2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canim korkma. Dikkat edecegiz artik yapacak bir sey yok.

Bugun benim 34+0. Benim de 150 yi gecen sancilarim cikti. Raporumu bozacakti, zor ikna ettim. 10 dk da 2-3 tane oluyor. Doktor bunlar dogum sancisi dedi. Bugun zaten uyuyamadim, huzursuzdum. Meger gece boyu sancim varmis. Ben hissetmedigim icin anlamiyorum 🤷🏻‍♀️ Doktor durdurdu sancilari. Acilde ilac verdirdi gozetim altinda, serum, magnezyum 2 doz. Sonra gene nst ye bagladilar. Hafiften vardi, durmus. Simdi de takip verdi... Eger devam ederse raporu baslatacagim dedi ki ben zaten evdeyim. Bakalim insallah 3 hafta daha durur beyefendi, 2410 gr 48 cm benimki de ama gene de kuveze girebilir dogarsa dedi ...
Takip verdi derken ne yapıyor canım ? Bana 34 ten sonra doğumu durdurmuyorum ben dedi ama hocam çok erken dedim durdurursam daha farklı sonuçlar doğuyor dedi bende sorgulamadım(kızımın doğumundan beri aynı doktorum ).evet bana da küvöze girebilir bi ihtimal dedi ama bakalım inşallah dayanırlar minik mucizelerimiz ❤️🙏

Bugun benim 34+0. Benim de 150 yi gecen sancilarim cikti. Raporumu bozacakti, zor ikna ettim. 10 dk da 2-3 tane oluyor. Doktor bunlar dogum sancisi dedi. Bugun zaten uyuyamadim, huzursuzdum. Meger gece boyu sancim varmis. Ben hissetmedigim icin anlamiyorum 🤷🏻‍♀️ Doktor durdurdu sancilari. Acilde ilac verdirdi gozetim altinda, serum, magnezyum 2 doz. Sonra gene nst ye bagladilar. Hafiften vardi, durmus. Simdi de takip verdi... Eger devam ederse raporu baslatacagim dedi ki ben zaten evdeyim. Bakalim insallah 3 hafta daha durur beyefendi, 2410 gr 48 cm benimki de ama gene de kuveze girebilir dogarsa dedi ...
Nasıl sancıların kuzum aaa bu bebekler ne aceleci çıktı yahu🤦🏻‍♀️

Takip verdi derken ne yapıyor canım ? Bana 34 ten sonra doğumu durdurmuyorum ben dedi ama hocam çok erken dedim durdurursam daha farklı sonuçlar doğuyor dedi bende sorgulamadım(kızımın doğumundan beri aynı doktorum ).evet bana da küvöze girebilir bi ihtimal dedi ama bakalım inşallah dayanırlar minik mucizelerimiz ❤️🙏
Evet canim verdikleri ilac beni bir garip yapti. Zaten imza ile verdiler.

Kasilmalar toplanma gibi oldugunda her seferinde pozisyon degistir dedi. Hala devam ederse saymaya basla dedi. Periyodik ise dogrudan gel dedi. Normale donerse gelme dedi. Her sey yolunda giderse 36da gel, nst iyi cikarsa devam, cikmazsa raporu kesip doguma hazir olalim dedi...

Nasıl sancıların kuzum aaa bu bebekler ne aceleci çıktı yahu🤦🏻‍♀️
Canim sikinti iste ben hissetmiyorum. Nst takili iken hemsire geldi suan aci hissediyor musun dedi hayir dedim. Yok yani diyorum ya dogumda bile son 1 saat kala hissettim ustulik suni sanci aldim 🤷🏻‍♀️ normalde benim doguruyorum diye bagirarak hastaneye kosmam lazimdi :KK70:

Kızlar ne sorcam bu dependler baya kalın doğumdan sonra bunu takıp pijama giyince baya altında bez varmış gibi mi duruyor 🤔

Geçenlerde bir doktor paylaşım yapmıştı doğum yapan gebesini, altta depend belli. Ya da biz bildiğimiz için anlaşılıyordu. Açık renk olanlarda belli olur bence de canım

Hastanenin referansi farklıdır canim. Benim de ultrason ölçümlerinde haftasiyla uyumlu cikiyor bebegim hatta bir iki olcum 1-2 gun geride kalmış gorunuyor ben de merak ettim int.te baktim bazı yerlerde bu ölçümler daha büyük haftayla uyumlu cikiyor. Bunları kafana takma ultrason olcumleri yanıltıcı olabiliyor, ciddi birsey olsa doktorun soylerdi zaten
Aynen canım bir sorun olacağını düşünmüyorum ben de zaten doktorum da öyle bi şey demedi

Tuzu da kestin mi? Benim 16.haftada yükseldi bir kez o zamandan beri tuzu kestim limonlu su içiyorum hareket etmeye çalışıyorum falan. Umarım bir sıkıntı yaşamayız.senin de cok az kalmış sağlıkla kavuş insallah 💞

Benimkiler de dağıtıma çıkmış 😍 güle güle güzel günlerde kullan insallah ❤️
Sağolasın canım evet 🥰🪕 doktorum tuzu kesmene gerek yok dedi . Normal olsun her şey abartma dedi sadece . Salataya falan tuz koymuyorum sonradan tuz eklemiyorum yediklerime .

Cok gecmis olsun,sanirim sag salim eve getirdiniz bebeginizi,saglicakla buyusun.İlk gebeliklerde sanirim daha fazla oluyor bu tur sorunlar.Benim de ilk gebeligimde vardi tansiyon ama preeklamsi yasamadim,kizim karnimda gelismedi kilo alamiyordu,tek sorun bu oldu.

Cok sukur bu gebelikte simdilik tansiyon sorunu gozukmuyor,insallah son haftaya kadar da boyle devam eder.

Kac haftaliksiniz? Ben de kizimi oandemi de dogurdum bu yaz ayni sekilde surpriz bir sekilde gebe oldugumu ogrendim,sureclerimiz benzer
32 haftalığım şuan . Çok şükür inşallah hiç bi sorun olmaz . 🤲

Aa.. Gecmis olsun canim..Zamanında gelir inşallah canım 🙏🏻💛 Korkma.. Küvöze falan da gerek kalmaz Allahin izniyle 🙏🏻🌸
Kızlar ne sorcam bu dependler baya kalın doğumdan sonra bunu takıp pijama giyince baya altında bez varmış gibi mi duruyor 🤔
Hiç unuttum valla yaa.. Bir de benim sanırım çok kanama olmamıştı. Öyle uzun süre de kullanmadım. Pakette baya kalmıştı. Ay her şeyi unutmuşum ben 😬 Üzerine külot falan mı giydim acaba ben..? Hiç sevmem çünkü öyle şeyleri 🙈😅
Canim sikinti iste ben hissetmiyorum. Nst takili iken hemsire geldi suan aci hissediyor musun dedi hayir dedim. Yok yani diyorum ya dogumda bile son 1 saat kala hissettim ustulik suni sanci aldim 🤷🏻‍♀️ normalde benim doguruyorum diye bagirarak hastaneye kosmam lazimdi :KK70:
Hey maşallah canım 😅🧿 Allah herkese senin gibi doğum nasip etsin 😊
Vallahi maşallah diyorum ben de her seferinde 🧿 benimki de pek hareketli, korkutuyor beni bazen. Az önce baya Ay uy dedirtti bana 😅 Hareketli olsunlar tabi bir şey diyemiyorum.. Ancak masallah diyorum :) İnşallah zamanında gelsinler de kolaylıkla sağlıkla inşallah 🥰🙏🏻

Kızlar bir konuda çok arada kaldım, sizlerle paylasmak istedim...
Ben kendimi bildim bileli her zaman ilerde bir gün bir çocuğu sahipleneceğimi, ona kol kanat gereceğimi söyleyip durdum yıllarca. Hatta eşimle evlilik kararı aldığımızda bu konuyu onunla da konuşmuştum açık açık. Simdi bu yaşadığımız deprem felaketin sonrası sürekli karşıma koruyucu aile başvuruları ile ilgili şeyler geliyor ve bu bana eskiden söylediğim sözleri hatırlatıyor.. sanki zamanı gelmiş şimdi yapmam gerekiyormuş gibi.. kaç kere başvuru ekranını kapattım sayısını bilmiyorum😓 bir yanım şimdi sanırım zamanı geldi diyor diğer yanım kızın küçük, şuan hamilesin birkaç hafta içinde yeni bir can doğacakken travma atlatmış bir çocuğa yetebilecek miyim düşüncesi benim kafamı çok karıştırıyor. Tabi daha ilk gün eşime söyledim bu durumu ben her türlü hepsine yeterim, hiçbirini ayırmam sen kendinden eminsen hemen başvur dedi. Ama içimde bir yandan da tarif edemediğim bir huzursuzluk şuanda gebelik kaynaklı duyguları çok üst perdeden yaşıyoruz, haberlerden etkilenmemek imkansız bu yüzden mi bu kadar kendimi sorumlu tutuyorum eski söylediğim sözler için diye düşünüyorum. Bu arada düşüncemde hala bir değişiklik yok. Çocuklarım biraz büyüyüp biz kendimize ait kurduğumuz planlara adım attığımızda bir çocuğa kol kanat germeyi düşünüyoruz hala. Ama vakti şimdi mi, yoksa beklemeli mi. Bu ikilem çok arada bırakıyor beni.
Ne güzel düşünmüşsünüz sizin gibi insanların çoğalması dileğiyle :KK200: Yıllarca ben de aynı şeyi söylemiştim hem de neler neler, ne olacak genetiğimi aktaracağım da, herkes kendini özel zannediyor, kendinin daha iyi versiyonunu yaratacağı hayaliyle çocuk yapıyor, neden zaten sevgi ihtiyacı olan acı çeken bir çocuk varken dünyaya bir birey getireyim diye o kadar net ve kesin düşüncelerim vardı ki ama bir baktım hayat beni tüp bebekle çocuk yapmaya götürmüş :olamaz: .
Bir gün ikinci çocuğu düşünecek maddi manevi gücü bulduğumda kesinlikle evlat edinmek istiyorum ben de ama dediğiniz gibi anlık duygusal bir kararla değil, doğru zaman geldiğinde bunu biliriz eminim sizin de tereddütünüz olmaz.

Alt kısım dar ise ve açık renkse muhtemelen belli oluyor
Geçenlerde bir doktor paylaşım yapmıştı doğum yapan gebesini, altta depend belli. Ya da biz bildiğimiz için anlaşılıyordu. Açık renk olanlarda belli olur bence de canım
Ben de doktor videoları izlerken hep ona dikkat ediyorum. Bazıları dar ve açık renk giyince direkt belli oluyor doğumhaneden yürüyerek çıkarken falan 🥺 ben de bol aldım sırf bu sebepten

Allah allah o da acayip dikkat et sen yine yeme bence ben de yemiyorum napcagimi sasirdim sancim da yok ama 😂
:KK70: :KK70: inan ancak... O yuzden bol aldim pijamayi ...

Bu arada kizlar hurmayi yasakladi bana. Erken dogum riski olanlari hurma yemeyin...
Hiç unuttum valla yaa.. Bir de benim sanırım çok kanama olmamıştı. Öyle uzun süre de kullanmadım. Pakette baya kalmıştı. Ay her şeyi unutmuşum ben 😬 Üzerine külot falan mı giydim acaba ben..? Hiç sevmem çünkü öyle şeyleri 🙈😅
Vah vah yıkıldım şuan 😂 sabahliksiz kalkamicaz o zaman ben büyük pedde koyayım çok kanamam olmazsa depende hiç bulaşmam🥴

Kizlar bugun gelenler ne diyecegimi bilmiyorum okadar duygu doluyumki allah sizden razi olsun hep dua ediyorum size rabbim bebeklerinizi size bagislasin sizi korusun hakkinizi odeyemem ❤️❤️
20230214_183410.jpg
20230214_182820.jpg
20230214_182812.jpg

Eklentiler

• 20230214_184423.jpg
    20230214_184423.jpg
    177,2 KB · Görüntüleme: 91
X