Eksi_Elma canim benim ilk cocugum kız ve ben hep pamuk, su, zeytin yağı kullandın. Detaylıca anlatayım. Belki faydam olur.
Suyu kaynatıp soğutuyoruz. Ama kullanırken sıcak kaynamış su ekleyerek ılık hale getiriyoruz. Bebekler baya bı soğuğa yakın ılık su seviyor. Kendinize göre yapmayın aman, yakar. Pamuk, bebek altı temizlemek için e-bebekte var. Normal bildiğimiz pamuk gibi değil, sıkıştırılmış kare pamuk. Zeytin yağı da organik doğal zeytin yağı, asidi çıkarılmış.
Bebek kaka da yapsa idarar da aynı yöntemi uyguluyoruz. Böylece hiç pişik olmuyor. Bezini açınca ucu temiz kalıyor ya o kısımla şöyle bir kaba pisliği alıyoruz. Sonra bezi kapatıp dış kismini altına koyuyoruz yani iki pis yüzeyi yapistirdiginizi düşünün dış kısmı, temiz olan kisimin üstünde temizliyoruz ki silerken akan su beze aksın. Zaten çok sulu silmiyoruz. Bir iki yapınca pratik kaparsiniz. Islak pamukla güzelce temizliyoruz. 2 pamuk falan gider kaka için. Kesinlikle sulu bırakmıyoruz, bir pamuğun yarısı ile kuruluyoruz. Diğer yarısına zeytin yağı damlatıp onunla önden arkadaya doğru özellikle makat çevresine sürüyoruz. Ama zeytin yağı belli belirsiz az. Çatlak olmuyor böylece. Sonra yeni bezle bezliyoruz. Tabii kız bebek olduğu için hep önden arkaya doğru işlem yapıyoruz. Temizlerken hiç çekinmeyin genital organın dudaklarını narince kaldırıp yanlarını da temizleyin. Bazen neredeyse içine falan kaka kaçıyor gibi oluyor. Islak pamukla hafiften alınca geliyor. Böylece enfeksiyon da olmaz.
Ben bu şekilde yaptım. Kızım hiç pişik olmadı. İnşallah şimdi oğlumu da bu şekilde yapacağım