yalnız olmadığıma sevindim. Rabbim hepimize güç kuvvet versin
Herhalde ilki diye endişe ediyoruz, dışarıdan bakınca komik geliyor. Yoksa ben de şimdiye kadar annesini bilemeyen bebek/çocuk hiç görmedim. Ama biraz korkuyorum işte. Bir de “kendim yaparım ben” der keser atarım normalde ama bebek olunca yanlış bir şey yapma korkusu da olur.Ayni endise bende de var. annem karsi binamda oturuyor, gorumcem ve kayinvalidem bir iki sokak ileride. Ona ragmen annem 40 i cikana kadar yaninizda kalirim dedi sok oldum :) karsi binadasin zaten biseyi beceremesem arasam 2 dakikaya burdasin. Herkes buraya yerlesmeyi dusunuyor dogumdan sonra. Dun esime simdi karnimda sadece benim benimle beraber ama dogumdan sonra elimden alacaklarmis gibi hissediyorum bebegimi dedim dalga gecti benimle. Gitti bir de anneme soyledi :) kirmak da istemiyorum kimseyi ama anne baba olarak ikimizin alismasi gerektigini dusunuyorum. Bag kurmamiz gerek bebegimizle. Kalabalikta bunun zor olacagini dusunuyorum. Herkes farkli bisey diyecek gerilim olacak diye korkuyorum. Tabii ki torunlari heyecanlilar onlar da sevmek vakit gecirmek ister gelsinler gitsinler bisey dedigim yok zaten yakin yerde hepsi. Ama hep beraber ayni evde kalip da yani bilmiyorum kafam karisik benim de.
Zorlanmaz tabiki neden zorlansın o senin bebeğin kokundan tanır seni :) Ama herkesin eve gelecek olması beni de ürkütüyor. Annem çok durmaz çalışıyor, kv de gündüzleri gelse akşam gitse güzel olur ama bilmiyorum evde kalacak yer de var ufff neyse onzaman düşünürüz sen de akışına bırakBir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.
Maşallah ne güzel doğum olmuş. Darısı bizim de başımıza. Suni sancıdan sonra hala topla hareket falan yapabildiğine göre seni zorlamamış demek ki. Kaçıncı doğumdu bu?Merhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Okuyamadığım için başka doğum yapan arkadaş var mı bilemiyorum
Ne güzel bir hikayeMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Gözünüz aydınMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Ne kadar guzel gecmis. Darisi biz bekleyenlerin basina.Merhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Ben tek cocugum annemin de ilk torunu olacak. Cok heyecanli o da dogal olarak. Bir de benim bebeklerle ilgili hic bilgim yok. Korkarim diye kalayim dedi herhalde. Ama iste yanimizda ilk zamanlarda surekli birileri olup her seyi hallederlerse, sonra ben tek kaldigimda kendi basima bisey beceremem diye korkuyorum bir de.Herhalde ilki diye endişe ediyoruz, dışarıdan bakınca komik geliyor. Yoksa ben de şimdiye kadar annesini bilemeyen bebek/çocuk hiç görmedim. Ama biraz korkuyorum işte. Bir de “kendim yaparım ben” der keser atarım normalde ama bebek olunca yanlış bir şey yapma korkusu da olur.
Karşı binada kalan annenin kalması biraz garipmiş ama sezaryen olursan oturup kalkmakta zorlananlar oluyor. Belki onun için demiştir annen. Çok şanslıyız aslında yardıma heveslenenlerimiz var, böyle düşündüğüm için kendimi nankör gibi de hissediyorum.
Ben yurtdışında yaşadığım için annem mecburen uzun kalmaya geliyor ziyaret ettiğinde. Ben de memnunum açıkçası, eşim bile mutlu oluyor. Senin eşinin de annenle arası iyi demek ki, şaka gibi söylemiştir annene. Dışardan duyana komik geliyor çünkü.
Eşimin annesi yabancı zaten, onlar bize göre çok saygılı kişisel sınırlara. Onunla hiç sorun olmaz.
Maşallah çok güzel bir doğum olmuşMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Hiç korkma canım çok normal bu endişeler ama kokunu biliyor bebeğin. Sen istemesen de tanır seni. İlk zamanlar yanında biri olması iyi aslında biraz toparlandıktan sonra bebekle ilgili kısımları kendin yapmak istediğini söylersin annen anlayacaktır mutlaka. Benim annem üç gece kalabilmişti yanımda sonra da bir hafta kadar gündüz geldi gitti. Geceleri görümcem vardı ama hep ben kalktım ettim biraz zorsunuyordum işin gerçeğiHerhalde ilki diye endişe ediyoruz, dışarıdan bakınca komik geliyor. Yoksa ben de şimdiye kadar annesini bilemeyen bebek/çocuk hiç görmedim. Ama biraz korkuyorum işte. Bir de “kendim yaparım ben” der keser atarım normalde ama bebek olunca yanlış bir şey yapma korkusu da olur.
Karşı binada kalan annenin kalması biraz garipmiş ama sezaryen olursan oturup kalkmakta zorlananlar oluyor. Belki onun için demiştir annen. Çok şanslıyız aslında yardıma heveslenenlerimiz var, böyle düşündüğüm için kendimi nankör gibi de hissediyorum.
Ben yurtdışında yaşadığım için annem mecburen uzun kalmaya geliyor ziyaret ettiğinde. Ben de memnunum açıkçası, eşim bile mutlu oluyor. Senin eşinin de annenle arası iyi demek ki, şaka gibi söylemiştir annene. Dışardan duyana komik geliyor çünkü.
Eşimin annesi yabancı zaten, onlar bize göre çok saygılı kişisel sınırlara. Onunla hiç sorun olmaz.
Bir kaç değerimde yüksek ama dalağım olmadığı için o değerler yüksek. Hematoloji doktorum söylemişti. Bunlar yüksek çıktıSadece bu iki değer mi? Diğerleri normal mi ?
Canim valla 40 kadar kimseyi bekletme yaninda. Hem kirk cikmasi diye bir sey de yok oyle. Sadece kanamamiz 40 gun suruyor ve erkegin o surecte kadina dokunmamasi. Iste 40 li kadin tek birakilmaz diye bir sey yok.Insan dogunca herktesn kiskaniyor bebeginiAyni endise bende de var. annem karsi binamda oturuyor, gorumcem ve kayinvalidem bir iki sokak ileride. Ona ragmen annem 40 i cikana kadar yaninizda kalirim dedi sok oldum :) karsi binadasin zaten biseyi beceremesem arasam 2 dakikaya burdasin. Herkes buraya yerlesmeyi dusunuyor dogumdan sonra. Dun esime simdi karnimda sadece benim benimle beraber ama dogumdan sonra elimden alacaklarmis gibi hissediyorum bebegimi dedim dalga gecti benimle. Gitti bir de anneme soyledi :) kirmak da istemiyorum kimseyi ama anne baba olarak ikimizin alismasi gerektigini dusunuyorum. Bag kurmamiz gerek bebegimizle. Kalabalikta bunun zor olacagini dusunuyorum. Herkes farkli bisey diyecek gerilim olacak diye korkuyorum. Tabii ki torunlari heyecanlilar onlar da sevmek vakit gecirmek ister gelsinler gitsinler bisey dedigim yok zaten yakin yerde hepsi. Ama hep beraber ayni evde kalip da yani bilmiyorum kafam karisik benim de.
Çok guzel bir.dogum olmus canim. Gozunuz aydin.Biraz kilolu bebekler zayif bebeklerden daha rahat doguyorlar diye duymustum.Merhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Çok çok mutlu oldum. Allahım evladını hayırlı eğlesin. Darısı bizim başımıza inşşşMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Benim de icimden bir canavar cikacak sanki oyle hissediyorum :)Canim valla 40 kadar kimseyi bekletme yaninda. Hem kirk cikmasi diye bir sey de yok oyle. Sadece kanamamiz 40 gun suruyor ve erkegin o surecte kadina dokunmamasi. Iste 40 li kadin tek birakilmaz diye bir sey yok.Insan dogunca herktesn kiskaniyor bebeginiKayinvalidem oy oglum benim falan severken esime gizliden o benim oglum ben dogurdum onu diyordum
Benim bebek de iki tarafta da ilk torun. Aynı durumdayız tamamen. Ama en azından evde yemek, temizlik derdi olmaz. Bebeğe odaklanabiliriz diye düşünüyorum. Annem uzun kalacak, gidince muhtemelen hem sudan çıkmış balığa dönerim hem de bebekle baş başa kaldım diye sevinirim.Ben tek cocugum annemin de ilk torunu olacak. Cok heyecanli o da dogal olarak. Bir de benim bebeklerle ilgili hic bilgim yok. Korkarim diye kalayim dedi herhalde. Ama iste yanimizda ilk zamanlarda surekli birileri olup her seyi hallederlerse, sonra ben tek kaldigimda kendi basima bisey beceremem diye korkuyorum bir de.
Canım bende erkenden yaptıracağım da hangi yöntemle yaptırdın klipsli mi dikişli mi karar veremedim deTeyzeleri biz bugün sünnet oldukBiliyosunuz sol böbrekte genişleme vardı bizimkinin, doktorumuz yenidoğan sünneti önerdi. İlerde idrar yaparken sıkıntı çekebilir dedi. Biz de yaptıralım dedik ne kadar erken o kadar iyi. İyileşme süreci de daha kısa sürüyormuş yenidoğanken yaptırınca. Şuan uyuşuk hala o yüzden mışıl mışıl uyuyor canım oğlum Uyuşukluk geçince ne olacak çok merak ediyorum
Amin canım bir çırpıda inşallahMaşallah ne güzel doğum olmuş. Darısı bizim de başımıza. Suni sancıdan sonra hala topla hareket falan yapabildiğine göre seni zorlamamış demek ki. Kaçıncı doğumdu bu?
Kalça çıkıklığını anlayamadım, ölçerken çıkar diye mi ölçmüyorlar yoksa bebek kalçası çıkık mı doğdu? Öyle olsa bile düzeltiyorlar bebekleri endişelenecek bir şey değil.
Amin canım inşallahNe güzel bir hikayemaşallah çok da güzel doğmuş. Yaşı uzun bahtı açık olsun inşallah gelir sutunuzde yavaş yavaş inşallah
Amin canım inşallah su gibi doğumlarınız olsun nefes egzersizlerinin çok faydasını gördüm sancı ve ıkınma esnasında öncesinde çalışın istersenizAmn Gözünüz aydınAllah anakı babalı büyütsün inşallah Kolay geçmesine çok sevindim valla ben bile rahatladım burdan inşallah bizimkilerde böyle geçer
Amin canım inşallahNe kadar guzel gecmis. Darisi biz bekleyenlerin basina.
Olabilir canım doktorum 2. Olduğu için daha kolay olur dedi birde kilolu bebeklerin kendini itmesi daha kuvvetli oluyormuşÇok guzel bir.dogum olmus canim. Gozunuz aydin.Biraz kilolu bebekler zayif bebeklerden daha rahat doguyorlar diye duymustum.