Canım doğrusu şekersiz denedim ama pek güzel olmadı. Bal koymuştum içine yok hoşuma gitmedi. Mecbur şeker koydum. Biz glutenli urun kullanmıyoruz diye beyaz un yerine nohut unu kullanıyorum içine.Rheaacığım o kurabiyeyi çok merak ettim şekersiz de yapıyorsundur sen kesin, tarifi zahmet olmazsa rica edebilir miyim?
Nasıl bir kramp? Haftalarımız yakın. Bende son 1-2 haftadır arada bir karın sıkışması gibi bir his oluyor. Çok kısa sürüyor 10 saniye kadar en fazla.Kızlar bu haftalarda karna kramp girmesi normal mi? Bi jsç gündür arada giriyor. Bugün çok Ayakta kaldım o da tetikledi galiba.
Kızım dogdugunda pişik kremi yerine kantaron sürün demisti doktorum ayrıca göğüs ucuna da sürebilirsin demisti. Hep o şekilde kullandim, hiç pişik kremi kullanmadım. Hemen komşulardan sorup bulduk ev yapımı. Bitince eczaneden aldık. Markasını inan hiç hatırlamıyorum 2 sene geçti üstünden. Mevsimi gelince de biz topladık kantaron çiçeğini kendimiz kurduk hep onları kullandim. Şimdide elimde 2 şişe var çiçekler olana kadar onlarla idare edeceğim.yetmezse yine eczaneden alacağım.Kızlar bir de herkes kantaron yağından bahsetmiş, ben bir araştırmada aktarda falan satılan kantaron yağlarını incelendiklerinde içinde hep yabancı maddeler bulduklarını en çok da ayçiçek yağı bulunduğunu okumuştum, bulabilirsem atarım onu. Siz güvenilir bir marka biliyor musunuz alabileceğim?
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsünHerkese merhababebeğim dün sabah 10.25'te doğdu. Çok şükür ikimizde iyiyiz sadece benim bağırsakla ilgili sıkıntım oldu o yüzden bugün taburcu olamadık yarın taburcuyuz inşallah 38+2'de 3430 gr 48 cm doğdu kızım
Darısı doğum bekleyen arkadaşlarımın başına
Canım erken yapacaksan kaynattiginda sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kapat ters çevir bırak. Zaten tutmazsa soğuyana kadar kapaktan akıyor ordan vakumun tutmadığını anlatsin, yada doğum olacağı gün belliyse bir gün önceden yap kavanoza koy, birkaç gün buzdolabında kalsa hiçbir şey olmuyor. Ben 2.kavanoz vakum yaptım 1 kavanoz normal yapıp dolaba koydum. Dolaptakinden her gün 1 bardak alıp içiyorum.Kızlar ben konserve yapma vakumlama falan pek anlamam, bu kuru kayısılardan hoşafı yapıp kilitli poşetle fln buzluğa atsam olmaz mı?
Of bu pozitif düşünce muhabbetleri beni de bayıyor.Hazırlıklı olmak ya da ihtimalleri önceden düşünüp değerlendirmek asıl beni daha pozitif bir ruh haline sokuyor. Yani benim yanımda mama olursa mesela emzirme konusunda daha az stres yaparım, olmazsa bile çocuk aç kalmayacak ya da istemediğim bir mamayı almayacak diye. Diğer türlü hepten panik. Belki biraz karakter meselesi ama insanların bunu anlayamadığını düşünüyorum.
Kesinlikle ben de temkinli olduğumda hele çocuğa verilecek şeyin içeriği hakkında bilgi sahibi olunca daha iyi duygular içinde oluyorum ama gerçekten sorduğuma pişman etti :) Bir ara gerildik hatta ama sonra geri vites yaptım, doğumuma denk gelirse falan kadınla papaz olmayalım şimdiden diye tamam doğru haklısın koymam mama dedim.Oyle konusmus ama Sen koymasan da hastane de veriyorlarYani tabi.sutumuz gelecekte ilk sutle pek doymuyorlar.Sorup sorduguna pisman etmis
Geçmiş olsun. Çatı kontrolünde elini mi sokuyor ya iki parmak değil mi ?3200gr 51cm doğmuştu
Benim öyle hassas bi kontrol olmadı, baya içeri girdi eliyle ağrılı oldu.lekelenmen olabilir dedi ama sabah a geçmezse görüşeceğim doktorla
Her tarifte alternatif malz. olmuyor demek ki, çok teşekkür ederimCanım doğrusu şekersiz denedim ama pek güzel olmadı. Bal koymuştum içine yok hoşuma gitmedi. Mecbur şeker koydum. Biz glutenli urun kullanmıyoruz diye beyaz un yerine nohut unu kullanıyorum içine.
Hepsini karıştır 180 ° de uzeri catlayip kizarana kadar pişirip çıkartıyorum. Fırına göre max.20 dk gibi oluyor
Ne güzel hazırlık yapmışsın canim. Ben de önümüzdeki hafta birseyler atıcam buzluğa, olabildiği kadar. İlk zamanlar zorlanicaz ama sonra daha pratiklesiriz düzen otururBenim de annem çok kalamayacak canım, çalıştığı için. Ben dolaba yemeklik şeyler koydum. Hemen elimin altında olsun diye. Fasulye, nohut hasladım. Karnabahar çiğden daha önce koymuştum yıkadım doğradım koydum, köfte, mantı hemen olacak şeyler yaptım. Bir süre idare eder inşallah
Benim doktorum da aynısını demiştiSelam kızlar kontrolden geldim şimdi 1cm açılmam varmış haftaya gel dedi.40haftayı dolduracağız heralde…napıyım dedim doktora hurma yiyorum,pilates yapıyorum,arada yürüyorum dedim.Hiçbirşey yapmana gerek yok,onlarla ilgisi yok dedi
Dolaba koymasak olmaz mı? Zaten vakumlu ya, reçeller filan da dışarıda kalsa bisey olmuyor vakumlayinca. Dolaptan alıp hastaneye götürdüm orda da dolaba koymam gerekecek dimi, dolaptan sonra disarida kac saat dayanır:)Canım erken yapacaksan kaynattiginda sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kapat ters çevir bırak. Zaten tutmazsa soğuyana kadar kapaktan akıyor ordan vakumun tutmadığını anlatsin, yada doğum olacağı gün belliyse bir gün önceden yap kavanoza koy, birkaç gün buzdolabında kalsa hiçbir şey olmuyor. Ben 2.kavanoz vakum yaptım 1 kavanoz normal yapıp dolaba koydum. Dolaptakinden her gün 1 bardak alıp içiyorum.
Sarılıktan uyuyor canım. Kızım sarılık olmuştu benim de. İlk 1 hafta dediğin gbi hep uyuyordu ben saat kurup uyandırıyordum hatta uyandıramıyordum uğraşıyordum uyansın diye. benim cahilliğim işte o zaman demiştim ki aman bebek bakmak da ne kolaymış ne var bunda kiCanım bakamadım kusura bakma bugün kontrolüm vardı bebek kilo almamış 1 haftada 30 gr almış mamayı günde 4 defa ya çıkarttı. Sarılığı da var yüzünde çok hafif. Benimkisi hep uyuyor ben uyandırmazsam memeye hayatta uyanmaz. Ağlamıyor hiç toplasan 5 kez ağlamıştır. Ama sarılıktan dolayı halsiz olabiliyor dediler. Doktora dedim saat kurmasam uyuya kalsam hiç uyanacağı yok dedim. Vallahi stres yaptım. Hep bişey olacak diye korkuyla duruyorum geçer diyorlar 1/2 haftaya. Yüzünde hafif var ve gözlerinin beyazı da sarı. Sütün yetmiyor dedi doktor. Çay hurma pekmez komposto bulgur hepsini alıyorum. Stresten mi oldu o da bu aralar çok üzüldüm stres yaptım bilmiyorum ki. Bende mama veriyorum artık. Doktor korkma dedi ver memeyi bırakmaz merak etme dedi. En azından 1 ay toparlansın 1 ayda 900 gr alması lazım dedi. Seninkisi nasıl hep uyuyor mu? Sarılık falan yok değil mi? Gaz damlası almadım ben kendi kendine öğrensin gaz çıkartmayı istedim. Çok şükşr ilk bikaçgün baya zorlandı ama şimdi kolay çıkarıyor. Allah’ıma bin şükür gazdan sıkıntım yok şuanlık.
Şuan koyu kahveye döndü heralde normalleşiyorKanalaniz varsa acile gidin beklemeyin leke şeklinde değilse
3-4cm olsa yatışını yapardık dedi bana doktor canımTebrik ederim arkadaşım, Rabbim sağlıklı, güzel ömürler yazsın inşallah
Benim haftaya kontrol belki 4 cm olmussa yatış verir mi acaba ? Ona göre çantaları götürsem mi ?
Ne zaman olmuştu açılma kontrolü, benim bugün oldu bayağı canım yandı, hâlâ da ağrım devam ediyor orada, kanama olmadı henüz
Valla baya gezindi içerde rahim nerdee hah buldum falan dedi,iki parmak işi değil gibi geldi bana(benim ssvd olacağı için normal bi çatı muayenesi değildi bence,sezaryen olanların rahim yukarı çıkıyor dedi benim rahimin nerde olduğuna baktı)Kesinlikle ben de temkinli olduğumda hele çocuğa verilecek şeyin içeriği hakkında bilgi sahibi olunca daha iyi duygular içinde oluyorum ama gerçekten sorduğuma pişman etti :) Bir ara gerildik hatta ama sonra geri vites yaptım, doğumuma denk gelirse falan kadınla papaz olmayalım şimdiden diye tamam doğru haklısın koymam mama dedim.
Geçmiş olsun. Çatı kontrolünde elini mi sokuyor ya iki parmak değil mi ?
Her tarifte alternatif malz. olmuyor demek ki, çok teşekkür ederim
Ayy kıyamam yaa senin sıkıntın sana yeter iyice stres yükleniyorsun canım yaa inşallah bir an önce herşey yoluna girer herşey üst üste geldi senin için Rabbim yardımcın olsunHala hastanedeyim.beraber yattığım herkes çıktı. Bi tane karşı odamda hafif engelli bi gebe var bebeğinin kafası su toplamış eşide bırakıp gitmiş buraya doğur gelir alırım demiş sürekli odama gelip ağlıyor ne yapacağımı da bilmiyorum onun stresi de üstüme biniyor. Kadına üzülüyorumda.empati de yapıyorum Ama depremden etkilendim, benim durum riskli zaten onun stresi üstüne de kadının stresi eklenince resmen nefesim daralıyor. Sancım yok, nst bağlıyorlar şekerim de düzenlendi gibi çıkayım diyorum eşime, bırakmıyor şekerin düzene binsin diye tutturuyor ama ruh Halim çok çok kötü. Hayatımın hiç bir evresinde bu denli zorlanmadım. Kalbim çarpıyor yemin ederim. Drlarda doğumu ne zaman yapacaklarını söylemiyor hatta bugün Prof kadın Dr bana diyor ki sende de yok yok her hastalık var diyor Sanki ben istedim böyle olmasını. Allahım sen dayanma gücü ver bana. Belirsizlik çaresizlik stres sıkıntı üzüntü...Yemin ederim 10 yıl yaşlandım.
Canım doğum sancısına benziyor anlattıkların ama en önemlisi gittikçe sıklaşan ağrılar olacak eğer arada gelmiyorsa yalancıdır ilk doğum olacaksa genelde süreç uzun sürer zaten ve doğum sancısı uyutmaz yatırmaz genelde duşta hafif rahatlama gelir tekrar başlar ben ilk doğumum da akşam başladı sancılarım ertesi sabah 6 da 5 dk ya düşünce sıklık gitmiştim doktora ama suyum gelmedi kanamam yoktu bunlar olursa hemen gitmek gerek canımKızlar erken doğum riski için 24 haftadan bugüne kadar tedavi görüyordum ve yatıyorum. Bazen karnım çok sert geliyodu doktora hastanede ilaç yüklemesi yapılıyordu en son 29. Haftada hastanede yatış yaptım 3 gün ciğer geliştirici iğne olmuştum her hafta nst çekiliyorum. geçen haftaki kontrolde nst tertemiz çıktı. Doktor ilaçlar bittikçe bırakabilirsin yavaş yavaş ayaklanabilirsin bakalım ilacı bırakınca ne zaman gelecek demişti. Dün ilacın biri bitti bugün sabah çok bulantı yaşadım biraz önce de oturduğum yerden yavaş yavaş krampa benzer ağrılar girdi. Sık kasılma yaşadığım için onlardan biri heralde derken adet ağrısı kasıklarıma doğru yayıldı ayağa kalktım bebek yine toplanmış kasılmış ama bu sefer ilk defa ben sancı duydum ayakta bile duramadan hemen uzandım. Belime doğru yayıldı yaklaşık 2-3 dk sürdü. Şuan geçti ara ara belime doğru çok hafif vuruyor. İlk defa hissettiğim bir ağrı ne kadar sıklaşınca endişeleneyim?
Maşallah canım çok iyi doğmuş sağlıkla büyüsün İnşallahHerkese merhababebeğim dün sabah 10.25'te doğdu. Çok şükür ikimizde iyiyiz sadece benim bağırsakla ilgili sıkıntım oldu o yüzden bugün taburcu olamadık yarın taburcuyuz inşallah 38+2'de 3430 gr 48 cm doğdu kızım
Darısı doğum bekleyen arkadaşlarımın başına
Canım benim bebek yukarıda diye muayene de biraz zorladı doktorum 2 gün lekelenme oldu ama pembemsi gibiydi ağrıda yaptı tahriş olduğu için ama kanama şeklinde ve kırmızıya doktoruba danış istersenKızlar bu açılma için yapılan muayeneden sonra kanamanız ne kadar devam etti.benim baya kıpkırmızı geliyor peçeteye ve ağrım var.
Amin canım Rabbim tekrar yaşatmasın sizlerin de yardımcısı olsun inşallahİnşallah canım. Deprem korkusundan dolayı uyuyamıyorum. Geçen gün yine sallandık. Eşim bir yerde, oğlum bir yerde, bebeklerim hastanede çok korktum. Allah kimseye yaşatmasın inşallah. Toprağa sükunet versin inşallah.
Bizim öyle olmuştu. Çocuk muayene masası benim görebileceğim alandaydi doktor da muayene ederken görmeme olanak sağladı.İlk anda yapıldı demekki. Söylemeniz iyi oldu hiç bakmamıştım ilk doğduğunda neler yapılır diye
Ben de varım +20Gel sarılalım kader arkadaşım+20benden
Ben minik cam kavanoza koyacağım canım, hastane çantasında daha rahat olur. Buzluğa koysan hastanede çözünmesini beklemek falan olmaz belki
Ah canım yaaa Allah sabır versin . Cidden zor kendi sıkıntın ile uğraşırken bir de başkasının gelip dert yanması. Rabbim hem sağlık sıhhat versin hem de sabır dayanma gücü versin sana. Bugünlerini atlatırsın inşallah çabucakHala hastanedeyim.beraber yattığım herkes çıktı. Bi tane karşı odamda hafif engelli bi gebe var bebeğinin kafası su toplamış eşide bırakıp gitmiş buraya doğur gelir alırım demiş sürekli odama gelip ağlıyor ne yapacağımı da bilmiyorum onun stresi de üstüme biniyor. Kadına üzülüyorumda.empati de yapıyorum Ama depremden etkilendim, benim durum riskli zaten onun stresi üstüne de kadının stresi eklenince resmen nefesim daralıyor. Sancım yok, nst bağlıyorlar şekerim de düzenlendi gibi çıkayım diyorum eşime, bırakmıyor şekerin düzene binsin diye tutturuyor ama ruh Halim çok çok kötü. Hayatımın hiç bir evresinde bu denli zorlanmadım. Kalbim çarpıyor yemin ederim. Drlarda doğumu ne zaman yapacaklarını söylemiyor hatta bugün Prof kadın Dr bana diyor ki sende de yok yok her hastalık var diyor Sanki ben istedim böyle olmasını. Allahım sen dayanma gücü ver bana. Belirsizlik çaresizlik stres sıkıntı üzüntü...Yemin ederim 10 yıl yaşlandım.
36. haftadayim. 37. haftaya randevu verdi, en son 33+5 te gitmistim. Umarim sonrasinda 40. haftada cagirmaz :)
Hayır canım akıntı gibi değilde yapışkan pembemsi kahvemsi gibiKızlar iyi akşamlar. Nişan gelmesi beyaz akıntı şeklinde olmuyor dimi. Pembe veya kahverengi gibi
Canım açıkça söyleyebiliyorsan bence uyar beni olumsuz etkiliyor diyez uyaramazsan kitap oku, film izle geldiğinde müsait değilim deyip geri çevirebilirsin nazikçe. Bende bu son kontrollerde fakülteye gidiyorum ve her gittiğimde hep olumsuz deneyimlere şahit oldum malesef. Canım hastanedeyken orda konuşabileceğin bir psikolog felan var mı, belki onunla konuşmak seni bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum.Hala hastanedeyim.beraber yattığım herkes çıktı. Bi tane karşı odamda hafif engelli bi gebe var bebeğinin kafası su toplamış eşide bırakıp gitmiş buraya doğur gelir alırım demiş sürekli odama gelip ağlıyor ne yapacağımı da bilmiyorum onun stresi de üstüme biniyor. Kadına üzülüyorumda.empati de yapıyorum Ama depremden etkilendim, benim durum riskli zaten onun stresi üstüne de kadının stresi eklenince resmen nefesim daralıyor. Sancım yok, nst bağlıyorlar şekerim de düzenlendi gibi çıkayım diyorum eşime, bırakmıyor şekerin düzene binsin diye tutturuyor ama ruh Halim çok çok kötü. Hayatımın hiç bir evresinde bu denli zorlanmadım. Kalbim çarpıyor yemin ederim. Drlarda doğumu ne zaman yapacaklarını söylemiyor hatta bugün Prof kadın Dr bana diyor ki sende de yok yok her hastalık var diyor Sanki ben istedim böyle olmasını. Allahım sen dayanma gücü ver bana. Belirsizlik çaresizlik stres sıkıntı üzüntü...Yemin ederim 10 yıl yaşlandım.
Benim büyük kızım öyleydi hiç uyumazdı hastanede gözünü bi açtı başladı ağlamaya sürekli gaz sıkıntısı yaşadım ve gerçekten de büyüdüğü zaman bile bağırsak sıkıntısı vardı hep kabızdı daha o zamandan belliymiş. Ama ne kullandıysam da fayda etmedi. Küçüğümde hep uyuyor sürekli ben de senin gibi altını açıyorum siliyorum çyle uyandırıyorum emziriyorum. İnan bazen altını açsam da uyanmıyor. Mendilini ıslatıp yüzünü siliyorum uyansın diye mırıldanıyor ama yine uyanmıyor. Bazen 4 saat uyuyor ne yapsam ne etsem uyanmıyor. Sarılığın etkisi var. Bana sa doktor vücudunda yok bu güzel dedi. Emzir mama ver dedi.Canım bizimki emiyor onda sıkıntı yok ilk kontrolde kilosu da iyiydi doğum kilosunu yakalamış yüzünde hafif sarılık olması sorun değil dedi bize Dr vücuda inmesin dedi suanlik problem yok. Bizimki de gazı yokken güzel uyuyor altını açarak uyandiriyorum emiyor öyle. Mama vermekten korkma bence eğer yetmiyorsa takviye yap gaz sorunu da yokmuş zaten korkma. Benim kız sabaha kadar ağlıyor malesef normal bi gaz ağlaması da değil 10 dk uyuyor 10 dk ağlıyor öyle diyim. Ben de rahat çıkarsın diye her yolu deniyorum umarım düzene girer