- 23 Mayıs 2018
- 1.482
- 2.792
- 34
Amin canım inşallah sizlerde sağlıcakla kavuşun yavrularınızaÇok çok mutlu oldum. Allahım evladını hayırlı eğlesin. Darısı bizim başımıza inşşş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin canım inşallah sizlerde sağlıcakla kavuşun yavrularınızaÇok çok mutlu oldum. Allahım evladını hayırlı eğlesin. Darısı bizim başımıza inşşş
Kaç yaşında canım, kıyamam ona. Ne yaparsak asla kin tutamıyorlar, biz üzüldüğümüzle kalıyoruz.Ay kızlar çok zor bir gece geçirdim. Sancı sancı mahvoldum. Hastaneye gitseydim kesin yatış verirdi. Ama nişanım yada suyum gelmediği için ve çocuk hareketli olduğu için gitmedim. Sürekli uyumaya çalıştım ama olmadı sabahı sabah ettim. Çocuğu banyo ederken kızdım ettim ama minnoşum benimle yatmak istedi :) birlikte uyuduk dün gece onu bile düşündüm. Şimdi hastaneye gitsem çocuk ne olacak diye. Uyandırsan olmaz uyandırmasan olmaz. Çocuk şok olmasın korkmasın diye sıktım valla dişimi. Yarın kontrolüm var ama bakalım bugün nasıl geçecek. Ne aceleci çıktı bizim minnoşlar ya ille de gelecekler dursanız 38-39 haftaya kadar bugün 36+5.
Bu arada ilk çocuklar konusunda yalnız olmadığıma sevindim. Rabbim hepimize güç kuvvet versin
Ayy çok zor bir gece geçirmişin canım ya, inşallah güzel haberlerini bekliyoruzKızlar tek tek dönemedim sabaha kadar ara ara sancılarım oldu ,oldu geçti tekrar başladı yani doğum sancısı değildi düzenli olmadığı için onu anladım,bugün kontrolümde vardı erken geldim saatimden,nstye girdim işin aksi bitane sancım çıktı sadece sabaha kadar sancım olmamış gibi hocayı bekliyorum birazdan kontrole gireceğim
Bebekler emin ol anne kokusunu anlıyor, ve asla unutmazlar.Bir de yine tecrübeli annelere sorayım. Bana yardım için hem de bebeği görmek için annem gelecek, taşındığımızdan evi temizlemeye, yerleştirmeye de yardıma ihtiyacım olacak, annem sağolsun önden geliyor.
Annem çok iş yapar, çok fedakardır, eşimle araları gayet iyi. Gelip biz de 4-5 hafta kaldığı oldu hiç hır gürümüz olmaz. Bebeklere de bayılıyor annem, kızım da ilk torunu. Öyle işe karışmayı sevmez annem ama yaptığı şeyleri de kendi yapar. Öyle şefkatli öğretme tavrı pek yok.
Şimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.
Lohusalık için psikolojik olarak zor diyor herkes, iyice etkilenmekten korkuyorum. Gerçi hamilelikte de hormonlar çok zor falan denilse de biraz duygusal olup, kendi kendime üzüldüğüm şeylere daha sık ağlamak dışında bir etkisi olmadı bende. Öyle eşime falan sinirlenmedim, kavga çıkarmadım. Belki lohusalıktan da etkilenmem.
Ne diyorsunuz dikkat etmem gereken konu var mı? Yardıma gelen kişi olunca bebek anne kim bilmekte zorlanır mı?
Bir özel de perinatologa gorunsen mi acaba canım36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Fl 34+3 dedi kilosu da 2450 gr dedi idrar torbası büyük dedi suyun fazla tek arter damar karın çevresi küçük yatış verdi bende çok stres oluyorum yatmıycam dedim çocuğunun kalbi durabilir dedi daha stres oldum ama yine de imza atıp çıktım. Dünkü stres beni mahvetti bu hastanede doğum yapmak istemiyorum. Doğum günü verir misiniz dedim şeker hastalarının cicerleri gelişmiyor 39 kadar bekliyoruz dedi ama senin suyun çok olduğu için çocuk gelişmemiş 37 dem sonra alınabilir dedi. Peki ne zaman alacaksınız dedim belli değil diyor. Ben ITP hastasıyım bakın trombosit değerlerim düşerse doğuma giremem kanamam durmaz dedim değerin yüksek diyor evet biliyorum 32 yıllık hastayım diyorum aniden çakılıyor değerler diyorum umursamadı. Çok stresli ve kararsızım. Hiç hastayı takmıyorlar. Ne yapsam acaba ??? Bugün Ankara’da özel bir hastaneye mi gitsem??? İyi bir doktora mı görünsem ??? Keşke özelde doğum yapsam ama riskliyim diye kimse doğurtmuyor. Oğlumda da 35de 400 bin olan değerin 40 bine düştü ve kan sulandırıcı herşeyi kestiler o arada çocuk ölseydi ölebilirdi kortizonu bastılar yüksek dozda değerim 100 binlerce yükselince 5 gün sonra doğum yaptım sezeryanla. 5 gün kan çok az gitmişti oğluma doğunca sarılık değeri çok yüksek çıkmıştı.
Benimki kv de, bebeğim, kızım, annem diye seviyor kızımi ama ben pek umursamıyorum açıkçasıCanim valla 40 kadar kimseyi bekletme yaninda. Hem kirk cikmasi diye bir sey de yok oyle. Sadece kanamamiz 40 gun suruyor ve erkegin o surecte kadina dokunmamasi. Iste 40 li kadin tek birakilmaz diye bir sey yok.Insan dogunca herktesn kiskaniyor bebeginiKayinvalidem oy oglum benim falan severken esime gizliden o benim oglum ben dogurdum onu diyordum
Çok geçmiş olsun zor bir süreçten geçiyorsun Allah yardımcın olsun, Ankara’da bir kaç hastane dışında özel tavsiye etmem açıkçası. Yatacağın hastanenin çocuk yoğun bakımı olması ve bu alanda iyi olması gerekiyor başta. Streslisin seni çok iyi anlıyorum benim bu kadar riskli durumum olsa hastaneyle ilgili sorun yaşasam bile şehir hastanesine yatış yapardım. Çok fazla hasta olduğu için doktorlar yetişmekte zorlanıyor olabilir, iletişim sıkıntısı olabilir ama İmkanları çoğu özel yere göre iyi. Tetkikleri çok sık aralıkla yapıyorlar özel hastanede de seninle inanılmaz ilgilenileceği gibi bi durum olmuyor ne yazıkki.Özel muayenehanesi olan doktora gidersen ancak o ilgiyi bulabilirsin, onda da tetkik vs işleri için yine bir özel hastaneye yatış Yapmanı isteyecek. Şuanda depremzede gebeler için öncelikli olarak muayene eden doktorlar var telefonla arayıp randevu alabilirsin. Bi gidip gözük bence için rahat etsin. Naçizane fikrim yatış yapman gerekiyor deniliyorsa yatış yapman :/36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Fl 34+3 dedi kilosu da 2450 gr dedi idrar torbası büyük dedi suyun fazla tek arter damar karın çevresi küçük yatış verdi bende çok stres oluyorum yatmıycam dedim çocuğunun kalbi durabilir dedi daha stres oldum ama yine de imza atıp çıktım. Dünkü stres beni mahvetti bu hastanede doğum yapmak istemiyorum. Doğum günü verir misiniz dedim şeker hastalarının cicerleri gelişmiyor 39 kadar bekliyoruz dedi ama senin suyun çok olduğu için çocuk gelişmemiş 37 dem sonra alınabilir dedi. Peki ne zaman alacaksınız dedim belli değil diyor. Ben ITP hastasıyım bakın trombosit değerlerim düşerse doğuma giremem kanamam durmaz dedim değerin yüksek diyor evet biliyorum 32 yıllık hastayım diyorum aniden çakılıyor değerler diyorum umursamadı. Çok stresli ve kararsızım. Hiç hastayı takmıyorlar. Ne yapsam acaba ??? Bugün Ankara’da özel bir hastaneye mi gitsem??? İyi bir doktora mı görünsem ??? Keşke özelde doğum yapsam ama riskliyim diye kimse doğurtmuyor. Oğlumda da 35de 400 bin olan değerin 40 bine düştü ve kan sulandırıcı herşeyi kestiler o arada çocuk ölseydi ölebilirdi kortizonu bastılar yüksek dozda değerim 100 binlerce yükselince 5 gün sonra doğum yaptım sezeryanla. 5 gün kan çok az gitmişti oğluma doğunca sarılık değeri çok yüksek çıkmıştı.
Otu evde mi suya bırakıp gittin canım,Merhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Okuyamadığım için başka doğum yapan arkadaş var mı bilemiyorum
Cok geçmiş olsun cok zor bir durum. Ankara’da Sertaç esin ve çağrı Gülümser i tavsiye ederim senin yerinde olsam en azından bir kere görüşürdüm. Ama doğum yaptığın hastanenin çocuk yoğun bakımı falan da önemli.36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Ben de evde kıvranıyorum ağlıyorum dün nst ye girdiğimde de öyleydim bir sürü sancım çıkacak dedim. Sonuç tertemiz nasıl olur dedim binde biriymiş bu ağrılar, yansımamış bileİnanırmısın gerçekten benimde öyle nst gül gibi geçiyor. Evde çektiğim kıvrandığım ağrılar orda yok oluyor şaşıp kalıyorum
Ayy napıcaz biz böyle şaka gibi yavBen de evde kıvranıyorum ağlıyorum dün nst ye girdiğimde de öyleydim bir sürü sancım çıkacak dedim. Sonuç tertemiz nasıl olur dedim binde biriymiş bu ağrılar, yansımamış bile
Ankarayı hiç bilmiyorum ama Instagramda popüler Zahide Küçük var. Depremzedelere bakıyor. Riskli gebelik alıyor mu bilmiyorum ama çok sakinleştirici bir tavrı var gibi gözüküyor. Belki danışsanız, doğum olmasa bile iç rahatlığı olabilir.36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Doğum fobisi is loading Binde biri nedirBen de evde kıvranıyorum ağlıyorum dün nst ye girdiğimde de öyleydim bir sürü sancım çıkacak dedim. Sonuç tertemiz nasıl olur dedim binde biriymiş bu ağrılar, yansımamış bile
Çok teşekkür ederim. Aslında mantıklı düşününce kendim bile “öyle olmaz” diyorum ama burada destekleyici yorum almak ya da aynı şekilde endişelenen birini görmek çok daha rahatlatıyor.Kaç yaşında canım, kıyamam ona. Ne yaparsak asla kin tutamıyorlar, biz üzüldüğümüzle kalıyoruz.
Yarın kontrolü olan bayağı kişi var bakalım kimler ne haberler verecek
Ayy çok zor bir gece geçirmişin canım ya, inşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Bebekler emin ol anne kokusunu anlıyor, ve asla unutmazlar.
Ben de sıfır bilgi ile anne oldum, anneni izleyerek öğrenirsin canım. Hiç endişe etme kadınlar mükemmel bir şekilde yaratılmış bence, çünkü bebek doğar doğmaz anne moduna giriyorsun. Hem bilemedigin bir şey mi var, aç YouTube her şeyin videosu var, sonra bu grup var. Herkes emin ol yardım etmek için elinden geleni yapacak.
Canım bizimde iki tarafın ilk torunu olacak Annem kalsın hep benle diye istiyordum ama korku korkuyu getiriyor derler ya aynen öyle annesin bir iki gün kalan arkadaşlarım çok daha güzel büyüttü doğurunca yükleniyor bence bütün özellikler annesi uzun kalan arkadaşım daha bebeğini yıkayamıyor tutamıyor bile korkma hiç her şeyi yaparız bizBen tek cocugum annemin de ilk torunu olacak. Cok heyecanli o da dogal olarak. Bir de benim bebeklerle ilgili hic bilgim yok. Korkarim diye kalayim dedi herhalde. Ama iste yanimizda ilk zamanlarda surekli birileri olup her seyi hallederlerse, sonra ben tek kaldigimda kendi basima bisey beceremem diye korkuyorum bir de.
ben ben Hep olumlu düşün insanları buna yönelt bi pozitiflik aman bi güç bizde falan ama içten içe bende korkmuyor değilim tabii Günde 1300 cocukla uğraşan on yıllık öğretmen ben şimdi napıcam diye gece hiç uyuyamadım heyecan basıyorÇok teşekkür ederim. Aslında mantıklı düşününce kendim bile “öyle olmaz” diyorum ama burada destekleyici yorum almak ya da aynı şekilde endişelenen birini görmek çok daha rahatlatıyor.
Bu annelik işi beni şimdiden değişik hallere soktu. Yıllardır tek yaşıyorum, birkaç ülkeye kendi başıma taşındım, şirkette yöneticiyim. Genel olarak böyle kendinden emin, iş bitiriciyim güya. Çocuğun altını hangi pamukla sileceğimi, hangi yatağa yatıracağımı çözeyim derken 15 yaşında çocuk gibi hissediyorum.
Daha bir de doğacak bu bebiş.
Zaten hergun yürüyüş yapiyorum, merdiven çıkıyorum, sonra hareketlerimi yapıyorum. Hareketlerimde hicbir kisinti olmadi. 5aydir aktif sekilde pilates yapiyorum. Simdi hurma da yiyorum bakalim hala ümidim varSen o konuda şanslısın benimki hala göğsümün altınıni tekmeliyor hiçbir iniş yok senin yerinde olsam baya baya hareketli olurdum
Al benden de o kadar. Hic evlenmeyecegim diyen biriydim. Cocuk mocuk da yapmam diyordum. Hayatim isten gucten ibaretti. Kariyer mariyer kostururken birden isi gucu biraktim ani bir kararla. Yine 32 imde ani bir kararla 4 ayda evleniverdim :) 34 umde de cocuk yapacagim tuttu :) yapmam dedigim ne varsa yaptim :) 30 umdan onceki hayal ve dusuncelerimin hepsi degisiverdi.Çok teşekkür ederim. Aslında mantıklı düşününce kendim bile “öyle olmaz” diyorum ama burada destekleyici yorum almak ya da aynı şekilde endişelenen birini görmek çok daha rahatlatıyor.
Bu annelik işi beni şimdiden değişik hallere soktu. Yıllardır tek yaşıyorum, birkaç ülkeye kendi başıma taşındım, şirkette yöneticiyim. Genel olarak böyle kendinden emin, iş bitiriciyim güya. Çocuğun altını hangi pamukla sileceğimi, hangi yatağa yatıracağımı çözeyim derken 15 yaşında çocuk gibi hissediyorum.
Annelik yarı delilik, kesinlikleÇok teşekkür ederim. Aslında mantıklı düşününce kendim bile “öyle olmaz” diyorum ama burada destekleyici yorum almak ya da aynı şekilde endişelenen birini görmek çok daha rahatlatıyor.
Hepimizde var o ümittenZaten hergun yürüyüş yapiyorum, merdiven çıkıyorum, sonra hareketlerimi yapıyorum. Hareketlerimde hicbir kisinti olmadi. 5aydir aktif sekilde pilates yapiyorum. Simdi hurma da yiyorum bakalim hala ümidim var