2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Fasulye,nohutu püre gibi yapsanız da yemiyor mu?Siz kendiniz bunları onunla birlikte yiyor musunuz?
Yemiyor.
Püre ve sıvı yok bizde.
Elbetteki akşam yemeklerini beraber yiyoruz.
Bu akşam bize yeşil fasülye, pilav vardı.
Yemeyeceğini bildiğim için köfte yapmıştım ona.
Asla ağzına koymadı fasulyeyi, mecburen köfte çıkarmak zorunda kaldım

Benim kızım da yaklaşık 1 aydır böyle, kıyma et, sulu yemek zaten yediremiyordum önceden yediği şeyleri de bıraktı gibi (sebzeli etli pilav, semizotu, çorba vb.) Avuntum şu ki kahvaltısını çok güzel yapıyor ve süt ürünlerine bayılıyor, balık yağı da veriyorum gün aşırı. Yine de demir depoları boşalmaya başlamış. Ara öğünleri bile kesmeyi denedim iyice acıksın diye garip bir red hali üstelik kendi yesin diye de çok veriyorum kaşık çatal. "Bak biz de aynı yemekten yiyoruz" diye gösteriyorum nafile. Kınadım mı acaba yemeyen bir çocuğu diye düşünüp duruyorum ne zormuş hoş bu ara uykular da kriz erken bir terrible twos olabilir mi diyorum. Sevgiler herkese

Köfte yemeyen modeller de var şanslısınız

Kabızlık ya da hazımsızlık durumunda da yemek reddi yapıyorlar, 2 gün önce Ekin kabız oldu ve asla bir şey yemedi kuru kayısı vs derken hemen hallettik ve eski düzenine döndü. Tabi sizin yeme sorunları belki bunla alakalı değildir ama aklınızda olsun diye söyleyim dedim 2 yaşa doğru yemek reddi çok karşılaşılan bir durummuş sabırla ve sakinlikle atlatıcaz inşallah

Kuzu biz gece 3-4 gibi çıkıyoruz ve sık tatil gezi planımız oluyor hep bu şekilde. Yoksa gündüz yol işkenceye dönüyor
Cnm tam dediğin gibi oldu, giderken sabaha karşı 4te çıktık mükemmel geçti uzun uyudu son bir saat uyandı mola da vermedik uyuyor uyanmasın diye gece yollar da boş olunca çok rahat oldu dönüşte öğlen çıktık çok zor geçti kesinlikle bundan sonra sabaha karşı çıkarız asla gündüz yolculuğu yapmam

Benim oğlum da çorba içmek istemiyor artık ben çok da umursamadım açıkçası içmese de olur çorba çok da şifa bişey değil benim gözümde sebzenin lifli halini yemesini tercih ederim. Fasulye nohut da sevmez onları da haşlayıp ezip biraz sebze yumurta un koyup fırınlayıp köfte gibi yediriyorum.

Çok teşekkür ederim Kabızlık hiç yok ben de 2 yaşa doğru gidiyoruz diye düşünüyorum başka fizyolojik bir sebep bulamadım. Belki takviye başlarım artık. Ye diye de ısrar etmiyorum sofradan iyice kaçmasın diye. Sabır sabır anneliğin anahtarıymış onu öğretiyorlar bize. İyi ki varlar

Kizlar bebekleriniz istediği bise olmayinca agliyorlar ya ben sakince bekliyorum aglamasinin gecmesini bekliyorum bazen baska seylerler oyaliyorum bazen yorgun oluyorum kucakta sakinlessin diye bekliyorum annem surekli aglatma aglatma deyip duruyor ben dogru yaptigimi dusunuyorum acikcasi siz aglama krizlerinde neler yapiyorsunuz? Dun cop kovasina cop torbasi gecirdim die krize girdi bende sakince aldim karsimq oturdum biraz agladi sonra sarildi ve sustu dogrusu bu degilmi yani?

Kızlar nasılsınız? Nasıl gidiyor? Gerçekten bazen bir erkek çocuğum var gibi hissediyorum mutfak dolaplarına tırmanmalar,koltuktan koltuğa atlamalar koltuğun ucundan yere atlayıp anne bak atladım demeler…….. Yemek redleri, delirmeler fırlatmalar uyku redleri. Geçen brokoli verdim eline üstüne kusuyordu az kalsın 2 yaş sendromundayız ferfena. Ama arya en azından Türkçeyi konuşuyor artık o yüzden inşallah kolayca atlatırız diye düşünüyorum.. kolay gelsin hepinize, bol bol yemek yesinler güzel güzel uyusunlar hepsi

Kızlar sütten kestimde ali ilbey’i 3. Gün bugün . Normalde bakıcısına cok alıskın 6. Aydan bu yana bir aradalar bakıcı ile evde oynuyorlar bende onlardan farklı odada duruyorum ders calısıyorum rutinimiz bu şekilde . Fakat 3 gündür benım odadan ayrılmamı istemıyor sonra bir sekılde oyalayıp gidiyorum ama ilk basta istemıyor aglıyor yanında istiyor beni bu normal mi ? Ben sütten bir andada kesmedim azalttım bayagi yalnızca gece uyurlen verıyordum , bu normal gecici bir süreç değil mi

Bende oyle yapıyorum tutarlı olmak en doğrusu canım , hayır dediğin bir şeyde kararlı olmak ve kriz gecircek kadar agladıgında sakinleşmesini beklemen bitince sarılmak bunlar doğru uygulama diye biliyorum ben . Anneannelere hiç kulak asma derim canım , torunlarına cok düşkün olduklarından hemen ufacık şeyi dağ yapıyolar , ay yazık, kuzum deme taraftarı oluyorlar kendi annemdende bılıyorum normalde bizide okadar hassas büyütmedi biliyorum ama torunu söz konusu oldu mu bunu boyle yapma şöyle yap ay bu böyle olur mu kızım diyor

Cnm doğrusu bu evet ama şu an çok küçük olduklarından önce dikkat dağıtma yöntemini deneyebilirsin her seferinde ağlamasına izin verip beklemene gerek yok ama zaten o an duygu yoğunluğu çoksa ve illa boşaltacaksa dikkat dağıtma işe yaramıyor ve ben de sakşnce bekliyorum krizin bitmesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…