Canim gunaydin,Kızlar bir konuda çok arada kaldım, sizlerle paylasmak istedim...
Ben kendimi bildim bileli her zaman ilerde bir gün bir çocuğu sahipleneceğimi, ona kol kanat gereceğimi söyleyip durdum yıllarca. Hatta eşimle evlilik kararı aldığımızda bu konuyu onunla da konuşmuştum açık açık. Simdi bu yaşadığımız deprem felaketin sonrası sürekli karşıma koruyucu aile başvuruları ile ilgili şeyler geliyor ve bu bana eskiden söylediğim sözleri hatırlatıyor.. sanki zamanı gelmiş şimdi yapmam gerekiyormuş gibi.. kaç kere başvuru ekranını kapattım sayısını bilmiyorumbir yanım şimdi sanırım zamanı geldi diyor diğer yanım kızın küçük, şuan hamilesin birkaç hafta içinde yeni bir can doğacakken travma atlatmış bir çocuğa yetebilecek miyim düşüncesi benim kafamı çok karıştırıyor. Tabi daha ilk gün eşime söyledim bu durumu ben her türlü hepsine yeterim, hiçbirini ayırmam sen kendinden eminsen hemen başvur dedi. Ama içimde bir yandan da tarif edemediğim bir huzursuzluk şuanda gebelik kaynaklı duyguları çok üst perdeden yaşıyoruz, haberlerden etkilenmemek imkansız bu yüzden mi bu kadar kendimi sorumlu tutuyorum eski söylediğim sözler için diye düşünüyorum. Bu arada düşüncemde hala bir değişiklik yok. Çocuklarım biraz büyüyüp biz kendimize ait kurduğumuz planlara adım attığımızda bir çocuğa kol kanat germeyi düşünüyoruz hala. Ama vakti şimdi mi, yoksa beklemeli mi. Bu ikilem çok arada bırakıyor beni.
Canim kusburnu nun bir zararı yok faydası var. Hamilelikte içilmeyen bitki çaylari adacayi ve yeşil çay bildigim kadarıylaAllah zamanında sağlıkla kolaylikla nasip etsin inşallahSenin de ilerlemiş artık baya. Az daha sabredecegiz hayırlısıyla canım
Canım ben buraya yazdım mi hatırlamıyorum aslında ama benim geçen hamileligimde böyle dediler. Seninkini nasıl anladı? Öyle kolay anlaşılmazmis çünkü.. Simdi senden duyunca şaşırdım. Benim sezaryen sırasında kanamam olmuş hafif. Dikilmek falan normalden uzun sürünce artık doktora sordum spinal sırasında, ne oluyor neden uzun sürdü diye. Doktor varis yerleri varmış. Biraz kanaman oldu. Toparladım aldım vs dedi. Benim sezaryen sebebim bebeğin biraz iri olması, kafasının büyük olması falandı aslında. Bana sonradan iyi ki sezaryen olmuşsun. Normal doğum olsa ve kanaman olsa sonradan sezaryene almamız gerekebilirdi demişti doktorum. Demek seninki de o yüzden riske atmak istemiyor. Doktorunu dinle benceBen de iyi ki sezaryen olmuşum diyorum.
Masallah canımBence de görecek 38i küçük hanım
Allah razı olsun canımAmin inşallah
Korkma canım olmaz bir şey oylebtek seferde. Bir de yani.fincan var fincan var :) Ben içerim koca bir kupa, sen içersin normal bir fincan mesela.. Öyle tehlikeli olduğunu sanmıyorum hiç. Bemim doktorum rahat biraz. Hiç miktar nole söylemedi. Bitki çayı içebilirsiniz demişti. Yanlış olmasın ama galiba kuşburnu içme demişti. 1 seferden de bir şey olmaz zaten.
Başını okumamışım. Geçmiş olsun canım
GünaydınGünaydın kızlar kızımı görmeye gidiyorummmm hepimiz için harika birgün olsun
Sibel özsoy'a gidiyorum canımBursa’da kime gidiyorsun canım doktor olarak?
Özel hastaneler genelde kabul ediyorlar ama hafta baya ileri kabul etmeyen doktor da olabilir,aklı selim düşünmek gerek artılar eksiler falanKızlar şimdi biz dün kontrole gittik randevu saatimiz her zamanki gibi geçti. Her gidisimizde sürekli geç aliniyoruz hatta bı defa sabah randevulu gittim abartmıyorum 2 saat bekledim eşim tesadüf o gün gelememişti. Bnde aşırı sabrimla bekledim. Zaten şekerle ilgili sorun yaşıyorum orada bişey yemeden beklemek beni deli etti dönüşte tüm zararlı şeyleri yedim resmen. Dün de gittik 40 dk bekledik randevu 2 deydi 2,40 da girdik. Eşim o sinirle muayene odasına da gelmedi Dr çağırdı bnde negatifligi sevmedigimden guleryuzle dedim çok bekledik biraz sinirlendi. Dr diyo ne kadar beklediniz , AA evet olabilir bazen acil hastalar olabiliyo falan. Acil hasta yok bu arada. Her giren yarım saat cikmiyor. Muayene aralığı 15 dk ile belirli ama her muayenedrn +15 le devam edince sarkmalar uzuyor da uzuyor. Neyse bebekte sıkıntı yok çok şükür. Max.10 dk da çıktık nst ye gittim. Hastaneden çıkarken eşim hasta haklarına şikayette bulundu tekrar gelmeyeceğimizi söyledi. Başka Dr bulalım dedi. Şimdi olmuşum 35+5 nasıl olacak . Bı turlu hastaneyi Dr u tutturamadik. Bu hastane de çok amatör tüm çalışanlarla birlikte.
Yani şuan ki tesellim bebeğimin iyi olması çok şükür
Eşim o kadar para veriyoruz hakkını alamıyoruz diyor haklı olarak . Dr stresine girdim son düzlükte. Böyle doğuma yakın değişim yaşayan var mı Dr lar bu duruma nasıl bakar kabul ederler mi acaba. Kafam çok karışık ya.
Canım doktorla bu durumun dışında iletişimin nasil peki? Yani çok az kaldı doğuma yeni bulacağın doktorla da frekansının tutacağı garanti degil bilemedim şimdi.Kızlar şimdi biz dün kontrole gittik randevu saatimiz her zamanki gibi geçti. Her gidisimizde sürekli geç aliniyoruz hatta bı defa sabah randevulu gittim abartmıyorum 2 saat bekledim eşim tesadüf o gün gelememişti. Bnde aşırı sabrimla bekledim. Zaten şekerle ilgili sorun yaşıyorum orada bişey yemeden beklemek beni deli etti dönüşte tüm zararlı şeyleri yedim resmen. Dün de gittik 40 dk bekledik randevu 2 deydi 2,40 da girdik. Eşim o sinirle muayene odasına da gelmedi Dr çağırdı bnde negatifligi sevmedigimden guleryuzle dedim çok bekledik biraz sinirlendi. Dr diyo ne kadar beklediniz , AA evet olabilir bazen acil hastalar olabiliyo falan. Acil hasta yok bu arada. Her giren yarım saat cikmiyor. Muayene aralığı 15 dk ile belirli ama her muayenedrn +15 le devam edince sarkmalar uzuyor da uzuyor. Neyse bebekte sıkıntı yok çok şükür. Max.10 dk da çıktık nst ye gittim. Hastaneden çıkarken eşim hasta haklarına şikayette bulundu tekrar gelmeyeceğimizi söyledi. Başka Dr bulalım dedi. Şimdi olmuşum 35+5 nasıl olacak . Bı turlu hastaneyi Dr u tutturamadik. Bu hastane de çok amatör tüm çalışanlarla birlikte.
Eşim o kadar para veriyoruz hakkını alamıyoruz diyor haklı olarak . Dr stresine girdim son düzlükte. Böyle doğuma yakın değişim yaşayan var mı Dr lar bu duruma nasıl bakar kabul ederler mi acaba. Kafam çok karışık ya.
Su an iyi misiniz peki nasil bir önlem alındı?Bende mesela 24 saatlikte kaçak çıktı ama günlük tahlilde çıkmadı bir hafta sonra . Belli olmuyor . Elde ayakta ödem varsa idrarda köpük varsa protein kaçağı anlamına geliyor .
Kus burnu ya da ihlamur ilk haftalarda da iciliyor sorun olmuyor.Hatta kus burnunun bir cok faydasi bile var.Bana doktorum belli bir haftadan sonra bitki çayları serbest dedi. Ben her gün bir ihlamur bir de kusburnu içiyorum bir sorun yaşamadım cok şükür. İçin rahat değilse yine doktoruna sor istersen canim.
Burada çok kişiye yardımcı olundu isim anneliği yapıldıAlaz milan kuzey benim arada kaldıklarım eşimin benim arada kaldığımdan haberi yok
Çok güzel düşünmüşsün canım zaten herkes hemen hemen aynı düşünceleri paylaşıyor ben de diğer arkadaşlara katılıyorum zaman her şeyin ilacı inşallah en hayırlı zamanda içinize sinen şekilde bu hayalini gerçekleştirirsiniz eşinizleKızlar bir konuda çok arada kaldım, sizlerle paylasmak istedim...
Ben kendimi bildim bileli her zaman ilerde bir gün bir çocuğu sahipleneceğimi, ona kol kanat gereceğimi söyleyip durdum yıllarca. Hatta eşimle evlilik kararı aldığımızda bu konuyu onunla da konuşmuştum açık açık. Simdi bu yaşadığımız deprem felaketin sonrası sürekli karşıma koruyucu aile başvuruları ile ilgili şeyler geliyor ve bu bana eskiden söylediğim sözleri hatırlatıyor.. sanki zamanı gelmiş şimdi yapmam gerekiyormuş gibi.. kaç kere başvuru ekranını kapattım sayısını bilmiyorumbir yanım şimdi sanırım zamanı geldi diyor diğer yanım kızın küçük, şuan hamilesin birkaç hafta içinde yeni bir can doğacakken travma atlatmış bir çocuğa yetebilecek miyim düşüncesi benim kafamı çok karıştırıyor. Tabi daha ilk gün eşime söyledim bu durumu ben her türlü hepsine yeterim, hiçbirini ayırmam sen kendinden eminsen hemen başvur dedi. Ama içimde bir yandan da tarif edemediğim bir huzursuzluk şuanda gebelik kaynaklı duyguları çok üst perdeden yaşıyoruz, haberlerden etkilenmemek imkansız bu yüzden mi bu kadar kendimi sorumlu tutuyorum eski söylediğim sözler için diye düşünüyorum. Bu arada düşüncemde hala bir değişiklik yok. Çocuklarım biraz büyüyüp biz kendimize ait kurduğumuz planlara adım attığımızda bir çocuğa kol kanat germeyi düşünüyoruz hala. Ama vakti şimdi mi, yoksa beklemeli mi. Bu ikilem çok arada bırakıyor beni.
Anlattıkların tabiki sinir bozucu. Doktorla gecikmeler dışındaki iletişim ilgi ve bilgi aktarımı nasıl. Yani doğum için için rahat mı ona teslim ederken kendini ve bebeğini . Bu önemli. Bu haftadan sonra kabul eden de olabilir etmeyen de doktora göre değişir. Ama yeni gideceğin doktorla da bağ kurabilir misin hemen bu da düşünülmeli. Doktor yorumlarından araştırma yapabilirsin. Ben ilk gebeliğimde 26. Haftamda doktor değişimi yaptım. Ve internetten doktor yorumlarından bulmuştum. Şimdi bulduğum güne şükür. Hala aynı doktorumlayım.Kızlar şimdi biz dün kontrole gittik randevu saatimiz her zamanki gibi geçti. Her gidisimizde sürekli geç aliniyoruz hatta bı defa sabah randevulu gittim abartmıyorum 2 saat bekledim eşim tesadüf o gün gelememişti. Bnde aşırı sabrimla bekledim. Zaten şekerle ilgili sorun yaşıyorum orada bişey yemeden beklemek beni deli etti dönüşte tüm zararlı şeyleri yedim resmen. Dün de gittik 40 dk bekledik randevu 2 deydi 2,40 da girdik. Eşim o sinirle muayene odasına da gelmedi Dr çağırdı bnde negatifligi sevmedigimden guleryuzle dedim çok bekledik biraz sinirlendi. Dr diyo ne kadar beklediniz , AA evet olabilir bazen acil hastalar olabiliyo falan. Acil hasta yok bu arada. Her giren yarım saat cikmiyor. Muayene aralığı 15 dk ile belirli ama her muayenedrn +15 le devam edince sarkmalar uzuyor da uzuyor. Neyse bebekte sıkıntı yok çok şükür. Max.10 dk da çıktık nst ye gittim. Hastaneden çıkarken eşim hasta haklarına şikayette bulundu tekrar gelmeyeceğimizi söyledi. Başka Dr bulalım dedi. Şimdi olmuşum 35+5 nasıl olacak . Bı turlu hastaneyi Dr u tutturamadik. Bu hastane de çok amatör tüm çalışanlarla birlikte.
Tamam bi de öyle denicemSen yarın taze taze sıkıp iç canım ilk gün bende hiç sevmedim ama şu an baya baya alıştım havuç suyuna ekşime felan yapmıyor tazesi
Onların %70 i site yönetimi tarafından banlandi kendi aralarinda WhatsApp grubu kurmuşlar o yüzden aktifliklerini yitirdikleri için bulamiyorsundurKızlar bişi sorcam şubat anneleri başlığı vardı ya kapandımı orapozitif doğum hikayesi okuyayım biraz moralim yerine gelsin diye bakıyordum ama bulamadım
Olabilir canım aslında çok abartılı da içmedim ama midemi fena ekşikti vallaCanım C vitamini vücuduna fazla gelmiş olabilir mi? Çünkü belirtiler sanki onun işareti gibi geldi.
Kızlar hatırlar mısın bebeklerin cinsiyet belli olma aşamasında bir arkadaş erkek olur mu acaba diye yazardı. Onun cinsiyet ne oldu acaba, okuyorsa yazabilir mi
Günaydın canım bence süt yapacak şeyler güzel düşünmüşsünKızlar günaydın güzel bir gün olsunbugün hem kontrolüm var hem de arkadaşım doğum yapacak aynı hastane aynı doktorla ona ne götürsem diye düşünüyorum,hoşaf ve süt yapan irmik topları geldi aklıma ama daha iyi fikri olan varsa önerilere açığım
Ben ilk hamileligimde bu sebepten doktor değiştirdim doktoru cok sevmeme rağmen ama ben ilk kontrolden sonra değiştirdim erken haftalarda. Yine de bu durumu ileriki haftalarda yaşasam yine değiştirirdim. Bunu doğumda yaşadığını düşünsene, sancin var bekliyorsun doktor gelmiyor ilgilenmiyor. Kabul eden doktor mutlaka bulursun canim bence araştır, bir de özel yani devlet olsa neyse. Hastane de senin içine sinmemis anladığım kadarıylaKızlar şimdi biz dün kontrole gittik randevu saatimiz her zamanki gibi geçti. Her gidisimizde sürekli geç aliniyoruz hatta bı defa sabah randevulu gittim abartmıyorum 2 saat bekledim eşim tesadüf o gün gelememişti. Bnde aşırı sabrimla bekledim. Zaten şekerle ilgili sorun yaşıyorum orada bişey yemeden beklemek beni deli etti dönüşte tüm zararlı şeyleri yedim resmen. Dün de gittik 40 dk bekledik randevu 2 deydi 2,40 da girdik. Eşim o sinirle muayene odasına da gelmedi Dr çağırdı bnde negatifligi sevmedigimden guleryuzle dedim çok bekledik biraz sinirlendi. Dr diyo ne kadar beklediniz , AA evet olabilir bazen acil hastalar olabiliyo falan. Acil hasta yok bu arada. Her giren yarım saat cikmiyor. Muayene aralığı 15 dk ile belirli ama her muayenedrn +15 le devam edince sarkmalar uzuyor da uzuyor. Neyse bebekte sıkıntı yok çok şükür. Max.10 dk da çıktık nst ye gittim. Hastaneden çıkarken eşim hasta haklarına şikayette bulundu tekrar gelmeyeceğimizi söyledi. Başka Dr bulalım dedi. Şimdi olmuşum 35+5 nasıl olacak . Bı turlu hastaneyi Dr u tutturamadik. Bu hastane de çok amatör tüm çalışanlarla birlikte.
Özel hastaneler genelde kabul ediyorlar ama hafta baya ileri kabul etmeyen doktor da olabilir,aklı selim düşünmek gerek artılar eksiler falan
Canım sen doktorundan memnun musun? Onu tam anlayamadım yazdıklarından evet senin de şikayetlerin var ama bırakmaya değecek kadar büyük mü sence bunu biraz düşün derim bu kadar gitmişsin bütün takiplerini o yapmış
Eğer sen de memnun değilsen hiçbir şey için geç değil bu hayatta ben bunu öğrendim diyebilirim seni rahatsız edecekse son günlerde değiştirebilirsin tabiki strese girmekten iyidir
Ben her Dr a gittiğimde stresli oluyorum yani sürekli bı gecikme oluyo. Asistanı beklediğimiz görmesine rağmen özür dileniyor sebep belirtilmiyor. Sanki devlet Hastanesi'ne gitmiscesine bekletiliyoruz ki bn devlette bile bu kadar beklemedim.Canım doktorla bu durumun dışında iletişimin nasil peki? Yani çok az kaldı doğuma yeni bulacağın doktorla da frekansının tutacağı garanti degil bilemedim şimdi.