Bir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.
Annem çok iş yapar, çok fedakardır, eşimle araları gayet iyi. Gelip biz de 4-5 hafta kaldığı oldu hiç hır gürümüz olmaz. Bebeklere de bayılıyor annem, kızım da ilk torunu. Öyle işe karışmayı sevmez annem ama yaptığı şeyleri de kendi yapar. Öyle şefkatli öğretme tavrı pek yok.
Şimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.
Lohusalık için psikolojik olarak zor diyor herkes, iyice etkilenmekten korkuyorum. Gerçi hamilelikte de hormonlar çok zor falan denilse de biraz duygusal olup, kendi kendime üzüldüğüm şeylere daha sık ağlamak dışında bir etkisi olmadı bende. Öyle eşime falan sinirlenmedim, kavga çıkarmadım. Belki lohusalıktan da etkilenmem.
Ne diyorsunuz dikkat etmem gereken konu var mı? Yardıma gelen kişi olunca bebek anne kim bilmekte zorlanır mı?