2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Rheaacığım o kurabiyeyi çok merak ettim şekersiz de yapıyorsundur sen kesin, tarifi zahmet olmazsa rica edebilir miyim?
Canım doğrusu şekersiz denedim ama pek güzel olmadı. Bal koymuştum içine yok hoşuma gitmedi. Mecbur şeker koydum. Biz glutenli urun kullanmıyoruz diye beyaz un yerine nohut unu kullanıyorum içine.
Hepsini karıştır 180 ° de uzeri catlayip kizarana kadar pişirip çıkartıyorum. Fırına göre max.20 dk gibi oluyor

Eklentiler

• Screenshot_20230222_230347_Chrome.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar bu haftalarda karna kramp girmesi normal mi? Bi jsç gündür arada giriyor. Bugün çok Ayakta kaldım o da tetikledi galiba.
Nasıl bir kramp? Haftalarımız yakın. Bende son 1-2 haftadır arada bir karın sıkışması gibi bir his oluyor. Çok kısa sürüyor 10 saniye kadar en fazla.

Koşunca yan tarafa giren krampa benzer keskin nokta ağrısı 2-3 kere oldu. O günlerde gaz sorunu yaşadım.

Kızım dogdugunda pişik kremi yerine kantaron sürün demisti doktorum ayrıca göğüs ucuna da sürebilirsin demisti. Hep o şekilde kullandim, hiç pişik kremi kullanmadım. Hemen komşulardan sorup bulduk ev yapımı. Bitince eczaneden aldık. Markasını inan hiç hatırlamıyorum 2 sene geçti üstünden. Mevsimi gelince de biz topladık kantaron çiçeğini kendimiz kurduk hep onları kullandim. Şimdide elimde 2 şişe var çiçekler olana kadar onlarla idare edeceğim.yetmezse yine eczaneden alacağım.

Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün

Kızlar ben konserve yapma vakumlama falan pek anlamam, bu kuru kayısılardan hoşafı yapıp kilitli poşetle fln buzluğa atsam olmaz mı?
Canım erken yapacaksan kaynattiginda sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kapat ters çevir bırak. Zaten tutmazsa soğuyana kadar kapaktan akıyor ordan vakumun tutmadığını anlatsin, yada doğum olacağı gün belliyse bir gün önceden yap kavanoza koy, birkaç gün buzdolabında kalsa hiçbir şey olmuyor. Ben 2.kavanoz vakum yaptım 1 kavanoz normal yapıp dolaba koydum. Dolaptakinden her gün 1 bardak alıp içiyorum.

Oyle konusmus ama Sen koymasan da hastane de veriyorlar Yani tabi.sutumuz gelecekte ilk sutle pek doymuyorlar.Sorup sorduguna pisman etmis
Kesinlikle ben de temkinli olduğumda hele çocuğa verilecek şeyin içeriği hakkında bilgi sahibi olunca daha iyi duygular içinde oluyorum ama gerçekten sorduğuma pişman etti :) Bir ara gerildik hatta ama sonra geri vites yaptım, doğumuma denk gelirse falan kadınla papaz olmayalım şimdiden diye tamam doğru haklısın koymam mama dedim.
3200gr 51cm doğmuştu

Benim öyle hassas bi kontrol olmadı, baya içeri girdi eliyle ağrılı oldu.lekelenmen olabilir dedi ama sabah a geçmezse görüşeceğim doktorla
Geçmiş olsun. Çatı kontrolünde elini mi sokuyor ya iki parmak değil mi ?
Her tarifte alternatif malz. olmuyor demek ki, çok teşekkür ederim

Ne güzel hazırlık yapmışsın canim. Ben de önümüzdeki hafta birseyler atıcam buzluğa, olabildiği kadar. İlk zamanlar zorlanicaz ama sonra daha pratiklesiriz düzen oturur

Benim doktorum da aynısını demişti egzersizlere hangi haftada başlamak uygun olur demiştim daha erken haftalardaydım. son haftalarda şuan erken ama çok da bir ilgisi yok onlarla demişti bana da. Her doktor görüş ve önerisi farklı işte anlamadım

Dolaba koymasak olmaz mı? Zaten vakumlu ya, reçeller filan da dışarıda kalsa bisey olmuyor vakumlayinca. Dolaptan alıp hastaneye götürdüm orda da dolaba koymam gerekecek dimi, dolaptan sonra disarida kac saat dayanır:)

Sarılıktan uyuyor canım. Kızım sarılık olmuştu benim de. İlk 1 hafta dediğin gbi hep uyuyordu ben saat kurup uyandırıyordum hatta uyandıramıyordum uğraşıyordum uyansın diye. benim cahilliğim işte o zaman demiştim ki aman bebek bakmak da ne kolaymış ne var bunda ki Ne zamanki sarılığı atlattı (çok şükür) ben gördüm günümü

Kanalaniz varsa acile gidin beklemeyin leke şeklinde değilse
Şuan koyu kahveye döndü heralde normalleşiyor
3-4cm olsa yatışını yapardık dedi bana doktor canım
Valla baya gezindi içerde rahim nerdee hah buldum falan dedi,iki parmak işi değil gibi geldi bana(benim ssvd olacağı için normal bi çatı muayenesi değildi bence,sezaryen olanların rahim yukarı çıkıyor dedi benim rahimin nerde olduğuna baktı)

Son düzenleme:
Ayy kıyamam yaa senin sıkıntın sana yeter iyice stres yükleniyorsun canım yaa inşallah bir an önce herşey yoluna girer herşey üst üste geldi senin için Rabbim yardımcın olsun miniğin sağlıkla zamanında gelsin herşey geçecek inşallah gerekirse de uygun dille konuş ben çok stresliyim zaten lütfen bu konuları konuşmayalım de çünkü zaten zor bir süreçten geçiyorsun farklı şeylere odaklanmaya çalış canım her bunaldığında da buraya yaz kafan dagılıt belki
Canım doğum sancısına benziyor anlattıkların ama en önemlisi gittikçe sıklaşan ağrılar olacak eğer arada gelmiyorsa yalancıdır ilk doğum olacaksa genelde süreç uzun sürer zaten ve doğum sancısı uyutmaz yatırmaz genelde duşta hafif rahatlama gelir tekrar başlar ben ilk doğumum da akşam başladı sancılarım ertesi sabah 6 da 5 dk ya düşünce sıklık gitmiştim doktora ama suyum gelmedi kanamam yoktu bunlar olursa hemen gitmek gerek canım
Maşallah canım çok iyi doğmuş sağlıkla büyüsün İnşallah umarım sende bir an önce toparlanırsın darısı bize
Kızlar bu açılma için yapılan muayeneden sonra kanamanız ne kadar devam etti.benim baya kıpkırmızı geliyor peçeteye ve ağrım var.
Canım benim bebek yukarıda diye muayene de biraz zorladı doktorum 2 gün lekelenme oldu ama pembemsi gibiydi ağrıda yaptı tahriş olduğu için ama kanama şeklinde ve kırmızıya doktoruba danış istersen
Amin canım Rabbim tekrar yaşatmasın sizlerin de yardımcısı olsun inşallah

İlk anda yapıldı demekki. Söylemeniz iyi oldu hiç bakmamıştım ilk doğduğunda neler yapılır diye
Bizim öyle olmuştu. Çocuk muayene masası benim görebileceğim alandaydi doktor da muayene ederken görmeme olanak sağladı. o yüzden neler yaptılar felan hep gördüm

Gel sarılalım kader arkadaşım +20benden

Ben minik cam kavanoza koyacağım canım, hastane çantasında daha rahat olur. Buzluğa koysan hastanede çözünmesini beklemek falan olmaz belki
Ben de varım +20 1.55 boyla nasıl tatlıyım
Ah canım yaaa Allah sabır versin . Cidden zor kendi sıkıntın ile uğraşırken bir de başkasının gelip dert yanması. Rabbim hem sağlık sıhhat versin hem de sabır dayanma gücü versin sana. Bugünlerini atlatırsın inşallah çabucak

Canım açıkça söyleyebiliyorsan bence uyar beni olumsuz etkiliyor diyez uyaramazsan kitap oku, film izle geldiğinde müsait değilim deyip geri çevirebilirsin nazikçe. Bende bu son kontrollerde fakülteye gidiyorum ve her gittiğimde hep olumsuz deneyimlere şahit oldum malesef. Canım hastanedeyken orda konuşabileceğin bir psikolog felan var mı, belki onunla konuşmak seni bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum.

Benim büyük kızım öyleydi hiç uyumazdı hastanede gözünü bi açtı başladı ağlamaya sürekli gaz sıkıntısı yaşadım ve gerçekten de büyüdüğü zaman bile bağırsak sıkıntısı vardı hep kabızdı daha o zamandan belliymiş. Ama ne kullandıysam da fayda etmedi. Küçüğümde hep uyuyor sürekli ben de senin gibi altını açıyorum siliyorum çyle uyandırıyorum emziriyorum. İnan bazen altını açsam da uyanmıyor. Mendilini ıslatıp yüzünü siliyorum uyansın diye mırıldanıyor ama yine uyanmıyor. Bazen 4 saat uyuyor ne yapsam ne etsem uyanmıyor. Sarılığın etkisi var. Bana sa doktor vücudunda yok bu güzel dedi. Emzir mama ver dedi.
Yalnız gaz sıkıntısı çok kötü senş çok iyi anlıkrıım büyük kuzum 8/9 aylık gibi uyumaya ve uyutmaya başlamıştı. Yoksa o zamana kadar geceli gündüzlü hep ayaktaydım. Dinlenemiyordum kilolarımı hızla verdim. Şimdi de bebekten çok uyuyorum herhalde. 2 saatte bşr alarm çalıyor. Gerçekten her bebekte bir olmuyor. Bunu bekliyorum 40 ı çıksın bakalım o zaman böyle devam edecek mi.

Kızlar bir de bir şey soracağım. Sancılandık ve sancılar 5 dk da bire düştü hastaneye gittik. O noktada lavman yapmaya süre oluyor mu ? Gider gitmez doğurma durumu oluşur mu. Allah'ım belirsizlikler beni çok yoruyor aklımda deli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…