• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selam herkese,dün akşamdan beri canım çok sıkkın önce evle ilgili sorunlar sonra eşimin hasta olması gün boyu da defne hanımın hiç kıpırdamaması beni çok yordu canım sıkıldıkça o hissetti o kıpırdamadıkça benim canım sıkıldı nasıl akşamı ettim bilmiyorum😢 Artık doğsa da kavuşsak mı desem en azından gözümün önünde olsun🥺 ne desem bilemiyorum vallahi zaten bi duygusala bağladım.
Günü başka endişeli geçenlere de selam olsun umarım pazartesiye güzel haberler alacaksııın bu beslenmeyle hiç dertlenmeee minseo minseo 💓😍

Nasıl kasılmaların oluyor ki yani acı cekiyo musun yoksa bebek toplaniyo gibi sadece bı bölge mi sertlesiyo. 40 defa falan oluyo demişsin nasıl nst de cikmiyo onu da anlamadım. Yani kasılmaya doğru mu biliyoruz bende şüpheliyim. İnşallah geçer canım ilacı kullan bakalım..
Bütün karnım aniden toplanıyor taş gibi oluyor kasıklarım sancı veriyor hatta nefesim daralıyor kesiyor nefesimi o anlarda 20/30 saniye kadar sürüyor. Geçiyor yarım saat sonra tekrar ediyor. 2 gündür çoğaldı normalde bunu günde 2/3 defa yaşıyordum. Annemde 5 dk da bir böyle oluyormuş dayanamamış ambulans çağırmışlar erkek kardeşimde doğum yapmış. Çok şükür benim yarım saat 40 dk sürüyor arası magnezyuma rağmen artarsa mecbur doğum başlayacak sanırım.

Canım bu benim son kontrolümden.
Standard sapma +/- nerde yazıyor bana işaretleyebilirmisin lütfen. Haftanın önündeki yüzdelik değerler mi acaba ama onlar çok fazla.
Eki Görüntüle 3201449
Canım geçen böyle bir şey görmüştüm belki biliyosundur ama bilmeyenler için paylaşayım🌸

Eklentiler

• DE67A27E-C240-4E3C-87ED-59DFADB14CA3.jpeg
    DE67A27E-C240-4E3C-87ED-59DFADB14CA3.jpeg
    163,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 9C522C32-4EBD-4078-BC24-86E28671F556.jpeg
    9C522C32-4EBD-4078-BC24-86E28671F556.jpeg
    134,1 KB · Görüntüleme: 70
kasılmalar için adalat kullanıyordun sanki Leedong Leedong onu bıraktırdı mı doktorun ? sadece magnezyum mu alıyorsun ?
inşallah artmaz, bol su içmeye de özen göster o da rahatlatıyor rahmi.
Yok canım sadeve magnezyum verdi doktor. Haftam erkendi 21.haftada başlattı içerden 1cm açıklığım var diye. Sonra bıraktırdı. İçmedim 32.haftadan beri. 2 gündür inanılmaz arttı şimdi günde 2 ye çıkarttı doktor. Devam ederse yine hiç riske atmayız doğumu yaparız dedi

Ya kızlar benim de o kadar cok carpıntım var ki bayılcak gibi oluyorum göğsüm çok ağrıyor elim ayağım titriyor nefesim kesiliyor ve bunu durduramıyorummmmm dr en son tiroit ilacını mg yükseltti ama yine de faydası yok böyle olan var mı hic? :(

monurol nasil kullaniliyor? Bana da vermisti aldim ama kullanmadim,yarin idrar vereyim duruma gore kullanayim ben de.Sabah mi aksam mi en uygun ne zaman icmek lazim acaba? Kullananlar yazabilirler mi?
En uygun gece yatmadan önce 1 bardak suyun içine karıştırıp içtim şimdi öyle yatacağım canımm tek doz vermiş zaten bana da. Yeterli olurmuş ben de idrarda sıkıntım varsa sen de kullan madem doktor vermiş enfeksiyon da gelebilir çok riskli canım.

Kızlar bu urun hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben max 7 ay kullanmak için alıyorum. 6.ay itibariyle kzi ve oğlanın odasını ayiracagim. Kız yatağında, oğlan da kızın büyük karyola besigine alistiracagim 2 kardeş odalarında uyusunlar. O Süreye kadar kullanacağım ürün için yüksek bir ücret vermek istemiyorum açıkçası.
6 ay için bu bile fazla bence. Millet 3 ay zayen sepette yatıyor :))) ana idrak alabilirsin bence de canım mantıklı düşünmüşsün fuzuli yere masraf yapmamış olursun hemde

Merak etme bi zararı olmaz zaten bebeği hemen cikariyolar bu işi yapanlar profesyonel içini rahat tut Leedong Leedong da ilk çocuğunu genel anestezi ile doğurmuş bunu da öyle doğuracak o da daha iyi bilgi verebilir sana
Valla genel anestezi ile yaptım o kadarda rahattım uyudum uyandım odadayım 😀2 saat sonra ayağa kalktım sezaryen ağrım olmadı baş ağrım hiç olmazdı. Sadece ameliyathane soğuğundan omuzlarım tutuldu. Bu sefer temkinli olacağım omuzlarımı örttüreceğim :)))ben omuz ağrısı çektim sadece kolumu kaldıramıjrlfım resmen boynum omuzları tutuldu birazda kastım kendimi ilk defa ameliyat olucam anestezi alıcam diye. Kasmam da çok etkiledi. Ama sorunsuz atlattım. Çok şükür darısı bunun başına :)) bunu da öyle sorunsuz atlatırım inşallah

Bu Dr un dediği şeyi yaşıyorum aynen bı yer top gibi oluyo avcumla tuttugumda top gibi oluyo. Bende de sık sık oluyo sanki hiç zaman tutmadım. Bundan sonra tutacağım tam olarak. Hatta dün Dr da tam muayene sırasında aynısı oldu Dr elledi falan azıcık bilgilendirseydi keşke çok yorulmuştu ona veriyorum 😏

Ben 32. haftadayim, henüz olmadı bu bende galiba. Bazen oturduktan sonra yürürken karnım sertleşiyor ya da uzandıktan sonra ayağa kalktığımda oluyor ama bu daha değişik herhalde. Bundan sonra biraz daha dikkat ederim ben de top gibi oluyor mu diye.
Kızlar bu urun hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben max 7 ay kullanmak için alıyorum. 6.ay itibariyle kzi ve oğlanın odasını ayiracagim. Kız yatağında, oğlan da kızın büyük karyola besigine alistiracagim 2 kardeş odalarında uyusunlar. O Süreye kadar kullanacağım ürün için yüksek bir ücret vermek istemiyorum açıkçası.
Benim ilk bebeğim olduğu için hiçbir fikrim yok yataklar konusunda ama okuduğuma göre herkes başka bir şeyi beğeniyor. Ben çocuğun yattığı döşek kısmı sağlıklı, sert olduğu (elimizi bastırınca çok içe girmemesi ve çekince hemen toparlanması gerekiyormuş) sürece yatağın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Ikea nın klasik bir bebek karyolasını almayı düşünüyorum. Burada park yatak pek yok, diğerleri de gereksiz pahalı geliyor.

Eklentiler

• 9F991285-7F17-4D45-81D4-7C5E0EC55EC0.png
    9F991285-7F17-4D45-81D4-7C5E0EC55EC0.png
    303,6 KB · Görüntüleme: 62
Hanımlar sürekli NSTye neden giriyorsunuz? Burada olmayan bir süreç olduğu için merakımdan soruyorum. Sancı var mı yok mu onu gösteriyor anladığım kadarıyla ama o anlaşılmıyor mu zaten?

Cnm genel anesteziyle doğum yapan çok anne var mesela Leedong Leedong tehlikeli olsa doktorlar bu yöntemi tercih etmezlerdi canım.
Kesinlikle öyle dünya kadar insan doğuruyor genel anestezi ile ve zaten inan ki doktorlar da anında çıkartıyor, bebeği çıkarmaları 15 dk kızımda da bende de sıkıntı hiç olmadı çok şükür. Ve 15 sene hastanede kimseden ne duydun ne de gördüm genel anestezide sıkıntı yaşayanları. Keza öyle olsaydı ben zaten işin içindeydim yaptırmazdım asla.

Hanımlar sürekli NSTye neden giriyorsunuz? Burada olmayan bir süreç olduğu için merakımdan soruyorum. Sancı var mı yok mu onu gösteriyor anladığım kadarıyla ama o anlaşılmıyor mu zaten?
Doktorların hemen hemen hepsi 34.haftadan sonra her hafta düzenli nst ye bağlayıp Usg eşliğinde de takibini yapıyor. Son zamanlarda yeri daraldığndan bebek sıkıntı yaşamasın ve doğum sinyalleri var mı dşye bakıyorlar bebeğin nabzını dinliyorlar atıyorum yavaşladığında hemen suni sancı ya da sezaryenle alıyorlar.

Doktorların hemen hemen hepsi 34.haftadan sonra her hafta düzenli nst ye bağlayıp Usg eşliğinde de takibini yapıyor. Son zamanlarda yeri daraldığndan bebek sıkıntı yaşamasın ve doğum sinyalleri var mı dşye bakıyorlar bebeğin nabzını dinliyorlar atıyorum yavaşladığında hemen suni sancı ya da sezaryenle alıyorlar.
Çok teşekkür ederim. Burda da 34 sonrası 1 haftada bir kontrol var. İdrar testi (onu da bardağa çubuk gibi bir test sokarak yapıyorlar), elle karın kontrolü ve mezurayla ölçüm yapıyorlar. Ultrason yok ama ufak bir cihazla bebeğin nabzını ölçüyorlar.

NST hiç duymadım ama. O herhalde sancı ve bebek hareketi ölçüyor. Hareketi azalırsa ben anlarım umarım. Buradaki rahatlığa şok oluyorum arada bi. 😅

Yok canım sadeve magnezyum verdi doktor. Haftam erkendi 21.haftada başlattı içerden 1cm açıklığım var diye. Sonra bıraktırdı. İçmedim 32.haftadan beri. 2 gündür inanılmaz arttı şimdi günde 2 ye çıkarttı doktor. Devam ederse yine hiç riske atmayız doğumu yaparız dedi
ben başkasıyla karıştırdım o zaman demek ki. bi haftalığına acaba o tansiyon ilaçları ( nidicard, nidilat, adalat vs) sorsan mı doktoruna kullansan olur mu diye ? kasılma önlüyorlar. aslında haftan iyi de belki bu şekilde bi haftaya hazırlanmış olacak vücudun. ama bi yandan da mümkün mertebe bi hafta daha beklemek seni psikolojik olarak da rahatlatacak gibi.

Evet resmen günümü ahh ayy diyerek geçiriyorum eşimde az kaldı diyerek teselli ediyor 😔🤦‍♀️ Bende salı günü gideceğim canım valla bende merak ediyorum azıcıkta tırsıyorum doğum yaklaştıkça 😥 şu ağrılarla nst ye girsem kesin bişey çıkar ama nst ye bağlanınca bişey çıkmıyor psikolojik mi acaba 🤭🤭
Benimki uygulamada 9.aya girdiniz yazısını görünce şoka girdi nasıl yani sen şimdi 9.aya mı girdin 9 ay 10 gün değil miydi zaten diye bi panikledi gülmekten öldüm🤣🤣🤣 bugün yarın doğurcam hala idrak edemedi adam hahahaha🤣🤣

Ben de senin aldığına benzer park yatak aldim bu model. Bence mobilyadan daha mantiklilar ben de 1 seneye batiya gidicem o zaman odasini yaparim diye tercih etmiştim☺️

Eklentiler

• Screenshot_20230203_021319_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20230203_021319_Hepsiburada.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 63
Back