• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba kızlar, benim hamileliğin başından beri plesanta previa sorunu var. Aşağıda ve rahim ağzını kapatıyor tamamen. Hep kanamam oldu 5. aydan beri yatıyorum sadece lavabo için yerimden kalkıyorum. Pazartesi günü 36+3te doktor almak istedi ama genel anestezi yapacağız kanama olursa riskli olur belden uyuşturma dedi. Genel anestezi çocuğa zarar verir mi sizce internette 5 6 dakika içinde hemen alınması lazım yazıyor. Bu biraz kafama takıldı sizden fikir almak istedim.
Benim ilk gebeligim genel sezeryanla oldu,bebegimde herhangi bir sorun olmadi cok sukur.Sadece ben uyanirken cok zorlandim,hemsire basimda uyandirmaya calisiyordu nefes alamadim gibi hissettim o his hos degildi.

Merhaba kızlar, benim hamileliğin başından beri plesanta previa sorunu var. Aşağıda ve rahim ağzını kapatıyor tamamen. Hep kanamam oldu 5. aydan beri yatıyorum sadece lavabo için yerimden kalkıyorum. Pazartesi günü 36+3te doktor almak istedi ama genel anestezi yapacağız kanama olursa riskli olur belden uyuşturma dedi. Genel anestezi çocuğa zarar verir mi sizce internette 5 6 dakika içinde hemen alınması lazım yazıyor. Bu biraz kafama takıldı sizden fikir almak istedim.
Cnm genel anesteziyle doğum yapan çok anne var mesela Leedong Leedong tehlikeli olsa doktorlar bu yöntemi tercih etmezlerdi canım.

Canım geçmiş olsun cok net bildiğim bir konu degil ama neden zarar versin yıllardır yapılan bir uygulama bu ben de öyle doğmuşum mesela kardeşim de öyle doğdu su anda da birçok insan genel anesteziyle doğum yapıyor hiç kafanı bulandırma bebeğine sağlıkla kavuşacaksın ona odaklan ikiniz icin de en sağlıklısı neyse o olsun insallah

Merak etme bi zararı olmaz zaten bebeği hemen cikariyolar bu işi yapanlar profesyonel içini rahat tut Leedong Leedong da ilk çocuğunu genel anestezi ile doğurmuş bunu da öyle doğuracak o da daha iyi bilgi verebilir sana

Benim ilk gebeligim genel sezeryanla oldu,bebegimde herhangi bir sorun olmadi cok sukur.Sadece ben uyanirken cok zorlandim,hemsire basimda uyandirmaya calisiyordu nefes alamadim gibi hissettim o his hos degildi.

Cnm genel anesteziyle doğum yapan çok anne var mesela Leedong Leedong tehlikeli olsa doktorlar bu yöntemi tercih etmezlerdi canım.
Teşekkür ederim hepinize inşallah dediginiz gibi sorunsuz atlatırım 😊

Doktorun anlattığı yoğun pıhtılı kanama lekelenme ya da nişan değil. Bebekte enfeksiyona sebep olduğu için vakit kaybetmek istemiyorlarmis
Anladım canım bı pıhtı düşüyor doğumdan öncede demekki yoğun olmaması gerekiyor teşekkürler bilgilendirme icin

Kızlar bu akşam çok kasılmam oldu ya. Hala devam ediyor şuan. Bu kadar olması normal mi acaba :/
Benimde bu aralar çoğaldı 4 gün sonra muayene olacağım bakalım nst nasıl çıkacak her an Ay doğuruyorum galiba diyorum bazen çok sertleşiyor karnım iki büklüm oluyorum 🤦‍♀️😑

Kızlar bebek böyle yanlarıma vuruyor ama baya yan hani elimizi belimize koydugumuz yer var ya tam orasi böbreklerimi ittiriyor sanki oralarda ne işi var ya 🙄 Bi de göbek deliğinizde değişiklik var mi benimki çok yumuşadı ve genişledi sanki 😂
Yaaa benim karnımda tuhaf Bi hal aldı iyice aşağıya indi zaten karnım 🤭😂

Aynı tarifi bende yapıyorum üstüne muz ekliyorum ekstra sadece. Bide kaşarlı tost çok iyi kaşar bebeğe kilo aldırıyomuş çok ben kahvaltıda hep küçük tam buğday ekmeğe 2 dilim kaşardan tost haşlamıl yumurta süt ve roka yiyodumböyle ilerdiğim zamanda güzel kilo almıştı bebiş. 2 haftasır çok yapamıyorum
Bende tam buğday ekmeğinden kaşarlı tost yapıyorum kahvaltıda canım

Anladım canım bı pıhtı düşüyor doğumdan öncede demekki yoğun olmaması gerekiyor teşekkürler bilgilendirme icin
Senin bahsettiğin nişan olabilir rahim ağzında tıkaç gibi düşün oladabilir olmayadabilir o önemsiz dedi dr ama yoğun kanama durumunda mutlaka hastaneye gitmek gerekiyormuş canım

Benim doktor dort bes haftada bir istiyor ozellikle troit,seker,alt,ast ,ferritin, demir ve idrar baktiriyor,bir sey cikmiyor ama cikma ihtimaline karsi baktiriyor.Allah korusun idrarda protein kacagi olabilir ya da glikoz,nitrit pozitif cikabilir bunlar cok onemli.
Benimde sağlık ocağındaki ebe düzenli bir şekilde takip ediyor kan idrar yapılıyor her ay. Kendi doktorumda aptt protrombin zamanına bakıyor kandan pıhtılaşma olduğu için bende.

Selam kızlar moralim bozuldu biraz 🥺 Kan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi 😔
Canım yeni okudum şimdi üzülme belki ultrason ölçümünden dolayı öyle çıkmıştır. Beslenmeye ilaçlarını düzenli yap sen allahın izniyle birşeycik olmaz inşallah canım benim 🙏💗

Benimde bu aralar çoğaldı 4 gün sonra muayene olacağım bakalım nst nasıl çıkacak her an Ay doğuruyorum galiba diyorum bazen çok sertleşiyor karnım iki büklüm oluyorum 🤦‍♀️😑
Evet ağrımıyor ama çok rahatsız edici bir his gerçekten :/ benim de pazartesi kontrolüm bakalım ben de merak ediyorum nstyi ve doktorun ne diyeceğini 😬

Evet ağrımıyor ama çok rahatsız edici bir his gerçekten :/ benim de pazartesi kontrolüm bakalım ben de merak ediyorum nstyi ve doktorun ne diyeceğini 😬
Evet resmen günümü ahh ayy diyerek geçiriyorum eşimde az kaldı diyerek teselli ediyor 😔🤦‍♀️ Bende salı günü gideceğim canım valla bende merak ediyorum azıcıkta tırsıyorum doğum yaklaştıkça 😥 şu ağrılarla nst ye girsem kesin bişey çıkar ama nst ye bağlanınca bişey çıkmıyor psikolojik mi acaba 🤭🤭

Back