Gozunuz.aydin canim.Sezeryan oldu isen Kelle paca gaz cikarmak icin hastane de bana önerilip icirilmisti sadece suyunu icmistim ondan.sonra cikmistim.Herkese merhababebeğim dün sabah 10.25'te doğdu. Çok şükür ikimizde iyiyiz sadece benim bağırsakla ilgili sıkıntım oldu o yüzden bugün taburcu olamadık yarın taburcuyuz inşallah 38+2'de 3430 gr 48 cm doğdu kızım
Darısı doğum bekleyen arkadaşlarımın başına
iyi yapmissin benim goguslerimi tek iģlestiren sey o olmustuOnu da aldım hazır duruyor
Maşallah size canimHerkese merhababebeğim dün sabah 10.25'te doğdu. Çok şükür ikimizde iyiyiz sadece benim bağırsakla ilgili sıkıntım oldu o yüzden bugün taburcu olamadık yarın taburcuyuz inşallah 38+2'de 3430 gr 48 cm doğdu kızım
Kızlar ben de bugün 38+0 im doktorum alttan ultrasonla plasenta nin durumuna baktı korktum ama kanamalı hastalarda dahi bakiyoruz endişelenme bunun bir zararı yok açıklık kontrolü gibi değil dedi. Önümüzdeki hafta cuma ya 3.03.2023 e gün aldik 39+2 de sezaryenle doğum olacak. Haftaya çarşamba son kontrolume gidip sonrasinda anestezi uzmaniyla görüşücez. Hala evde islerim bitmedi, çantaya koyacaklarim hazır gibi, hiç sancim çıkmadığı için rahatım biraz, inşallah hersey yolunda gider sağlıkla kavuşuruz, normalde sakinim ama gün alınca heyecanlandım. Hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum
Sancım yok bazen çok küçük sancı çıkıyor. Evet ediyorlar eşimle oğlum geliyor ama çok bunaldım artık. Yanımda kitap var ama odaklanamıyorum hiç. Yarın çıkıcam 1 hafta evde kalmak istiyorum oğlumla eşimle stressiz bir şekilde sonrada gelicem 37 bitmiş olur almazlarsa bi özel hastaneye gidip sezeryan yaptırıcam bir ay oldu hastanelerde sürünüyorum yeter çok yıldım ne olacaksa olsunHala sancıların devam ediyormu peki nst de çıkıyormu? Aklıma geldi e-kitap falan okuma şansın varmı kafan dağılır,bide ziyaretçi kabul ediyorlarmı ?
Tahin helvasını yemeye mi başladın kuzum yoksa çantaya attım manasındamı ?
Sancılar 5dk da 1 e düşünce hastaneye koşun derler genelde ama gebeliğinizin durumu riski vs neyse ona doktoru bilgilendirmekte fayda var tabibahsettiğiniz sancılar tam doğum sancısı gibi,hastanenin uzaklığına göre 10dk da 1e düşünce giderdim ben şahsen hayırlısıyla sağlıkla vaktinde kucağınıza almayı nasip etsin
Hayırlı uğurlu olsun
Ben erken haftadayım sancılarım erken başlayınca 3/4 defa açıklık kontrolü yaptı doktorum ama lekelenme vs olmadı erken diye hassas kontrol ediyor muhtemelen.kontrol sonrası lekelenme olanları biliyorum ama kıpkırmızı kan deyince bi doktorunuza danışsanızmı acaba
3200gr 51cm doğmuştu40.haftada kaç kg kaç cm doğmuştu hatırlıyo musunuz
Benim öyle hassas bi kontrol olmadı, baya içeri girdi eliyle ağrılı oldu.lekelenmen olabilir dedi ama sabah a geçmezse görüşeceğim doktorlaHala sancıların devam ediyormu peki nst de çıkıyormu? Aklıma geldi e-kitap falan okuma şansın varmı kafan dağılır,bide ziyaretçi kabul ediyorlarmı ?
Sancılar 5dk da 1 e düşünce hastaneye koşun derler genelde ama gebeliğinizin durumu riski vs neyse ona doktoru bilgilendirmekte fayda var tabibahsettiğiniz sancılar tam doğum sancısı gibi,hastanenin uzaklığına göre 10dk da 1e düşünce giderdim ben şahsen hayırlısıyla sağlıkla vaktinde kucağınıza almayı nasip etsin
Hayırlı uğurlu olsun
Ben erken haftadayım sancılarım erken başlayınca 3/4 defa açıklık kontrolü yaptı doktorum ama lekelenme vs olmadı erken diye hassas kontrol ediyor muhtemelen.kontrol sonrası lekelenme olanları biliyorum ama kıpkırmızı kan deyince bi doktorunuza danışsanızmı acaba
Ben hep söylüyorum kilo kafana takacagin en son şey olsun canim. Sen ve bebeğin sağlıklı olun da kilo bir sekilde veriliyor. Eminim hiçbirimiz kendimizi koyverip saçma sapan şeyler yemedik ama bazılarımız daha hızlı kilo alıyor bazılarımız daha yavaş. Bebek biraz kendini toparladiktan sonra yani 6 ay sonra filan spora başlayabilirsin, diyet olmasa bile sağlıklı beslenmeye ağırlık verirsin. Doğum sonrası emzirme için şekerli şeyler yemeni tavsiye edenler olursa kulaklarını tıka çünkü bir de bu kilonun üstüne emzirme sürecinde alırsan geri dönüşü zor olabilir :)Haha, iyi kendime hamilelikte kilo alan deneyimli grup buldum. Benim ilk hamileliğim olduğu için sonrasında vücudum nasıl davranacak hiç bilmiyorum. Ama kendimi sabahki ruh halime göre çok daha az yalnız hissediyorum.
Düzenli oluyorsa ve agri sıklığı 10 dk ya düşüyorsa doğum sancısı olabilir. Dinlenince geçiyorsa yalancı sancidir. Kendini yormamaya calis canimKızlar erken doğum riski için 24 haftadan bugüne kadar tedavi görüyordum ve yatıyorum. Bazen karnım çok sert geliyodu doktora hastanede ilaç yüklemesi yapılıyordu en son 29. Haftada hastanede yatış yaptım 3 gün ciğer geliştirici iğne olmuştum her hafta nst çekiliyorum. geçen haftaki kontrolde nst tertemiz çıktı. Doktor ilaçlar bittikçe bırakabilirsin yavaş yavaş ayaklanabilirsin bakalım ilacı bırakınca ne zaman gelecek demişti. Dün ilacın biri bitti bugün sabah çok bulantı yaşadım biraz önce de oturduğum yerden yavaş yavaş krampa benzer ağrılar girdi. Sık kasılma yaşadığım için onlardan biri heralde derken adet ağrısı kasıklarıma doğru yayıldı ayağa kalktım bebek yine toplanmış kasılmış ama bu sefer ilk defa ben sancı duydum ayakta bile duramadan hemen uzandım. Belime doğru yayıldı yaklaşık 2-3 dk sürdü. Şuan geçti ara ara belime doğru çok hafif vuruyor. İlk defa hissettiğim bir ağrı ne kadar sıklaşınca endişeleneyim?
Sağlıkla büyüt inşlllahHerkese merhababebeğim dün sabah 10.25'te doğdu. Çok şükür ikimizde iyiyiz sadece benim bağırsakla ilgili sıkıntım oldu o yüzden bugün taburcu olamadık yarın taburcuyuz inşallah 38+2'de 3430 gr 48 cm doğdu kızım
Valla ben öyle yalnız kaldım ki doğum sonrası Allah bana oğlumdan yana güldürdü diyorum, gaz ve uyku konusunda cok zorluk yaşamadım. Sütüm azdı hep mama takviyesi ile devam ettik ona bir dönem kafayı çok takmistım ama cok şükür atlattim sonra. İnşallah sen de oğlunda gaz sorunu yaşamazsın canim genel olarak dedigin gibi erkekler gazlı diyorlar ama belli de olmuyor şans:)Erkek çocukları çok gazlı olur derler genelde ne güzel inşallah benim oğluşumda da yaşamayız
Normalmiş canım bende yaşıyorum suan ayni yüksekliği ama yinede dikkat etmek lazımmış sınır 14/9 dedi doktorumBende bugün koltukları temizleticem onun şerefine halıları kaldirp supurdum ortalığı . Haftasonu boya temizlik var o hareketle dogururum belkikıyafetleri yıkandı utulendi geçici bı duzenleyici yaptım valize koyucam. Bunlar haftasonuna kadar tamamlanırsa gelsin minik bugün sağlık ocağından ebe aradı kontrolünüz vardı diye sabah gittim genel bilgilendirme yaptı. Bebek 1 haftalık olunca topuk kanı için getirin dedi. Hem hastane hem sağlık ocağında mi veriliyo topuk kanı. Bı de bnim tansiyon genelde 9-5 9-6 10-5 10-6 falan çıkardı evde de sağlık ocağında da hatta hastanede de 11-7 çıktı bu sorun mu sizce yoksa son zamanlarda normal midir
Bir saat içinde çok düzenli ve şiddetlenerek girdi ılık duş aldım son bir saatte hafif hafif oluyo demek ki düzenli değil.Düzenli oluyorsa ve agri sıklığı 10 dk ya düşüyorsa doğum sancısı olabilir. Dinlenince geçiyorsa yalancı sancidir. Kendini yormamaya calis canim
Nefesim kesildi nasıl bir sancı amaO sancı 5dk da bir vurmaya başlayınca endişelen canım. Tabi bir de düzenli olması lazım yarım saat vurdu geçti vurdu geçti sonra kesildi olmuyor öyle. Benim şuan öyle mesela. Bi başlıyor 2-3dk arayla yarım saat gelip gidiyor sonra bişey yok
Doktora da haber verdim dönüş yapmadı ama ben de koşa koşa ilk sancıda hastaneye koşmayayım dedim zaten yeterince yattım tedbiren hastanede ayağa kalktığım ilk gün sancının gelmesi telaşlandırdı sadeceHala sancıların devam ediyormu peki nst de çıkıyormu? Aklıma geldi e-kitap falan okuma şansın varmı kafan dağılır,bide ziyaretçi kabul ediyorlarmı ?
Hayırlı uğurlu olsun
Saglikla gelsin inşallah canimKısmetse aynı gün doğuma gircez
Evdeki isler hic bitmiyor nedense ben daha pazar-pazartesi temizlik yaptircam
Bu arada tansiyonum 13/8 çıktı sancılandığımda normal miBir saat içinde çok düzenli ve şiddetlenerek girdi ılık duş aldım son bir saatte hafif hafif oluyo demek ki düzenli değil.
Nefesim kesildi nasıl bir sancı amaneyse ki baya hafifledi ve 1 saattir artmadı.
Doktora da haber verdim dönüş yapmadı ama ben de koşa koşa ilk sancıda hastaneye koşmayayım dedim zaten yeterince yattım tedbiren hastanede ayağa kalktığım ilk gün sancının gelmesi telaşlandırdı sadeceneyse ki içim rahatladı sayenizde hepinize teşekkür ederim sağlıkla tamamlayalım hamileliğimizi
Valla bende öyle inanılmaz yalnızdım bu ikinci daha da yalnız olucam,anne babam yanımda ama 70li yaşlardalar yani yemek konusu dışında bana temizlik vs anlamında ekstra efor gerek.eşim desen aşırı rahattır olur ya hallederiz modunda gezer kızımda geceleri emer uyurdu gündüzleri asla uyumazdı günlerce banyo yapamazdım oturur ağlardım,bu yüzdengece uykusuzluğu nedir asla bilmez eşim.bakalım bunda kafama huniyi ne zaman takacağımValla ben öyle yalnız kaldım ki doğum sonrası Allah bana oğlumdan yana güldürdü diyorum, gaz ve uyku konusunda cok zorluk yaşamadım. Sütüm azdı hep mama takviyesi ile devam ettik ona bir dönem kafayı çok takmistım ama cok şükür atlattim sonra. İnşallah sen de oğlunda gaz sorunu yaşamazsın canim genel olarak dedigin gibi erkekler gazlı diyorlar ama belli de olmuyor şans:)
Benimde geçen öyle oldu tam doğum sancısı gibiydi geçmedi gece 2de gittik hastaneye 15dk da bi düzenli sancılar vardı ama açıklık baktılar yoktu bekledik falan geçer gibi oldu eve geldikBir saat içinde çok düzenli ve şiddetlenerek girdi ılık duş aldım son bir saatte hafif hafif oluyo demek ki düzenli değil.
Nefesim kesildi nasıl bir sancı amaneyse ki baya hafifledi ve 1 saattir artmadı.
Doktora da haber verdim dönüş yapmadı ama ben de koşa koşa ilk sancıda hastaneye koşmayayım dedim zaten yeterince yattım tedbiren hastanede ayağa kalktığım ilk gün sancının gelmesi telaşlandırdı sadeceneyse ki içim rahatladı sayenizde hepinize teşekkür ederim sağlıkla tamamlayalım hamileliğimizi
Heyecandan strese bağlı vs yükselmiş olabilir yine de takip et tabiBu arada tansiyonum 13/8 çıktı sancılandığımda normal mi
Bende aynı bir suredir yapmiyorum sagolsun eşim cok yardımcı bana hastane cantam falan hazir sukur. Benim doğumumdan bir gün önce annem Fransa'ya kardeşimin düğününe gidiyor olmicak yanımda kayinvalidem ne kadar kalcak bilmiyorum isler gözümde büyümüyor ilk basta yetebildigimiz kadar artik sonra alışıp duzene oturturuz diye düşünüyorum sağlıkla gelsinlerdeSaglikla gelsin inşallah canim
ben de bugün temizlikçi çağırdım yarin da gelecek, dip köşe ben bayagdir yapamıyorum. Liste yaptım yapılacaklar ve hastane cantasi için, en azından bisey atlamayacagim diye düşünüyorum. Zor valla işimiz, doğum sonrası yemek temizlik düzeni daha çok korkutuyor beni, annem birkac gun kalıp gidecek muhtemelen, eşim de pek anlamaz ev işlerinden. Bakalim bi şekilde idare edicez Allah yardımcımız olsun
Canım ben mamajo aldim anneler tavsiye edince geldi bugün yapısı ince güzel yapışıyor göğüse linki ekledimKızlar silikon göğüs ucu koruyucu olarak hangi marka aldınız?ben almadım ama yeni doğum yapan arkadaşlar çok önermişler
Maşallah canım baya egzersiz de yapıyormuşsun. Ben de 37. Haftayı bekliyorum egzersiz ve hurma için bakalım. İnşallah bebişin vaktiyle sağlıklı bir şekilde gelirBugün tam 38 olduk canım.
Evimiz asansörsüz merdivenleri ikişer ikişer çıkıyorum. Activating labor egzersizi var YouTube da yabancı onu yapıyorum. Yere sanki wc ye oturur gibi çömelip yürüyorum elimden oğlum ya da eşim tutuyor, hurma yiyorum, squat mesela her mutfağa gittiğimde 5 tane yapicam demiştim. Bir de simge duman ın doğum egzersizleri
İnşallah canım. Deprem korkusundan dolayı uyuyamıyorum. Geçen gün yine sallandık. Eşim bir yerde, oğlum bir yerde, bebeklerim hastanede çok korktum. Allah kimseye yaşatmasın inşallah. Toprağa sükunet versin inşallah.Canım hiç üzme kendini annesi alışacak midesi ayrıca hiç zararı yok merak etme bence bebeğin ağlayıp sancı çekmesi ememesi daha büyük problem stres yapma düzene girer o uyudukça sen de dinlen canım
Onlar güvendeler canım sen kendine dikkat et bol bol sağım yap ve uyumaya çalış ki sütün olsun hem onlar çıkmaya inşallah düzeninizi de kurarsınız Rabbim yardımcınız olsun inşallah