2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Uyku düzeninde de artis ya da azalma varsa bence doymuyor olabilir. Büyüdükçe ihtiyaç hissediyor demek ki...

Bende de durum bu.Yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktor,işin garibi ne zman nst ye girsem en ufak bir ağrım olmuyor normalde kasılma,ağrı,baskı hareket edemiyorum
İnanırmısın gerçekten benimde öyle nst gül gibi geçiyor. Evde çektiğim kıvrandığım ağrılar orda yok oluyor şaşıp kalıyorum

Aynisi bende de var daha dün doktora gittim. Sanci olacagini sanmiyorum benim sancim cikmamisti. Doktor bana normal oldugunu söyledi yürüyüs yapmami söyledi bebeğin gelmesi için gunde 15 20 dk normal tempoda yürü diyor. Hem doğum kolaylaşsın hem de bebek gelsin diyor.

Yaa yürüyorum egzersizde yapıyorum elimden geldiğince bakalım yarın ne olacak kontrol de

Uyku düzeninde de artis ya da azalma varsa bence doymuyor olabilir. Büyüdükçe ihtiyaç hissediyor demek ki...
Gece çok rahat uyudu 2 defa uyandı ağlamadı bile mırıldandı bende uyandım sonunda uykumu aldım dinlendim gece emzirdim her kalktığında yarım saat gerçekten de doymamış dün bile 60 ml mama verdin hemen uyudu beşiğine koydum. Resmen çocuğu aç bırakmışım dilinden de alamıyorum. Gaz sanıyorum sürekli gazını çıkartıyor kakasını yapmasa da:)

Nisan gelince biliyorsunuzdur hemen doğum olmuyor ama insan heyecanlanıyor gerçekten... Suyunuz inşallah hemen gelmemistir de doktora gündüz rahatça gidersiniz. Bizim erken doğum riski vardı. Gene 36 lari görmemiz şükür iyi... Sağlıkla doğsun minik

Çok sevindim sorunun cozulmesine ... Annesi ne güzel fark etmiş de bebisini doyurmus maşallah böyle böyle uyum sagliyacagiz canim

Kızlar ben doğum yaptım gayet iyiyim bebiş de iyi telefona bakamıyorum
Ayy çok sevindim canım benim. Rabbim analı babalı büyütsün darısı başımıza
Heyecan yapma canım haftan iyi, anlattığın benden gelen nişana benziyor, ben 3gun sonra doğum yapmıştım, zaten sancın vardı, sağlıkla gelsin inşallah
HEYECANLIYIM Canım sen naptın doğurdun mu
Çok merak ediyorum

Eksi_Elma canim benim ilk cocugum kız ve ben hep pamuk, su, zeytin yağı kullandın. Detaylıca anlatayım. Belki faydam olur.

Suyu kaynatıp soğutuyoruz. Ama kullanırken sıcak kaynamış su ekleyerek ılık hale getiriyoruz. Bebekler baya bı soğuğa yakın ılık su seviyor. Kendinize göre yapmayın aman, yakar. Pamuk, bebek altı temizlemek için e-bebekte var. Normal bildiğimiz pamuk gibi değil, sıkıştırılmış kare pamuk. Zeytin yağı da organik doğal zeytin yağı, asidi çıkarılmış.

Bebek kaka da yapsa idarar da aynı yöntemi uyguluyoruz. Böylece hiç pişik olmuyor. Bezini açınca ucu temiz kalıyor ya o kısımla şöyle bir kaba pisliği alıyoruz. Sonra bezi kapatıp dış kismini altına koyuyoruz yani iki pis yüzeyi yapistirdiginizi düşünün dış kısmı, temiz olan kisimin üstünde temizliyoruz ki silerken akan su beze aksın. Zaten çok sulu silmiyoruz. Bir iki yapınca pratik kaparsiniz. Islak pamukla güzelce temizliyoruz. 2 pamuk falan gider kaka için. Kesinlikle sulu bırakmıyoruz, bir pamuğun yarısı ile kuruluyoruz. Diğer yarısına zeytin yağı damlatıp onunla önden arkadaya doğru özellikle makat çevresine sürüyoruz. Ama zeytin yağı belli belirsiz az. Çatlak olmuyor böylece. Sonra yeni bezle bezliyoruz. Tabii kız bebek olduğu için hep önden arkaya doğru işlem yapıyoruz. Temizlerken hiç çekinmeyin genital organın dudaklarını narince kaldırıp yanlarını da temizleyin. Bazen neredeyse içine falan kaka kaçıyor gibi oluyor. Islak pamukla hafiften alınca geliyor. Böylece enfeksiyon da olmaz.

Ben bu şekilde yaptım. Kızım hiç pişik olmadı. İnşallah şimdi oğlumu da bu şekilde yapacağım

Gunaydin herkese. Bebek icin mustela losyon almissiniz cogunlugunuz ben de alacagim da bir suru sey var. gorsel paylasmaniz mumkun mu benimle? Hangisi anlayamadim.

Ay kızlar çok zor bir gece geçirdim. Sancı sancı mahvoldum. Hastaneye gitseydim kesin yatış verirdi. Ama nişanım yada suyum gelmediği için ve çocuk hareketli olduğu için gitmedim. Sürekli uyumaya çalıştım ama olmadı sabahı sabah ettim. Çocuğu banyo ederken kızdım ettim ama minnoşum benimle yatmak istedi :) birlikte uyuduk dün gece onu bile düşündüm. Şimdi hastaneye gitsem çocuk ne olacak diye. Uyandırsan olmaz uyandırmasan olmaz. Çocuk şok olmasın korkmasın diye sıktım valla dişimi. Yarın kontrolüm var ama bakalım bugün nasıl geçecek. Ne aceleci çıktı bizim minnoşlar ya ille de gelecekler dursanız 38-39 haftaya kadar bugün 36+5.

Bu arada ilk çocuklar konusunda yalnız olmadığıma sevindim. Rabbim hepimize güç kuvvet versin

Bir bilgim yok canım bize.direkt 3650 dedi kilosuna 1. Gece tartiklarinda 3450 oldu hemen mama takviyesi falan yaptılar ama neyseki hastaneden çıktığı kilosundan daha kilolu çıktı 5. Gün kontrolde
Canim iste şisisi cikarilmamis demek yoksa 1 gece de o kilo verilmez.Bebekte ki şis inince o kiloya dusuyorlar. Bizim burda dogar dogmaz 200 gr eksiltilerek soyleniyor. Oglum 3900 du hemen 3700 dogdu diye kayda gecildi

Kızlar tek tek dönemedim sabaha kadar ara ara sancılarım oldu ,oldu geçti tekrar başladı yani doğum sancısı değildi düzenli olmadığı için onu anladım,bugün kontrolümde vardı erken geldim saatimden,nstye girdim işin aksi bitane sancım çıktı sadece sabaha kadar sancım olmamış gibi hocayı bekliyorum birazdan kontrole gireceğim

Çok ama çok sağolun hanımlar. Artık günler yaklaşıktıkça böyle pratik konular daha önem kazanıyor. İnşallah pişik yapmam bebeğimi. Gerçi annem de gelecek yardıma ama kendim de bileyim istiyorum.

İyi ki sormuşum nasıl pamuk diye, bildiğin normal pamuk sandım ben bilmeden okuyunca. Cahillik çok zor.

Bir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.

Annem çok iş yapar, çok fedakardır, eşimle araları gayet iyi. Gelip biz de 4-5 hafta kaldığı oldu hiç hır gürümüz olmaz. Bebeklere de bayılıyor annem, kızım da ilk torunu. Öyle işe karışmayı sevmez annem ama yaptığı şeyleri de kendi yapar. Öyle şefkatli öğretme tavrı pek yok.

Şimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.

Lohusalık için psikolojik olarak zor diyor herkes, iyice etkilenmekten korkuyorum. Gerçi hamilelikte de hormonlar çok zor falan denilse de biraz duygusal olup, kendi kendime üzüldüğüm şeylere daha sık ağlamak dışında bir etkisi olmadı bende. Öyle eşime falan sinirlenmedim, kavga çıkarmadım. Belki lohusalıktan da etkilenmem.

Ne diyorsunuz dikkat etmem gereken konu var mı? Yardıma gelen kişi olunca bebek anne kim bilmekte zorlanır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…