Uyku düzeninde de artis ya da azalma varsa bence doymuyor olabilir. Büyüdükçe ihtiyaç hissediyor demek ki...Mesela bugün kakasını yapmadı en son dün akşam yapmıştı. Geçen hafta mesela kakasını 3 /4 defa yapmıştı 1 günde. Ama o zaman da ben mamayı günde 2 kez veriyordum 4 kez vermemi söylemişlerdi. 4 kez verdim kakası çoğaldı bu hafta yine azaldı. Gazını çıkartıyor ama kuru kuru gaz çıkarıyor kakasını yapmıyor. Ikınıyor kakasını yaptı sanıyorum bi açıyorum kupkuru bişey yok.
Netten güvenilir bir sayfadan bakabilirsin canım. Bende bugün Bi küçük fincan deneyeyim diyorum bakalımBen bulamadım, bulduğum an içeceğim. Ben de 39a doğru gidiyorum, heyecan dorukta
İnanırmısın gerçekten benimde öyle nst gül gibi geçiyor. Evde çektiğim kıvrandığım ağrılar orda yok oluyor şaşıp kalıyorumBende de durum bu.Yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktor,işin garibi ne zman nst ye girsem en ufak bir ağrım olmuyornormalde kasılma,ağrı,baskı hareket edemiyorum
Aynisi bende de var daha dün doktora gittim. Sanci olacagini sanmiyorum benim sancim cikmamisti. Doktor bana normal oldugunu söyledi yürüyüs yapmami söyledi bebeğin gelmesi için gunde 15 20 dk normal tempoda yürü diyor. Hem doğum kolaylaşsın hem de bebek gelsin diyor.Kızlar dün geceden beri ağrılarım var ama sancımı bunlar bilemiyorum karnım kasıklarım vajinam kuyruk sokumum ağrıyor kombo bir şekildeBebek sürekli aşağıya baskı yapıyor ittiriyor kendini o kadar hissediyorum ki sanki çıkacak kafası oradan. Çarşamba kontrolüm var beklemek istiyorum ama geçmiyorda Yürüyüş yapıyorum hurma yiyorum hareket yapıyorum. Çarşamba günü 39 olcaz geçen hafta 3500 dü kilosu. Artık gelsin istiyorum önceden korkuyordum ama artık doğsun istiyorum bu ağrılar beni mahvediyor gece zaten uyku yok
Yaa yürüyorum egzersizde yapıyorum elimden geldiğince bakalım yarın ne olacak kontrol deAynisi bende de var daha dün doktora gittim. Sanci olacagini sanmiyorum benim sancim cikmamisti. Doktor bana normal oldugunu söyledi yürüyüs yapmami söyledi bebeğin gelmesi için gunde 15 20 dk normal tempoda yürü diyor. Hem doğum kolaylaşsın hem de bebek gelsin diyor.
Canım nasıl kullandın acaba söylermisin banada rica etsemBen içtim ama daha bir sürü de şey yaptım hangisi etkiledi bilmiyorum. Bursa da bir aktardan almıştım.
Gece çok rahat uyudu 2 defa uyandı ağlamadı bile mırıldandı bende uyandım sonunda uykumu aldım dinlendim gece emzirdim her kalktığında yarım saat gerçekten de doymamış dün bile 60 ml mama verdin hemen uyudu beşiğine koydum. Resmen çocuğu aç bırakmışım dilinden de alamıyorum. Gaz sanıyorum sürekli gazını çıkartıyor kakasını yapmasa da:)Uyku düzeninde de artis ya da azalma varsa bence doymuyor olabilir. Büyüdükçe ihtiyaç hissediyor demek ki...
Nisan gelince biliyorsunuzdur hemen doğum olmuyor ama insan heyecanlanıyor gerçekten... Suyunuz inşallah hemen gelmemistir de doktora gündüz rahatça gidersiniz. Bizim erken doğum riski vardı. Gene 36 lari görmemiz şükür iyi... Sağlıkla doğsun minikKızlar emin olamıyorum ama galiba benim nişanım geldi(böyle çok hafif açık kahve pembe arası mukus) ya 36+1 oldu daha bugün ne yapacağım bilemedim hocaya yazdım bu saatte ama görürmü bilemiyorumelim ayağıma dolandı
Çok sevindim sorunun cozulmesine ... Annesi ne güzel fark etmiş de bebisini doyurmus maşallahGece çok rahat uyudu 2 defa uyandı ağlamadı bile mırıldandı bende uyandım sonunda uykumu aldım dinlendim gece emzirdim her kalktığında yarım saat gerçekten de doymamış dün bile 60 ml mama verdin hemen uyudu beşiğine koydum. Resmen çocuğu aç bırakmışım dilinden de alamıyorum. Gaz sanıyorum sürekli gazını çıkartıyor kakasını yapmasa da:)
AyyKızlar ben doğum yaptım gayet iyiyim bebiş de iyi telefona bakamıyorum
Heyecan yapma canım haftan iyi, anlattığın benden gelen nişana benziyor, ben 3gun sonra doğum yapmıştım, zaten sancın vardı, sağlıkla gelsin inşallahKızlar emin olamıyorum ama galiba benim nişanım geldi(böyle çok hafif açık kahve pembe arası mukus) ya 36+1 oldu daha bugün ne yapacağım bilemedim hocaya yazdım bu saatte ama görürmü bilemiyorumelim ayağıma dolandı
Çok merak ediyorum
Haberlerini bekliyorum, yarın sabah 10'da benim de kontrolüm varYaa yürüyorum egzersizde yapıyorum elimden geldiğince bakalım yarın ne olacak kontrol de
İnşallah güzel haberlerle dönelim canım hayırlısı olsunHaberlerini bekliyorum, yarın sabah 10'da benim de kontrolüm var
Canim iste şisisi cikarilmamis demek yoksa 1 gece de o kilo verilmez.Bebekte ki şis inince o kiloya dusuyorlar. Bizim burda dogar dogmaz 200 gr eksiltilerek soyleniyor. Oglum 3900 du hemen 3700 dogdu diye kayda gecildiBir bilgim yok canım bize.direkt 3650 dedi kilosuna 1. Gece tartiklarinda 3450 oldu hemen mama takviyesi falan yaptılar ama neyseki hastaneden çıktığı kilosundan daha kilolu çıktı 5. Gün kontrolde
Canım bebek temizleme pamukları var kare şekilde. Kaynatılıp soğutulmuş su ile temizliyorum. Islak pamukla sildikten sonra bezi bağlamadan evvel mutlaka kurula poposunu nemli bağlama. Kız çocuğu alt temizlemesi için birkaç dikkat edilmesi gereken nokta var. Altına arkadan öne doğru silmemelisin. Enfeksiyon riski oluşturur. Herzaman önden arkaya doğru sileceksin. Vajina dudaklarını arasını kirli bırakmamalısın. Ama sürterek silme tampon yaparak pıt pıt şekilde kiri alabilirsin. Birden belden altını yıkama hava soğuksa çok dikkat etmelisin.
. Ben kızımda öyle yapmıştım ve bebekler sırta kadar kaka yapıyor çoğu zaman mecbur popo sırt yıkıyordum sonuçta hasta olmuştu.
Eksi_Elma canim benim ilk cocugum kız ve ben hep pamuk, su, zeytin yağı kullandın. Detaylıca anlatayım. Belki faydam olur.
Suyu kaynatıp soğutuyoruz. Ama kullanırken sıcak kaynamış su ekleyerek ılık hale getiriyoruz. Bebekler baya bı soğuğa yakın ılık su seviyor. Kendinize göre yapmayın aman, yakar. Pamuk, bebek altı temizlemek için e-bebekte var. Normal bildiğimiz pamuk gibi değil, sıkıştırılmış kare pamuk. Zeytin yağı da organik doğal zeytin yağı, asidi çıkarılmış.
Bebek kaka da yapsa idarar da aynı yöntemi uyguluyoruz. Böylece hiç pişik olmuyor. Bezini açınca ucu temiz kalıyor ya o kısımla şöyle bir kaba pisliği alıyoruz. Sonra bezi kapatıp dış kismini altına koyuyoruz yani iki pis yüzeyi yapistirdiginizi düşünün dış kısmı, temiz olan kisimin üstünde temizliyoruz ki silerken akan su beze aksın. Zaten çok sulu silmiyoruz. Bir iki yapınca pratik kaparsiniz. Islak pamukla güzelce temizliyoruz. 2 pamuk falan gider kaka için. Kesinlikle sulu bırakmıyoruz, bir pamuğun yarısı ile kuruluyoruz. Diğer yarısına zeytin yağı damlatıp onunla önden arkadaya doğru özellikle makat çevresine sürüyoruz. Ama zeytin yağı belli belirsiz az. Çatlak olmuyor böylece. Sonra yeni bezle bezliyoruz. Tabii kız bebek olduğu için hep önden arkaya doğru işlem yapıyoruz. Temizlerken hiç çekinmeyin genital organın dudaklarını narince kaldırıp yanlarını da temizleyin. Bazen neredeyse içine falan kaka kaçıyor gibi oluyor. Islak pamukla hafiften alınca geliyor. Böylece enfeksiyon da olmaz.
Ben bu şekilde yaptım. Kızım hiç pişik olmadı. İnşallah şimdi oğlumu da bu şekilde yapacağım