2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar havalar baya iyi oldu ya hastane valizie kalın polar sabahlık koymuştum çıkartasım geldi. Ama ameliyattan sonra bi titreme geliyormuş gerçi yatağın içinde üstümü örterim dye düşündüm
Canım ben spinal oldum sen ne olacaksın bilmiyorum da evet aşırı bir titreme geliyor zangır zangır asla kendini tutamıyorsun ama üşümüyorsun kesinlikle. O sadece anestezinin bir etkisi. Ben sıcak su torbası bile koymuştum üstüme yataktaki pikeyi bile örtmedim normaldim gayet. Ameliyathane de bebek için hafif ısıtılmıştı orda da hiç üşümedim. Bence bi yelek ya da hırka koysan her ihtimale karşı yeterli olacaktır

Cok guzel olmus. Elinize saglik. Ben bu populer kutlamalari benimseyemedim gitti... Ne kapi susum var ne oda susu, ne cikolata hediye ne de hastane ikramligi Orda tatli alir ya da personele yemek soyleriz. Zaten hastaneye kimseyi davet etmedim. Demicem de...

Tamam canım annemlerde ne yararlıyla veriyorlar bana zaten çok şükür ama mama vermeye başladığımdan beri daha iyi sanki dünden beri gözü açıktı çocuğumun valla ya

Kantron yagi oglumda fayda etmemisti acaba Temmuz sicagiydi diye mi. Bunda da denesem olmadi o sekilde mi pisik kremi alsam bilemedim. Oglum temmuzdu dogdugunda baya kotu pisik.oldu ben oncesi de kantron kullaniyordum. Sonra ne kullandi isem olmadi bepanthol kullandim da gecmsiti.Belki bunda cok sicak olmayacak fayda eder kantron en dogali cunku

Aynen dediğin givi bende doktora uyanmıyor ağlamıyor diye gittim sarılıktan dedi. Halsizlik be uyku hali yapıyormuş hem emzir hem mama ver dedi zaten ben sadeve yatarken veriyordum öyle demiştim. Doktor da günde 4 defa 20/30 cc verebilirsin dedi. Kaka yaptıkça atıyormuş sarılığı onun içinde iyice doyması lazım dün mesela 5 kez kakasını yaptı yemin ediyorum gözü açıldı çocuğun. İnsan durgun olunca korkuyor biraz ağlasın istiyor. Sesi bile çıkmıyor ağlarken kedi yavrusu gibi miyav deyip bırakıyor. Ağlamaya bile mecali yok. Altını açıp siliyorum uyanıyor. Bademde mememi ağzına kendim sokuyorum biraz sıkıyorum bikaç damla gelsin tadını alınca kendisi emmeye başlıyor. Sen doğurdun mu canım hiç bakamıyorum sayfalar birikiyor her girdiğimde

Mama verince çiş olayı arttı canım ilk zamanlar bezi çok hafif ıslanıyordu hatta bazen açıyordu kupkuru. Kakasını bile 2 günde bir yapıyrodı çok az bişi. Mama vermeye başladım hem emzirip hem mama her açtığımda çişinş yapıyrodı hele 4 saat falan bekletiyorum bazen dolduruyordu ağırlaşıyo bezi. Zaten 30 gr almış doğduğundan beri 250 gr vermişti 1 haftada sonea onu geri aldı artı 30 gr daha aldı. Dün doğduğu kilodaydı yine bakalım artık bundan sonra alır herhalde namayıda attırdım çünkü.

Yok benimkiler kv olsun annem olsun mama ver sarılığı gitsin diyorlar doktor ne dediyse yanlarında dedi onlarda bizim zamanımızda sarılık nedir bilmezdik bile dediler

Benim kızım ağustosta doğdu. Vücuduna hiç ıslak.mendil degdirmedim. Islak mendille altını sildiğiniz de pişik yapabiliyor. Ben pamuk-ilik su kullandim sonra güzelce kuruladim kantaron sürdüm ve bezledim. Bezini sık değiştirdim hep. Bizim diş zamanı çok pişik olmuştu birde ek gıda zamanı alerjiden kaynakli. Bahsettiğim çok yoğun pisikler bu arada resmen su topluyordu bez bölgesi. O zamanlarda bile kantaron yağı kullandık, ek olarak trosyd krem kulladırdı doktorumuz. O şekilde düzeldi hep. Birde kantaron yağını biz kendimiz yapıyoruz. Oda etkili olabilir.

Yok kız benim oğlan bana şaka yaptı, kenara çekildi

Senin adına çok sevindim canım umarım birdaha da olmaz baya acılı sancılı bir şeymiş bu resmen benim kontrolüm yarın ama geçti gibi geliyor bana iki gündür rahatım. Manurol cidden ise yarıyor. Dört litre de su içtim kızılcık falan da destekledim basardım bence bakalım yarın görücez

Canım benim doktorum daha kullanacağız dedi zaman belirtmedi coraspirin de kullanıyorum ben onu 1 hafta önce kesicez dedi. Ama daha önce doğum yapan arkadaşım doğum sonrası da bir süre kullandı oksapari

Umarım olmaz canımm bence düzelmiştir canım

Sen izne çıktın di mi 37 olsa da izne çıksak diyordum 36+6 da doğum yaptim şaka gibi iyi ki erken çıkmışım
Kızlar havalar baya iyi oldu ya hastane valizie kalın polar sabahlık koymuştum çıkartasım geldi. Ama ameliyattan sonra bi titreme geliyormuş gerçi yatağın içinde üstümü örterim dye düşündüm
O titreme üşüme titremesi değil ilaçtan kaslar kasılıyor sanırım ben ter boşalırken titriyordum ama asla usumuyordum. Sonra zaten sürekli ter indi peçete havluyla sildim yüzümü vücudumu sürekli benim de peluş sabahlık vardi valizden bile cikarmadim ama belki sende üşüme olur şimdi yaniltmayim
Harika olmuş eline sağlık
Çok geçmiş olsun inşallah bulaşıcı bir hastalık değildir
Çişi arttiysa korkma canım düzene girer ben se çiş az görünce mama veriyorum hemen bi de emzirdikten sonra aranmaya devam ederse mama takviyesi yapabilirsin demişti dr bana

İnşallah toparlanırsın canım geçmiş olsun
Sagol canim insallah
Gecmis olsun canım, benim kızım beta geçirdikten sonra bana da gecmisti hastalık. Sonra eşime geçti. Umarım siz daha hafif atlatirsiniz çok geçmiş olsun....
Benim de kizdan bana gecti,aman esim olmasin o cok zor atlatiyor,cocuktan beter oluyor.Doktor antibiyotik kullan diye mesaj atmis,sen de mi antibiyotik kullanmistin?
Cok gecmis olsun canim. Şuan gorumcemin de tum vucudu agriyor. Hepsinin bogazi falan insallah bana bulastirmazlar zaten yorgun bitkinim bir de hastalikla ugrasmayayim
Aman canim dikkat et,grip icin hic doktora bile gitmeyen ben resmen kırılıyorum,korona oldugumda bile bu kadar kotu olmadim Hamilelikte bagisiklik dusuyor cok daha zor atlatiliyor.

Ben de islak.mendil.degdirmedim su ve pamuk sadece.Bizim de ciceklerine varana kadar koyden toplanip kayinvalidem.kendi yapiyor.

Ne güzel yine doğum yapan arkadaşlar olmuş mart anneleri şubat anneleri gibi olmuş
Doğum yapan minnoş anneler hepinizin gözü aydın Rabbim evlatlarınıza ve sizlere sağlık sıhhat versin inşaAllah
Hepinizi tek tek alıntılayamadım 50-60 sayfa civarı birikmişti hızlı hızlı okumaya çalıştım

Taşınma aşamasında annelerle ilgili sorduğum soruya cevap veren arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum hepsini tek tek okudum inşaAllah lohusalıkta ikisiylede baş edebilirim

Taşınma işi ve annelerle ilgili problemlerden dolayı çok stres yaptım galiba ve dudaklarım silikonlu gibi şişmiş durumda 3 tane uçuğum var ve yara çatlak dolu, konuşmakta ve yemek yemekte çok zorlanıyorum.
Bu uçukların bebeğe zararı olur mu acaba enfeksiyon vs durumu oluyo mudur kafama çok takıldı, 4 gün oldu geçmedi hala, çenem de de çıkacak gibi duruyor

Canim gun içinde içtiğin suya karbonat at ben surekli karbonatlı olarak tuketiyorum suyu o iyi geliyor bana

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık bende kendim yapacağım malzemeleri aldım izne ayrıldım ama deprem olunca hiç birşeye hevesim kalmadı aslında yapsam kafam dağılır benimde bakalım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…